DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Smooth Criminal

2009. július 05. - csunderlik.péter

Az egész világ Michael Jacksont gyászolja.

Igen? Ki gyászolja? Csak egy körkérdés, hogy megszondázzam az éjjeli lepkéket, mert én nem. Aki utálta, az most rotyog magában, köpködi ki a répát, hogy tessék, már éppen kezdték elfelejteni, ahogy a másik buzit, Freddie Mercuryt, most meg megint ő folyik minden csatornából, félbeszakad a Walt Disney, mint amikor meghalt Antall József, hát basszák meg. Aki pedig menthetetlenül szerelmes volt belé, tízezer kilométerről, és most napszemüvegben fulladozik, azt meg elküldeném negyedórára követ törni.

Talán Michael Jacksonnal is ezzel tehettük volna a legtöbb jót, két hét lágerrel, még kilencvenkettőben. Vegye már észre magát, bár nem tudom, mert menthetetlenül beteg volt az ürge, mértani romlás, és az ilyeneknek kell autóbalesetben meghalniuk, mikor már túlélték magukat. Ő pedig ebben az évezredben már csak úgy volt, mint önmaga paródiája, ahogy az egyiptomiak.  A paradigmaváltó popkirály már régen meghalt, a 2009-es Michael Jacksonért meg nem kár. Kellett ez még nekünk?

Mondanám, hogy olyan, mint amikor kicsit örülsz, ha már nem látod tovább az elmeszesedett nagyapád végvonaglását, aki egykor annyi mindenre megtanított, de nem mondom, mert Michael Jacksonhoz közöm se volt nagyon, és egyáltalán, az is jobban megrendít, hogy a szenilis Peter Falk másfél éve végigfossa Los Angelest, mikor a ferenceseknél mennyi Columbót néztünk, és a Bankesszal csak csettintettünk, hogy de briliáns a faszi. Fénykorában Jackó is az volt, micsoda észrevétel, és a nyolcéves kisöcsém elképedve kérdezte tőlem, hogyan csinálja, mikor látta a tévében a holdsétát. És ennél jobban már csak akkor képedt el, mikor elárultam neki, hogy ez az ember néger. Annyira megzavarodott, hogy menten megtámadta az Ablak-Zsiráfot, érted, mert megingott a newtoni világképe.

Halottról jót vagy semmit. Kitalálta ezt valamelyik adócsaló, és úgy maradtunk, mint azzal az álszenteskedő pofátlansággal, hogy az öngyilkos tragikus hirtelenséggel elhunyt. Aztán most szörnyülködnek az üzenőfalakon, ha valaki elsüt valami pedofil vagy ilyen-olyan poént. Könyörgöm, ezen az emberen már X éve csak röhögtünk, mióta beleborult egy hordó lombhullató vegyszerbe, vagy csak beleborzongtunk, mert ha beledugta valahova a kisujját, rögtön kipusztult minden angolna, és akkor még kössük hozzá Macaulay Culkint,  Zsákos Frodót, meg a kis barátait. A sok milliója is erre ment el, hogy lefizesse a szülőket, egyébként meg cirkuszban kellett volna mutogatni, mint a szakállas nőt vagy a Rippel-fivéreket. Már egy szemüveges néger is mennyire durva, nemhogy egy fehér.

Szinte adja magát, hogy Michael Jackson halálára ráharapjunk, mint egy pióca, aztán írjunk egy olyan gusztustalankodó jópofi nekreológot, ami annyira mocskos, hogy csak gumikesztyűben lehet legépelni, az olvasónak meg küretkanállal kell kikaparni belőle bármi mondanivalót. Lehet, hogy ilyen is az enyém, légy hű önmagadhoz. De még mindig zsigeribb, mint az az álszenteskedő izé, amikor Détár Enikó elcsukló hangon jelenti be a celebmagazinban, hogy meghalt a popkirály, és könnyezik is hozzá, mert előtte a rendező fokhagymával dörzsölte meg a  retináját.

Vagy a magyar MTV, azzal a kisállami nyomorúsággal, hogy megemlékezés címén három napig ugyanazt a tizenkét Jackó-klipet ismétli, és ha lement egy kör, csak benyomnak egy táblát, hogy köszönjük Michael Jackson, sosem feledünk. Legalább behívhatták volna beszélni Czeizel Endrét. Inkább, mint Tóth Gabit vagy az Anti Fitness Clubot a szemfestékkel összefolyó közhelyfőzelékkel. Nem mintha az enyém annyira odabaszós lenne, de én legalább nem a Thrillerrel gargalizálok, mint Zséda, vagy az utolsó esztergályos, akit beültetnek, és ezt mondják neki. Mert ezt kell, hálából, tapintatból.

A Thriller videója egyébként a nyolcvanas évek mércéjével is meglehetősen béna a patkányarcú farkasemberrel, meg a többi gumibábos hülyeséggel. Nem értem, miért folynak el tőle, mint minden idők legjobbjától. Peter Gabriel ezerszer odabassza a Sledgehammerrel, ha már az évtized forradalmi klipjeiről van szó.

De a Smooth Criminalért odavagyok, mégha a filmben teljesen hiteltelen is, totálisan, ahogy a csontfertőzéses Jackó szétveri azt a csehót, és egyébként is, itt van a nagy kérdés, attól, hogy átoperáltatta magát egy ilyen gyíkfing fehérnek, attól a farka még megmaradt harminc centis négernek? Milán szerint megint rátapintottam a lényegre, mikor ezt májusban (!) felvetettem Kant és Hegel között. És akkor már be is illesztek egy idevágó Hegel-idézetet: "Olyan lángelme volt, aki önmagát tette tönkre, azáltal, hogy szembeszegült a történelem törvényszerűségével." Közben meg eseti jelleggel elüvöltöm magam és kiakasztom a villanyórát, hogy "dörti dáh-ján-nnahh, nóóóh." És ekkor éppen le van szarva a sok megrontott kisfiú Amerikában. Mert ez nagyon oda van téve.

Baszki. Francokat kell itt tapintatoskodni. Mintha a zenéje kevésbé működne amiatt, hogy Ő egy ilyen borzadály volt. De attól ez még hozzátartozik, mint Michelangelóhoz a buziság, vagy hogy Márkus László volt az első AIDS-halott Magyarországon. És?

Jön a tévében a Jackó-dokumentumfilm, mire kötelezően bemondja a Hang:

"Következő műsorszámunk megtekintését tizenkét éven aluli nézőinknek csak nagykorú felügyelete mellett ajánljuk."

Ezen a szövegen összefostam magam, a nagy tapintatosság, ugye. Húsz év múlva  már biztos nem röhögünk ezen, nem értjük, csak lessük, hogyan tolja Michael Jackson. És akkor a helyére kerül, hogy valami szétfolyó bölcselkedéssel zárjam. Addig is, és azután is: Annie are you OK?

Zseniális refrén. Csókolom.

Update: Az ostoba kommentek miatt írtam ehhez egy többé-kevésbé sikerült állatmesét.

