DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Gyerekkorunk kedvencei: a Cannon-akciófilmek

2016. április 23. - csunderlik.péter

cyborgvandamme_2.jpgElőször összeomlott a civilizáció, anarchia, népirtás és éhínség követte. És aztán amikor világossá vált, hogy rosszabb már nem lehet, bemutatták a Cyborg című 1989-es Van Damme-opuszt.

Történelmi rádióműsorunk, a Régen minden jobb volt legutóbbi adásában a B-ZS kategóriás akciófilmek Medicijei, Michael Dudikoff és Jean-Claude Van Damme felfedezői és a kiöregedett Charles Bronson mecénásai, a Menahem Golan - Yoram Globus producerpáros történetét dolgoztuk fel. Úgy vágtunk rendet a Golan-Globus-filmek soraiban, mint a bosszúfilmek Mózese, a Charles Bronson alakította Paul Kersey a külvárosi huligánok között. Napokkal előtte már nem aludtunk, éjszakánként csak a 80-as évek trashfilmjeit néztük, és csak néha-néha keltünk föl a fotelból és mentünk oda az ablakhoz, hogy a függönyt félre-félrehúzva hátha elcsípünk egy nemi erőszakot, miközben a Bosszúvágy II. zenéjét hallgattuk.

A Cannon Group filmjeit nagyrészt a VICO-filmekből ismerheti mindenki, hiszen Fenyő János úgy hozta be a nindzsás filmeket Magyarországra, mint Janus Pannonius az időmértékes verselést.

Úgyhogy a VICO-előzetesek mintájára mondhatjuk: a Régen minden jobb volt az Ön kedvenc rádióműsora. Kövessen Facebookon.


A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr828656328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása