DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

A kör közepén állok

2008. április 24. - csunderlik.péter

  „A legnagyobb baj az, hogy aki angyal akar lenni, állattá lesz.” (Pascal)

Most, amikor ilyen zivataros, nehéz időket élünk, a Népszava olvasói levelein felbuzdulva erkölcsi kötelességem, hogy én is megfogalmazzam a magam kis antifasiszta röpiratát.

Ha valaki komolyan zsidózik - nemcsak úgy passzióból a tiszti kaszinóban - az mindig tünet. Mint amikor a szalmonellás hányni és fosni kezd. Ha valakit kudarcok érnek, megannyi problémája van, úgy igazán nem találja helyét az életben, akkor a mélyebb vizsgálódások helyett egyszerűbbnek tűnik mindent ráfogni másra, mint a hülyegyerek a Nesquik nyuszira. Házibulikban is még csak olyat láttam az udvaron óbégatni, hogy ’utálom a diszkósokat’, aki elől már a sokadik nőt halászták el az éjfél után kötelezően betoppanó vörösvári diszkósok. Aztán mikor az egyik ilyen Junkies-fanatikus ex-osztálytársamnak egyszer összejött egy hullarészeg fehérruhás diszkótündér, menten elmúltak az ideológiai aggályai, és gyorsan cipelte is le a garázsba, mielőtt az kijózanodna. Jusson mindig eszünkbe ez a történet, ha egy monomániás antiszemitával találkozunk. Inkább szánni kell, mintsem nekünk is megbüntetni. Hisz sújtja eléggé az élet: ezért gyűlölködik. Ez hát a premisszám.

Most pedig jöjjön a tényállás: Idén februárban szocialista képviselők indítványára a magyar parlament 174 igen, 127 nem szavazattal és 11 tartózkodás mellett elfogadta a büntetőtörvénykönyv módosítását, és lehetővé tette a gyűlöletbeszéd akár kétéves szabadságvesztéssel történő büntetését. (Sólyom László persze az AB elé küldte a törvényt normakontrollra, mert aggályosnak találta. Erre sokan berágtak rá, leginkább a MAZSIHISZ, hogy jesszus, Sólyomból még a végén Hindenburg lesz. Folyt. köv.)

Börtönnel büntessük a gyűlölködést? Szerintem nem. Noha én kiállok az ún. antifasizmus mellett, és ha nem lett volna más dolgom, akkor két hete én is elmentem volna a Hollán utcába összehívott ellentüntetésre. Biztos nem ráztam volna a két tömeget elválasztó kordont, hogy „Ide tegyék őket!”, mint egy-két tisztességben megőszült, vérben forgó szemű, habzó szájú nyugdíjas antifasiszta, de szerény jelenlétemmel azért demonstráltam volna, hogy a Tomcat vezette tizedannyi csoport nem egyenlő a magyarsággal. Akik aztán azt mondhatnak, amit akarnak: hogy ők itten üldözve vannak, mert magyarok. Dehogy vannak. Ha igazán üldözve lennének, akkor csak a katakombák mélyén zsidózhatnának, szerepjátékozhatnának, kardozhatnának a tininindzsákkal, már akinek még nem rúgta szét a seggét a komenista diktatúra.

A véleménynyilvánításnak szabadnak kell lennie egy demokráciában, ahogy Sólyom is megmondta. Tüntessenek nyugodtan, vonulgasson a Magyar Gárda, legfeljebb ellentüntetünk. Ám ha valaki már Molotov-koktélt dobál, akkor nem érdekel, hogy azért dobál-e, mert nem szolgálták ki egy jegyirodában, nem szült neki fiút az asszonya, vagy pedig mert szabadságot követel Tibetnek. A gyújtogatásért, robbantgatásért példás büntetés járjon. De a pusztán szájkaratézó gyűlölködésért még nem pakolhatunk börtönbe senkit. Tudniillik, mert demokraták volnánk, vagy mi. Ezért vagyok ellene a gyűlöletbeszéd-törvénynek. Azzal elindulnánk valami felé, ami nagyon nem jó.

Mert Németországban és Ausztriában a mocskos nagy lelkiismeretfurdalás és a második világháborús sötét múlttal való görcsös szakítás okán már azt is börtönbüntetéssel sújtják, aki csak tagadja a náci bűnöket (Auschwitz-Lüge), hisz akkora ott az antifasizmus, akárki lássa. Pár éve Ausztriában ezért fogták el és ítélték hároméves börtönbüntetésre a náluk előadó brit ’történész’ David Irvinget, mert az hibbantságában többször is tagadta a holokausztot. Végül hosszas hercehurca és eretnek tanai visszavonása után ideiglenes szabadlábra helyezték. A nevezetes perrel sikerült egy mártírt csinálni az amúgy leginkább megkuncogott dilettánsból. Egy Galileit, baszki. Gratulálok.

És mondhatnak nekem bármit, ha valakit börtönbe csuknak, mert a könyveiben/előadásaiban másként vélekedik a nácikról, zsidóságról, második világháborúról, holokausztról, mint az a hivatalosan elfogadott, akkor az mi, ha nem fasizmus? Legközelebb kit ítélnek el? Aki tagadja a relativitás-elméletet? A finnugor nyelvrokonságot? De ezt nem kell tovább ragozni.

