DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Vámpírok bálja

2009. október 06. - csunderlik.péter

„…Mint borhoz az iszákosok, / Miként a hullához a féreg,

Mint kártyához vad szenvedélyek: / Légy átkozott! Légy átkozott!”

(Charles Baudelaire: A vámpír)

 

„Szép a rút és rút a szép: / Sicc, mocsokba, ködbe szét.”

(Shakespeare: Macbeth - intro)

 

Kezdjük az ajtóval, amin benyitunk ide, ahol majd meghasad a főhős pszichéje.

Fellegvárunk táguló és szűkülő tereiben, ahol tükrök hullámoznak a repedezett falakon, kutyák szűkölnek, a beborozott bűnös pedig meredten bámul az üres székre, míg forró és kavargó agyvelejéből ki nem párolog egy testtelen, kósza kéz és föl nem írja nektek: Vigyázzatok, mert aki Roman Polanskit bántja, magát az Istent bántja. És nem örül neki, annyit elárulhatok. Amiért feldúlják szentélyét, mondván, hogy kislányt erőszakolt a beteg zsidó. De csak vádaskodjatok buta gójok, hiába, mert megvan írva a Talmudban, hogy zsidót nem lehet elítélni, zsidó nem lehet bűnös. Miképp minden tiszta madárból szabad ennetek, de amelyekből mégsem szabad közülök, azok a sas, a strucc, a karvaly és a pelikán. Mondá Elohim. És akárki lássa, hogy a kilincsorrú karvaly a választott népet jelenti. Nem bánthatjátok pöcsök, annál is inkább, mert Polanski anyja gázkamrában végezte, maga a neves színész-rendező is csak isteni csodával menekült meg tizenvalahány évesen a holocausttól. Ilyen tragédia után meg már csak kijár, hogy mindent elnézzünk és mindent megadjunk neki. Csak rajta, hisz végül úgyis mindenki összefossa magát az égő csipkebokortól. Ezért nincs is könnyebb zsuga a kárpótlásos holocaust-biznisznél. Azaz, talán van. Mondjuk vattacukrot árulni egy strandon, vagy éppen megerőszakolás vádjával súlyos milliókra lehúzni egy világsztárt.

Már megbocsásson, de a nyakamat harapja

Még végzős ferencesként olvastam egy gazdagon illusztrált Filmvilág-cikket Roman Polanskiról, és annyira megtetszett a haja, hogy amint lehetett, a kóterből szabadulva, úgy kezdtem növeszteni és félrefésülni a sajátom, ahogy Polanski a hatvanas-hetvenes években, a riadt, nyugtalan szemeivel. És meg is örültem, mikor évekkel később épp ezekkel a riadt, nyugtalan szemekkel jellemeztek, hisz hasonlítok a mesterre, ugye, gondoltam mosolyogva, titkon összekacsintva a kesztyűbábjaimmal. Most meg Roman Polanskit több mint harmincéves pöcsölés után őrizetbe vették Svájcban, ahová azért hívták meg, hogy átvegye a zürichi filmfesztivál életműdíját. De már a reptéren lecsaptak rá, mint gyöngytyúk a takonyra, amiért bő három évtizede megfektetett egy tizenhárom éves kamaszt, aztán még az ítélet előtt elmenekült a szabadság földjéről.

Erről szeretnék írni, és a "hajas" bevezető csak arra szolgált, hogy tisztázzam a pozícióm, ahonnan megközelítem a történteket, mert minden megismerés szükségszerűen személyes. Az elmúlt napokban sok írás jelent meg a Polanski-ügyről, rengeteg hozzászólással, melyekben oly könnyű elmerülni, mint egy hínáros bányatóban. Mert egyes vélemények mélységes sötétsége megközelíti a bányatavakét, noha mások meg bántóan sekélyesek, bár a sekélyes nem is a legjobb szó, hisz nincs is mélységük, csak úgy vannak. Előre is leszögezem, a vegyszerrel/kiskanállal kasztrálják Roman Polanskit, etessék meg egy konda kiéhezett disznóval, vagy akár csak rakják börtönbe, ahol majd szétdugják seggét a macifaszú négerek-vélemények eléggé távol állnak tőlem. Miképp az is, hogy itt nem történt semmi rendkívüli, Polanski szerette a fiatal lányokat, ennyi, ahogy hülye petícióival kidülleszti mellkasát az úgynevezett "művészvilág" Whoopi Goldberggel, amiről a homofóbia-ellenes Lily Allen "Fuck You"-feldolgozása óta megvan az egyre lüktetőbb véleményem. Jelesül a magyar művészvilág elmehet a picsába, ha csak ennyit képes odafosni. Egyébként Woody Allen helyében én most inkább csöndben maradnék, pedig ő talán a legnagyobb kedvencem.

Tehát a következőkben az olyan kategorikus kijelentéseket, mint amilyen a reakciós kisasszonyé, hogy "ha (ti. Polanski - Cs.P.) ügyét relativizáljuk, akkor nincs erkölcs, nincs jogállam", ezeket próbálom meg részeire szedni (ügy-Polanski-jogállam), anélkül, hogy kísérletet tennék az újbóli összerakásra. És épp ezzel próbálom relativizálni. Ami nem nehéz, mert hisz minden relatív. Legfeljebb a szétesettség látszatát kelti. Bár, bevallom, azért a végénél mégis megpróbálom majd valamelyest marokra fogni.

Mint kerge lepkék, köribém gyűlnek a méreten aluli angyalok

Feküdj le egy néger kosárlabdázóval egy útszéli motelban, aztán vádold be azzal, hogy mergerőszakolt. Szopj le egy dúsgazdag nyugatnémet teniszezőt, aztán amint nem figyel oda, a pofazacskóidban tárolt spermát köpd bele egy mélyhűtött lombikba, hogy majd a félrecsúszott professzorok beültessék a méhedbe, hogy gyereked legyen. Aztán életed végéig megélhetsz a tartásdíjból. Gyárthatsz magadnak egy gazdagember-gyereket, egy vegyfolyamat végén előállított porontyot, egy homunculust, amit az alkimisták még úgy képzeltek a középkorban, hogy a magod langyos trágyába ágyazod, majd kell hozzá zsidó veséje, holdfényes beléndek, de végül csak kinő egy gyerek a szarból. Abban nem tévedtek, hogy az eredményhez mindenképp szarozás kell, már ha meg akarsz pumpolni egy híres embert.

A Polanski-afférban méltatlanul kevés szó esik a kamaszlány, Samantha Gailey/Geimer anyjáról, a nem különösebben tehetséges tucatszínésznőről, nem is tudom a nevét, aki a saját lányát akarta felhasználni a hírnévre, a meggazdagodásra. Hisz milyen anya lehet az, aki gyermekét csak úgy elengedi a köztudottan pinabubus kobold Roman Polanskival egy fotózásra, nem először, hanem másodszorra? Minek vége az lett, hogy Polanski előbb Jacqueline Bisset, majd végül Jack Nicholson házában leitatta a lányt pezsgővel, amit persze különösebben nem kellett ráerőszakolni, majd rájátszva a kamaszlány nagyzolós hiúságára, megkínálva egy harmad Quaalude tablettával, csakhamar megfektette a levetkőztetett csitrit. És mikor Polanski megtudta, hogy a kis Samantha nem szed fogamzásgátlót, akkor a művészlelkével gyorsan beszúrta inkább análba. Ne feledjük, ez még az AIDS-para előtt volt.

