DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

1848-as Galaktikusok–Rendszerváltás utáni válogatottunk 9-0

2013. július 05. - csunderlik.péter

Miután Konrád György a szárszói találkozón miniszterelnököt jelölt, a Page Not Found szerkesztősége városligeti randevúján úgy határozott: kormányt választ. Na de nem BMX-es tempóban, hanem kvázi tornarendszerben lebonyolított vetélkedő keretében. A döntőben az 1848-as Galaktikusok találkoztak a Rendszerváltás utáni idők válogatottjával. És nem volt olyan szoros meccs, mint a harlemi gangstarapperek meccse a Gyurcsány-Dopeman párossal a káromkodás-vb negyeddöntőjében.

Most persze jogos a kérdés, hogy az 1990 utáni garnitúránk miként jutott be a döntőbe, de erre a Harrach Péter-i értelemben vett igazságosság a magyarázat, amelynek levezetése nagyobb logikai bravúrokat igényel, mint amikor Szent Tamás öt lépcsőben bizonyította Isten létét: egyből a fináléban kezdett, miként Jeszenszky Géza a fegyverbizniszben. Nem akartuk, hogy az együttes elfáradjon a nagy találkozóra, aztán a játékosok lenyilatkozhassák, hogy az ellenfélnek több ideje volt pihenni, amúgy túlzottan (kedvenc!) akartak, de ez végül görcsösségbe csapott át, beszaladt a tizenhatosra Szőr Kenó, továbbá nem fújták a bírók a hazai pályát. Persze az utóbbit nehéz is lett volna bemondani, mert speciel itt mindenki otthon játszott. És nem titok: attól is féltünk, hogy ha a rendszerváltás utáni gárdát betesszük valamelyik csoportba, úgy felpofozzák, mint a Kincs, ami nincs statisztáiból rekrutált Tahitit a Konföderációs Kupán, pedig azokat a futballrajongókat legalább volt miért szeretni.

Így is meglett a baj. Merthogy a különös lebonyolításnak köszönhetően a döntőben szembe jött az 1848-as Galaktikusok című csapat. Ez kábé olyan, mint ha a Szomszédok Kutya bácsiját benyomnánk egy az egyezni LeBron Jamesszel az NBA-ben. Pedig a Rendszerváltás utáni válogatottunkat „államtitkárnak” becézett cserékkel is igyekeztünk frissíteni. Hiába. Hanyatlásembléma azoknak is, akik az egykori és a mostani slágerlistákat összevetve sem hisznek még a hanyatláselméletekben. „1848, te csillag!” – kiáltotta világgá az akkori szócső, Petőfi. „El vagyok ragadtatva a munkámtól” – teszi hozzá az alkirály Kerényi.

Batthyány vs. Medgyessy. Széchenyi vs. Némethné. Posztról posztra tudósításunk.

Batthyány-kormány.jpg

Orbán-Torgyán II.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr35392083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása