DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Kóros elváltozások

2007. november 07. - csunderlik.péter

Tessék kiköpni a rágót, eldobni a cigarettát, egy perc vigyázzállás, mert éppen kilencven éve zajlott le a helyi idő szerinti Nagy Októberi Szocialista Forradalom. A bolsevik hatalomátvétel, mellyel a jövő elkezdődött, akkor még viszonylag békésen, hisz az arról készült Eizenstein film forgatásán is többen sérültek meg, mint anno a Téli Palota ostromakor. Persze később a múlt eltörlése leginkább csak a fényképek retusálásában volt fájdalommentes, de ahol fát vágnak, ott hullik a forgács, hogy egy orákulumot idézzek. Maradjunk annyiban hát, hogy van valami a Veszedelmes viszonyok szerzőjének, Laclosnak a mondásában, miszerint a forradalom az olyan, mint az első szerelem. Felejthetetlenül jól kezdődik, de a végén legtöbbször rábasz az ember. Kóros elváltozás. Ámde a születésnaposról ilyenkor illik csak jókat mondani, minthogy Szputnyik, Larissza Latinyina, vagy hogy a Wehrmacht a veszteségeinek kilencvenhárom százalékát a szovjet hadseregtől szenvedte el. Ha számon kérik a hetven évet, rá se ránts, én szeretlek téged, amúgy meg jót akartak, csak rosszul sült el, ez köztudott. Hát igen, micsoda tragédia ez, Lenin a huszadik század Oidipusza, ezt csak egy Dürrenmatt tudná megírni, nem én. Be is fejezem, mert letelt az egy perc, és egyébként is a mai Magyarországon vannak ennél az évfordulónál ezerszer fontosabb események. Például VV Anikó mellműtétje. Te jó ég, milyen sivárságra vall, ha már valakinek VV a vezetékneve? Ilyenre még a Szovjetunióban se vetemedtek, pedig ott végképp nem komálták az individualizmust.

Nos, az RTL Klub két részben tudósít a jég hátán is megélő, hazatérő tékozló lány (TV2? Nagy Ő? Megvan? ) újabb mellnagyobbításáról. A mai részben csak az előkészületeket mutatták meg, és a végén, ahogy a doktor úr megcsöcsörészi, aztán a kamerába mondja, hogy jöhet az újabb műtét, mert „Anikó emlőiben semmi kórós elváltozás nincs.” Hála az égnek. Ha magát Szűz Máriát vizsgálnák, akkor se izgulna ennyire a magyar, de ma még elvarratlanul maradtak a dolgok, mint amikor a horrorfilmben már ölelkeznek a megmenekült fiatalok, de a háttérben váratlanul felemeli fejét a már halottnak vélt félig kakas, félig polip, és snitt, stáblista. Holnap jön a második rész, csak akkor tudjuk meg, vajon kellőképp funkcionálnak-e Anikó új 2.0-ás csöcsei, és hogy mit szól az egészhez, Anikó barátja, Angelo. Igen, Angelo, a jó szerecsen. Na ehhez mit szól a Magyar Gárda.

De azért megnyugtató, hogy rendben vannak a nemes csecsek. Bárcsak az országnak menne ilyen jól, és bár politikusaink végeznék ily hibátlanul munkájukat, mint Anikó csemegebajszos sebészei. De erről kérem szó sincs, és akkor a mellműtétről át is ugorhatunk az egészségügyi miniszterre, hát lassan annyi átkötés lesz itten, mint egy-egy fárasztóbb Simpson epizódban. Nekem még van naftám úgyhogy bírom. Remélem, van, aki eljutott idáig, és még nem olvas inkább Farkasházy Tivadart.

Mert friss hír, hogy Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a jó Szekeres Imre társaságában Afganisztánban járt hivatalos úton, és a férjét vitte magával kísérőnek. Pont.

Szijjártó Péter rögtön felszólalt, hogy ezt aggályosnak tartja. Hát igen, Szijjártó mostanság többet aggályoskodik, mint Dustin Hoffman az Esőemberben, de most igaza van, még ha tudjuk, hogy ez nem is az ő saját véleménye, mert neki olyan sosincs, hanem a Fideszé. De igaz. Drága drúgjaim, ez szerintem is pofátlanság.

Balról azzal védekeztek, hogy Horváth Ágnes férjének kiutaztatása nem jelentett pluszköltséget, és különben is, katonai sátrakban laktak, meg ilyenek.

