DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Együtt se megy

2007. április 15. - csunderlik.péter

Talán még 2002 tavaszán láttam egy Újpest – Dunaferr meccset. Ott történt, hogy az ellenfél szöglete után a saját tizenhatosán belül valahogy Tokody Tibor, az Újpest válogatott támadója elé került a labda, mire az előbb lekezelte, majd saját kapuja felé fordult, és teljes lelki nyugalommal a hosszú felső sarokba helyezett. Felejthetetlen öngól volt. Ehhez foghatót csak tegnap délután láttam a Telesportban, amikor is bemutatták a 2012-es horvát-magyar foci EB pályázat indulóját, az Együtt című muzsikát, és az ahhoz készített úgynevezett all-star videót. Hatalmas öngól. Téboly. Mi ez a szar, urak? Fakad ki belőlem a költői kérdés. Ha Reményik Sándor élne, erről írna verseket, nem Trianonról.

Mert ez össznemzeti katasztrófa. Ezek után azon se csodálkoznék, ha a lengyel-ukrán pályázat is megelőzné a miénket. Most már én is kezdek hinni az összeesküvés-elméletekben. Ennyire rosszat csak tudatosan lehet csinálni. Ez a Rückstoβ, nem az, hogy Horthyék lepaktáltak a románokkal.

Ízelítőnek íme a dalszöveg:

 

"Együtt

Valahol, a lelked mélyén ott vagyok talán,
Egy varázslat csak mi ránk vár, gyere együtt éljük át!
Te meg én ma újra játszunk, miénk a nagyvilág,
Hát figyelj rám és adj esélyt, oly rég várom már!

Refr.: Együtt útra kelünk és messze megyünk, az álmainkat éljük át,
Ott van a jel, az égre figyelj, egy csillag néz le ránk,
Együtt messze megyünk, ma hajt a szívünk, az út csak mi ránk vár,
Ott van a jel, az égre figyelj, egy csillag vigyáz ránk!

Csoda vár az utunk végén, egy különös világ,
Álmaimban láttam már és szebb, mint gondolnád!
Egyedül a játék nem jó, csapatban minden más,
Gyere fogd a kezem, hadd érezzem a szívünk ritmusát!

Refr.: Együtt útra kelünk és messze megyünk, az álmainkat éljük át,
Ott van a jel, az égre figyelj, egy csillag néz le ránk,
Együtt messze megyünk, ma hajt a szívünk, az út csak mi ránk vár,
Ott van a jel, az égre figyelj, egy csillag vigyáz ránk!

Középr.: A dal most rólunk szól, repülünk az ég felé,
Az álom valósággá vált!

Refr.: Együtt útra kelünk és messze megyünk, az álmainkat éljük át,
Ott van a jel, az égre figyelj, egy csillag néz le ránk,
Együtt messze megyünk, ma hajt a szívünk, az út csak mi ránk vár,
Ott van a jel, az égre figyelj, egy csillag vigyáz ránk!"

 

Ehhez talán nincs is mit hozzáfűzni. Tragédia.

Úgy látszik ezek is Szenes Ivánon nőttek fel.

És hogy kik?  A Time együttes (hallott már róluk valaki?) tagjai, Janky Balázs és Szabó Máté, valamint a fő-agy, Berkes Gábor dalszövegíró. Népbíróság elé velük.

Noha a dalszöveg állítólag nagyon közérthetően fogalmazza meg az együttlétben rejlő örömöket. Ha ez volt a cél, akkor nem értem, miért nem egy pornófilmmel reklámozunk. Abban jók vagyunk. Ez a dal egyszerűen szar. Hát még az all-star videó kishazánk nagyjaival.

Van ott mindenki. Charlie-tól kezdve Balázs Fecón át az elmaradhatatlan Tóth Veráig, csak Demjén Ferencet hiányolom. A díszmagyarok többsége szarabbul néz ki, mint Derrick az utolsó évadban. Micsoda táskák, te jó ég.

Szégyen.

Bár talán mégsem ennyire sötét a helyzet, mert végezetül az indulót bemutató cikkből idéznék. „A dal az esemény emocionális támogatását hivatott képviselni.” Azt a kurva, hát ilyen mondatot. Mégiscsak kultúrnép vagyunk.  

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr1958908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EszTike 2007.04.15. 16:55:26

De még milyen kultúr :D ez csak most tűnt fel? Kül lehet, h maga a szöveg közérthető, de h ez a komment, ez az emocionális vm...nah, ez tutira nem az, úgyh itt megbaszta a rezes ló, az fix. Én ezt még nem is hallottam,mármint a dalt, de már nagyon várom. Így elképzelve vm olyasmi lehet, mint a Magyarország c Geszti-Oláh Ibi nóta, amikor felénekelte az ország színe java, és egy ilyen csapatépítő egyveleg lett belőle. Aztán én is éreztem ám vm melegséget a szívem tájt, amikor hallgattam a dalt, és elgondolkoztam azon, h vajon miért is támadnak néha rasszista gondolataim, amikor ugyan csak havonta akarnak megverni a helyi Sztojkák, dehát elvileg ők is magyarok, és szeresd felebarátodat.
Másfelől nemtudom, h egyáltalán ilyen focival, ami nekünk van, h van pofánk megpályázni az EB-t?..Talán jobb is, h elnyomjuk azt a maradék esélyünket is, ami még lenne...Legalább akkora országimázs lenne ez, mint a mi Zsoltifiunk a F1-ben...bár ez lehet, h csak az én meglátásom.
süti beállítások módosítása