DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Lukács 23,18 (John Lukacs: Demokrácia és populizmus)

2009. március 11. - csunderlik.péter

Egészségetekre. A Kommentárban (2008/4.) megjelent nagysikerű könyvrecenzióm PDF-ben, mert azóta fölrakták az urak. Igyekeztem olvashatóan megírni, bár végül sokat kellett húzni, aztán ezt-azt el is kapkodtam benne, sok benne az elszalasztott lehetőség. De büszke vagyok rá, mert azért mégis komolyodó tudósgyerek volnék, még ha itten többnyire bohóckodom is.

Csunderlik Péter: Lukács 23,18 (John Lukacs könyvéről)

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr40996073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KGX 2009.03.11. 18:29:36

Elolvastam, nagyon ügyes, nagyon ígéretes, igazán tájékozott a szerző, aki ügyesen manipulál fogalmakkal, nevekkel, irányzatokkal. Fordulatos, egyéni, izgalmas, stílusos, nem szokványos írás. Azonban olyat, hogy 'kopaszmercis', valamint 'nem lefutott meccs' nem illik tudományos recenzióban írni (bár ha ez a Kommentár egy BUKSZ-szintű dolog, akkor ez sem elképzelhetetlen), mondjuk ilyesmit pl. a Századok nem közölne le, és az azért pár fokkal komolyabb a fentebbi orgánumoknál. Ez volt az első nyomtatásban megjelent anyagod, Peti?

KGX 2009.03.11. 18:36:04

Az nagyon tetszett, hogy Lenin Lukacs szerint "kecskeszakállas tatár demagóg".

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.03.12. 22:38:00

Igen, ez volt az első komolyabb, nyomdás recenzióm.

A nyelvezetet nem te veted fel először, erről majd hosszabban akarok írni, leginkább a Szegedy-Maszák Mihály szerkesztette, új, háromkötetes magyar irodalomtörténet (A magyar irodalom történetei) okán, mert most ez van a fejemben. Már ha lesz időm cincálgatni. Majd.

Most Romsics Ignác új tanulmánykötetéről próbálok írni a Kommentárnak, de még olvasom, emésztem. A Kommentárt egyébként Ablonczy Balázs, Magyarország egyik legmenőbb történésze szerkeszti, fialja, és ha jól emlékszem, Stahl Judit és a Star Wars III. mellett ez a harmadik, amiről Tóta W. Árpád elismerőt írt: w.blog.hu/2007/01/12/kommentar

KGX 2009.03.14. 11:02:18

Őszintén gratulálok az anyaghoz.
süti beállítások módosítása