Komolyan, néha már azt hiszem, hogy a kormány már előre saját maga ellen fogadott tippmixen, mert annyi gyermeteg hibát követnek el, holott a választások még jócskán odébb vannak, bár valóban kérdéses, lehet-e még innen nyerni.

De kérem, hát nincs egy bölcs Devon a kormányban, aki irányt adhatna, mint mindig a Knight Riderben? És felszólalna, hogy ezt ne, mert azt nem szeretik a népek, már Tiborc óta regisztráltan?

Mert magyarázhatják, hogy nincs pluszköltség, az emberek nagy részének mégis az jön majd le, hogy jó merániak legszebb lovon ficánkolódnak, tegnap egy fakó, holnap egy kesely, és most ketten államköltségen mennek dugni Afganisztánba, mert ott még nem. Nos, így kell még aláásni a béka segge - de inkább Kafka önbizalma - alatti népszerűségüket.

Hisz vihetett volna magával egy rákos kisfiút, vagy akár a Baumgartner Zsoltot, de nem, ő a férjét vitte. Ja, hogy nincs költség. Ingyen van. Hát akkor legközelebb én is mehetek? Csak akad még egy hely, ha már ingyen van, hogy lássam Ázsiának az ő nagy csodáját, és vannak ott mákföldek is igen. Hát persze. A mákföldek. Basztál már kokósan, Nick? És mikor nézünk majd indiánust?

De ha a kormánynak ingyen van az ilyen utaztatás, akkor akár közcélra is fordíthatnák: állami utazási iroda is működhetne megint, és a befolyó összegből beruházhatnának lélegeztető gépekre, ugye. Az oroszok is sokat kaszálnak az űrturistákból. De nem hiszem, hogy még egy ember magukkal vitele nem jelent pluszköltséget. Mert az anyag nem vész el, csak átalakul. Ez aztán az ősi törvény, majd egyszer Ákos megénekli, ha még nem tette volna.

Családtagot magával vinni nem bűn, hanem politikalilag több annál: hiba. Amatőr. Különösen ilyen kiélezett helyzetben.

Persze ilyeneket minden hatalom elkövet, legfeljebb a demokráciában ezért már megfizethetik az árát, ha leszavazzák. De aki jön helyette, előbb vagy utóbb az is az urambátyám, a nepotizmus csábításába esik, a történelemben többnyire ez így volt mindig, de elég, ha csak a rendszerváltás utáni magyar történelmen vezetjük végig. Valamilyen szinten mindenkit megszédített az Egy Gyűrű, aki közelébe került.

Horváth Ágnes mostani esete kapcsán (kivételezés, nepotizmus, urambátyám stb.; óh, de hát szerelmes!) lehet kóros elváltozásról beszélni, de nem. Ez kortalan. A hatalom mindenkori születési rendellenessége.

Anno a születendő Szovjetunióban (első bekezdés!) a múltat végképp eltörölve elvileg ezt próbálták meg kimetszeni, már ha elhisszük, hogy komolyan gondoltak ezt egynémely alapító atyák. Hadd ne részletezzem, mi jött helyette, sokan megírták.

A hatalom hát előbb-utóbb mindig csak önmagáért van. Pesszimista kijelentés ez, de talán van még egy reményünk. Anikó csöcse. Amiben nincs kóros elváltozás, mert maga az Út, az Igazság, és az Élet.

De biztos csak csalódottságomban írom ezt, hogy nekem nem jutott a hatalomból. Mert fantasztikus dolog egy országot vezetni, ugye. Csak könnyű belebukni. De addig is: jó.

És vajon ehhez mit szól Angelo?

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr52220955

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: image-salon.co.uk 2018.06.17. 14:43:21

Magyarországon nincs is menekültprobléma − Ilyen ország pedig nincs CDVII. - Mandiner blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

géjza 2007.11.07. 09:42:09

Szerusz Csucsu!

Na, ez teccett. Kicsit demagóg, kicsit sok szálon fut de teccik. Te vagy a kis kavicsok büszkesége, biztos annyi publikációd van már, mint a csoportnak együttvéve! :)))

Erőt, erényt!

géjza

azta 2007.11.07. 09:48:06

gondoltam már én is: kimegyek a reptérre, felkéredzkedek egy gépre - 1 utas ide vagy oda, mit számít? aztán ha megérkezem, bekönyörgöm magam egy 5csillagos szállodába: egy vendég plusz, hát mit fáj az nekik!?
vagy csak egyszerűen nem fizetek TB-t, mit számít az az egy ember pluszban az eü-nek, hm?