Ha valaki megakadályozhatta volna az egész történetet, az a kamaszlány anyja. Azzal, hogy nem engedi oda koraérett lányát Polanskihoz még egy ún. "fotózásra" se. Dehát éhes nő makkal/pénzzel álmodik, és ő csak Roman Polanski hírnevét látta. Mikor már köztudott volt, hogy Polanski mennyire defektes. De ez az anyukát nem zavarta.

"Lánc, lánc, eszterlánc, vészbanyákat visz a tánc. Erre hajlok, arra lengsz, ki-ki hármat, ez kilenc."

Akit asszony szült, teneked nem árt

Balhüvelykem bizsereg, gonosz lélek közeleg. Éjszaka, mikor alszik a fél sárgolyó, és kint farkasok vonyítanak, hogy kellően hatásvadász legyek. Mert a gyilkosok éjszaka jöttek, 1969-ben, nyakukba akasztva egy-egy ikont az ősök csarnokából, majd a démonok parancsára vagy egy Beatles-számra, miután elvágták a telefonvezetéket, betörtek a Polanski-villába. Lemészárolták a vendégeket, majd végeztek Roman Polanski feleségével, a nyolchónapos terhes Sharon Tate színésznővel. "Óh, meg akarlak baszni"-zakatolhatták magukban, de végül pusztán tizenkilenc késszúrással lerendezték a terhes asszonyt, majd vérében megmártották egy lepedőt és azzal írták föl a bejárati ajtóra: "Disznó."

Roman Polanski arra ért haza egy forgatásról, hogy a Manson-banda felkoncolta feleségét, megölte gyermekét. Saját bevallása szerint azóta is minden nőben Sharon Tate-et keresi, néha túlságosan erősen is, amint az erőszakolós történetből kiderülhet, jegyezhetjük meg cinikusan.

Felesége halála után Polanski első filmje a Macbeth feldolgozása volt (1971), nem véletlenül. Mert ez véresebb, mintha egy mamagésa mentsruált volna a filmszalagra. Polanski dramaturgja a híresen elmebeteg és a szakirodalom szerint ünnepelt, majd később aljasabbnál aljasabb perverziókba süllyedő angol színházi zseni, Kenneth P. Tynan volt (Róla: "A szellemet mocsokban tékozolni." Vö. Paul Johnson: Értelmiségiek). Ritkán látni annyira véresen hatásos filmet, mint Polanski Macbethje. Ha valaki végignézi, külön felhívom figyelmét a szépen fényképezett véres magzatokra, mint Polanski meg nem születettjeire. Itt pedig a tükrökre, melyekbe magunk is belenézhetünk, majd félrefordítva fejünket el kell ismernünk, hogy Polanski egy sérült ember. Bár ezzel nem mondtam sokat, hisz a 'sérült'-et csak a normálishoz képest lehet meghatározni, amiről jól tudjuk, hogy egy nagyon messzire elvont fogalom, és változó köze van a valósághoz, attól függően, hogy milyen inercia-rendszert veszünk fel.

Míg a birnami erdő Dunsinane dombjára nem vonul

Sérültnek sérült, de ártani már nem árthat. Roman Polanski 1978 februárjában, X nap őrizet és pszichiátriai vizsgálat után, de még az ítélethirdetés előtt elmenekült az Egyesült Államokból, és azóta francia-lengyel kettős állampolgárként úgy élt, mint a bolygó zsidó. Legalábbis ez az apokrif mítosz. Ahogy olvastam, az eredeti eljárásba számos hiba csúszott, és ezen most lehetne rágódni, ahogy a hülyegyerekek nyúzzák a gittet, de nem vagyok kvalifikálva, hogy a harminc évvel ezelőtti tárgyalást bármennyire minősítsem, leszámítva, hogy a jó öreg Lawrence J. Rittenband sztárbíró mindenáron szerepelni akart, és ezért nem volt tekintettel se a kamasz Samantha, se Roman Polanski érdekeire. Mikor éppen lett volna lehetőség a peren kívüli megegyezésre. Maga Samantha utóbb úgy fogalmazott, hogy "a botrány rosszabb volt, mint ami azon az éjszakán történt." (ti. Amikor Polanski leszedálta és megkefélte.) A karvaly-média, ugye, amelyik rászállt Polanskiékra. Az eredeti áldozat idővel már meg is bocsájtott Polanskinak, akit most elkaptak. De miért most? Miért Svájcban?

Ahogy leszűrtem, az USA nemrég tökére lépett Svájcnak, mert az adóelkerülést támogató országok listájára akarja pakolni a helvéteket a titkos bankbetétek miatt, és ezért kézenfekvőnek tűnt, hogy a professzionális svájciak, híven a kiadatási egyezményhez, most letartóztatják az országukba érkező Polanskit, és szimbolikus aktusként majd átnyújtják az amerikaiaknak, mintegy leborulásként. A francia-lengyel Roman Polanskinak már évek óta Svájcban is bejegyzett lakhelye van, többször is megfordult, de eddig nem zargatták, csak most. Azt mondják, eddig sose tudták, mikor van Svájcban, ami nyilvánvaló hazugság. Az eszem megáll. Ilyet a magyar titokminiszterek szoktak nyilatkozni.

Jogállamban a pénz a fegyver

Most, hogy letartóztatták Polanskit, sokan hápognak az igazságról, meg a jogállamról. De milyen igazságról? Milyen jogállamról? Abba nem akarok belemenni, hogy az igazságos Egyesült Államok milyen diktátorokat támogatott az elmúlt X évben, csak amiért adott hatalmi érdekeit szolgálták. De Polanski mostani őrizetbe vétele kapcsán igazságról és jogról prédikálni végképp visszás. És itt nem arról van szó, hogy Polanski egykori áldozata már régen megbocsájtott a rendezőnek, hanem arról, hogy Polanskit "szinte" bármikor elkaphaták volna az elmúlt három évtizedben. Mert Roman Polanski nem Eichmannként bújkált Dél-Amerikában, hogy sóskiflivel kelljen leütni ahhoz, hogy szőnyegbe csavarva Jeruzsálembe vihessék. Nem. Még én is tudtam, mikor merre jár a Polanski, nemhogy a szövetségi nyomozó iroda.

Egy jogállam attól jogállam, hogy átlátható és kiszámítható. Az, hogy svájci életműdíja előtt váratlanul őrizetbe veszik Polanskit, mikor már sokszor megtehették volna harminc év tökölés alatt, nem ezt támasztja alá. "És megint fölnéztem az égre álmaim gőze alól, s láttam, a törvény szövedéke mindig fölfeslik valahol." (JA)

És akik most a letartózatott Polanski fölött példás büntetésért lihegnek, egy olyan tettért, melyért az áldozattól már bocsánatot nyert, ne feledjék Pascal örök mondását: aki angyal akar lenni, állattá lesz. Ezt hagyjuk meg a karrierista ügyészeknek, bár ők úgyis mindent kiszívnak az egészből, amit csak lehet.

