DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Thriller

2009. július 12. - csunderlik.péter

Ő mondta ki azt a szót, ami végül a felmentő ítélethez vezetett. A betegség neve: rejtettheréjűség.” (a Story tényfeltárása Michael Jacksonról)

Az előző rész tartalmából.

Michael Jackson arra üvöltött föl, mikor sokadszorra mellkasára csaptak baldachinos popkirályi ágyán, mitől megrepedt bordája belefúródott vadhúskinövéses szívébe, amit háziorvosa percekkel előtte pumpált tele adrenalinnal. Üvöltött a király, nyüszített kappan hangján, mert rettenetesen fájt neki, zsigerből, pedig még azt se tudta, hol van, mert tele volt hat marék gyógyszerrel, amit lefekvés előtt nyelt be, mert meg akart halni. De most megint fájt neki, mert alighogy felsírt, az orvos újra belebokszolt mellkasába. Hisz ha már visszahozta, nem engedheti el, ezért csak beledöfött még egy injekciót.
 

Annie are you OK?

A popkirály fölemelkedett, majd visszazuhant az űrselyembe. Kicsit dobálta magát, ide-oda forgatta kopasz fejét, kezével gyomron ragadta rejtett heréit, majd elengedte, ahogy elhagyta volna már magát is, mert elege volt az egészből. Ekkor tépte fel hálószobájának ajtaját a zsíros álmából riasztott, izzadt menedzser. Átpréselte magát a játékerdőn, dühében belerúgott az első legóvárba, átgázolt mindenen, majd az élet és halál közt holdsétáló popkirály képébe hörögte, hogy baszd meg, nem halhatsz meg a visszatérő koncert előtt, köcsög nigger. Ütésre emelte kezét, amivel egyszer még Whitney Houstont vagy Törpillát is gigán verte, de csak az éjjeli szekrényes rajzfilmfigurára sújtott le másfél mázsával, és szaggatta szét, miképp aztán aranyláncát is megtépte dühében, és csak üvöltött, hogy kényes buzi, beteg pinafing. Zihálni, fulladozni kezdett a dühtől, ezért bekapott egy negrót, de rákoccant a fájós fogára, így az egészet csak beleköpte a popkirály arcába, mert neki is belenyilallt.

Michael Jackson kezdett magához térni. Lassan ki-behúzódozott pupillája márványos szemgolyóján. De csak az élősködőit látta. És sehol se volt Macaulay Culkin, Zsákos Frodó, vagy valamelyik kis barátja. Hanem csak a háziorvos, a menedzser, meg még ki tudja. És egyre csak férgelődtek be ágya mellé a további riadt paraziták, akik az utolsó pigmentet is ki akarták szívni belőle, mikor már évek óta a járáshoz is alig volt ereje, nemhogy a táncoláshoz, az énekléshez, a beharangozott nagy visszatéréshez. A gigabulihoz. Mert annyira kiszipolyozták a műtétek, hogy fehér lehessen. De még most is csak üvöltöztek vele, majd megint rávertek, vissza ne ájuljon, mert ő fontos volt a szeretteinek.

Itt hagynád a rajongóid?

Hát milyen kegyetlen állat vagy? Ember vagy te egyáltalán?

Michael Jackson mióta magányosan reszketett üvegpalotájában. Nem mozdult ki, a sajtótájékoztatókra is csak béna hasonmásait küldték helyette, mert egyre súlyosbodott mindennemű betegsége, amiket csak feszített az egymást követő műtétekkel, hogy aztán már a saját seggét se tudta kitörölni, pedig, jaj, mennyire viszolygott a kosztól, a fertőzésektől. Minden kihullott hajcsomóban csak a vakbélgyulladást látta. Épp ezért vonzódott a gyerekekhez, mert ők még tiszták voltak. Nem rontotta meg őket a világ. Nem úgy, mint az udvartartást, a popszakmát, vagy a pénzsóvár szülőket, akik olykor mocskosabbnál mocskosabb vádakat szoptak ki magukból, hogy aztán peren kívüli megegyezésekre szorítsák a királyt. Akinek fizetnie kellett, egyre csak tejelnie, mindig, mindenért, hogy végül már rejtett heréit is csak hiába kereste, nem volt kit-mit megragadnia, magához ölelnie, hisz mindent el akartak venni tőle, azok, akik belőle éltek. A popkirályból.
 