 

David Irving szerint a holokauszt csak egy zsidó humbug, és valószínű, hogy az alkohol káros hatásaiban sem hisz

 

 

 

 

 

 

Erre mondják, hogy a szélsőségek körbeérnek. És akkor én a kör közepén állok, már amennyire tudok. A másként gondolkodókat, véleménynyilvánítókat börtönbe juttató antifasiszta törvény maga is fasiszta. Nem kell gyűlöletbeszéd-törvény Magyarországra. Mindenki azt mond, amit akar. Aztán ha valamely frusztrált gyűlölködő már nemcsak ugat, hanem harap is, akkor a békés többség úgyis beveri az arcát. Hiszek benne. CsP.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6439732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.04.24. 18:22:08

Megjegyzem, hogy a fasizmust természetesen nem történeti kategóriaként használtam, hanem ahogy a közbeszédben differenciálatlanul előfordul.

Jaguar · http://www.realjaguar.eoldal.hu 2008.04.24. 19:21:00

Csatlakozom hozzád.
Ami a szólásszabadságot illeti, nekem Bayer és a Gój Motorosok már nem férnek bele (ld. a Konzervatóriumi hozzászólásaimat "Az ember aki lekéste a náciveszélyt"-hez) őket sem jogi eszközökkel tartanám vissza, hanem "társadalmi megvetéssel".

Eddig is kedveltem a blogodat, de a "David Irving szerint a holokauszt csak egy zsidó humbug, és valószínű, hogy az alkohol káros hatásaiban sem hisz" után a "gyakori" könyvjelzőkbe teszem.

Még két ilyen és kezdőlap leszel nálam.
Gratulálok!

tomcat · http://www.bombagyar.hu 2008.04.24. 20:39:19

A zsidózást teljesen ok nélkülinek tekinteni, és testi-szellemi fogyatékosságra fogni egyfajta liberális tévképzet. Abból ered, hogy a liberálisok nem ismerik, vagy nem veszik figyelembe a tényeket, és rózsaszín ábrándokat kergetnek a világról. A cionisták persze erre erősen rásegítenek, hiszen amíg rengeteg ilyen ábrándozó idealista van, addig nyugodtan csinálhatják a mocskos kis stiklijeiket, mert nemhogy senki nem emel szót, de nem is hiszik el, hogy ők ilyenre képesek.

Például fegyvertelen civilekre rakétát lőni a BBC kamerája előtt. De ez csak a legutóbbi eredmény.

Jaguar 2008.04.24. 22:01:24

Helló (cionista köszönés, fölhívom a figyelmed a hell=pokol összefüggésre, aki ezzel köszön egyfajta cionista átkot is szór rád, és ráadásul globalista is, mert az angol világnyelv) Tamás Macska (csak így magyarul, ha meg nem haragudol')!

Ja! Ésmégplánehogydemennyire-megazmánmilyen amikor kizavarnak (kizavarták?????) a zsidók (zsidók?? és AZÉRT MERT ZSIDÓK???) valakit egy jegyirodából, mert nemzeti rock (ettől mingyá' beszarok, ld. még Rock az orra körül by UP)jegyet akar venni.

Nosza gyújtsuk fel!!!!

Aztán felgyújtás után - demiaztánnemvagyunknácikmódon gratuláljunk, hogy " szép volt" (by bombagyár)

Mi volt a BBC-n?

Mostanában nem néztem TV-t, linkelj már légy szíves!

Adjon az Isten!
Normális jövőt!

hangyasav 2008.04.25. 07:13:50

Érdekes, hogy megint ez a téma...
Jaguar: ettől a helló-hell dologtól ledobta az agyam az ékszíjat. Nagyon gyenge volt...
Abban egyébként teljes mértékben egyetértek, hogy ez a gyűlöletbeszéd-dolog röhejes. Ennyire fantáziátlan lenne a mélyentisztelt vezetés?
Csucsu, viszont (lehet hogy csak azért, mert péntek reggel van) de nem érzem a párhuzamot az elhalászott csaj miatt való óbégatás és az antiszemitizmus között. Csak nekem van ennyire reggel? :)

Mich 2008.04.25. 09:38:40

Na látom újra szélsőjobbos célkeresztben vagy Csucsu... Maga TOMCAT írt vala! Ekkora deviáns, szerencsétlen balfaszt, mint ő ritkán hordott a föld!!!! Éljen a szólásszabadság!

Mich 2008.04.25. 09:41:26

Hát ha én liberálisként rózsaszín ábrándot kergetek akkor ez az ember vajon milyen színűt?

rettentó 2008.04.25. 10:04:46

" mint az a hivatalosan elfogadott" Javítanám: mint az valóban megtörtént. A nyelvrokonságról nem tudunk semmi biztosat, de azért történelmi tényeket elvakultan tagadni, az más.
Egyébként igazad van: ne zárjuk a nácit várbörtönbe, mert ott lesz ideje könyvet írni.
Én nap mint nap zsidózást meg cigányozást hallgatok a munkahelyemen, pedig esküszöm, nem vagyok rá kíváncsi :-(
Nácik egyébként mindig lesznek, amíg lesz önzés, rosszindulat, gonoszság, butaság a földön, a gond nálunk éppen az, hogy a jelenleg legnépszerűbb magyar párt számít ezekre a gonosz és buta emberekre, még akkor is, ha egy pár párttagnak van is némi lelkiismeret-furdalása.
Tomcat: A BBC világéletében Izrael-ellenes volt, és neked mint manipulátornak tudnod kéne, hogy mit ér egy ilyen felvétel...