(érdekes volna tudni, mégis ez a pluszköltségtelen utazás mennyibe is volt nekünk... mondjuk 4-6 napi kórházi ellátás kijött volna belőle 1 v. 2 embernek? demagóg lenne az összevetés? lehet. de pénzből élünk, járulékot, adót fizetünk. és biztos, hogy nem erre...)

travis 2007.11.07. 10:36:23

"Basztál már kokósan, Nick?"

Azt hiszem ez Sharon Stone figyelemreméltó ars poeticája az Elemi ösztönből.
Szeretünk, Joe Eszterhas!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2007.11.07. 12:18:05

Kedves Csucsuka!
Van itt a blog.hu-n egy úriember - gyanítom, keményen mániás (de ki vagyok én, hogy ítéljek, úgyhogy) -, a blogja címét nem írom ide, no, neki már ajánlottam Kleist Kohlhaas Mihály című kisregényét. A hatalom természetéről és az igazságkeresés örömeiről, ugye:-) Szerintem, te ismered ezt a művet, nem nagyon kell ajánlgati; de ha mégsem, olvasd el. Ha a tiédhez hasonlatos blogbejegyzéseket olvasgatok, és van itt néhány, mindig a Kohlhaas jut eszembe. Nem dicsekvésként, de elég sokat töröm a fejemet: például azon, hogy nem addig jó-e a hatalomnak, amíg mi blogokat írogatunk kínunkban (amit ők elolvas(tat)hatnak, esetleg, ők maguk tematizálhatják (esetleg manipulált műblogjaikon keresztül) a közvéleményt)? Mondom: olvasgatom itt a blogokat és olyan, mintha egy imamalmot olvasnék. Ugyanaz, sokadszor, és még a megfogalmazás sem nagyon eltérő. Kb. ennyit a blogokról:-)
Miközben az események keményen lehagynak minket: figyelted, pl., hogy mennyi sztrájk szerveződik mostanában? Szerveződget a társadalom, mert nem akar alászorulni (a rádőlő) a teljesen értelmetlenné és tehetlenné váló hatalomnak:-) Érdekes erről sem a médiumokban, sem itt, a blogokon nem nagyon olvasni. pedig:-)
No, ezt csak azért hoztam szóba neked, mert az írásaid alapján tehetséges és nyílteszű skríbernek tünsz; ha van benned innovációs készség, figyelhetnél (terápának sem rossz) és írhatnál te is, ezekről az új jelenségekről.
üdvözöl
bbjnick

travis 2007.11.07. 13:36:40

bbjnick,

Ez az a fajta világnézet, ami tömegjelenség a blogokon, fórumokon. "Az író miért ezzel foglalkozik, amikor szarban az ország? Nincs jobb téma, amiről írni lehetne? Akciófilmkritika, amikor a Veres-család gengszterkedik? Bulvárömleny, amikor az ország, mint a mormontemplom egere? Bolondzene? Villanygitár? Cipzárospaplan? He?"

Ez nem politikai tematikájú blog, hanem egy személy kedvenc témái köré szerveződő intellektuális recskázás. Ez néha politika, néha bulvár, néha pedig Michael Dudikoff roundhouse-kick-je Menahem Golan (fanfár!) munkásságában.
Vagyis tömény esztétika, tartalmi elköteleződés nélkül. Szerintem te az Reakció-blogot olvasd, ott futószalagon jön a politika. Igaz ugyan, hogy kissé előemésztett, bébipapisított formában, hogy az egybites olvasók is be bírják fogadni, de legalább van.
De hadd ne én védjem meg ezt a blogot, tegye meg a tulajdonosa!

Paranoid Android2 2007.11.07. 17:08:41

Vaze az Anikó csöcseit jobban komálnám, ha lógnak, mert rá vagyok kattanva a természetesre. De nagy a pofám, mert az asszony mellei két gyerek után is valószinütlenül jók. A horváth ágnesnek meg a csöcsei sem érdekelnek (nem hiszem hogy fogamzóképes nőnek mondhatnék dehonesztálóbbat), pedig elvileg (nem hiszem hogy bármi köze lenne hozzá persze szegény debilnek) több ember haláláért lesz felelős, mint rákosi.