Akkor éjjel, Erdélyből menekülvén, Abronsius professzor nem sejtette, hogy a Gonoszt viszi magával, melyet el akart pusztítani. Hála neki, a Gonosz végre elterjedhet az egész világon.

VÉGE

 

És azért hódolat a legyilkolt Múzsának, Polanski szuperhajával:

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr161429896

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szüzességárus 2009.10.06. 14:50:21

 Jött hozzánk a krimóba eggy üzletenber, aki felajálotta a lányának a szüzességét eggy bizonyos összegér, hogy legyen mit a neveltetésére költeni, meg a tejbe apritania, amikor már felnő, de monta a Ferenc, hogy értelmiségi szempontbol az a bizony...

Trackback: 2009.10.06. 13:43:58

A Tudózsidó hírolvasója

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

i23kovacs 2009.10.06. 16:54:02

@Medzsik: de ez durva.
De mi köze ehhez Polanskihoz?
Leitattta, dedrogozta, tiltakozása ellenére megerőszakolta.

Érre mondod, hogy általános?

Ha űgy is van, elég nagy gáz...

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.10.06. 16:58:08

@tom sailor:

Írod:

> Polanski későbbi életében harminc évig nem
> derült fény bűnismétlésre. Komoly enyhítő
> körülmény.

Francis Ciarán Tobin ír úr 2000. április 9-én Leányfalun a járdán gázolt halálra egy másfél éves kislányt és egy öt éves kisfiút, az öcsém gyerekeit. Még abban az évben magyar jogi segítséggel hazaszökött Írországba (bár az ír legfelsőbb bíróság másképp értelmezi a "flee" igét).

Azóta sem ütött el babakocsis gyerekeket.

Enyhítő körülmény?

Lófaszt.

i23kovacs 2009.10.06. 16:59:51

@tom sailor: azért azt ne vedd készpénznek.
"Valakinek a valakije meghallotta"
Ez elég tipikus szerecsenmosdató duma.
Elege volt, azért pattant le.
Mivel védekezik Polanski? Megbánta? Megbönhődött érte? Azóta is sajnálja?
Vagy azzal, hogy eljárási hibák, 30 év telt el, vazze nem léphettem az USA-ba?
Ezek azért elég lényeges körülmények ...

i23kovacs 2009.10.06. 17:02:02

@ZöPö (inda):
OFF
állítólag mostanság felcsillant a remény hogy visszaszerzik az ürgét?
ON

sztem is az ellenkezője lenne súlyosbító. Az nem ugyanaz, mint az enyhítő.

Medzsik 2009.10.06. 17:04:55

@i23kovacs:
Csak az,hogy a világ durva hely.
Meg amint mondottam volt,Polanski is csak egy ember.
És ugyanolyan büntetést érdemel mint mondjuk K István lakos,aki ugyanezt tette,egy másik lánnyal,máskor,máshol.
De a hírek nem a pedofilról szólnak.hanem a nagyember,sztárról,akinek most jól beolvasunk,mert nehogy azt higgye,mindent megtehet.És jobban szopatják.
A legjobb,hogy nem csak Polanskit basztatják evvel,hanem a kiscsajt is újra előhúzzák és annak az ellenkezőjét teszik,amit kért.
Hagyják.
Amit lehetett volna,ha csendben intézik.

travis 2009.10.06. 17:38:11

@ZöPö (inda): Ez gondatlanságból elkövetett emberölés. Soha el nem évül. Kicsit más lap.

tom sailor 2009.10.06. 17:41:21

20 év az elévülése

i23kovacs 2009.10.06. 17:49:13

@Medzsik: mások meg pont fordítva látják, mint te.
A nagyember, a sztár ki akar bújni a felelősség alól, csak mert ő megteheti.
Szabadlábon védekezhetett, mert volt elég pénze óvadékra. Aztán amikor nem neki állt a zászló, lelépett.

Nehéz innen különbséget tenni, melyik a valósabb megközelítés, ezért kérdeztem, hogy vajon mivel védekezik Polanski.

Én sajna nem sok megbánást látok, persze az is lehet, hogy csak nem jut el idáig.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.06. 18:06:25

Adnom kellett volna magamnak még egy napot, hogy az utolsó harmadát jól megírjam.

A záró Macbeth-idézetet viszont kihúztam, de most bepötyögöm ide:

MACDUFF
Add meg hát magad, gyáva szív,
S légy világ csúfja, akit mutogatnak:
Ahogy ritka szörnyeket szokás.
Póznára festetünk és odaírjuk:
"Itt látható a zsarnok."
MACBETH: Nem adom meg! -
Csókoljam a földet Malcolm előtt,
S etessen a csőcselék szitka? Bár
Birnam erdeje följött Dunsinane-re,
S te állsz előttem, kit nem anya szült:
Megpróbálom a végsőt. Harci pajzsom
A testem elé! No, Macduff, gyere,
S aki "megállj"-t kér, vesszen a feje!

Szélfoszlány (törölt) 2009.10.06. 18:11:35

@tom sailor:
"Naná, hogy megszökött, mindenki azt tette volna."

Ez már brutál, barátom. Tehát te úgy vagy vele, hogy ha mögötted kigyullad a rendőrautó villogója, akkor menekülsz? Vagy csak azért állsz meg mert a rendőrautó gyorsabb?

Lehet, hogy Te ilyen bűnöző alkat vagy, de talán nem mindenki.

És éppen ez esik nála súlyosan a latba, hogy gúnyt űz az igazságszolgáltatásból. És ezért háborítja föl az emberek többségét.

Te pl miért véded?

i23kovacs 2009.10.06. 18:24:14

@ZöPö (inda): vérlázító a dolog.
Írországban nyilvánossághoz nem sikerült fordulni?

tom sailor 2009.10.06. 18:32:13

@Szélfoszlány: Ha ötven évre akarnak lecsukni, akkor igen, menekülök. Te nem?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.10.06. 22:23:01

@travis:

Jut eszembe, Polanskinak csak egy van. Mi következik ebből? :-)))

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.10.06. 22:24:40

@i23kovacs:

Jelent meg újságcikk, rádióriport. A hallgatók felháborodtak. Aztán másnap minden ment tovább a szokásos kerékvágásban.

