DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Teleshop

2008. október 17. - csunderlik.péter

Uraim! Ez az ábra döbbenetes! Tessék nézni, ííígy robogunk a szakadék felé 2002 óta, nyílegyenesen, szünet nélkül, kérlelhetetlenül, százhúsz százalékkal ritkább hajjal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A "Szakadék szélén az ország" című vezércikkét illusztrálta ezzel a fölöttébb expresszív grafikonnal a Magyar Hírlap, és mikor megláttam a metróállomáson, másfél másodpercig köpni-nyelni nem tudtam. Ez valami vicc, vagy tényleg ennyire hülyének nézik az embereket? Mintha nyáron nem az folyt volna a csapból is, mennyire felszívta magát a pénzünk, mert volt, hogy csak kétszázharmincvalahány forintunkba került egy euro. De könnyen túlléptek ezen, mikor a botjukat faragták, ábrákkal tele.

Igazuk van, a "tények" csak zavarnának. Én se szeretem, ha sétálás közben magamat nézegetem a kirakatokban, aztán megfejelem a villanyoszlopot. Különben is, itt ügyek vannak, kérem! És ha az ügyet ilyen újsággal támogatják, az legyen az ügy baja.

Még szerencse, hogy a közgazdászok valószínűleg nem a hírlapos grafikonokat, diagnózisokat nézegetve próbálnak majd valami gyógyírt kiokoskodni a válságra, mert akkor kerülnénk igazán szarba. Egyébként meg kíváncsian várom, Horst Fuchs mikor tűnik föl az Echo TV-n, mert a TV Shopban dolgoznak ennyire béna hazugságokkal. Csak az nem hírtévéként árulja magát. És szórakoztatóbb.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr2718119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tata86 2008.10.18. 11:46:36

Van a hazugság, a szemen szedett hazugság, és a statisztika...
Attól függetlenül, hogy a grafikon manipulatív ( nem 0-tól indexelik, nem ábrázolja az ingadozásokat, nem egyenletes az indexelés), az adatok korrektek.

Gege 2008.10.18. 18:48:41

Magyar Hírlap? Vicc és szánalom. Sajnos, mert anno szerettem, de most ennél mélyebbre lehet e sülyedni?

herr 2008.10.18. 23:46:54

ezt csak holnap érek rá elolvasni. bocs

szombati mnkanap is sux

Kodomo 2008.10.20. 09:15:27

Szerintem a függőleges tengelyt hiba volt lineárisnak hagyni. Ha már lúd...

Messire 2008.10.27. 09:42:42

Az adatok szerintem nem korrektek, az euró és a forint árfolyama hétről-hétre ingadozik, volt olyan időszak ebben az évben is, mikor megjelenített Orbán-kormány féle forint alatt volt a forint. Nem tudom, hogy azok az értékek, amik össz vannak kötve, azok honnan lettek kiragadva, de a grafikon manipulatív, felesleges és a magyar ember meglátja és egyből rákezd a Gyurcsány takarodjra!

herr 2008.10.30. 19:15:49

azt hiszem amihez nem értünk, arról inkább ne írogassunk.

Nekem pl fogalmam sincs, miért baj az, ha átmenetileg kicsit magasabb az € és a sok soproni fogorvos kicsit (még) jobban él, mint eddig.

Néhány hónap múlva meg lemegy majd és olyankor mások járnak jól.

van ezeknek az árfolyamoknak egy természetes hullámzása, ami szerintem sokkal bonyolultabb annál, hogy bölcsészek kibogozzák...

persze próbálkozni lehet. csak felesleges. Írjál inkább Nemzeti Csúcsról! ;)


B.

Ajtony 2009.01.02. 10:51:31

Semmi extra nincs ebben. A csúsztatás a saját tábornak szól. A MH a Népszava ellenpontja, a MN a Népszabié. Ugyanannyira hazug mindkét oldal.

Üdv
süti beállítások módosítása