travis 2008.04.25. 10:12:10

'ráztam volna a két tömeget elválasztó kordont, hogy „Ide tegyék őket!”'
Tango és Cash-ből Conan? :DDDDDD

Redmaster · http://redmatyi.blog.hu 2008.04.25. 11:31:02

A gyűlöletbeszéd (angolul hate speech) olyan szóbeli vagy írásbeli megnyilvánulás, amelynek célja valamely társadalmi csoport megalázása, megfélemlítése vagy a csoport tagjai elleni erőszak vagy előítéletes fellépés kiváltása. A gyűlöletbeszéd legtöbbször a nemi, faji, etnikai, nemzeti, vallási, vagy szexualitás szerinti csoportok ellen irányul.
(többi része itt: hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C5%B1l%C3%B6letbesz%C3%A9d )

Naszóval. Előszöris egy kérdés. Honnan lehet majd tudni, hogy mi az amit tilos mondani, és mi az amit nem? Mert ha valahova leírják és valamelyik újságban megjelentetik, akkor az automatikusan egy megnyilvánulás egy nemi, faji, etnikai, nemzeti, vallási, vagy szexualitás szerinti csoport felé. Hogy miért ? Mert ha már azt kimondom, hogy cigány akkor az őket egyből bicskanyitogatásra ösztökéli vagyis megnyilvánulásom társadalmi csoport megalázása címszó alatt fog futni. (A romák hagyományos magyar elnevezése a cigány. A magyarhoz hasonló például a román ţigan, a cseh cikan, a német Zigeuner, a francia tzigane, tsigane, az olasz zingaro, illetve a török çingene név. A roma megnevezés „férfiak, emberek” jelentéssel bír... A kifejezés az 1990-es években a politikai korrektség alapján, valamint kevésbé pejoratív mivolta miatt kezdett el terjedni a közbeszédben és a médiában, bár egyes roma vezetők továbbra is cigánynak vallják magukat. forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Rom%C3%A1k ) Én ezért állambácsitól 2 év börtönt is kaphatok. Mert magyar vagyok. A familiárisan hiperpigmentált őslakosainktól pedig legalább egy alapos verést. Mert magyar vagyok. Ennek ellenére ők nyugodtan mondhatják egymásra, hogy cigány esetleg alakíthatnak klubbot Országos Cigány Önkormányzat néven ezért őket senki meg nem szólja. Nekem vannak roma osztálytársaim ők a nem roma osztálytársaimat lemagyarozzák. Tehát konklúzió: ők elismerik hogy ők cigányok sőt így is hívják egymás az én "drága hőn szeretett" iskolámban. De én nem mondhatom AZT mert magyar vagyok. (ja még annyit ehhez hogy a fidesz tüntetők szerint én magyar SE vagyok mert nállam nincs se magyar se árpádsávos zászló. Hogy miért az egy hosszú történet de ez velem esett meg egy nyíregyházi teszkógazdaságos tüntetésen.)


De ha valakit megsértek ezzel, hogy itt csak cigányozok akkor nézzünk egy másik példát. Lehet hogy ez közelebb áll majd a posthoz. Zsidózzunk egy kicsit. Ha hiszitek, ha nem én ezt a szót nem szoktam használni. Szabolcsi gyerek vagyok úgyhogy a kármokodás nem áll messze tőllem, de zsidózni vagy istent káromlani nem szoktam. Na nem azért mert én húdenagy kereszény lennék, vagy ilyenek. Egyre inkább ateista vagyok mondjuk. De ez a két szó az én szótáramban nem nem tartozik káromkodás vagy negatív jelzők közé. A ha valakit lezsidóznak akkor 2 dolog állhat fenn. Vagy tényleg az és akkor nem tudom hol a probléma. Mert ha valaki az ami, akkor miért hangoztatja ország világ előtt, hogy nem az, és közben meg népviseletben járkál? Miért jár zsinagógába és miért tartja be az ünnepeit a vallásának, ha ő nem az? Ha pedig valaki nem az akkor őmeg nyugodtan lecigányozhatja a másikat, hátha 2 év alatt majd összebarátkoznak. (hameg azt akarják, hogy a zsidó szó is hivatalosan megalázó legyen akkor találjanak ki egy olyan kaliberű nevet maguknak mint a roma és akkor lessz értelme az egésznek.)

Szóval az baj ezzel az országgal, hogy elvileg megyünk európa felé ahol még több külföldi él, és ha azok a külföldiek bejönnek egyszer, akkor nem mondhatjuk rájuk, hogy ő egy szlovák, mert akkor őt, magyarokról lévén szó, társadalmi csoportilag megalázzuk.
Tehát mindenki csak egy nagy valami része kéne hogy legyen, de akkor ebben az esetben viszont nem lesz érteleme az országoknak mert mindenki egyforma lesz.