Nehéz dolog popkirálynak lenni

A birodalom fogyott, a fájdalom nőtt. Átjárta csontjait és kivont mindent, amit még lehetett. Michael Jackson már évekkel ezelőtt atomjaira hullott, csak egy maradék-ember volt. Minden egyes perccel csak tovább kopott, még ha a régi lemezeken ott sikítozott is a legendája, benne csak a fájdalom óbégatott, már amikor öntudatánál volt, és nem volt éppen szétgyógyszerezve. Ím, itt a szenvedés belül, ám ott kívül a magyarázat.
És akkor meg akart halni

De visszahozták az életbe, mert a Come Back londoni koncertekbe annyit beleöltek. A kancellárok előre eladtak minden jegyet, minden jogot, mert a busás haszon annyira vágyott bociszemű ribanca mindig visszakacsintott. A popkirály udvara hát nyalogatta szája szélét, már álmaiban elköltött minden bevételt, már amire még dörzsölhették tenyerüket, hiszen uruk olyan esetlen trotty volt, amilyen. Egy régi fényéből talán fel-felpislákoló, de magatehetetlen, ideig-óráig foszforeszkáló szentjánosbogár, akit addig kell megmászni, amíg lehet. Ezt bebizonyították az új koncertek próbái, ahol Michael Jackson csak minden tizediken tudott résztvenni, de akkor is csak esett-kelt, hogy végül mindig oxigénmaszkkal vitték vissza a zúzódásait becézgető roncsot a kis birodalmába. De hisz amíg él, el lehet adni a nevét, ugye, akármilyen ballasztot is takar, mert csak-csak ő a popkirály. Mint mondjuk az ostoba rajongóknak, itt Közép-Európában. Nagy is volt a titkolózás.

Ám a lepel lehullott, akár az orra. Michael Jackson mindössze nyolc fellépéssel élte túl öngyilkossági kísérletét. Ahogy az orrabukás után egy egész világ előtt halt bele a kamerákba, kapálózva, mint egy hátára fordított, félig megtaposott bogár, az csak arra volt jó, hogy a lexikonokba, már nemcsak úgy került be, mint számos popzenei rekorder, hanem úgyis, mint minden idők tán legkínosabb visszatérője. Mert az egész gigabuli szánalomba, könnyekbe, vagy röhögésbe fulladt. Fulladt, a lassú kínhalálba. Michael Jackson csak néhány fellépést bírhatott, miután a sok doppinggal erőszakkal visszarángatták az öngyilkosságból. De ez épp elég volt, hogy popkirályi mítoszát megtépázza, és egy jó ideig mindenki csak arra gondolhasson, aki a londoni színpadon végvonaglott, mikor már jóval túlélte magát. Szomorú történet. Mint amikor valaki elment a Dallasban. Vagy a Szomszédokban. Egy régi ismerős. Már-már családtag.
 

A király meghalt

A popkirály temetése hatalmas felzúdulást keltett, mindenki siránkozott, karmolta az arcát, tépte a ruháját. Százezrek, milliók indultak el, eltorlaszolva mindent, hogy elbúcsúztassák birtokán. Ám a mindenhol végigvonuló gyászmenet okozta forgalmi dugókban ezer és ezer gyerek sírt fel a hőségben, mikor már nem bírták tovább az izzó autókban. És ekkor a sírásra, oázásra, Michael Jackson élőhalottként feltámadt és dühöngeni kezdett. Kimászott a sírból, belesikított a képmutatás tejfölös bajszú arcába, és szétcsapott minden hülye rajongó és pénzsóvár parazita közt. Egész Amerikát végigsöpörte, mint egy hurrikán, mert ahol csak egyetlen kisgyerek sírt, ott termett és levert mindent. Szerette a kisfiúkat.