Michael Jackson.jpgNyugodjék békében a pop királya

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr401226812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.05. 14:13:19

De nagyon felháborodtatok, úgyis, hogy alig volt közötök Jackóhoz. Hát milyen felháborodás lett volna, ha a ti gyerekeiteket is elvitte volna egy fantasztikus utazásra a birodalmába, hogy megajándékozza!

flimo13 2009.07.05. 14:19:26

@Csunderlik Peti: nem ártana néha blikknél mélyebben utánaolvasni egy témának, ha már írni akarsz róla.

gitáros 2009.07.05. 14:20:17

Kedves posztíró, az magánügy, hogy MJ-t szeretted-e avagy nem.
Hogy egy primitív fasz vagy, az ettől független.

Boomkin 2009.07.05. 14:24:48

@gitáros: Így igaz. Ha egy utolsó kis hülye is hal meg, akkor is gyászolunk, csak mondjuk nem a tévében, tehát annyit minimálisan talán megkövetelhet tőled valaki, hogy gyászold őt max 1 hétig, vagy ez ennyire nagy dolog lenne?

dann (törölt) 2009.07.05. 14:25:21

Hát én gyászolom, az kurva élet. Ahogy te mondanád kedves szerző...

Megnézném mit szólnál, ha egy közeli hozzátartozóddal kapcsolatban mondaná azt valaki, hogy "ugyan ki nem szarja le, hogy meghalt anyád, már 10 éve önmagát kereste és amúgy még a félig vak Mari néni is azon röhögött, hogy a muterod hogy főzte a kávét".

Ez a post pont annyira szánalmas és a te szavaiddal élve "fosatós", mint azok, akiket fikázol.

Nem tudom miért kell bárkit is leszólni, mert ezt váltotta ki belőle Jacko halála. Mindenki másképp reagál. Mindenki hisz valamiben, van aki magában, van aki Istenekben, van aki sztárokban, van aki politikusokban (utóbbi Magyarországon ismert népbetegség). De mégis mindenkinek joga van hozzá. Ahogy a magyar MTV-nek is joga van 12 klippet letolni óránkénti ismétlésben. Ahogy Neked is jogod van kedves kolléga mást nézni, vagy betenni egy DVD-t Peter Falkrol, amint Peter Gabriel énekel a filmje alá és jogod van elélvezni rajta.

Meg persze jogod van ilyen primitív, fellengzős, értelmiségi-progresszívnek tartott, hivalkodó és félművelt, polgárpukkasztónak is gyenge szart írnod. Mert ez nem volt más.

Amennyiben ilyen feles kis indulatok vannak benned és ennyire zavar, hogy a világ reklámbevételeinek nagy része nem a hozzád hasonló szerzők által kiadott moslékból termelődnek, menj el sportolni, menj el koncertekre, ordibálj, vezesd le a feszültséget és élj boldogan. De ne írj ilyet.

Michael Jackson a maga nemében korszakalkotó, zseniális és a zene történelmében mérföldkövet lerakó zseni volt. A pedofil vádak, a nyugatózás és a vele kapcsolatos összes feltételezés bizonyítatlan és már nem is lesz bizonyított. Mindenki azt hisz amit akar, de könnyen lehet, hogy a fele sem igaz. Amit a bőrével csinált az pedig a magánügye, ahogy az is, hogy mennyi nyugtatót szedett és hogy kire bízza a gyerekeit. Ezeket lehet kritizálni, de a munkásságának vonatkozásában IRRELEVÁNS tényezők.

Ahogy az is IRRELEVÁNS, hogy 10 éve keresi önmagát, vagy emberi roncs, etc. Az élet akkor ér véget amikor a halál tényét kimondják. Nem akkor, amikor emberek szubjektíven megállapítják.

Teljesen felesleges és haszontalan, ám annál primitívebb volt ez az egész macskakaparás. Szegény Győrffy Miklóst sokan nem kedvelik, nekem is vannak kifogásaim vele kapcsolatban. De hogy reggeli szarás közben jobbat ír ennél, az is tuti.

Kár volt és értelmetlen. Tiszteld meg az Őt imádókat annyival, hogy maguk dönthessék el, miként gyászolnak. A rajongóknak most ezek a műsorok kellenek, a médiumok ebből csinálnak pénzt és nézettséget. Ez a kapitalizmus és a piacgazdaság rendje, nem fogod megváltoztatni.

Viszont egy választásod maradt: elkapcsolsz, mást nézel, onanizálsz Peter Gabrielre és elcsöppensz a kedvenceidre.

De másnak meg az nem tetszik. Ettől szép ez a világ.

Mocskolódni viszont teljesen felesleges.

2009.07.05. 14:26:40

@Csunderlik Peti: Vagy 10 bekezdésen keresztül osztod róla a tutit - pedig nem hinném, hogy neked több 'közöd' lett volna hozzá :)

Amúgy ez újabb célozgatás lett volna az állítólagos pedofíliájára?
Tudsz valami konkrétat esetleg?
Mert bizonyítva a mai napig nincs (tudomásom szerint).
Nem felmenteni akarom - lehet, hogy pedofil volt. Csak rohadtul nincs bizonyítva.
Nem hinném, hogy te olyan nagyon örülnél, ha olyasmit írnának rólad tényként állítva, amit a törvény szigorúan büntet.

Persze Jacksont nem tudják perbe fogni, elítélni. Most már :)

RICO · http://www.bandsleet.eoldal.hu 2009.07.05. 14:35:10

ritka nagy faszfej vagy az látszik... a zenéhez egyáltalán nem értő teljes dilettantizmusod megrémít... EGY SENKI vagy! és attól hogy itt köpködsz mindenkit azzal még nagyobb senki leszel!
és zsédát meg ne keverd bele semmi ilyen faszolásodba! remélem érthető voltam...

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.05. 14:38:04

@Csunderlik Peti: hát az van, hogy jól nekimentél, ami most télleg nem divat; de gondoljunk csak bele, hogy kerülnek ezek az emberek ilyen magasra, és, hogy nem tudnak onnan lejönni csak zuhanva.
óriási tehetség volt, mint énekes, koreográfus, táncos, színész, zenész stb... ezt nem kell senkinek sem amgyarázni.

ajánlom még:

kroki.blog.hu/2009/06/26/vazzeg_jacko

Netti7 2009.07.05. 14:40:59

Ez nagyon nagyon visszataszító.
Kár érted.