Sutty 2009.10.07. 00:42:42

SZENZÁCIÓS VAGY CSUCSU! HISZEK AZ ISTENI SZERETETBEN ÉS ÖSSZEFOGÁSBAN!! Hiába daráltam le a konzervatívos szutyerák caracallát, törölt szinte minden erősebb hozzászólásomat. Az előzményeket, a gyilkosságot, pedig sajnos mind-mind igaz. Los Angeles sosem volt az angyalok városa... berántás. Színjáték, mint maga Hollywood!! A gonosz mindannyiunkban él, kiben kicsit kiben jobban, az agyszívemen levő atombomba hamarosan robban. Azon, nyomban: Tuti hogy Te sem vagy komp-lett, de úgy érzem az átlag normális gondolkodás tette tönkre ezt az országot és radikálisan (gyökeres pozitív változást előidézően (nem jobbra, nem balra) FELFELÉ ívelő irányba kizárólag MI, újkori születésű elmék vagyunk képesek helyükre passzintani a fogaskerekeket! Köszi neked és "polgári per" ügyész barátunknak, hogy felvilágíthatjuk az ős-szoci, éppen neo-liberálnak sem önpozicionáló bűnbandát abba az irányba, hogy jobban teszik, ha önként elindulnak a börtön irányába és be..... is kopognak.. PATYOLATTISZTA ÁLLAMOT, MÉDIÁT ÉS CSATLÓSAIKAT AKAROM, MERTHA KÁROMKODNI SZERETNÉK, MEGTEHESSEM: ORSZÁGUNK MEGRONTÓI (műállam alapítói) TAKARODJATOK VISSZA A KURVA ANYÁTOKBA!!! (tisztelet a kivételnek) peace.

Medzsik 2009.10.07. 00:56:34

Ezek után,mondhatok bármit is?

Sieg Heil?
Valaki?

Sutty 2009.10.07. 00:59:14

tudatlan senkiházi budaparaszt vak és süket, tehetetlenül balfék barátainknak ajánlom a következőket, - LÁSSÁTOK AZ ERDŐTŐL A FÁT!!! :
a történet 1969-ben kezdődött és nem a 13 éves (18-nak maskarázott) ribanccal és édesanyjával....
hu.wikipedia.org/wiki/Sharon_Tate

pfúj 2009.10.07. 01:45:34

amit szabad jupiternek, nem szabad a kisökörnek

drága plebejus testvéreim!

itt volna már az ideje, hogy túllépjünk a jogegyenlőség ressentiment-sugallta aufklérista dogmáján, és visszataláljunk végre az igazságosság örök princípiumaihoz, melyek értelmében a kiválókat és sokra hivatottakat sosem béklyózhatják ugyanazon törvények, mint minket, az undok resztlit.
emberi méltóságunk alapja, hogy tudjuk, hol a helyünk, és nem lázadunk ellene hitvány rabszolgák módjára. továbbá hogy nem hirdetünk értékítéleteket békaperspektívából.

pfúj 2009.10.07. 01:56:18

“Oly gyorsan jön az a perc, mikor már semmit sem várhatunk, mikor a test oly mozdulatlanná mered, hogy semmi meglepetésre se képes, mikor minden reményünk elszáll, ha, mint a fákon, teljes nyárban, máris sárgálló lombot, a még fiatal arc körül hulló vagy fehér hajat látunk - oly rövid ez a ragyogó reggel, hogy már szinte csakis a bimbózó lányokat szeretjük, azokat, akiknek a húsa, mint valami értékes kovász, nem nyughat, hanem tovább dolgozik. Az ily lányok csak valami ruganyos anyag hullámai, s minden percben mássá gyúrja őket a pillanat múlékony benyomása. Mint hogyha csak mindegyik felváltva a vidámságnak, a gyermeki komolyságnak, a hízelgésnek s a csodálkozásnak apróka kis szobra lenne, mindig őszinte, teljes, de tünde kifejezéssel mintázva.”

Sutty 2009.10.07. 02:07:26

A MAGYAR WIKIPEDIA IS HAMIS!!! (ezt írja a radikális szóra)

hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_radik%C3%A1lis_jobboldal

AZ ANGOL IGAZ NYELVEN BESZÉL:
en.wikipedia.org/wiki/Radical

Szélfoszlány (törölt) 2009.10.07. 09:11:47

@tom sailor:
"Ha ötven évre akarnak lecsukni, akkor igen, menekülök."

Akkor menekülj. Én meg ha meglátlak, feldoblak. És remélem, hogy a közvélemény nem melléd áll.

Szélfoszlány (törölt) 2009.10.07. 09:13:44

@pfúj: ezért neked pl kuss, te kis ökör

i23kovacs 2009.10.07. 09:14:10

@Sutty: és ebből mi következik?
- akinek megölték a feleségét, az nyugodtan erőszakolhat 13 éves lányokat?
- nyugodtan meg lehet erőszakolni azt a 13 évest, aki többnek néz vagy akar kinézni?
- a 18 éven felülieket meg aztán végképp nyugodtan meg lehet erőszakolni?

i23kovacs 2009.10.07. 09:16:33

@tom sailor: nem azt vetik a szemére, hogy menekül. Azt, hogy megerőszakolt egy 13 éves lányt.
Az, hogy azt gondolom, hogy érthető a menekülése nem azt jelenti, hogy tolerálható lenne az erőszakoskodása.

Szélfoszlány (törölt) 2009.10.07. 09:17:25

@tom sailor: Ja, és nem válaszoltál a kérdésre.
Miért véded? És mi motiválja az emberek (média) egy részét, hogy védik?

Szélfoszlány (törölt) 2009.10.07. 09:19:44

@i23kovacs: A bünöző megítélése mindig romlik, ha ellenáll az igazságszolgáltatásnak.
Adott esetben ezzel újabb bűncselekményt követ el.

Én úgy emlékszem R.P. esetén erről is szó van.

Szélfoszlány (törölt) 2009.10.07. 09:22:24

@Sutty: Rosszul tudod.
A történet aznap kezdődött amikor R.P. elhívta a kiskorút fotózni aljas szándékkal, és aznap is végződött amikor megrontotta.

Harald Blåtand 2009.10.07. 10:24:36

A poszt istenkirály. Mint mindig. (Bocs, Csucsu, letörlöm a szart a szám széléről.)
Polanskival meg igazságtalanul ki van baszva.
Tudjátok miért?
(Az alábbiakban leírtak csak egy gondolatkísérlet részei. Természetesen nem igaz ;-))
Mert nagykorúként nekem is volt 13 éves lánnyal nemi kapcsolatom. Nem erőszak, de annyi erővel, amennyivel Polanskiét annak minősítették, az enyémet is lehetne annak. Undorító figura vagyok, tudom. A lány ugyanígy megbocsátott érett fejjel.
Polanskival azért van igazságtalanul kibaszva, mert esze ágában nem volt pénz- és karrieréhes anyáknak meg féreg ügyvédeknek, újságíróhiénáknak, és Európa Fehéroroszország után legvisszataszítóbb állami képződményének rámszállni, és hosszú évekkel az eset után is kifacsarni belőlem a szart is és tönkretenni.
Pedig lehet, hogy jobban megérdemelném, mert nekem nem lett sérült a pszichém se a terhes feleségem lemészárlásától, sesemmitől. Ő viszont híres és zseni, ezért még évtizedekkel később is utánanyúlnak jogról meg igazságról papoló pomogácsokés kicsinálják. A magamfajta kis gecik meg megússzák.
(Valósággal semmiféle kapcsolatban nem lévő gondolatkísérlet vége.)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.07. 14:20:35

Még mindig nem olvastam végig az összes hozzászólást, csak itt-ott belenéztem. De ahogy látom, itt is visszatérő karógyökér-egyszerű érvelés, hogy "vajon akkor is ezt írnám, ha az én lányom kefélte volna meg?" stb.

