DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Coriolis-erő

2010. november 07. - csunderlik.péter

Szept. 1. óta a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kommunikációs Főosztályán dolgozom H-P 8-17 óráig vagy még tovább. Mostanság operába nem járok, de van bértáblám, névtáblám, intelligens telefonom 'Csunderlik Peter' kijelzővel, mágneskártyám és titoktartási kötelezettségem. Orbán Viktornak még csak a hologramjával találkoztam.

Alapvetően jól érzem magam, mellettem másfél méterre Poós Zoltán sokkötetes író-költő szövegez, rengeteget tanulok és jókat röhögünk, múltkor a kulturális államtitkárságtól megkérdezték, hogy a blogger vagyok-e, és ha olyan feladatot kapok, ami nem tetszik, akkor arra gondolok, hogy Tim Burton is hány évet lehúzott Disney-animátorként, és nem arra, hogy mennyivel szórakoztatóbb lenne bebaszva tévékritikát írni vagy Paul Ricoeurtől ízlelgeteni a hármas mimézist. Ha visszatekintek az elmúlt egy évre, egy akkori kifakadásomban foglaltakra, akkor azt látom, hogy ahhoz képest kategorikusan egyenesbe kerültem, az irány megvan, az "Ideológia, poétika, retorika" referenciamunkám is, már csak még jobban fel kell pörgetnem magam, egyébként meg tudjuk, hogy "az élet minden problémájára a munka a megoldás, konkrétan vagy metaforikusan." Munka már van, jövőre pedig már tényleg én kapom meg a tanszéki 3 éves PhD-ösztöndíjat. Van új kutatási tervem, meló után esténként edzek és tökéletesítem a technikám. Azon gondolkozom, hogy 25 évesen beiratkozom karatéra.

És persze ötletelek is, ti. frankensteini ambícióm, amit nem tudok a gyomromba visszatunkolni, hogy írjak egy pszichoanalitikus horrort vagy egy neogótikus rémregényt, még ha nem is túlságosan eredetit is, hogy kipróbáljam magam egy új műfajban (mert a Ludwig Lakatossal elértem ottani lehetőségem határait, tovább nem tudok menni), mert az idegösszeroppantás mindig vonzott. Címötletek már vannak, szereplőnevek is, márpedig Umberto Eco is így kezdte A rózsa nevét, de mostani tudásommal biztos csak valami elborzasztó bénaságot írnék, ezért elhatároztam, hogy kiművelem magam a horrorban, teleírok cetliket és telepakolom zsánerekkel a farzsebemet. Szeretettel várom az ötleteket, hogy mit nézzek meg és hogy mire kell odafigyelni. Addig kezdek a német expresszionizmussal és az 1920-as Dr. Caligarival. Jó ízléssel kell nyúlni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr162430080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

travis 2010.11.07. 21:12:32

Horrorvonalon ajánlom a régi Hammer stúdió filmjeit, Christopher Lee azok által lett ismert sztár. George A. Romero zombifilmjeit illik szeretni, nekem azonban nem sikerült, a feldolgozásaik rendre jobbak, különösen a 2004-es Holtak hajnala.
A hetvenes-nyolcvanas évek slashereit meg már úgyis ismered (Wes Craven, John Carpenter, Tobe Hooper). A műfaj szentháromságáról (Ördögűző-Ómen-Ragyogás) pedig már szót sem ejtek.
Titkos kedvenc: 28 nappal később(2002) - r: Danny Boyle. A Transpotting rendezőjének filmje köröket ver minden vetélytársára, és úgy anblokk az elmúlt 30 év teljes horrortermésére.

Örülök, hogy sínen vagy. :)
Apropó, mikor iszunk egyet?

travis 2010.11.07. 21:22:52

De hogy ne csak a tetejéről szemezgessünk, az elmúlt évek legjobb horrorja:
www.youtube.com/watch?v=CMKmK5Q3_R8

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2010.11.08. 10:19:48

Kösz. Oké, azért karácsonyig még iszogassunk, fessük ki magunkat, áldozzunk Mel Gibsonnak, de vigyáznom kell, nehogy kisikoljak, vagy nem tudom, nem érzem, hogy kell a "kisiklás"-t ragozni. Az ördögi szentháromságból az Óment most fogom csak megnézni.

travis 2010.11.10. 11:19:45

A Nemzeti Együttműködés Rendszerében a férfiak nem festik magukat, hanem egyenes derékkal, kockás ingben söröznek, illetve futballmeccset néznek.
Az Óment meg nézzük meg valamikor egy bojler vörösbor társaságában!

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2010.11.14. 13:27:57

@travis: Nem tudtam kivárni, és tegnap másnaposan megnéztem az Óment. Felülmúlta a várakozásaim, és nem tudom, hogy most megnézzem-e a 2006-os remake-et. Az italozást most egy újabb hétig biztos nem kívánom, akkor kellett volna megállnom, amikor pénteken már háromnegyed kilenckor felvetettem, hogy hallgassuk egész este Phil Collinstól az "In the Air"-t.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2011.01.01. 12:05:41

@craft: Én is azt hallottam. Ami kérdés, hogy megnézzem-e az eredeti 2-őt és 3-at.

craft 2011.01.01. 13:06:22

na az jó kérdés mert még azokat én se láttam.
próbát megér, más nem akkor tudatmodusulva. am bujjék
süti beállítások módosítása