És nyugodj békében Drága Michael!!

fegor 2009.07.05. 14:48:07

@Csunderlik Peti: Nézd, az hogy a gyerekekkel mit csinált, nyilván egyikünk sem tudja, hangsúlyozom: Te sem, de nincs jogod a pedofil vádakat tényként kezelni, anélkül, hogy komolyabban meg nem kapirgáltad volna az ügyet. Csak jelzésnek: egy világ röhögött azon, hogy MJ oxigénsátorban alszik, miközben az egész történet egy Föld megmentéséért indult hivatalos kampányhoz készült fotókból származik, amit a fantasztikus színvonalú National Enquire tálalt így. Semmi alapja nem volt.
Egyetlen percre tegyük fel, hogy semmi, azaz semmi alapja nem volt a pedofil vádaknak. Szerinted milyen következményekkel jár az, hogy egy rendkívül tehetséges, alapvetően sérült (ld. brutális gyermekkor), érzékeny és labilis ember (művész?) szembetalálja magát azzal, hogy egy világ tartja őt mocskos pedofilnak, miközben nem követte el, amivel megvádolják? Azt írod, 1993 óta emberi és szakmai roncs, véletlenül éppen akkor robbant ki az első ilyen ügye.
A második pedofil üggyel kapcsolatban pedig csak egyetlen apróság: a feljelentő anya jelen pillanatban is börtönben ül, csalásért. Erről ennyit.

Medzsik 2009.07.05. 14:48:53

Most jut eszembe a south park epizód.
Nah az szerintem totál hiteles volt:D

hablabla 2009.07.05. 14:55:19

Szerencsére nem vagyunk egyformák. A többség úgy látszik szűri az infókat, és egy halálhír mellett nem megy el érzéketlenül.
Ajánlom neked is, hátha akkor értéket is felfedezel néha a világban, vagy legalább kevésbé tűnsz majd antiszociális bunkónak. Hidd el nem áll jól senkinek.
A nyári pangásnak tulajdonítom az ilyen primitív írásokat.

Milisztár 2009.07.05. 14:55:56

A világtörténelem során csomó zseniális művész (Hölderlin,Schumann,Munkácsy,Nitzsche,stb.)idősebb korára megőrült, és elmegyógyászaton halt meg.Ettől még halhatatlan alkotásaik vannak, és nem köpködjük meg őket.

gabocaboy 2009.07.05. 15:00:44

én gyászolom. elszúrta az életét, ahogy sok más egykori sztár.

de ettől ő még letett valamit az asztalra.

a.u.r.o.r.a 2009.07.05. 15:02:21

@dann: teljes mértékben egyetértek

Amálka666 2009.07.05. 15:17:34

@Ngelina: Próbáltam véleményezni az írását, de aztán úgy gondoltam, nem éri meg. Neked viszont elmondom, hogy lehet, hogy te mégis ejutsz majd oda az életben, hogy mások már csak szánalmas vergődésnek látják, te viszont még mindig ragaszkodsz hozzá. Nem hiszem, hogy úgy kéne bánni az emberekkel, hogyha nem tetszik az életvitele, akkor dobjuk a kukába. Ezek élő emberek, nem a rajzfilmhőseid, akiket bármikor kiradirozhatsz.

testlife 2009.07.05. 15:24:04

@Csunderlik Peti:

"Hát milyen felháborodás lett volna, ha a ti gyerekeiteket is elvitte volna egy fantasztikus utazásra a birodalmába, hogy megajándékozza!"

Picit baj, hogy ilyen kijelentéseket is teszel. Óhatatlanul bekerülsz a félrelelkesedő agresszorok közé. És nemigen veszed észre azt sem, ha védenek. Szómágia helyett néha inkább figyelj, csucsu.

azAttis 2009.07.05. 15:28:53

Buta vagy. Ha nem tetszik ne írj róla.

És azt leírni, hogy nem kár egy ember életéért.. minősíti az írástudót.

2009.07.05. 15:35:20

Jackson a szegény és így a tudatlan emberek sztárja/zenéje volt. : )

hunyuan 2009.07.05. 15:44:36

@Bölcs Ész: köszi, te aztán nagy ész vagy 'waze, takarodjál anyádba csunderlikkal együtt

a moonwalk pedig nem Jackson 'találmánya'
(en.wikipedia.org/wiki/Moonwalk_(dance)) csupán ő általa lett híres,
mint ahogy a jobb egyenes sem Ali v. a fejrugás sem Bruce Lee 'találmánya'

kicsit olvasgassunk-ellenőrizzünk 'mán gyerekek..

I-brahi 2009.07.05. 15:45:31

@sircharles: Kicsit off, de azért tegyük helyre: A Queen-nek négy egyenjogú tagja volt. Ritka ez egy bandában, még az LGT jut eszembe, mindenesetre a Queen daloknak nem kis része (20-30%-a) közös munka, a maradéknak meg kb. a 40%-át írta Freddie.

I-brahi 2009.07.05. 15:47:12

@Milisztár: Azokról nem is beszélve, akik meg azért tudtak zseniálisak lenni, mert már eleve őrültek voltak.

fraki 2009.07.05. 16:02:29

Jól írsz, de te is az a típus vagy, amelyik leszarja saját magát. Köszönjük.

eppittvagyok 2009.07.05. 16:14:54

zseniális cikk, a provokációtól mindig kibújik a szög a zsákból... vagy kinyílik a bicska a zsebekben :)

MPéter 2009.07.05. 16:39:32

@Medzsik: @Csunderlik Peti: Ködzönöm a blogot, amit ajánlottál (szopas.blog.hu). Ez a bejegyzés hasonló szinten van, mint amiket ott írnak. Csak én a különbséget ott látom, hogy azt legalább nem ajánlja föoldalon az index.hu. Én azt tartom felháborítónak, hogy ezt a gyülölködő szennyet van képünk kitenni. Én egyeébként szeretném tudni, hogy ki dönti el, hogy mely blogok kerülnek ki, mert szilárd meggyőződésem, hogy NEM a legszínvonalasabbak. Vagy az index számára az a jó blog, amit a legbeszívottabbak a legelvetemültebb gondolataikról írnak, mert az ugye olyan húú de polgárpukkasztó... Nekem nem a polgárpukkasztással van bajom, lehet azt is színvonalasabban csinálni, még csak nem is a fekete humorral (mert jó párszor volt, hogy az nevettetett meg, persze ahhoz humor is kell), de ebbe a cikkbe semmi jót nem látok, semmi eredeti, semmi ötletes, csak gyűlölködés. Attól még nem lesz egy cikk jó, hogy felháborító dolgokat ír le benne. De ha egy indexnek ez kell, akkor majd nyitok egy blogot, ahol minden bejegyzésem arról fog szólni, hogy én hogy gyaláznám meg az éppen maghalt híres emberek hulláját. Kéretik kitenni, mert az nagyon menő, polgárpukkasztó cikk lesz. A leginkább én nem is a bejegyzés írójára vagyok dühös. Hanem arra a szerencstlen indexes munkatársra, aki ezt főoldalra tette. Ha véletlenül olvassa ezt, mondja már meg nekem, miért épp erre a cikkre esett a választása? Hacsak nem a kapcsolati tőke került felhasználásra!
Na csókolom.

nemuccaszoc 2009.07.05. 16:45:32

A temetésre történő jegyárusítás a(z egyik) legszánalmasabb, amit valaha láttam.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.05. 16:46:07

@MPéter: A Tóta Árpi a keresztapám, azért szoktak kirakni, ha arról van szó.