Vagyis röviden: Sieg Heil. Együvé tartozunk. (forrás: Adolf Hitler)

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.04.25. 11:45:03

Nemcsak az írás jó, de még a véleményemmel is egyezik.
.
tomcat · www.bombagyar.hu 2008.04.24. 20:39:19
Az a baj, hogy kevered/keveritek az izraeli mocsok állami terrorizmust, palesztinelnyomást a hazai zsidókkal. Ismerek pár zsidót, nem sokat. Van közöttük 2 gané ember, a többi jó. Az álalam ismert magyaroknál sem jobb a helyzet.
És a lényeg a végére: NEM VAGYOK LIBERÁLIS. Szerintetek az a liberális, aki nem veletek ért egyet.
Nemzeti balodali vagyok, sőt, kissé radikális is, ilyet be tudotok emelni?

Anikó 2008.04.25. 15:01:23

Az a sok öltönyös IQ bajnok, is inkább szigorítaná a büntető törvényeket, mintsem azon agyalnak, hogy üssünk e valaki szájára, ha az "csúnyán" beszél!

Hendrick 2008.04.25. 16:08:33

Jó poszt, Csucsesz. Nesze egy virtuális sör meg egy jegy az esti Van Damm mozira :)

Betiltani nem lehet sem a holokauszt tagadást sem a többit. Akadályozni kell.
Pl. ha fellépek egy olyan szöveggel: "hogy szerintem ki kéne má nyírni a zsidókat", akkor azért már mondogasson oda valaki.

Meg ne adják ki könyvbe ha nem muszáj. De ha kiadják is..hát az "Isten magyarjait" is kiadták amit egy légnyomást kapott szegény öreg pilóta írt.

A probléma azonban mélyebben van, és ez az egész csak a felszín. Azért észre kell azt is venni, hogy az ellenségkeresés tűzére olaj az hogy mióta rosszul megy a haza itt már mindenki minden csak nem magyar, akkora a pártoskodás hogy kifordul az ember bele.
Ugyanezek a nagy kisebbségiek lennének a legnagyobb szittyák ha megfordulna a szélirány.

kotee · http://kotee-g.freeblog.hu 2008.04.25. 20:39:07

...valóban jobb középen állni...szánalmas ez az egész gyűlölet-beszéd törvény. Ahogy a zsidózó majmok is azok.
...nem is tudom, Magyarország mindennapjainál szebb és nevetségesebb tragikomédiát vajon képes lenne-e Moliére írni, ha látná, mi történik itt. Nem csodlkozom azon, ha ilyen hülyeségekre fecsérelik el az idejüket a lustaságukba belefáradt antiszemiták és törvényhozók, akkor az ország gazdasága ilyen elementáris szarban van...
nembaj...jó lesz az, ha a mostani fizetésem értéke nem fog változni vagy 5 évig, de az árak meg 3-szorosára nőnek időközben!
Éljen a "jóléti, európai állam, a pannon puma".

Tanács minden huszonéves, korombeli verbális (és nem papaírral rendelkező) nyelvtudással felvértezett ember számára: menjetek el Nyugat-Európába (vagy az USA-ba, Ausztráliába, esetleg Új-Zélandra) dolgozni és élni...

hangyasav 2008.04.25. 21:55:14

kotee: nehéz ügy ez a külföldösdi. Én pl. még tanulok, minimum egy év a diplomáig, aztán majd meglátjuk. De a helyzet az: ha minden jó szakember kimegy külföldre, akármilyen területről is legyen szó, akkor kik-mik maradnak itt? Vagy kik-mik töltik be a hiányzó helyeket? És ők vajon honnan jönnek majd, és milyen motivációval és szándékkal?
Hiú ábránd az a a Széchenyi-féle trükk, hogy "kimegyek tanulni meg összeszedni magam, aztán majd itthon felvirágoztatom az adott szakmát, területet, régiót stb". Aki egyszer odakinn megtalálta a "számítását" annak esze ágában nem lesz ide visszajönni. Az okokat pedig azt hiszem, mindannyian jól tudjuk...Viszont ha pedig itthon maradnék, hát az ziher, hogy igen-igen verejtékes munkával, a szerencsére nagy mértékben utalva és hosszú-hosszú évekig keményen gürcölve esetleg valamit el tudnék érni választott hivatásomban. Kapcsolati tőkével (sajna) nem mindenki rendelkezik, pedig anélkül manapság itthon szinte lehetetlen boldogulni. Elég, ha a saját házam táján szétnézek, de talán ez mindenhol így van: tehetségtelen, képességtelen, lusta és elhivatottság nélküli emberek vannak olyan pozíciókban (nem kizárólag politikára gondolok most) ahová a magamfajtáak igen-igen nehéz eljutni. Ez persze nem rettent el , sőt :)
Summa summarum: külföldről az a véleményem, hogy tanulni mindenképpen érdemes kimenni,(és még ha anyagilag jobban is honorálják a hozzáállásunkat és tehetségünket, munkabírásunkat) meg kell próbálni itthon elindulni...aztán ha nagyon nem megy, akkor irány a szélrózsa valamelyik irányába.

herr 2008.04.26. 11:31:02

most az tényleg tomcat személyesen?! - most először látom blogolni a "bloggert".

egyébként mikor legutóbb a Borhatapóban (azaz most már Kontrolban) láttam, elég beszari embernek tűnt.


B.

hangyasav 2008.04.27. 01:54:07

Ez a tomcat-dolog télleg ekkora kaland, hogy behalt tőle a téma?Hol vannak a ropogós kommentek?
Kabbe gyíkok, én leléptem..