Jézusom. Mintha nem tisztáztam volna az elején a pozícióm (vö. "hajas epizód", filmes rajongás, elélvezés a Macbeth víziós-jelenetétől, a tükrökkel bűvészkedéstől). Nyilvánvaló, hogyha az én kamaszlányom vágja gerincre, akkor hetedíziglen ki akarnám herélni a pasit, és egyáltalán, sajnálnám, hogy csak egyszer tudom megölni.

De idézném írásom egyik fontos részét, mert imádok magamtól idézni: "ha (ti. Polanski - Cs.P.) ügyét relativizáljuk, akkor nincs erkölcs, nincs jogállam", ezeket próbálom meg részeire szedni (ügy-Polanski-jogállam), anélkül, hogy kísérletet tennék az újbóli összerakásra. És épp ezzel próbálom relativizálni. Ami nem nehéz, mert hisz minden relatív. Legfeljebb a szétesettség látszatát kelti."

Az ügyet kontextusba kell helyezni, felvázolni a kapcsolatokat, relativizálni. Könyörgöm, a Polanski-ügy nem csak úgy van, mint a vizek fölött lebegő ige.

Másik.

Örülök, hogy bejött a húzásom, hogy én kezdtem el rögtön zsidózni az elején, torztükröt tartva a monomániás vadbarmoknak. Talán ennek is köszönhető, hogy itt fajlagosan mennyivel kevesebbet zsidóztak, mint más fórumokon. Azoknak meg csak gratulálni tudok, akiknek nem esett le, hogy a karvalyozás egy paródia része. Remélem, azért elmennek szavazni minden szociális népszavazásra.

@Sutty: Egész meghatódtam.

@Harald Blåtand: Tetszetős gondolatkísérlet. Minket biztos nem vennének elő harminc év után, de nem is vacsorázunk minden este szarvashúsos pizzát. És nagy valószínűséggel nem is lett volna esélyünk megszökni az ítélet előtt.

planpony 2009.10.07. 20:26:14

annyira nevetséges érvelés ez a mi lenne, ha a te lányoddal, blablabla. valószínűleg, ha valakit minimálisan nevelnek a szülei, akkor eszébe nem jut 40 éves férfiakkal mókázgatni...
valószínűleg ő is csak érvényesülni akart, aztán követte a legegyszerűbbnek tűnő megoldást: a 70-es években mindenki dugott mindenkivel. a kislány is ezt tette.
attól függetlenül, mivel ez a törvény hát bűnhődjön polanski, csak éppen a körülményeket figyelembe véve. meg egyébként is miért csak most lehetett elfogni. szánalom ez az egész ügy.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.10.07. 22:11:57

"Ezért nincs is könnyebb zsuga a kárpótlásos holocaust-biznisznél."

Elég ócska duma, és a csavart labda meg ráadásul nem látható benne, mint utólag próbálod magyarázni, hogy látni köllöttöt volna a csavart.

A Polanski pedig feleljen tetteiért, de a büntetésének semmi, de semmi köze az égegyadta világon ahhoz, hogy mit csináltak az édesanyjával vagy a feleségével, vagy hogy zsidó vagy nem.

Egy jogállamban a büntetésnek az elkövetett tettekhez kell köze legyen, elvileg.

Rémes, hogy még ennek kapcsán is lehet zsidózni, és úgy csinálni mintha valaki mégse zsidózna, de mégis.

Abba lehet fejezni.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.07. 22:30:50

@oázis: Megkérdezem, a kárpótlásos holocaust-biznisz nem remek zsuga?

Tanárom, Krausz Tamás, aki maga is zsidó származású, számos írásában foglalkozik a holocaust-biznisz jelenségével, igaz, ő saját magát leginkább "rendszerkritikusként" határozza. Krausz sokszor támadható, de néha nagyon rátapint a lényegre, vagy inkább belecsap a lecsóba.

De azért megkérdezem, szerinted mi a zsidózás? Dekonstruáld a fogalmat, légyszíves. Amit az első bekezdésben valamilyen antiszemitizmusnak vélsz, az csak felbugyogó blaszfémia.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.07. 23:32:11

Most betettem háttérzajnak A vámpírok bálját, hogy felelevenítsem. És olyan remek szövegek vannak benne. Ezeket majd még biztos ellövöm:

"Kalimpál kicsi szívünk epedő keblünkben, mint patkány a ketrecében."

"Ha eléri majd az én spirituális szintemet, elcseveghetünk hosszú téli éjszakákon át."

Spirituális szint. Kész.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.10.08. 07:57:58

@oázis:

Leszögezem, hogy családunk soha nem kért és nem kapott kárpótlást semmiért. Apám alapelve az volt, hogy életért pénzt nem fogadunk el.

Nemcsak életért, de házért vagyonért sem kaptunk kárpótlást. Mondjuk a vagyon nyúlfarknyi volt, nagymamám szőnyegeket szőtt, nagyapám halála után (elsővilágháborús következmény) egy szövőszékkel kezdte és mire elvitték Auschwitzba 44-ben, már négyen szőtték a szőnyegeket a műhelyében.

triplacsavar, hogy a svájci bank, ahol egy nyúlfarknyi pénz volt elrakva télire a szőnyegszövésből halotti bizonyítványt követelt akkoriban - negyvenes, ötvenes, hatvanas évek - a meggyilkolt nagymamám halotti bizonyítványát, (sic!), amit apám nem tudott felmutatni, mert tudod, a gázkamrák mellett nem osztogatták, szóval még nagymamám pénzéhez se tudott apám hozzáférni, úgyhogy mindenki húzzon a görény bűzmirigyébe, aki azt állítja, hogy marha jó biznisz volt, ha megmurdeltek őt vagy rokonait a Holokausztban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.08. 10:45:38

@oázis: "öregszem. a dekonstrukció helyett egyre inkább a hermeneutikában hiszek." (Urbán Bálint)

KGX 2009.10.09. 07:24:57

Nem volt kedvem elolvasni a hozzászólásokat. (Párat sikerült). Az elévülés jó kérdés, lehet/biztos, hogy az elkövetés helye szerinti USA tagállam joga szerint elévülési időn belül vagyunk. Ugyanakkor tényleg nehezen érthető, hogy miért csak most történik meg ez az egész. Mindenesetre az anyagi és alaki büntetőjog szempontjából ez nem elsőrendű kérdés. A bűnösnek el kell nyernie büntetését, ez nem olyan cselekmény, ami mellett elmehetünk. Az áldozat megbocsátásának nincs jelentősége a bűncselekmény üldözendőségének szempontjából, mindez nem zárja ki, hogy egyes jogrendszerek ezt a terhelt javára vehetik figyelembe a büntetéskiszabás során. Természetesen más egy 30 éve történt ügy megítélése, mint azé, ami tegnap történt (ez alól csak a háborús és népellenes bűntettek képeznek kivételt, melyek a Nürnbergi Törvényszék felállítása óta nem évülnek el). A jogállam szó német konstrukció (Rechtsstaat), az USA (és a más angolszász jogrendszerek) ezt rule of law (kb. "joguralom") néven ismeri, sok ponton hasonló tartalommal.