Vic_ 2009.07.05. 16:51:19

Már megint mindenki személyeskedik! Az írással lehet egyet nem érteni, de attól a cikk írója még nem buzi, sőt az anyja is szereti.
Egyébként szerintem is leáldozóban volt Jackó csillaga, azzal mondjuk nem értek egyet h fos lett volna a thriller. Végre megint olvasható írás csucsutól! (igen, elfogult vagyok) :D

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2009.07.05. 16:53:45

@MPéter: azt rakják ki amit várhatóan a legtöbben néznek. Index: elvtelenek bandája, ahogy a legtöbb média.

sunblind 2009.07.05. 16:54:08

:D ... te valami zseni lehetel apám

forumuser 2009.07.05. 16:59:29

@testlife

"Azért meg kell mondani, hogy "szembemenni a tömegízléssel" lehet (szokás) örömből is. Zsigerből, jóindulatból és élvezetből, szembe-született kényszerből."

Valóban, de az ilyesmi nem szorul reklámozásra.

forumuser 2009.07.05. 17:00:23

(Már úgy értem, az illető nem érzi szükségét, hogy reklámozza antitrendiségét. Aki igen, az valójában csak egy antitrendi-trend követője.)

jkovats 2009.07.05. 18:57:36

Irigy vagy? Szar a Thriller? Öreg, több tízmilliót adtak el abból az egy albumból. Csinálj jobbat.
Ez nem trendi, ez közönséges. Nem attól lesz valaki ész, hogy Kantot, Hegelt meg a többi okosat idézi és közben úgy káromkodik, hogy a kocsis is megirigyli. Ez csak közönséges.

Ez a cikk az írójáról csak egy dolgot bizonyít. Hogy rettenetesen buta, ami a tetejébe egy tömény adat rosszmájúságról is tanúskodik. Ilyen buta embernek kár klaviatúrát adni a kezébe.
És ezt nem azért mondom, mert hatalmas Jacko rajongó vagyok. Én is cak a rádiókban játszott slágereit ismerem. De az az ember letett valamit az asztalra, amíg ez a pökhendi alak csak pocskondiázni tudja, de a skálát nem lenne képes végigénekelni C-től C-ig.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.05. 19:07:51

Ökölbe szorul a fejem. Nem azt mondom, hogy szar a Thriller. Azt mondom, hogy túl van értékelve.

Nem azt írtam, hogy Jackó szar (érted azt, hogy "paradigmaváltó popkirály"? mert ezt írtam róla, meg hogy van öt olyan száma, amit magammal vinnék egy lakatlan szigetre.), hanem hogy túlélte magát. Baszki, nem lett volna elegánsabb, ha akkor hal meg, amikor nem röhögött/szörnyülködött rajta mindenki? Ha az elmúlt öt évben tudtok mondani KÉT értékelhető Jackó-megmozdulást, ami méltó a "popkirályhoz", akkor, akkor, nincs akkor semmi.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.05. 19:11:36

A sok arctalan okostóni meg mindig azt írja, hogy "félművelt" a szerző. Faszom, bárki ellen kiállok Legyen Ön is Milliomosban.

kvadrillio 2009.07.05. 20:53:54

@Csunderlik Peti: No ! Ennyire azért te nem vagy érdekes ! :DDD

Megyek helyette inkább MJ-t hallgatni.

Nacsocsi ! Kiscsacsi ! :O)))

flimo13 2009.07.05. 21:39:45

@Csunderlik Peti: no, beleléptek a kis önérzetedbe?

MPéter 2009.07.05. 23:42:22

@Csunderlik Peti: Gondoltam, hogy ebben is csak a Tóta W. keze lehet benne, két kereszténygyűlölő cikk között nézegeti, hogy melyek az ő beteg világszemléletének leginkább megfelelő, gyűlölködő, színvonaltalan cikkek, hogy kitegye őket a főoldalra! Szégyen az index részéről!

MPéter 2009.07.05. 23:49:10

@Csunderlik Peti: @MPéter: Most jut eszembe, hogy lenne már annak a kereszténygyűlőlőnek keresztfia...szerintem inkább a halált választaná, mint egy keresztfiút.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.06. 01:20:36

@flimo13: A félművelt az egyetlen, amire föl tudom baszni az agyam, ha jól emlékszem.

@MPéter: Hogy te mekkora egy sötét segg vagy.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.06. 08:52:22

Amikor az ostobaság szorgalommal párosul, az még a 2009-es Michael Jacksonnál is durvább szörnyszülött.

dann (törölt) 2009.07.06. 10:56:18

@Csunderlik Peti: attól még eszméletlen félművelt vagy. És jöhetsz azzal, hogy bárki ellen kiállsz a Milliomosban, a 3 éves unokaöcsém is elmegy benne az 1.5 milliós kérdésig.

Ja és még valami: attól mert nagy a lexikai tudásod, lehetsz olyan sötét mint az éjszaka. 5 diplomával is lehet embert ölni és asszonyt verni, 180-as IQ-val is lehet ekkora baromságot írni, mint a fenti "cikk".

Az a baj, hogy prosztó az egész...

MPéter 2009.07.06. 11:07:42

@Csunderlik Peti:
"Hogy te mekkora egy sötét segg vagy."

Köszönöm, te meg egy igazán jótollú, művelt, gazdag gondolatvilágú blogger, és erről nemcsak a lenyűgöző lexikai tudásod (amit annyira szeretsz hangoztatni - BLÖFF), de ez a szellemes, kifogástalan, lenyűgöző, új gondolatokat közvetítő mesterműved is árulkodik.