Hendrick 2007.11.07. 18:23:07

"mint amikor a horrorfilmben már ölelkeznek a megmenekült fiatalok, de a háttérben váratlanul felemeli fejét a már halottnak vélt félig kakas, félig polip, és snitt, stáblista.\"

EZ abszolút!!!!!
LOL!
Legalább valami jó is történt velem..

gege 2007.11.07. 20:31:02

Azért a Téli Palota ostromáról készült, kötelezően megnézetett szovjet filmecskében - címét ne kérdezzétek, annyira nem figyeltem - hullottak a hős forradalmárok a lépcsőn.
De lehet hogy ez is csak propaganda volt.
Hiába no, én még onnét merítettem az infóimat, na.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2007.11.07. 22:47:14

egy apró mozzanatot kihagytál! azt, hogy szíjjártó aggályosnak tartotta, a miniszterasszony rózsaszín retiküljét, mondván, hogy vonzza a terroristákat.
na' ezzel lenullázta az egészet! :))) ezután, hogy lehet komolyan venni az előtte mondottakat??

"...mindenkit megszédített az Egy Gyűrű, aki közelébe került." :DDD

gege 2007.11.08. 12:03:37

Csucsuka !
Szerveződik a társadalom !!!
Nem figyelsz ??? Ejnye, ejnye

rettentó 2007.11.08. 13:56:31

gege: "Azért a Téli Palota ostromáról készült, kötelezően megnézetett szovjet filmecskében - címét ne kérdezzétek, annyira nem figyeltem - hullottak a hős forradalmárok a lépcsőn."

Hf.: nézd meg az Ablak-Zsiráfban az Eizenstein címszót (pont erre utalt csucsu is). Valószínűleg az Októbert láttad.

Hendrick 2007.11.10. 12:13:06

Úgy hiszem a téli palota ostromonál egy ember halt meg lehet az is fehér volt nem vörös...


A jó öreg szocializmus. Emlékszem mikor óva intettek minket a suliban hogy ne legyünk olyanok mint az amerikaiak akik rágóznak a himnuszuk alatt...

És lám...a Sors betelt kólát iszok, pizzát eszek...a kapitalizmus trágyájában fetrengek...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.11.10. 21:37:53

Travis úr jól szólt. De megjegyzem, érik már egy sztrájkos írás is, sőt, egy tudósítás! Olyan szokásos:) Annál is inkább, mert fotóriperternek tanuló Dávid cimborám lelkesen dokumentál, fasza fotókat csinál. És igen, az bizony az Elemi ösztönből van:) na, megyek, megfetrengek a kapitalista trágyában... :)

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.11.11. 12:23:20

Az Elemi ösztöntől és Sharon Stone-tól többet vártam, Madonna sokkal jobb volt A tanú testében.

Ingyen utaztatás mindig volt, lesz is. Ezért éri meg politikusnak lenni :-)

aranyhaj.blogspot.com

Speciel 2007.11.15. 11:49:36

Átkötöttem csöcsből miniszterbe, párdon miniszter asszonyba. Ez ilyen rendszer, ilyen opciókkal. Az a régi volt az épülő, vagy megvalósult, illetve tökömtudja szocilizmus.
Ez meg ez. Izé.
De hogy a pék lapátján jön ide a Farkasházy Tivadar?
Mer az Indexhöz (igen höz)lojális a Csucsuka, aki egyébként:
"terápiás célzattal fikáz, pimaszkodik, megmond, nevet, röhög, sír, dühöng, nagyokat kacag, felélvez és leélvez a megszokott viseltes stílusában."? Ajvé.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.11.17. 06:57:12

Helló! Nem tagadom, rengeteg mindenben egyetértek az indexes brigáddal. De itt dögöljek meg, a Farkasházy nem azért került ide, mert az Index lefikázta, és hogy akkor most én is lefikázom, hadd nyaljak az uraknak. Nem. Farkasházyt azért írtam bele most is, és talán korábban is, mert szerintem a faszi már tízből legalább nyolcszsor gyengéket ír, és mégis olyan jól megél belőle. Mondhatni, hogy említése csak a sértett lényem sárga kapálózása volt:))
süti beállítások módosítása