Adrika 2009.10.09. 17:58:47

Az egyik nagy baj, hogy anyucinak volt annyira fontos a karrierje, hogy két középkorú, meglett férfi kezei közé lökte a lányát. Aki 13 volt, de többnek tűnt, mint most én. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy a kiscsajnak nem tetszett a helyzet. Tiltakozásról egy szó sem esett, sem segítség kérésről, pl. amikor rájuk nyitottak. Ha én valamit nem élvezek, szóvá teszem... Annyira meg nem lehetett részeg, ha pár évtizeddel a történtek után is ennyire fantasztikus aprólékossággal emlékszik minden momentumra.
13 éves kamaszodó lányt fényképezésre engedni két vén marha közé, ennyi erővel a rúdra is lökhette volna a lányát, lévén, hogy az is csak művészet.
Erőszakról szerintem szó sincs, kiskorú megrontásáról an(n)ál inkább, habár 13 évesen mégsem P. bácsi vette el a szüzességét. Abban egyet értek a fölöttem szólókkal, hogy ebben az esetben azért a köztük lévő 30 évnek kellett volna megfékeznie a dolgot. Elhiszem, hogy izgalmasabb egy életében először becsiccsentett félszeg, remegős, bociszemekkel néző kislányt megkúrni, mint a szétkent rúzsos olcsó kurvát. De vannak ugyebár erkölcsi normák.. Kinek mi.

Ja és az az átkozott média.. Biztos semmi szerepe nem volt abban, hogy a nő azóta is Hawaiin él, ha jól emlékszem. Szarul megy. És végül is csak egy Polanski dugta meg.

Adrika 2009.10.09. 18:00:26

na ez az én nagy bajom. látszik az apa komplexus. soha nem adok igazat a nőknek:)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.09. 19:34:16

@Adrika: "Annyira meg nem lehetett részeg, ha pár évtizeddel a történtek után is ennyire fantasztikus aprólékossággal emlékszik minden momentumra."

Ezt én is meg akartam említeni, fel is írtam a jegyzetfüzetembe. De hajnal/reggel felé én viszont már messze nem emlékeztem mindenre, ezért megfeledkeztem erről az ütőkártyáról.

"És végül is csak egy Polanski dugta meg."

Ennél jobban már csak akkor járhatott volna, ha Zeusz hágja meg egy fehér bika képében, esetleg Pablo Picasso vagy Nemeskürty István.

Sutty 2009.10.11. 06:39:20

azért azis meredek, hogy valószínűleg így készül a szint összes Hollywood-i nőisztár, Marilyn Monroe-val, Jayne Mansfield-del az élen. Amerikában leányálom Hollywoodba menni és szétbaszatni a seggüket. Ez az én véleményem. Őszintén.

Sutty 2009.10.11. 06:40:44

(ja, ésha nem jön össze, anyuci a szervezőn veri el a port)

Sutty 2009.10.11. 06:44:38

Romanski-t nem irigylem, egész életében szopatta a sors. Ő pedig, szopatta a sorsot és a feltörekvőket is. Valszeg ő is közrejátszott -e pozició felvállalásában.

Sutty 2009.10.11. 06:47:52

"én lányom a te lányod és fordítva" szóval, hidd el ha véletlenül a lányod elsírja magát otthon, hogy megdugtam, jó ha tudod - tuti hogy ő gombolta ki a slicccem.

Sutty 2009.10.11. 06:52:28

@i23kovacs: NEM TÖRTÉNT ERŐSZAK! OLVASD ÁT A VÁDIRATOT ÉS ÉRTS ANGOLUL! f@szp@r@szt.

Sutty 2009.10.11. 06:58:33

holocaust biznisz: szerintetek a világválság hogy alakulhatott ki így, hirtelen a semmiből? szerintem ugyanígy. Bankszámlákra és pénzekre teszik rá a mancsukat az ős-zsenik, az értelmiségi bűnözők. A gonosz egórol beszélgetünk továbbra is.

Sutty 2009.10.11. 07:05:18

a kisribi 1979 adta oda magát. Polanski 1969-ben már elvesztette állapotos feleségét, akiből anno ő maga csinált sztárt, hasonló módszerrel. Működött. A feleséggel és a kisgyermekkel rendesen kifestettek egy házat belülről. Persze, hogy minden fiatal nőben a reprodukciós lehetőséget látta azután. Az én szememben nem bűnöző ez az ember, hanem áldozat.

Sutty 2009.10.11. 07:11:16

szóval, ilyen szempontból igen, történt erőszak a sztoriban. És igenis, ha a téves ítélet a mai napig él, át tud ölelni 30 évet, akkor akkár nézhetjük egyben is az egész élettörténetet és átvizsgálhatjuk töviről-hegyire - hol kapcsolódott be a gonosz...

Sutty 2009.10.11. 09:44:32

@KGX: "ezt rule of law (kb. "joguralom")" hogyan lehet hatályban, ha kiderült a koronatanú szavahihetetlensége? 5 vádból 1-et tudtak beírni, csak azért mert azt Polanski magára vállalta a vádalkuért cserébe hogy futni hagyják. Jól átverték többször is! Most is!

Sutty 2009.10.11. 09:50:32

a nő azóta még 1988-ban is beperelte Polanskit, komoly pénzt húzott... Azóta csend volt.

Sutty 2009.10.11. 09:57:20

@Szélfoszlány: "vakok vezetnek világtalanokat"

Sutty 2009.10.11. 10:02:52

@Adrika: "Elhiszem, hogy izgalmasabb egy életében először becsiccsentett félszeg, remegős, bociszemekkel néző kislányt megkúrni" ez igazán nőies beszólás volt, minden tiszteletem a tiéd. Tökéletes a mondandó, de nem voltál ott. A kiscsaj többször is visszament, többször voltak együtt. Anyuka beprogramozta, hidd el bátran. A lánya is zsetonra ment mindvégig.

Sutty 2009.10.11. 10:16:42

"„Miféle kegyelmet tanúsított Ön a lányom iránt, amikor ő az életéért könyörgött? Milyen kegyelmet gyakorolt Ön, mikor ő azt mondta: »Legalább addig hagyjatok élni, míg megszülöm a gyermekem, és csak azután öljetek meg!«? Ő és a többi hét vagy esetleg több áldozat[4] vajon ki tud kelni a sírjából, hogy Önnel együtt visszatérjenek az emberek közé? Magában nem lehet megbízni.”" na, ez előzmény gyerekek! Polanski nem ölt! Mégis, ha lecsukják - belehal.

Sutty 2009.10.11. 10:24:13

@Csunderlik Peti: ez mind hagyján. CNN kérdezett rá a Los Angelesi területi bíróságnál, hogy sikerült ezt így egyben összehozni? - mire a válasz;
"van ez a végrehajtatlan ítélet, mi pedig láttuk a filmfesztivál weboldalán, hogy ő is ott lesz. Ilyen egyszerű"

Sutty 2009.10.11. 10:24:43

tőrbecsalták mondjuk ki

Sutty 2009.10.11. 10:25:17

igazi szerencsecsomag ez a pali

Sutty 2009.10.11. 11:51:24

@KGX: "az elkövetés helye szerinti USA tagállam joga szerint elévülési időn belül vagyunk" hol? A svájci reptéren??!