Jose Talus 2008.04.27. 14:50:34

Peti! Gyűlöletbeszédhez kapcsolódóan nem akarod a cigánykérdéssel, a cigánybűnözéssel kapcsolatos nézeteidet megosztani. Tudod számomra ez most aktuális. Meg szerintem neked is voltak már élményeid ezzel kapcsolatosan. Nos?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.04.27. 15:29:38

No, Jose Talus barátomnak épp pár napja zúzta be az arcát pár cigány az éjszakai buszon.

A zsidózás és a cigányozás Magyarországon külön kategória sztem (mert bár egyik sem jó), mert míg azzal naponta találkozol, hogy cigányok lopnak, embereket vernek, óbégatnak, mindent megtehetnek az orrod előtt - addig a másik oldalról, amit ide Tomcat is beírt, hogy hőőő, a gonosz Izrael bántja a szegény arabokat, pedig az arabok köztudottan a világ legszimpatikusabb, legbékésebb, legtoleránsabb népe.

Cigánybűnözés van Magyarországon. Mert így alakult. De zsidózni? Úgy komolyan miért?

Az "Ide tegyék őket!" pedig a Tango és Cashből van, Grat Travis, hogy felismerted az utalást:))

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.27. 23:34:39

A zsidók jók és szépek, semmi befolyásuk a magyar politikára, hiszen most is csak egy alkotmánnyal teljesen összeegyeztethetetlen fasiszta törvényt erőszakoltak át a parlamenten.
Csucsuka a te képed is nagyon egyszerűsített és nagyon kénylemes. Így nem kell se tovább gondolkodni, sem a pc-t felrúgni. Azért zsidóznak csak mert sikertelenek? A bombagyárosok egyik kedvenc hobbija, hogy a magyar történelem legnagyobbjaitól citálnak zsidózó szövegeket, ők is azért zsidóznak, mert kicsi volt a pöcsük? Balczó András is, Ákos is? Nem lehet hogy valami van a dologban?
Nem kell mindent elfogadni amit mondanak, és az igazság rendszerint a kettő között van, de azért mégis...
A "zsidóbűnözés"-t én sem érteztem egészen okt 23áig. Ki is uszított akkor gőzerővel, ki tüntette ki görényit? Kik voltak azok akik megpróbálták ellehetetleníteni a CJB munkáját? Volt egyetlen zsidó szervezet amelyik felemelte komolyabban a hangját? Mondjuk akkora súllyal reagált volna, mintha 56 ember beöltözik pincérnek.
Kik azok akik folyton fasisztáznak, félretájékoztatják a nemzetközi közvélemény, és ezzel megakadályozzák hogy itt valami is megoldódjon?
Izrael igazából nem érdekel, bár érdekes, hogy amint a zsidók egymás között vannak rögtön egy fasiszta redszert hoznak létre(, a demokrácia védelmében). És itt is ugyanez van a mazsihisszel (, ld: judapest véleménye róluk).

mesÜge 2008.04.28. 00:27:04

tata: fejleszd a képességeid így sosem fogsz publikálni a kurucon!
www.judapest.org/?p=1727

rajen 2008.04.28. 10:07:58

tomcat nem szokott más blogokra kommentelni. van neki sajátja. nem kell mindent bevenni.

mesÜge 2008.04.28. 11:12:48

Tomcat (vagy akárki is vagy): Cs. nem mondta, hogy az antiszemitizmusnak nincs oka, sőt szerintem arról szól a poszt h. szerinte mi az oka.

tata86 2008.04.28. 12:48:32

mesÜge: az ábra vicces, de ennyi.
Ha valaki azt hiszi, hogy az antiszemitizmusnak tényleg nincs más oka, az antik frusztráltságánál, az vak.
Ha nem foglalkoztok a témával, majd az fog veletek. Ez van, struccpolitika rulz!!!
Arra még mindig nem kaptam választ, hogy egy civil szervezet mióta javasolhat törvényeket, ill hogy ezen kívül hogy civil szervezeten kívül hány utasította vissza már a köztelnök karácsonyi meghívását. Arra sem, hogy Sólyom mikor kinn volt Izraelben, arra a kérdésre, hogy mikor oszlatják fel a MG-t miért nem mondta azt, hogy Mo szuverén alkotmányos demokrácia, ahol a törvény mindenkire vonatkozik, az államfőnek nincs joga beleavatkozni a bíróság munkájába, és anyád beső ügyeibe avatkozz bele, ne a magyar államéba.

Ha amit írok akkora baromság, gondolom mondatról mondatra egysoros érvekkel szét tudod zúzni az egészet. Tedd meg, eddig még senki nem tette, antiszemitázni könnyű...

mesÜge 2008.04.28. 20:08:17

tata: az a hihetetlen, hogy a saját dialektikátokba akarsz kényszeríteni minden beszélgetést.
Hát még ha érteném mit akarsz pontosan kérdezni, azt hiszem a flódni-gate-tel és a Sólyom látogatással kapcsolatos lehet...
hogy miért nem mondta azt amit Te modntál volna? Ki tudja...lehet hogy ezért nem vagy még közt. elnök...

tata86 2008.04.28. 20:49:28

"az a hihetetlen, hogy a saját dialektikátokba akarsz kényszeríteni minden beszélgetést. "
Ez lefordítva azt jelenti, hogy "Igazad van, érvelésed logikus, de ellenkezik a világképemmel vagy negatív hatással van rám ill környezetemre."?

1) "Azért zsidóznak csak mert sikertelenek?" //indirekt állítás
Ellenpéldák felsorolása // cáfolás
2) "De zsidózni? Úgy komolyan miért?" // Csucsuka kérdése
okt23, mazsihisz, állam belügyeibe való beavatkozás // a válaszom.


Mi ebben az olyan nehezen érthető?

OFF:
dialektika: a vitatkozás tudománya, amelynek során az igazságot az ellenfél érvelésében előforduló ellentmondások felderítése és feloldása útján fejtik ki.
Hogy lehet nekem saját dialektikám, kiket takar azok a "mi"? A dialektika RÁD épül, mert veled vitatkozom, mellesleg nem értem, hogy ebben mi a hihetetlen, szerintem logikus. Ha nem, akkor írd át az érvelésemet hihetőbbé, érdekelne.;)

mesÜge 2008.04.28. 22:21:07

Jó, legyen nem bánom...bár ettől megkíméltem volna a fórumot...
"A "zsidóbűnözés"-t én sem érteztem egészen okt 23áig. Ki is uszított akkor gőzerővel, ki tüntette ki görényit?" A kormány.nem a zsidóság.
"Volt egyetlen zsidó szervezet amelyik felemelte komolyabban a hangját?" Mi volt az okt 23.-iki rendőri brutalitások zsidó vonatkozása, amelynek következtében kollektív elítélő hangot kellett volna megütni? Mint magyar állampolgárok, gondolom zsidó származású emberek is megtehették... Ha mindenbe zsidó vonatkozásokat látunk bele, az antiszemitizmus.
"most is csak egy alkotmánnyal teljesen összeegyeztethetetlen fasiszta törvényt erőszakoltak át a parlamenten."
Tehát inkább az indokolja az antiszemitizmust, hogy a Mazsihisz támogatta a gyűlöletbeszéd-törvényt. Tessék, ellentmondás...

hangyasav 2008.04.28. 22:43:41

"Ha mindenbe zsidó vonatkozásokat látunk bele, az antiszemitizmus."
Szerintem az antiszemitizmus ettől igencsak messze van...

hangyasav 2008.04.28. 22:47:52

Hasonló vonalon maradva: ha tavasszal minden formás női hátsóba férfi (és főleg a saját vonatkozást) látok bele, akkor az milyen "-izmus"? :) Uhaim? Így tavasszal Önöknek mi erről a véleménye?

mesÜge 2008.04.28. 22:53:56

"érdekes, hogy amint a zsidók egymás között vannak rögtön egy fasiszta redszert hoznak létre(, a demokrácia védelmében). Nincsenek egymás közt. A palesztinok közül egy törpe kisebbség ugyanis furcsa módszereket alkalmaz ellenük, valamint több állammá fundált vagy már állami funkciókat is ellátó terrorszervezet (Hamasz, Hezbollah)akarja őket permanensen a tengerbe szorítani. Ez kíván bizonyos intézkedéseket. Ezzel együtt a Közel-Kelet legdemokratikusabb állama. (ld. pluralista parlamentarizmus, kneszet arab pártja, állampolgárság kritériumai stb.)Izraelt lehet 8és többször kell is) kritizálni, de ezt megteheted kulturált körülmények között. En bloc Izrael államot lefasisztázni régi antiszemita toposz, te sem magadtól találtad ki.
"És itt is ugyanez van a mazsihisszel (, ld: judapest véleménye róluk)." - Mi a párhuzam alapja? A mazsihisz a kormány? Vagy van metszéspontjuk? + Azért a judapesten én sosem olvastam hogy a mazsihisz fasiszta.
"Sólyom mikor kinn volt Izraelben, arra a kérdésre, hogy mikor oszlatják fel a MG-t miért nem mondta azt, hogy Mo szuverén alkotmányos demokrácia, ahol a törvény mindenkire vonatkozik, az államfőnek nincs joga beleavatkozni a bíróság munkájába, és anyád beső ügyeibe avatkozz bele, ne a magyar államéba." - Lásd részben az eggyel ezelőtti reagálásomat, de ezen kívül: a MG nyíltan zsidóellenes nézeteket hirdet. Izrael a Kulturnation alapján álló államként igyekszik megvédeni a zsidókat szerte a világban (mint ahogy pl. a Német Szk. is a Volksdeutschokat ahol még maradtak). Ahonnan kezdve a MG zsidózik, nem belügy teljesen mi történik vele, tetszett vóna nem tenni, ugye...Az államfőnek nincs joga a bíróság munkájába avatkozni, de a többség által elfogadott morális elveket képviselnie kötelessége.
kiegészítés az előzőhöz: a kormány nem uszított csak kitüntette gergényit.