Adrika 2009.07.06. 13:09:17

Kedves Csucsu!
Nem is tudom, hogy megmosolyogtat-e inkább a posztod, vagy felháborít. De nem, nem háborít fel, hiszen ebből kaptál már eleget. Inkább úgy fogalmaznék, hogy meglep ez a szemellenzős világszemléleted. Azt hittem zeneileg nincsen gond az ízléseddel, de ha nincs is, az, hogy pont egy Jacksont vegyél a szádra, pláne blikkből lopott hazugságokkal alátámasztva... többet tudsz te ennél. Azt hittem vagy annyira alapos, hogy ekkora faszságokat nem írsz le. Tudom én hogy te egyfajta vátesznek érzed magad, egy modern szónoknak, de az ELTÉn tudod azt is belénk verik, hogy a jó szónok csakis annak az ügynek érdekében járhat el sikeresen, aminek valóságáról vagy hamisságáról 100%-osan meg van győződve. Ha egy kicsit is alapos vagy, utána olvasol, hogy akik Jackót perelték, bevallottál mi is állt a háttérben. Megvont támogatások, és a többi szép szülői eszköz, holott a drágalátos gyermekek, akik mellesleg a per indítása után kb még fél évig szülői engedéllyel látogatták a csúnya pedofil házát, szintén bevallották, hogy az égvilágon semmi nem történt. Ha Jackó szerette a gyerekek társaságát, attól még nem beteg, csak éppen volt annyira sanyarú gyermekkora, pláne apai részről, hogy felnőttként úgy tűnik ez a kompenzáció maradt. De hát ez ugye pszichológia, nem levéltár anyag... Hogy miért lett fekete, amihez természetesen több joga volt, mint hogy én például a vécén mellészarjak, magánügy. De ha ezt is szeretnénk ellenérvezni, akkor azért, mert beteg volt, ráadásul bőrbeteg. De ezt hagyom is. Az hogy egy refrén mitől jó, mitől nem, ne próbáld meg a Thrillerrel példázni. Ha jól tudom pl nagyon szereted Doherty-t, az ő egyik befutó számának sokatmondó refrénje kimerül abban, hogy " Fuck forever". Na már most akkor szerintem Annie-vel semmi gond nincsen. Az meg ne zavarjon, hogy az elmúlt x évben "nem tett le semmit", habár ha azt tekintjük, hogy kábé csak túlélni szerette volna a kiadó és az álszent orvosok kínzásait.. Nagyon sok sztár halt már meg és fog is. És nem azért szeretjük őket, mert halálukig tevékenyek, és világpéldák, és kikezdhetetlenek. Mutass csak egy olyan híres zenészt vagy színészt... Jackót azért szerettük, mert ha meghallottuk a számát a rádióban feltekertük a hangot, mert lenyűgözött minket a hangja, a mozgása, a kitartása. És ha tetszik, ha nem, a zenei történelemben egyike volt azoknak akik a legtöbbet tették le az asztalra.

KGX 2009.07.06. 15:03:05

Jackson ámbár távol állott az én zenei ízlésemtől, de azért megjegyzem, hogy a Smooth Criminal volt a kedvencem tőle, de méginkább csak úgy igaz ez is, ha az Alien Ant Farm rockosabb verzióját nézzük. Petit meg ne bántsátok, meg köll ösmerni a stílusát. Nem egy szokványos csákó, az tény. Ő csak játszik, játszmázik veletek, csak Ti, akik Győzike szellemi szintjéhez vagytok szokva, nem ismeritek fel, hogy ez a srác minden blaszfémiájával együtt is egy írói véna, egy őstehetség, valaki akinek van véleménye, és tudja azt tálalni.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.06. 15:07:18

@Adrika: Nem, nem! Az "Annie are you OK?" szerintem tényleg zseniális refrén!

Adrika 2009.07.06. 15:13:58

@Csunderlik Peti:
rátapintottál a lényegre a kommentemből:)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.06. 15:20:36

@KGX: Kösz. De abban sokaknak igazuk van, hogy egy poénért néha tényleg eladom a lelkem az Ördögnek, és hogy a szóképekkel bravúroskodások olykor már az érthetőség rovására mennek. De hiába, könnyen elcsábulok. Ez különösen akkor bizarr, ha valami szaktudományos szösszenetet kezdek kényszeresen effektezni. Akkor rám is szólnak föntről.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.06. 15:21:27

Egyébként ez a visszatérő koncert mekkora bukás lett volna. Jobb is így, hogy előtte elment.

Adrika 2009.07.06. 15:33:30

@KGX:
ha nem vagyunk azonos véleményen vele, akkor már győzike szinten vagyunk? ez arranyos. én is bölcsész vagyok, szeretem is kifejteni a véleményemet. az nem érdekel h Csucsu vélményt nyilvánít, az sem, hogy nem szerette jackót. a gondom azzal van, hogy akkora baromságokat hord benne össze, hogy már őszintén kacagni való:) megértem h nagyon szánalmasan kapták fel a halálát követő híreket, mindent ami vele kapcsolatos, a sírástól elcsukló hangú bemondóról nem is beszélve. de attól mert a média így reagálja le, nem kell ennyire a másik pórusba lökni az egész életpályát. és amúgy is. egy blogger azért ír, hogy kommenteljék. Csucsu szerintem tökéletesen erre számított. aki egy friss halottat szid, feltételezhetően nem a "jól van kisfiam, nagyot alkottál" reakcióra számít.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.06. 15:41:20

Adri, épp ez a lényeg, hogy nem friss halott. Az a Michael Jackson, akit imádni lehet, már X éve meghalt, eltűnt, semmivé lett. Ezért a 2009-es roncsért, "nem kár". (De kegyetlen vagyok.) Örüljünk, hogy elment, elporlad ez az atomjaira esett maradék-ember, így mostantól csak a szépre emlékezhetünk, és nem kell szörnyülködni, ha leesett orral, parókában betolják a képernyőre egy tolókocsiban.

KGX 2009.07.06. 17:11:52

Kedves Adri,

Az én hozzászólásomban is volt némi malícia, pukkasztás, és hecc, mint a Csucsu posztjában. Csucsuval nem kell azonos véleményen lenni. Sőt. Az (volna) a legjobb, ha minél több embernek van önálló véleménye. A 'Ti, akik Győzike stb.' sorok írásakor nem gondoltam, hogy majd bárki is elismeri/beismeri, hogy azon a szinten van, bár bizonyára nem mindenki társadalomkutató, aki Győzikét nézi, így aligha hivatkozhatik alappal arra, hogy legalábbis részben nem azonosul azzal, amit néz. Azt pedig nehezen hiszem, hogy van, aki csak mazochizmusból nézi, hisz nem mindenki ukrán báró.

KGX 2009.07.06. 17:21:06

Az más kérdés, hogy Csucsu elbukna egy kegyeletsértés megállapítására irányuló pert, de ezt ő maga is tudja. Én ezt annak tudom be, hogy fiatal, és nem tudja, vagy nem akarja tudni, hol a határ. (Maga írta, hogy egy poénért eladná a lelkét -képletesen- az ördögnek is akár. A blogírás egy más dimenzió, vagy a világhálós hozzászólás. Ott szinte mindenki olyat is megenged, amit egy reciben, szakcikkben, tanulmányban, kötetben, tankönyvben, PhD. értekezésben, DSc. értekezésben, k(r)ézikönyvben, nagymonográfiában, akadémiai székfoglalóban nem engedne meg magának. Mégis, ha Csucsu több Engel Pált olvasna, láthatná, hogy lehet elegánsan cikkben és kötetben (akár nagyon kemény) poénokat is megereszteni.

sundance 2009.07.06. 17:54:46

Úgy gondolom, nem lett volna bukás az új koncert, hanem ismét csak ámultunk volna, mint annyiszor már.
Nagyon sajnálom, hogy meghalt, és sajnálom, hogy a csipkelődések áldozata még így halálában is. az életét is az tette tönkre.
Neked gondolom, meg úgyis tök mindegy, úgy gondoltad, na most jól megmondtad a magadét a sok hülyének. Gratula.

Medzsik 2009.07.06. 19:32:54

Csucsu,még mindig értelmesebb vagy,mint ezek többsége.
Hogy is volt?
"Halál az emberi butaságra."
Szeretem mikor szűken informált emberek műveletleneznek le másokat.
Jó reggelt Magyarország.