Sutty 2009.10.11. 12:26:38

miért nem figyelmeztette senki sem? mostanában változott ez a törvény? Ennyi szerencsétlen véletlen egybenállásával szembesülve hajlamossá válok azt hinni hogy mindennek úgy kell történnie,
ahogy fog. Én szabadon engedném, persze az kit fog érdekelni, mert tiszteletre méltónak tartom az embert, ahogy túlélt mindent és produktívan. A holocaustot, a családja elvesztését, az élete és személye jogüldöztetését, több áldozat volt körülötte köztük születendő gyermeke. Őt is gyanúsították. Meglett a fő gonosz, valami szekta tag. Kitudja miért... A médiával vágta tönkre az életét. Túl sikeres volt mindigis.. Ez a gond?

Sutty 2009.10.11. 12:33:17

gyönyörű nőket nevelt ki Polanski, ez volt a szakmája:
hu.wikipedia.org/wiki/Nastassja_Kinski

pontos származása pedig: Roman Polanski lengyel zsidó és orosz bevándorlók gyermekeként született Párizsban Raimund Lieblung néven.

KGX 2009.10.11. 16:45:59

Biztos volt elfogatóparancs. Egyébiránt a legtöbb ország büntető törvénykönyve a nem hazai állampolgár által külföldön, nem hazai állampolgár sérelmére elkövetett bűncselekményre is fenntartja a hivatalból üldözés jogát, feltéve, hogy a bűncselekmény a hazai büntetőjogban is büntetendő. A kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszakot minden ország joga büntetni rendeli.

Mivel nem tartom a sajtót szavahihetőnek, ezért a konkrét ügyről nem foglalok állást, de ha valaki tudja prezentálni az adott ügy/ügyek dokumentációit, semmit sem zárok ki. Mondjuk nem mindennapos a dolog, az biztos.

Adrika 2009.10.11. 20:20:41

@Sutty: talán szeretkeztek?:)
nem tudom, akkor nem jött át, de nem a csajt védtem. sőt.

Sutty 2009.10.11. 23:52:18

@KGX: "A kiskorúak sérelmére elkövetett nemi erőszakot minden ország joga büntetni rendeli." igazad van, de nem volt erőszak. @Adrika: szerintem igen.

Sutty 2009.10.11. 23:55:21

az akkoriban negyvenes koraiban járó férfinak, aki ilyen megdöbbentő előzményeken ment keresztül, az a hamvas fiatal lány az élet forrása volt. Annak tűnt..

Adrika 2009.10.12. 00:03:46

@Sutty: a spekuláción kívül mással te sem tudod ezt alátámasztani, hiszen ahogy én "nem voltam ott" feltételezem, hogy te sem.
az előzmények valóban szörnyűek, de azért nem mondhatjuk ki, ezt ti is érzitek, hogy mindez feljogosította. de továbbra is véleményem szerint nem kellett félteni a kislányt, csak ne azzal gyertek nekem, hogy azok után szerencsétlen ember.. valóban az. de ne ez legyen az ok-okozat.
kellett a pénz meg a hírnév. kapóra is jött.
attól pedig tökéletesen nőies a stílusom, hogy kerülöm a virágnyelvet.

Sutty 2009.10.12. 01:50:16

@Adrika: Nő vagy, jól tudod hogy működik. Gondolom, a homokosok meg csak házasodjanak bátran, példát mutatva gyermekeinknek igazam van?! Vagy ezis csak spekuláció?

Sutty 2009.10.12. 01:51:16

olyan mocskos a világ, hogy jobb ha el sem hisszük hogy ennyire mocskos...

Sutty 2009.10.12. 01:56:17

sokkal sokkal sokkal gusztustalanabb, hogy "törvénytelen nemi aktust" a magyarok nemi erőszakká fordítják. Nemi erőszakért énis végighúznék az utcán bárkit, felindulásból, útálatból. Itt a kislány tapadt, és hazudott a vádakban. 85%-a hazugság volt. Manapság, a homik milyen virágnyelvet dugdosnak egymásba korra, nemre való tekintet nélkül? Azt támogatjátok? Azt a terméketlen valóságot? Ez az ember legalább termékeny volt egész életében!

Sutty 2009.10.12. 01:58:56

ami pedig nagyon fontos sugallat lenne részemről, félek hogy nem megy át; nekem nincs bajom azokkal akik tudnak szeretni. szeressenek akit akarnak. szabadon. ugyanez illetné meg polanskit is.

Sutty 2009.10.12. 02:29:34

a törvénytelen nemi aktus a kishölgy részéről sem volt betartva.. kismotrot vezetni sem vezethet jogsi nélkül egyébként közúti veszélyeztetés. Mindegy hogy 13 és fél vagy 14 éves. Ekkor keveredett az anya a képbe, hogy igazán ő hogyanis segédkezhetett ebben és elszabadult a jogi pokol, hasonló effektekkel mint amikor Harrison Ford kinyitotta a Frigyládát.. Imádkozom azokért, akik megérdemlik..

Sutty 2009.10.12. 14:14:14

és igenis, a hetvenes években a homokosság ugyanúgy "természetellenes bűncselekmény" volt, mint a papíron kiskorúval, de rövidesen kész nővel. Manapság, a melegek zöld lámpát kaptak. Miért is? Polanski ügye mégsem annyira természetellenes. Igenis, ha létezik a világon igazság, a homokostörvénnyel menteném fel Polanskit.

Sutty 2009.10.12. 15:14:23

alátámasztani nem tudom, de kirúgom a lábait mert ez egy koholt, szétcsűrt-csavart jogi procedúra mellékhatása. Az átlag buta meg abban a hitben el, hogy pedofil rendező. Ez az ember hollywoodi királylányokat hozott létre, nem egyet. Elkaszálták, gondolom üzleti érdekből is.

Sutty 2009.10.12. 15:27:07

nem arról szól, hogy mi jogosította fel,- hanem hogy mi alapján hagyjuk élni!

Sutty 2009.10.12. 15:29:37

semmiképp sem leszek gyilkosok cinkosa, Ti pedig,- tegyetek úgy ahogy lelkiismeretetek engedi!

Sutty 2009.10.12. 17:04:44

itt egyetlen kérdés maradt megválaszolatlanul: ha mindenki elismeri hogy nem volt nemi erőszak, (még maga a vád is elismerte) akkor mi alapján részesül Polanski nyomorultabb elbánásban, mint bármely szabad, meleg állampolgár a világon?!

KGX 2009.10.12. 17:44:56

Ügyismeret hiányában nem tudok reagálni. Mit gondoltok, (a magyar jog szerint) minek kell történnie a büntetőjogi értelemben vett közösüléshez? Egyébként a magyar jogban még mindig lehet megrontás (már a közösülésre rábírni törekvés is az), ha 14. életévét meg nem haladott személy sérelmére követik el.

