DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Szfinx

2009. november 07. - csunderlik.péter

Otthon mindig belelapozok az esztergomi Hídlap magazinba, mert a "Tények, vallomások és összefüggések stb." fedőnevű, valójában "a másik terv arról szólt, hogy egy motorról géppisztollyal agyonlőnek" kaliberű, döbbenetes polgármesteres ámokfutásokkal, kirohanásokkal fejbevágó, seggnyaló vezércikkekkel, a történelemből semmit sem értő, évfordulós megemlékezésekre rákapaszkodó olcsó kommunistázással operáló, és persze azért a "rock egyik fellegváraként is elhíresült városban" (ti. Esztergom) feltörekvű szuperprodukciókról, mint a kiváló Mr. Busta vagy a Kanál Crew duó, tudósító groteszk hetilap igazán megérdemelné, hogy darabokra szedjük, aztán a legmeredekebb mondatokból újra összerakjuk. Akkor megkapnánk a tömény, dúsított Hídlap-esszenciát (Mottó: "A művészet olyan hazugság, amely leleplezi a valóságot." - Pablo Picasso). Dögvész. Pestis.

Persze, az esztergomi Hídlapot legalább lehet kritizálni, mert van benne valami. A dorogi Közhírré tétetik négyrétbe hajtott lapocskánál jól láthatóan még a szándék sincsen meg, hogy akkor itten csináljunk már valami megírt helyi lapot, túl azokon az Excel-táblázatokba konvertálható cikkeken, hogy kinek a kölke nyerte meg a versmondást az Eötvös-napokon, meg persze a birkózók, minden korosztályban és súlycsoportban, a szokásos "nagy izgalommal vártuk" expresszív bevezetéssel.

Mert én aztán megmondanám a tutit, akár a kukából kiszóló kötelező vak jós, de most nincs időm/erőm megírni. Megint olyan vagyok, mint Peter Gabriel. Egyszerre hat projekten dolgozom, nagyon elfoglalt vagyok, csak nekem nincs stúdióhajóm az Amazonason, meg világzenei kiadóm.

Úgyhogy a legközelebbi egész estés, többtételes, "nagy izgalommal várt" bejegyzésemig inkább csak továbbítanám a Hídlap 1o rejtvényét (Könyvrébusz! Nyerjen könyvet jó válaszokkal!):

"Mely filmet készítették Bram Stoker klasszikusnak számító Drakula című novellájából?"

A lehetőségek skálája szédítő, mi több, nyomasztó. Ahogy a sötétség is, amely ebből az értelmetlen kérdésből árad. Kis segítségül, csakhogy milyen vonalon kell mozogni, közlöm a múlt heti esztergomi rébuszok helyes megfejtéseit: Will Smith, Úszó erőd, Batman Forever.

Az önérzetes Szfinx ilyenkor verné bele csodaszép fejét a betonba, ha már nem ugrott volna régen a szakadékba a saját hülyesége miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr931508069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.11.08. 01:13:14

"Tények, vallomások és összefüggések stb. fedőnevű"

A fedőnevekről egy jó ideje mindig a Vírus című film ugrik be, jelesül, amikor Donald Sutherland a szokásos arcával közli, hogy "az elnök zöld utat adott az 'alapos tisztogatás' fedőnevű akciónak". Nos, ha az akció fedőneve Tapsi Hapsi lenne, akkor talán kevésbé lenne nyilvánvaló, hogy itt most egy kisváros kiirtásáról van szó.

Pajszergom 2009.11.08. 10:37:50

A Hídlap alapvető célja a totális diktatúra megtartása…

Miért ad ki egy Esztergom kaliberű város a határait jóval meghaladó körzetben lapot, hacsak nem azért, hogy a polgármesteri, országgyűlési képviselői ( és még néhány pozíciót bitorló ) álláshalmozó részére biztosítsa a „nagyvezért” megillető agymosást, emígyen a választások eljövetelekor megfelelő módon, kőbe vésetten, valamint folyamatosan ( hétről hétre ) biztosítsa a tudatlan pórnéppel, hogy ki is a választókörzet messiása ( szándékos a kisbetű ), aki ártatlan szemű áldozat is egyben ( two in one ), akit méltatlanul üldöz ürgebőrbe varrt búvárruhában, a szocialista hullámvasúton utazó kútmérgező kommunisták és leszármazottaik hada, hogy egy temperával ( és mi van, ha esik ? ) átfestett panni robogóval, a mojszejev együttes ruhatárában átcsempészett, közel-keleten használt géppisztoly jövőbeni megvásárlása útján tegyenek pontot egy soha nem létező kérdőmondat végére….