Medzsik 2009.07.06. 19:34:25

dzsik dzsámmóónáh
hííj hííj

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.07. 10:44:25

@Medzsik: Le vannak azok szarva mind az albatroszi magasságokból. NO

Gyerünk Barátaim, tegyük a dolgunkat!

Adrika 2009.07.07. 11:18:22

@sundance:
hát, szeintem bukás lett volna a visszatérő turné. lévén, hogy Jackó a 45 próbából kb 4-en tudott részt venni, és tele volt a térde esésnyomokkal. egy próbafelvétel is terjeng az éterben, a mozgása már hagyott némi kívánnivalót maga után, egyértelmű, hogy bele lett hajszolva ebbe a turnéba, hisz alig élt. köszönjük az orvosoknak, akik jobbnál jobb morfium származékokkal tömték intravénásan.

hunyuan 2009.07.07. 12:31:03

"...Örüljünk, hogy elment, ..."
na ba...g te fosadék csíra, a fejedet kellene belecsapni egy párszor a falba...

egy szánalmas kis szarkupac vagy, hogy veszed a bátorságot, h. ilyeneket böfögj mi?!
a kurva anyádat!!!
és igen csak félművelt vagy te szar ha ilyeneket böffentesz
még mielött öbékölné' te majom...
Tóbiás Zoltán (Paks 20/32155192)
látogass meg egyszer ha mersz te barom..
UFF

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.07. 12:51:27

Igazatok van. Tényleg, mennyivel jobb lett volna, ha még pár hónapig tovább húzza, végigvergődik nyolc fellépést Londonban (csak nyolcat, mert amilyen állapotban volt, a többit már le kell mondania), aztán még nagyobb roncsként hal meg.

Igen, milyen kurva jó lett volna, ha csak még félévet élt volna, és akkor az életrajzi lexikonokba nem csak az került volna be, hogy mennyi rekordot tart (itt már felsorolták sokan), hogy ő volt a paradigmaváltó popkirály, meg stb., hanem az is, hogy Michael Jacksoné volt minden idők (egyik) legszánalmasabb visszatérési giga-kísérlete is, ami szánalomba, röhögésbe és könnyekbe fulladt, vagy amibe akarod. De fulladt, a még lassúbb kínhalálba.

Eutanázia-párti vagyok.

craft 2009.07.07. 22:37:49

Én csak azt nem értem meg, hogy az embereknek miért kell az adott előadó zenéjét mindig összehozni az életével. Micsoda elbaszott dolog ez? Soha nem hallom egy Huxley fantól se hogy huxley egy drogos fasz volt. Pedig az volt.
Jackónak, mint a legtöbb zenésznek voltak jó számai. Az már teljesen egyéni kérdés ki mit gondol annak, de kikiáltani a pop királyának abszurdum. Komolyan mondom a sok hülye birka magát tereli a pásztorkutya meg csak egyszer feldob egy irányt utánna meg pihizik.

craft 2009.07.07. 22:40:38

Jah amugymeg ennek a ciknek volt egy slashdot effektje :D szépen megugrott a nézettség

o\' maughn 2009.07.07. 23:54:00

No eddig bírtam.
Az lesz ám az igazi hullagyalázás, ami majd ezután jön...!Ez pedig?...ez azokhoz képest, csupán sima nekrológ.
Hagyják már végre békén ezt a szerencsétlent, különben tényleg megelevenedik a Thriller! Oké nagy előadó volt, meg minden...de ez már nekem sok.
A blog írója is nyílván már unta, és lassan vissza fele kezdett el szarni ettől.(már előre látom, hogy a jacko "farkasok" , hogy fogják kifordítani ezt a sort.)

Barátocskáim, valamilyen értelemben a Pop Hercegét a tömeg, és a sajtó "csinálta ki" , hát feltámasztani azért ne akarják már úgy hirtelenjébe, mert aztán tényleg jön majd Jacko a zombi haverjaival igazi foszladozó bőrrel, és az lesz ám a csúcs-effekt.

Amúgy mielőtt rám ugornának a jacko "farkasai", mert itt aztán bőven voltak, nos elmondom azokkal értek egyet akik szerint már rég megsemmisült mint előadó.
Ha úgy vesszük Elvis is meghalt az 50es évek végén, mert azután csak showbiz dalokat énekelt! A 77es halála már csak fizikai volt.

lantasire 2009.07.08. 00:58:22

Ady is gyakran megkapta a félművelt jelzőt :)

pfúj 2009.07.08. 01:36:20

Úgy látom, komoly akrobatamutatványt igényel a szerzőtől, hogy úgy egyensúlyozzon a félműveltséget a túlképzettségtől elválasztó vékony mezsgyén, hogy abban a – nyilván optimálisan művelt és képzett – ezerfejű cézár ne találjon kivetnivalót.

Nem emlékszem, hogy kérdezte-e valaki, de a biztonság kedvéért elmondom, hogy véleményem szerint – mely vélemény, szokásához híven, már-már zavarba ejtő precizitással tükrözi az objektív valóságot –, a fent kommentelők többsége egy fasz. Vagy több.

Most pedig, hogy így névtelenül kigyűlölködtem magam végre, megyek, és kinyomkodom a pattanásaimat.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.08. 14:25:12

"Majd a kiontott vértócsa fakó lesz
s mosolyra fakaszt mind, ami ma bánt,
majd játszunk békés állatok gyanánt
és emlékezni és meghalni is jó lesz."

(József Attila: Majd emlékezni jó lesz)

Ezt mindjárt berakom nekrológ-mottónak. Tegnap éjjel elővettem egy kis József Attilát, és míg James Hornertől hallgattam a Kommandó zenéjét, (Jajj, ahogy sírnak a szintetizátorok, meg a sok prüntyögés, tömény nyolcvanas évek!), szóval, ennél a versnél nyílt ki a kötet.

A haldokló Jackó-roncsról pedig lehet, hogy írok egy mesét is. Olyan lírait.

Chuck No Risk 2009.07.12. 11:10:56

@Pszt!:
Te meg akkor nyekeregj ha Morvai ilyen kijelentést tesz néger emberrel kapcsolatban. Egyenlőre a cigányság NEM DOLGOZÓ rétegéről volt szó, jó reggelt ! Látom nagy a szád a rózsadomb közeléből. Lehet leköltözni szabolcsba.

petrezsejem 2009.07.12. 12:13:54

Te vagy egy rohadt szánalmas kis senki , biztos te voltál mama kedvence, ki se mozdulsz a géped mögül, valószinű, hogy saját magadra vered egész nap te szerencsétlen prosztó! Hát hogy jössz te Michael Jacksonhoz???? még a körme alatt a piszok is többet ér a te egész gusztustalan kis fosadék életednél!! Tuti h semmit se értél el az életben ami emlitésre méltó lenne, kisebb rendűségi komplexusban szenvedsz és itt igy éled ki magad!Na az ilyen férgeknek kellene hullaniuk!!!!!!!!

WalterSobchak 2009.07.14. 03:02:09

májkül dzsekszön soha nem is elt.
mindenki aki itt most sikra kelt az oreg dzseko becsuletenek megvedeseert, kb. 45 ev szenvedesnek kovetel letjogosultsagot es azt kell hogy mondjam helyesen :D de sajnos remenytelenul.
dzsekszön mutans volt es abbbol is a gyengebbek egyike.
DAS BLOG pedig zsiiiros

IceCat_ 2009.07.17. 16:30:02

Na "kedves" blogíró, téged is fejbe kellene lőni néhányszor.

Nordica 2009.07.21. 23:53:44

Kedves Csucsu!
Értelek, és tulképp ez csak egy kifejezési mód. Sőt, látom, h a mögötte lévő tartalom hálistennek (és érthető módon) nagyon messze van a hangnemedtől. :) meg is köszönhetnénk, h változatosabbak a MJ- nal kapcs vélemények mostanában
DE: azt nem mondanám, h X éve röhögtünk rajta. Szerintem magadról se gondolod komolyan, a többségről pedig inkább ne állítsd, amikor 750e jegy órák alatt elkelt, 50 koncert abban a stadionban, ahol Madonna 8- at tud megcsinálni teltházzal.
Azt nem értem pontosan, a lepedofilozós témához h állsz, de jobb lenne, ha megnéznél 1-2 interjút.

Nordica 2009.07.22. 00:50:43

Ja, még vmi: lehetne, h magadhoz híven csakazértse csinálsz úgy, mint a (szerintem) normális emberek, és beszólsz azoknak a kommentelőknek is, akik látszólag téged védenek, de csak a stílust látják? Ők, mint nagyon egyedi és megismételhetetlen lények, nem értik ám, h te ugyanúgy popkirálynak tekinted MJ- t, ahogy a tömeg. Csak nem mered így leírni.
És tényleg, ha olyan okos vagy, biztos már időben meggyászoltad a zenészt. Az embert nem kell gyászolnod, ha nem volt rád hatással, de könyörgök, az utcán is belerúgsz a koldusokba? ezekután az lenne a minimum

Nordica 2009.07.22. 01:43:55

(Szórakozik a szervered, most írok harmadszor.)
Kedves kicsifiam!
A stílusodat remélem pár éven belül kinövöd.
Értem ám, hogy te is úgy gondolod, mint mindenki, h MJ egy legenda, csak ezt nem mered leírni. Sebaj, majd belejössz.

Senkinek ezen a Földön nincs joga más embert megítélni, akkor se, ha szerinte alatta áll (tehát pl én se ítélhetlek el téged ezért a bejegyzésedért. bocs, de szerintem elég erős kölyök vagy már hozzá, hogy egy- két pofon inkább jót tegyen neked, mint rosszat), és akkor se, ha saját véleménye szerint is sokkal felette van, úgyhogy ne nagyon mondogass ítéletet se Michael Jackson életéről, se máséról. Egy átlagembert se húzol le a francba, mert élete utolsó éveiben értelemszerűen nem olyan, mint huszonévesen; és mivel szocializálódtál egy olyan társadalomban, ami ezt az embert tiszteli, neked is tisztelned kell annyira, hogy vele kapcsolatban nem említed az árnyoldalakat. Tudod, beszélni ezüst, de hallgatni arany. Ha viszont olyan szinten nem fogadod el ezt a normát, költözz kérlek a Holdra, mert itt a Földön nincs helyed, és te is legalább annyira zavarsz minket, mint mi téged!
Ne adj el semmit az ördögnek az olvasottságért, wazze!

Mit teszel Te ebben a világban? Szembemész a többséggel, a média- vakította birkákkal, a fogyasztókkal és a régi normákkal, vagy legalábbis megkérdőjelezed mindet. Helyes.
Majd ha pár év múlva felnősz, foglalkozz egy kicsit azzal, amit Michael Jackson tett ezen a világon. Nem zeneileg, azt már érted. Nézd meg, hogy mocskolódás és romantikus- lázongó szócséplés nélkül, egyszerűen és tisztán mit tett a környzetvédelemért, az emberi jogokért, az éhező gyerekekért. Nem váltotta meg a világot, de azért bármelyik személynél vagy társadalmi intézménynél többet tett. Próbáld meg te is úgy kifejezni a lázadásodat, ahogy ő, olyan szépen és sikeresen menj szembe a nyugati kultúrával, ahogy Michael Jackson tette. Smooth. ;)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.22. 23:48:17

@Nordica: Michael Jacksont egy istenáldotta tehetség volt, de tudjuk, hogy amit Isten kiad a réven, legtöbbször megtakarítja a vámon. Hát ő is defektet kapott a zsenije mellé. A kurva szörnyű és a nagyszerűség határán mozgott.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.08.15. 15:46:34

Angliából hazaugrott Máté cimborám, aki hatalmas jackológus, a londoni visszatérésre is volt négy jegye. Beszélgettem vele erről a fehéredésről meg a pedofiliáról, és, jól van, néhány dolgot azért árnyalhattam volna ebben az írásban. De attól még a lényeget fenntartom. Örüljünk neki, hogy már nem szenved a Jacko bácsi.

Nordica 2009.09.15. 11:12:41

Visszanéztem hozzád, Petike. Eszembe jutott felhíni rá a figyelmedet, h ezen a "Michael Jackson az utolsó 10 évben önmaga paródiája volt"- téma létjogosultságán gondolkozz el, és ha van kedved, oszd is meg velünk a véleményed, miután megnézed a koncertpróbákról készült mozifilmet október végén.
Ha még nem láttad, itt a trailer: thisisit-movie.com/

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.31. 18:28:20

Ahányszor megnézem ezt a klipet, mindig szétröhögöm magam, mert 2:50-nél tuti szilánkosra tört a könyöke.

(vö. "mégha a filmben teljesen hiteltelen is, totálisan, ahogy a csontfertőzéses Jacko szétveri azt a csehót.)

Majd megnézem ezt az összevágott utolsó filmjét is.

craft 2009.10.31. 18:59:25

@Nordica: Van pár ember akinek nincsenek komolyabb gondjai az életben.

KGX 2009.11.02. 12:25:34

Van, akinek a Beatles, Elvis, vagy Jacko a legenda. Én jobban szeretem a linkin parkot, vagy a szábszkrájbot. Persze, feltehetően egyikük sem lesz annyira ismert, mint ez a másik három. Azonban a kiválóság nem annak kérdése, hogy kiről hányan ismerik el.

Sutty 2009.11.08. 10:53:51

a realitás talaján maradva nekemis ugyanez a véleményem. Jackson nagyon nagy isten volt az ő korában, 1989-ben - amikor Quincy Jones bandája összedobták neki a BAD-et. Próbáltam egyedi eredetiséget keresni Michaelben, megis találtam a Moonwalk-ban. Megyünk tovább: Nem vagyok egy hiszékeny típus, így rá is találtam CAB CALLAWAY-re, aki már 1932-ben (!!!) hasonló buzeráns ruhában haknizott ezzel a moonwalk- tánccal. Ezáltal, M. Jackson ugyanaz az ember maradt a szememben, mint akik feltalálták a spanyol viaszt és belekreténedtek.