De nem állt meg, mert bepörgött. Ahol csak bármely ostoba rajongója volt, aki rengeteg áttéten át belehajszolta Londonba, mikor már lépni se bírt, azt most táncoltatni kezdte, belelehelt az arcába, megetette vele a fehér zokniját, lövöldözött, spriccelt, mint egy gyerek, csak már sósavat, vagy ami kijött belőle a hullaságból, a szörnyű miazma, ki tudja. És különösen az orvosát büntette meg, meg a kövér menedzsert. Felnyomott a seggükbe egy szálkás seprűnyelet, fellógatta őket fejjel lefelé, és arra kényszerítette őket, hogy örökkön-örökké a saját arcukba verjék, és csak egyék, csak nyeljék, ahogy neki kellett nyelnie a cataflamot a táncpróbákon.

A pirosruhás, lakkcipős zombi szétcsapott, mert tizenöt éve utálta az egészet. Egész szétfűrészelt életét, amiért meg se halhatott nyugodtan, amiért nem hagyták békén az elmebeteg fehéredésében. És aki még mindig azt várta, sőt, követelte, hogy a feltámadó maradék-popkirály megint elkápráztassa, annak csak halottaiból beledurrantott az arcába. Míg közben a büdös, hájas Elvis, akinek már szintén tele volt a töke már legalább ötven éve mindennel, púderes homlokát törölgetve forralt neki egy kakaót, és végül este csak ledőltek homokozni, beszélgetni a Csendes-óceán partján. Hogy aztán feltűnjön szemét dörzsölve Macaulay Culkin, akinek már végképp mindennel ki lehet, mert még Magyarországon se játszhatna bármi komolyat, mert itt is mindenki azt várná, hogy menten a fejét fogva sikítozzon, ahogy két évtizede megszoktuk a betörős filmekben.

Pedig, le vagy szarva Magyarország. A tengerpartról mindenképp. Jackó is lefosna titeket.

 

"Majd a kiontott vértócsa fakó lesz
s mosolyra fakaszt mind, ami ma bánt,
majd játszunk békés állatok gyanánt
és emlékezni és meghalni is jó lesz."

(József Attila: Majd emlékezni jó lesz)

Csak a múltkori Smooth Criminal-nekrológ fogadtatása miatt. (ásít)

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr861240934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irrelevant 2009.07.12. 10:24:05

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

stabika 2009.07.12. 10:31:42

Ez a blogiró ezzel a kis szösszenettel nem csak azt bízonjtotta hogy képetelen tisztelni egy ember halálát, mégha nem is szerette, de ráadásul humorosnak gondolja magát.
Pedig csak szánalmas!

stabika 2009.07.12. 10:32:35

Ez a blogiró ezzel a kis szösszenettel nem csak azt bízonjtotta hogy képetelen tisztelni egy ember halálát, mégha nem is szerette, de ráadásul humorosnak gondolja magát.
Pedig csak szánalmas!

stabika 2009.07.12. 10:32:38

Ez a blogiró ezzel a kis szösszenettel nem csak azt bízonjtotta hogy képetelen tisztelni egy ember halálát, mégha nem is szerette, de ráadásul humorosnak gondolja magát.
Pedig csak szánalmas!

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.12. 10:33:22

Én voltam. Én öltem meg! Letéptem az orrát, mert nem vallott.

stabika 2009.07.12. 10:34:54

Ez a blogiró ezzel a kis szösszenettel nem csak azt bízonjtotta hogy képetelen tisztelni egy ember halálát, mégha nem is szerette, de ráadásul humorosnak gondolja magát.
Pedig csak szánalmas!

stabika 2009.07.12. 10:38:04

@Lavrentyij Pavlovics Berija:

Ha figyelénéd a híreket, most mondták be 5 napja hogy aki 93 ban megvádolta, így 16 év múlva beismerte hogy hazudott.
Szóval felslegesen tépted volna az orrát, te kis proli!

Shitting Bull 2009.07.12. 10:47:11

@stabika: ezzel a prolizással anyádat szórakoztasd, ha szabad kérnem!