tata86 2008.04.28. 23:17:23

A média uszítása elég durván belejátszott a rendőrállatok brutalitásába, a médiát meg nyilván a szélsőbb irányítja. A tüntetők démonizálására elsősorben az anitszemita- ill fasisztakártyát használták(, ilyenkor senkit sem irritál hogy a holocaust halottjait politikai percérdekekre használják). Demszky zsidó. Kitüntette gergényit. Morvain keresztül a CJBt a zsidók próbálták (és tették)diszkreditálni. Az eu torkán szintén a zsidók nyomták le a vérengzést. Persze ettől nem kéne őket kollektíve elítélni, de a helyzet hogy a máskor oly aktív zsidó értelmiség (a többiek tényleg abszolót nem tehetnek az eseményekről) csöndben volt, ill gyalázta az Árpád-sávos zászlót. Szóval itt a zsidó vonatkozás. Ha tévednék, el fogom ismerni. Hogy antiszemita vagyok-e? Leszarom a kérdést. Vedd úgy hogy igen.
Indokolni nem indokolja az antiszemitizmust csak megmagyarázza, én nem Bayer vagyok;). Én úgy látom hogy a zsidók csak az ilyen (demokrácia vagy) nemzetellenes ügyekért tudnak kiállni, ha ez ellen kéne az sosem az ő dolguk... A mortimer ügyért tüntetni kellett, olaszliszkáért nem. Az orbánfasizmus, anatalfasizmus ellen tüntetni kell, a gyurcsányfasizmus ellen nem. Folytathatnám még. Amiket írok nem "bizonyítékok", de arra elegek, hogy kialakuljon a véleményem. A mazsihisz egész mentalitása meg tükre az átlag zsidó mentalitásnak, hiszen dejure őket képviselik, ahogy a kúrmányunk is sajnos beszél rólunk, attól függetlenül hogy nem mindenki szavazott az mszp-szdszre...
Az eredeti kérdés, Zsidózni? Ugyan miért? Ezért!

mesÜge 2008.04.28. 23:29:09

á folytathatnám de minek? Tessék itt az "állatorvosi ló"...
"A mazsihisz egész mentalitása meg tükre az átlag zsidó mentalitásnak, hiszen dejure őket képviselik"
mintha említettél volna egy judapest nevű online közösséget...
Egyébként meg képzeljünk el egy ilyen kijelentést: "A Magyar Katolikus Püspöki Kar meg tükre az átlag katolikus mentalitásnak, hiszen dejure őket képviselik." Groteszk? ugye.

mesÜge 2008.04.28. 23:39:46

hangyasav: a formás női hátsóba férfi vonatkozás ok ;-)...de a tehenek hátsójába is? Mert én erre utaltam...

tata86 2008.04.28. 23:41:28

Érdekes,hogy lehet az hogy Izrael az egyetlen állam amelyik több évtizede permanensen háborúzik, mégsincs egyetlen háborús bűnöse sem? A helyzet az hogy látom hogy az itteni zsidók hogyan reagálnak a "szélsőségesekre", el tudom képzelni, hogy az izraeli palesztin konfliktus hogyan fajult el... Törpe kisebbség? Akkor mi szükség a gettókra? Vagy azok az 5 méter magas betonfalak csak dísznek vannak? És igaz, nem magamtól találtam ki.
A MG mióta nyíltan zsidóellenes? Más kérdés: a zsidók meg nyíltan MG-ellenesek, és előbb volt MGellenesség mint MG. Azonkívül a MG nem ártott sosem a zsidóknak, sosem gyalázta őket etc, a zsidók meg folyamatosan gyalázzák az MGt. Aztán persze mondják hogy "naugye".(Tisztelet a kevés kivételnek)
Nem fogom fel hogy, a zsidóellenesség miért rosszabb az MGellenességnél, radikálisjobboldalellenességnél?
Az hogy a zsidók védik a zsidókat természetes, és ezzel nincs is baj, de ehhez nekünk semmi közünk. Sólyom azért van hogy ügylejen az alkotmányos rendre. Az alkotmány ha jól tudom 1. pontja (lehet hogy 2.) hogy Magyarország szuverén állam. Az alkotmány védi a zsidókat, semmi szükség arra, hogy egy idegen állam beavatkozzon.
Többség által elfogadott morális elveket? A többség szerint a Magyar Gárda nem veszélyes, még az uszító kampány ellenére sem.

A kormány nem uszítot? Olvasd már végig a CJB jelentését, hosszú de megéri.
Az, hogy a brutális fellépés után gyf azt mondta, hogy a rendőri fellépés példás volt, az nálad minek számít? A "fasiszta csőcselék"ezés nálad minek számít?

mesÜge 2008.04.29. 20:57:25

"A helyzet az ahogy látom hogy az itteni zsidók hogyan reagálnak a "szélsőségesekre", el tudom képzelni, hogy az izraeli palesztin konfliktus hogyan fajult el..."
Jó, efelől téged hiába győzködlek, nézzünk egy másik aspektust: Gázai kitelepítés: tudod, amikor az izraeli hadsereg szélsőséges vallásos cionisták dózerolta le, és saját maga rakta buszra őket. Volt ott nácizás...
Az izraeli parlamentben egyébként helyet foglalt már az államot de jure el nem ismerő párt (Agudat Jiszróel) is. El tudod ezt képzelni európai kontextusban?
Az hogy ki lőtt először teljesen meghatározhatatlan. De tény hogy az egyik fél tesz gesztusokat a másik felé, ezt a másik leszarja mert nem tehet mást...ez a helyzet egyelőre odakint.
Miért hogyan kéne reagálniuk?? Persze ezt is biztos jobban tudod...