A bértollnokok és csatlósok számára a hídlap pedig kiváló lehetőség arra, hogy ők arcuk és nevük vállalása útján tudathassák a nagyvezérrel, hogy a javak elosztásánál kikre is illik majd gondolni… a jó tett helyében jót várj alapon…

A pórnép számára meg elrettentő példa, hogy amennyiben „pofáznak vagy kérdeznek”, akkor ők is ( családjuk is ) pellengérre kerülnek, mint az a néhány név, akit évek óta mocskolnak…

Felesleges bonyolultabb dolgokra gondolni…

Lela 2009.11.12. 13:21:11

A négyrét hajtott papír B+W is megtölthető értékelhető tartalommal. Legyen, aki megtöltse! Pl Csucsu mester.
Addig örülj dorogi polgártársaiddal egyetemben, míg nem Tittman doktor vigyorog rátok minden féloldalon a csodálatos színes 868 oldalas Közhírré tétetikben a munkanélküli bányászoknak szánt segélyből elsikkasztott léből kiadatva.
Mondom nekünk egomiaknak sokkal szarabb minden hétvégén kibányászni a postaládából az egyre vastagabb és egyre színesebb és egyre több, és lenyűgözöbb Tompika fotót kínáló ránkerőszakolt fost, mert hamár sikerült kihalásznom, tán belelapozok hátha van benne valami értékelhető. Nincs! Érted! Nincs ! Csak Tompika seggnyaló bandájának förtelmei a mi pénzünkön nem nekünk.
Egyelőre ennyi! Rohadtul lefáradtam már attól, hogy rágondoltam.

Medzsik 2009.11.12. 15:04:37

De legalább lesz mivel begyújtani a kályhába.Vagy szalonnasütéskor a rőzse alá.Vagy fidibuszt tekerni a molotovokhoz.Olcsóbb mint az öngyújtógáz...

KGX 2009.11.12. 18:14:27

Mondjuk csúnya volt, amit a szegény jegyző úrral megcsináltak...

_timur 2009.11.12. 21:25:26

így "nagykapitálisokkal", szentimentalistán és közhelyesen: GRATULÁLOK A KIVÁLLÓ, NÉPSZABIS BIBLIOGRÁF' CIKKHEZ! EREDMÉNYES FOLYTATÁST KÍVÁNOK A KULTÚRA ÍROTT ÉS KIMONDOTT MÍVELÉSÉNEK "CSILLAGPOROS ÖSVÉNYÉN"!

link:
nol.hu/lap/arcok/20091111-csucsuhuu

KGX 2009.11.14. 14:18:15

Vow, gratulálok, ez papíralapon is megjelent?

KGX 2009.11.14. 14:25:18

Egyébként az interjúban említett bonmotot én a következő alakban ismertem: "Aki 20 éves koráig nem kommunista, annak nincs szíve, aki 30 éves korában még az, annak nincs esze." Arra nem emlékszem, hogy Engel Pál ezt anno beszélgetésünk során említette-e, vagy valamely könyve előszavában, interjújában olvastam-e, az mindenesetre bizonyos, hogy ő azt írta/mondta, hogy a forrás "valamely nagy francia író, talán Maurois".

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.11.14. 16:13:53

@KGX: Igen, a szerdai Népszabadság végén. Holnap megírom ide a werkfilmet, elhúzva a kulisszákat, bemutatva hátteret, hogyan jött az egész. Majd mesélek. Csak most tényleg rohanok.

@_timur: Kösz.

KGX 2009.11.14. 18:07:49

O.K., szaladj csak. Majd négyszemközt én is elmondom a magam történetét velük kapcsolatban.

KGX 2009.11.14. 18:09:03

Mások Malraux-ot, és Churchill-t tartják a mondás forrásának.

bukovics 2009.11.14. 20:08:19

Csucsu, Hídlap-témában talán érdekes/hasznos linkek lehetnek a következők:

Esztergomot ellepték a közlekedésmérnökök
paniadamblog.blogspot.com/2009/10/esztergomot-elleptek-kozlekedesmernokok.html

Drágábban közlekedhetünk jan. elsejétől
paniadamblog.blogspot.com/2009/01/drgbban-kzlekedhetnk-janur-elsejtl.html

Ződgyík 2009.11.19. 15:30:58

@KGX:
Jaja, én is ezt hallottam. A google szerint is...

KGX 2009.11.19. 21:14:16

@Ződgyík: Úgyúgy:-D.

Malraux-ot=Malraux-t.

oscar dirlewanger 2009.12.07. 01:41:42

a jó kurva isten bassza meg, miért írtak erről a csávóról egy oldalas cikket a népszabadságba??????????? még jó, hogy megbasztuk a laziot!!!!!!!!!!

oscar dirlewanger 2009.12.07. 01:50:58

csucsu, azt ismered, hogy sodi freeblog.hu????.......persze nem én csinálom a blogot, csak néha kommentolni szoktam, de jórészt iszok, meg kurvázok, meg szurkolok, szerintem neked tetszene a sodi blog))))))))))))heil hitler!!!!!!
süti beállítások módosítása