---
A poszt leírójának csak annyit: ritka undorító egy tetű vagy.

C. R . M · http://siebel-crm.blog.hu 2009.07.12. 10:57:23

miér van ez a sok duppla comment?

ARK-9 (törölt) 2009.07.12. 11:01:15

Végre valaki oda teszi ezt a szánalmas kis pedofil pondrót, ahová való!!!

MPéter 2009.07.12. 11:02:38

De jól feküdhetsz te az Indexnél...
Már a második (amit én észrevettem) unalmas, semmitmondó, bár nagyon polgárpukkasztónak kinézni akaró, gyalázkodó cikk tőled a Jacko haláláról, amit az Index főoldalon közöl, csak tudnám miért?
Valaki nem tudja, hogy az Index részéről ki dönti el, hogy melyik blog kerüljön ki főoldalra?

Lavrentyij Pavlovics Berija (törölt) · http://nepszotar.com/?szo=proli 2009.07.12. 11:07:27

@MPéter:
Mert ha tudnád, akkor olvasói levelekkel bombáznád? Vagy feljelentgetnéd Uj Péternél?
Szerintem 10. levél után kapnál Uj Pétertől egy ingyenes arcraélvezést.

nemuccaszoc 2009.07.12. 11:15:42

A kezdőidézet forrásával van a baj. :Ö

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.07.12. 11:30:46

labolas bent van a rendszerben. csörögnek a telefonok

Trackback: 2009.07.12. 11:40:35

bazmeg unjátok már meg végre ezt a michaeljackson témát.

RIO 2009.07.12. 11:40:42

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
hehe, hehe.
ujjpéter egy nagyon karakán kaka, ha az újságírói szabadságot kell védeni.

chillking 2009.07.12. 12:05:28

ez az ürge egy ritka hitvány paré.Írjál wc papírra.

Nem vagyok fideszes 2009.07.12. 12:32:15

Ez az "Are you okay, Annie?" idézet a Twin Peaks-ből van, vagy honnan a répából?

sutyerák 2009.07.12. 13:12:16

Nincs semmi empátiátok.
Jacko pont így érezhette magát,-jó írás.

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2009.07.12. 13:13:00

A blogketrecbe a csoda rakja ki a postokat, nekem is kikerült több írásom amit nem gondoltam volna, hogy kinn lesz és jöttek is az íves beszólások rendesen. Hiába sok itt a csőcselék!:D.

átlátó 2009.07.12. 13:23:58

Könnyű terhe van ennek a blogírónak. Attól, hogy megírta ebben a témában nem partner. Ez az írás se nem vicces, se nem komoly. Olyan semmilyen. Nem akarom külön leírni, hogy ez csak az én véleményem.

Medzsik 2009.07.12. 13:24:15

:D:D:D:D
megint bebasztál ugye?
rátapintottál a lényegre,bár kicsit túl sokat foglalkozol a gecivel.ez valami Freudi dolog?
Egyébként e a rejtettheréjűség tetszik,univerális érv mindenre.

@Lófasz Hadnagy: Hallgasd meg a Smooth Criminalt :)

sundance 2009.07.12. 13:41:22

szánalmas kis kölyök lehetsz te, aki ilyen irasokkal próbálod felhívni magadra a figyelmet. fasza vagy, jól megmondtad mindenkinek, verheted a melled. Hát itt tart kis országunk. Semmi tisztelet.

BKV reszelő 2009.07.12. 13:54:39

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Hazudsz ! A fejéről minden magától esett le, rosszul enyvezték oda !