mesÜge 2008.04.29. 21:02:26

"Érdekes,hogy lehet az hogy Izrael az egyetlen állam amelyik több évtizede permanensen háborúzik, mégsincs egyetlen háborús bűnöse sem?"
Egy állam nem háborúzik önmagában, főleg nem permanensen, mindig VALAKIVEL háborúzik...néha ő támad, néha a másik. Háborús bűnös mindkét oldalon van, hallottam én már olyanról, hogy a Hezbollah izraeli katonák levágott fejeit dobálta be a frontvonal mögé, és igen, tudok az északi határsáv lerombolt arab falvairól, a libanoni falangisták 2000-es feláldozásáról...az hogy ki a háborús bűnös és ki a hős mindig a gyöztesek döntik el, de ez midnig is így volt 1945 óta...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.04.30. 00:26:19

Izreallel igazából nem lenne bajom, vívják csak meg a háborújukat a Lebensraumért, az ő dolguk. Az idegesít, hogy kioktatnak demokráciából antifasizmusból, és magyar belügyekbe avatkoznak, mitöbb ehhez a magyar állam lelkes nyelvcsapásokkal járul hozzá...

"Az izraeli parlamentben egyébként helyet foglalt már az államot de jure el nem ismerő párt "
Na, nálunk olyan párt is helyet foglal a parlamentben aki ugyan elismeri a magyar államot, de a magyar nemzeti érzést, nacionalizmust azt nem, sőt néhány napja ez a párt korámánypozícióban volt, asszem erre sincs más európai példa;)

Nem akartam ennyire messzire elkalandozni, csupán arra felhívni a figyelmet, hogy nem olyan egyszerű a kép mint ahogyan azt egyesek elképzelik.
Amit írsz abban van igazság, de nem győzött meg, a felsorolásom csak példák voltak teljesség igénye nélkül.
Az azért még érdekelne, hogy a Magyar Gárda mitől lett deklaráltan antiszemita, már azelőtt hogy magyargárdisták léteztek volna?

mesÜge 2008.04.30. 21:48:00

"Az azért még érdekelne, hogy a Magyar Gárda mitől lett deklaráltan antiszemita, már azelőtt hogy magyargárdisták léteztek volna?"

Jobbik, Hegedűs Lóránt, Novák Előd, Für Lajos...

mesÜge 2008.05.01. 01:25:55

+1 "A határ átlépése után Tiszaeszláron fejet hajtottunk Solymosi Eszter sírjánál. " (www.shp.hu/hpc/web.php?a=commorakozigaz&o=s5mTh9uMWY)
...ami nyilván csak azért történt, mert ismerték a lány szüleit...

tata86 2008.05.01. 18:52:43

Valami, erősebb érv kéne. Szerintem is kár volt meglátogatni a sírt, de azért ez akkor sem valami nagy dolog.
A zsidó szervezetek, és "értelmiségiek" már az alakulás előtt gyalázták a gárdát, a legmocskosabb vádakkal, még Tom Lantos is leterroristázta őket. Ezek után ez a gesztus egyáltalán nem kirívó.

Jobbik, HL, Novák, nem tagjai a gárdának.
Für miért antiszemita?
Arra meg még mindig nem válaszoltál, hogy a MG/radjobb-ellenesség az mitől elfogadhatóbb, mint az antiszemitizmus?

Hendrick 2008.05.04. 15:08:20

hmm...javitsatok ki ha hülyeség de nem zsidó származású épp a Für?
annál nevetségesebb ez az antiszemita hisztéria is...az antigárda hisztériával agyütt

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.05.08. 04:34:35

Für Lajosról szeretnék írni, az öreg most nagyon megszoltálta. Valamikor kibeszéljük. De akár most is lehet. Mert ez, hogy kitagadja Deutsch Tamást...kész.

elgondolkodo 2008.09.08. 02:08:02

Te Zsírparasz stb. stb..!
Nemzeti baloldali vagy...?!

Szálasi Ferenc nemzetvezető is az volt..!

2009.04.29. 09:27:10

"Nemzeti baloldali vagy...?!
Szálasi Ferenc nemzetvezető is az volt..!"
ja,ja bizony!Itt mindíg egybe van a szar a májjal.
Drága jó Szalosjánpapa,minden magyar nemzeti radikálisok fénylő csillaga!Hogy történhetett meg,hogy a végén mégicsak fölhúztak mint a győzelmi zászlót?Pedig te nem is csináltál semmi rosszat!

Logan Grimnar 2010.02.23. 20:56:27

A poszttal alapvetően egyet lehet érteni, de az antiszemitizmust pusztán a frusztráció egyik megnyilvánulási formájának betudni szűklátókörűségre és/vagy nagyon kevés élettapasztalatra vall.

Éhesló 2010.02.23. 21:11:55

Vicc.
A para is az az írástól, a szótól és a vitától.
A zsidók is azok akik ezt engedik, hiszen nekik is árt.
Azok is viccek akik a zsidó szélsőségesek hátsójába bújva akarnak még náluk is zsidóbbak lenni.
Nagyon remélem az alkotmánybíróink észnél lesznek, mint eddig mindig ha ilyen baromsággal akartak megfelelni telavívnak a balfékek a nagy házban.
Ha meg nem, hát majd kérjük a sok balféktől a dogmakönyvet, nehogy be legyünk zárva, ha nem jól mondjuk fel a leckét a törvény betartását ellenőrző sameszok előtt....
süti beállítások módosítása