Adrika 2009.10.12. 18:07:16

azért halkan, de megjegyzem, h érett férfiként 13 éves lányban gyönyörködni, pláne szexuálisan, nem pedig egy jó öreg 18 évesben, számomra azért közelít a pedofíliához.

Sutty 2009.10.12. 19:13:46

@KGX: íme az ügy, ami az ügyismerethez elengedhetetlen: www.jdsupra.com/post/fileServer.aspx?fName=3eedd9e1-f687-4429-a21e-b9ca225ad3ac.doc

@Adrika: láttam már 30 évesnek kinéző 18 évest és fordítva is!

Sutty 2009.10.12. 19:14:38

"Ez Polanski jogi képviselőjének eskü alatt tett nyilatkozata. A B csatolmány a vizsgálótiszt véleménye, a szakvélemények és az interjúk alapján. A közepétől kezdődik."

Adrika 2009.10.12. 20:49:34

@Sutty: én is személyivel veszek még cigit... de nem az a lényeg, hogy hogy néz ki. hanem a tudat. h még csak 13. hiába szép az alakja, a combja, festett a szempillája, 13.
a csomagolás sokat szépít. lehet vonzó egy 50 éves, de ha levetkőzik, valszeg megmondom a korát:)

Sutty 2009.10.13. 03:43:08

@Adrika: hidd el, hogy egy 18-nak tűnő kiscsaj nagy meglepetéseket tud okozni, ha elkéred a személyi igazolványát (nagyon életszerű hogy azt fogod kéregetni smacizás közben). Lehet 13 is és lehet 25 is...

Sutty 2009.10.13. 03:49:07

görgessük tovább. egy 13 éves lány nézhet ki úgy, mint aki 8 éves. De nézhet úgy is ki, mint egy 18 éves. Szóval, ha a tudatot tekintjük, egy 18 évesnek tűnő lány megkeveri a tudatot. Mindegy hogy valójában 25, de azis mindegy hacsak 13. Főleg ebben a világban, ahol a homik kézenfogva járnak felvonulásra és a miniszterelnökünk a kertekalatt faral be közéjük...

Sutty 2009.10.13. 03:58:53

@KGX: mitől sérelem? jobban járt volna a lány, ha egy tapasztalatlan kosárlabdacsapat megy át rajta? nem véletlenül rángatták meg az anyját! olvastátok a vádiratot? Ha nem, itt van mégegyszer: www.jdsupra.com/post/fileServer.aspx?fName=3eedd9e1-f687-4429-a21e-b9ca225ad3ac.doc

Sutty 2009.10.13. 04:00:48

@KGX: pontosan mitől sérelem? szűz sem volt, oda is adta magát, esetleges dívaságért... ez ősidők óta így megy.. jobban járt volna a lány, ha egy tapasztalatlan kosárlabdacsapat megy át rajta, ígéret nélkül? nem véletlenül rángatták meg az anyját! olvastátok a vádiratot? Ha nem, itt van mégegyszer: www.jdsupra.com/post/fileServer.aspx?fName=3eedd9e1-f687-4429-a21e-b9ca225ad3ac.doc

Sutty 2009.10.13. 04:02:31

@KGX: pontosan mitől sérelem? szűz sem volt, oda is adta magát, esetleges dívaságért... ez ősidők óta így megy.. jobban járt volna a lány, ha egy tapasztalatlan kosárlabdacsapat megy át rajta, ígéret nélkül? nem véletlenül rángatták meg az anyját! olvastátok a vádiratot? Ha nem, itt van mégegyszer: www.jdsupra.com/post/fileServer.aspx?fName=3eedd9e1-f687-4429-a21e-b9ca225ad3ac.doc

Sutty 2009.10.13. 04:07:53

hatalmas port kavart fel, hogy ez a lány 13 volt. Ez egy szélsőség. Pontosan abból a szempontból is, hogy ez a 13 éves lány már nem volt szűz, hazudozott a bíróság előtt.. 13 évesen.. az anyja 20-nak maszkírozta hogy hollywoodi királylány lehessen belőle és megtanította hogy kell bánni a fiúkkal?! egy kislányos kislány egyszerűen nem lehet vonzó! az ott, azon a fotózáson valszeg bevágta a dögös nő témát... szeretném látni a képeket... - majd amikor nincs hollywoodi karrier, - Vis mayor

Sutty 2009.10.13. 09:38:45

@KGX: "minek kell történnie a büntetőjogi értelemben vett közösüléshez? Egyébként a magyar jogban még mindig lehet megrontás (már a közösülésre rábírni törekvés is az), ha 14. életévét meg nem haladott személy sérelmére követik el." a törvénytelen nemi aktus az nem egyenlő az erőszakkal. az annyi, hogy nem megengedett. mondom a példát: törvénytelen, hogy vezetem a motoromat 13 évesen. megúszhatom egy felszólítással. törvénytelen és vérlázító, hogy vezetem a motoromat 13 évesen és közben alkoholt fogyasztok és ezáltal: elütök egy terhes kismamát. ez a lány vezette a motrot, közben alkoholt fogyasztott, mást is csinált, hazudott a bíróságon...hát, ez alapján őt kéne lecsukni.

Sutty 2009.10.15. 06:32:30

Császár Előd: Tiltott gázolás :)

Sutty 2009.10.15. 08:13:10

Csucsu, csak most esett le. Császár Előd példája a legeslegjobb: Frontálisan, szétcsinálva, halálra rottyantott egy rendőrt. Mimeg, itt beszélgetünk korai szerelmekről...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.19. 19:14:41

Legyen meg a kétszáz komment. Annyi még úgyse volt.

Sutty 2009.10.21. 06:24:17

azt hiszem, jobb ha nem a kommentek számára mész. Máshol úgy csinálják ezt, hogy az eredeti írás direkt vagdalózik a két véglet között és minél több olvasót próbál megbántani. így születnek a hatalmas komment számok. szerintem, ne állj be a sorba és ne bízd el magad légyszi. Az az emberiség megrontója..

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.21. 12:23:50

@Sutty: Mostanság híresen önmarcangoló vagyok. Még nagyon régen volt egy időszak, amikor valami nagymenőnek tartottam magam, de aztán kiderült, hogy lófaszt. Minél többet tanulok, annál kevésbé tartom magam bárminek is.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.21. 14:06:31

@Sutty: Csak azért írtam, mert Izraelben a hozzászólások száma után kapok prémiumot az itt végzett agymosó munkámért.

Sutty 2009.10.30. 07:39:36

@Csunderlik Peti: "zraelben a hozzászólások száma után kapok prémiumot az itt végzett agymosó munkámért" az a durva, hogy sok politikusunk tényleg ebből él.

hapsychotic (törölt) 2010.01.31. 02:21:59

@Sutty: én megkérdem hány éves. ha gyanús személyi. nem megyek sittre egy kis kurva miatt. ne mentegesd magad pedomaci!

Medzsik 2010.07.15. 20:08:03

eatliver.com/i.php?n=5986

Ezt most találtam.Tudom hogy gyalázat,de én azóta röhögök:D:D:D:D

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2010.07.21. 09:00:58

@Medzsik: Már küldözgetem minden lánynak. Hatalmas. Kösz.
süti beállítások módosítása