MPéter 2009.07.12. 15:09:22

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Felettébb humoros, de nem bombáznék én senkit olvasói levelekkel, tudom, hogy teljesen fölösleges. Csak kíváncsi volnék, hogy ki az a beteg, aki például úgy ítélte meg ezt a cikket (hangsúlyozom, úgy hogy e "szerő" a csontot már lerágta egy előző írásában (asszem Smooth Criminal címmel látta el azt a gyűlölködést), és már az is kinn volt az index főoldalán, és már azt is furcsállottam. Most meg meglátom az újabb Jackóról írt gyalázkodó cikkjét, és kezdem azt hinni, hogy ezek a dolgok nem véletlenül történnek.
Másrészről az index azt állítja, hogy csak a legérdekesebb, legjobban megírt cikkek, csak a bejegyzések kérmje kerülhet ajánlásra a főoldalon... hát, én már egy ideje figyelem, nagyon ritkán kerülnek ki valóban igényes cikkek oda...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.12. 18:07:47

Az utolsó harmadára már rohadtul elfáradtam, a végét meg kéne írni rendesen. Kidolgozni szépen, okosan.

KGX 2009.07.13. 15:52:25

Peti, ez az írás nem Te vagy. És még helyesírási hiba is van benne, érdekes, hogy ezt a kedves előttem szólók nem vették észre.(Búsás - busás). Mondjuk a seprűnyeles cucc kemény:-D.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.13. 19:22:06

@KGX: Máshogy közelítettem meg a témát, tudván, hogy így nem is fekszik annyira. De hadd lássák, mennyi emberség lüktet a mellkasomban, szálkás seprűnyél ide vagy oda. Ezt főleg annak a száz ostobának írtam, aki a múltkori után meg akart lincselni, csak mert leírtam, hogy a 2009-es Jackóhoz hasonló roncsembereknek csak megváltás a halál, és aki "szereti", annak nem siránkoznia kell, hanem megkönnyebbülten felsóhajtani. (no, a helyesírási hibákon is látszik, hogy itt nem voltam formában.)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.13. 22:12:10

Fáradt voltam. Többször nem követhetem el ezt a hibát. Perfekcionista vagyok, mint Axl Rose vagy Michael Jackson. Igazi, magyaros technikával.

KGX 2009.07.13. 22:32:41

Én hiszek Neked. Csak itt nem mindenki olyan jószándékú, mint én:-). A világháló az egyidejű megjelenés miatt sokszor csábít felelőtlenségre. Más, mint egy nyomtatva megjelenő lap.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.15. 10:58:55

@KGX: Ezért kellenek a láncdohányos szerkesztők.

KGX 2009.07.15. 11:37:24

Többek között:-).

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.07.16. 21:23:35

Azt hittem, hogy a Story a "rejtett herék" után egy ideig nem tud meglepni, de tévedtem. Ma nézem a boltban, és a címlapon: "Michael Jacksont klónozni akarják!" A vezércikk pedig már-már arról elmélkedik, hogy etikus-e klónozni, vagyis, mondjuk ki: játszhat-é az ember Istent? Az eszem megáll.

craft 2009.07.23. 20:20:07

És mi lesz BILLY MAYS-szel? Őt senki se szerette? :(

Medzsik 2009.10.12. 13:49:57

@craft:
Kurva jó az uj south park mi ?:D

MorningGlow 2011.04.18. 20:56:53

Miért lett öngyilkos MJ halála után Evan Chandler?
Beparázott, mert a gyermeke elkotyogta, hogy 1993-ban nem molesztálta őt Michael, csak az apja találta ki. Mivel a papa ki akart törni, nem akart tovább fogorvosként praktizálni. Ő forgatókönyvíró szeretett volna lenni, de Michael nem támogatta őt pénzzel.

MorningGlow 2011.04.18. 21:00:58

@Csunderlik Peti: A Story magazin...az való neked. Az a te kulturális lapod.

MorningGlow 2011.04.18. 21:19:13

@MorningGlow: Evan Chandlernek így pénz, és támogatás híján nem lett saját filmje. Filmes karrierje ahogy kezdődött véget is ért 1993-ban. Ő volt a Robin Hood: Men in Tights egyik társszerzője.

Amaretto_ 2013.10.30. 21:40:59

Nagyon erőltetett...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2013.10.30. 21:55:07

@Amaretto_: Nem igazán sikerült ez az állatmesém, valóban. Nem dolgoztam ki kellően. Túl gyorsan reagáltam a Jacko-nekrológom utáni viharra.

csucsuka.blog.hu/2009/07/05/smooth_criminal_1
süti beállítások módosítása