Sutty 2009.11.08. 11:00:13

párhuzamot tudok húzni ismét a magyar focival, 1954-ben voltunk belőle igazán jók, ugyanúgy mint Jackson 1989-ben és azóta sem, vagy csak nagyon ritkán, elvétve.

Sutty 2009.11.08. 11:04:03

ezért mondják azt, hogy a csúcson kell tudni abbahagyni, azaz "Over the Top"

Sutty 2009.11.08. 11:07:16

CAB CALLOWAY: As a result of the success of "Minnie the Moocher" he became identified with its chorus, gaining the nickname "The Hi De Ho Man". He also performed in a series of short films for Paramount in the 1930s (Calloway and Ellington were featured on film more than any other jazz orchestras of the era). In these films, one can see him "moonwalking" fifty years before Michael Jackson.

Amaretto_ 2009.11.26. 14:32:28

Én is gyászolom, "az is kurvaélet"! (-hogy felvegyem a ritmust a poénos dumáddal, bár már lehet öreg vagyok ehhez...)

Szerintem ne csinálj ebből körkérdést, ne pazarold drága időd ilyenekre. Próbálj inkább valamit alkotni, hogy észrevegyenek az emberek. De ne a mocskos száddal.
Egy igazi primitív tudatlan buta ember vagy, gratulálok a "magasröptű" megnyilvánulásodért, büszkék lehetnek rád a szüleid.
Blognak, véleménynek is gyenge, a kritika fogalmához meg semmi köze. A kritika íráshoz még sokat kell tanulnod. Az egy szakma.
Üdvözletem.

Amaretto_ 2009.11.26. 22:01:10

Miután elolvastam ezt az egész blogot A-Z ig, eszembe jutott, hogy megnézzem ki lehet ez a csunderlik peti. ???

Ajánlom figyelmetekbe. /iwiw.hu/

Én már mindent értek.
Hiszen még egy gyerek, ne haragudjatok rá, van még mit tanulnia az életről.

Egy biztos: Jó érv az abortusz mellett.

craft 2009.11.28. 00:36:12

@sunshine_: Stílisztika seggarc. Stílisztika.

galietta 2009.12.04. 21:25:33

Ha ennyire nem ért semmit Michael jackson, akkor te miért az ő neve által akarsz nagyobb olvasottságra szert tenni???? már a címjből is kiderül, azért nem szimplán a nevét írtad címnek, mert úgy soha az életben rá nem talál senki a kis szánalmas blogodra!
olvasgasd inkább ezt, és tanulj:
galiettainthemirror.blogspot.com/

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.12.04. 21:32:20

@galietta: Miről beszélsz, te szerencsétlen hülye?

"olvasgasd inkább ezt, és tanulj"

Mit? A funkcionális analfabétizmust?

craft 2009.12.04. 23:04:55

Bootup....
Cartoon cigaratte..... check
Sleepyness.... check
Welcome to Ati !
Start process:
Webpage analízis
Target: galiettainthemirror.blogspot.com/

Now processing..... please wait.

>OLYAN VIDEÓKAT, CIKKEKET ÉS SAJÁT KÖNYVEIT IS OLVASHATJÁTOK ITT MICHAEL JACKSONNNAK, AMELYEK SOHA NEM JELENTEK MEG MAGYAR FORDÍTÁSBAN, REMÉLEM, SEGÍTENEK A PONTOSABB, OBJEKTÍVEBB KÉP KIALAKÍTÁSÁBAN.
>>PONTOSABB, OBJEKTÍVEBB KÉP KIALAKÍTÁSÁBAN.

>>>Ezt az oldalt egy olyan ember érdekében hoztam létre, akit a hétköznapi emberek egy része elítél, ellenben olyan emberek mint Ronald Reagan, Fred Astaire, Sophia Loren, Jane Fonda, James Brown, Stephen King, Katherine Hepburn, Gene Kelly és sorolhatnám még sokáig, ezek a halhatatlan emberek mind tisztelik, és nagyszerű embernek tartják Michael Jacksont!

>>>>Konkluzió : Objektív vélemény -> te véleményed.
>>>>>Végrehajtandó procedura: Told fel a seggedbe magad

Signing off.

NitroN 2010.09.26. 02:08:56

"A Thriller videója egyébként a nyolcvanas évek mércéjével is meglehetősen béna a patkányarcú farkasemberrel, meg a többi gumibábos hülyeséggel. Nem értem, miért folynak el tőle, mint minden idők legjobbjától. Peter Gabriel ezerszer odabassza a Sledgehammerrel, ha már az évtized forradalmi klipjeiről van szó." Ember te hülye vagy? O.o
Ritkán húzom fel magam ilyen MJ fikázós szarokon. De ez...
Egy: Nem Jacko! Jackson! De még a Jacko-t se tudod jól leírni. "Jackó" -.-
Ja,és csak egy "érdekesség".
MICHAEL JACKSON NEM VOLT PEDOFIL!
Soha nem bántott volna egyetlen kisgyermeket sem!
Egy példa. Nem csak Michael Jackson akart segíteni a beteg vagy hátrányos helyzetű gyerekeken. Itt egy idézet Albert Einstein-től: "Ne beszéljünk addig nagy felfedezésekről vagy haladásról, amíg a világon egyetlen boldogtalan kisgyerek is létezik."
Michael Jackson:
"Egy gyűlölettel teli világban sem szabad lemondanunk a reményről. Egy haraggal teli világban sem szabad lemondanunk a békességről. Egy kétségbeeséssel teli világban sem szabad lemondanunk az álmainkról. Egy bizalmatlansággal teli világban sem szabad lemondanunk arról, hogy higgyünk egymásban."
Haver,ha ilyen sötét vagy Michael Jackson terén akkor nem éri meg a Z kategóriás blogodra hülyeségeket írogatnod.
Elegem van már az olyan Jackson ellenesekből mint te Csunderlik Petike! Miért kell mindenkiben a rosszat látni?
Elnézést a durva "hangvétel" miatt,de az ilyenek eléggé fel tudnak húzni...

Amaretto_ 2010.11.15. 21:37:18

Michael már 5 évesen többet letett az asztalra mint te.. a kis tapasztalatlan rövidke életed alatt :)
És most is az Ő nevével próbálsz egy kis ismertségre szert tenni, mert a szánalmas kis blogodban egy dolog ér csak valamit, MICHAEL JACKSON NEVE.
...annyira sajnállak hogy mással nem vagy képes felhívni magadra a figyelmet csak ilyen mérhetetlenül nagy ember bemocskolásával.
Hangyafasznyi porszem vagy :))))))))))))))
süti beállítások módosítása