DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Homo erectus (Showder Klub, RTL Klub)

2008. április 16. - csunderlik.péter

Az RTL Klub hétfő esténként tíz órától új műsorral próbálja magához láncolni a tévéfüggő magyar népet: a Showder Klubbal, melyben ifjú komédiások iparkodnak megröhögtetni a nagyérdeműt. Ezt kéne most a Bunsen-égőbe belelógatni, aztán a klubban nekem is elmesélni.

Nem titkolom: eleve ellenérzésekkel fogadtam ezt a produkciót, két okból is. Először is az RTL Klubon hétfő későeste eddig az olyan harmadvonalbeli horrorfilmek felségterülete volt, melyek baljósan úgy kezdődnek, hogy: „Je suis le vampire: Lestat”, de a vashiányos főhős foga már a második mondatban beletörik a France Euro Express első leckéjébe, ezért inkább magyarul folytatja, egész addig, míg halálra nem lehel mindenkit háromezer éves szájszagával egy eseti jelleggel feltámadt múmia. Most ezekről le kell mondanom. Másodszor meg az önjelölt humormessiás gimnáziumi biosztanárom kényszeres viccelődései óta olyan gyanúsan nézek a stand up comedyre, mint Semjén Zsolt a szétsminkelt Robert Smithre, ha az egy vasárnap délelőtt váratlanul becsöngetne hozzá, majd részegen ölelkezni kezdene, hogy végre megtalálta a távoli rokonait. Nem bízom benne, no.

Mert egyedül kiállni és szórakoztatóan pofázni a legnehezebb, amire csak kevesek képesek. Nagyon sok idő kell hozzá, amíg felhalmozódik annyi poén, gyilkos történet és megannyi panel, amit bármikor elő lehet rántani a farzsebből, hogy aztán ne legyen beégés a vége, a hangos kezdés után csöndes megszégyenülés. Csak évek kőkemény munkájával lehet jól improvizálni. Ezt tudja mindenki, aki valaha is jegyzetelt határidő naplóba instant-poénokat, hogy majd azokkal fölszedi a fodrászlány Ágikát vagy a non-stopos Manyikát. Ezért van, hogy a jópofiemberkék döntő többsége kis mértékben gyógyszer, nagy dózisban méreg, a produkcióik pedig enyhén szórakoztatóak, de leginkább fájdalmasak, mint sajtreszelővel rejszolni, ugye. Nem hiába, hogy a tévés stand up comedy műsorok eddig mindig megbuktak.

Bő egy évtizeddel ezelőtt ilyen volt a Mennyi? 30! az HBO-n, aztán máshol is voltak hasonló kísérletek, de rendre elhunytak gyermekágyi lázban. Hosszú szünet következett, aztán Fábry Sándor kezdte felkarolni a jövő humorheroldjait. Ami dicséretreméltó. Az utolsó ilyen tévés emlékem is az volt, mikor a Fábry Showban fellépett a Dumaszínház egyik csillaga, Kiss Ádám, aki velem együtt úgy két és fél millió tévénézőt fakaszthatott sírásra, és talán még a világító Szűz Máriák is vért könnyeztek a ferences templomhoz nőtt istenboltban. A fiú katasztrófa volt, a lámpaláztól még a névelőkbe is belebakizott, és mindehhez minden vélt poén után idegesítő grimaszokat vágott. Nem tudott megtéveszteni, hogy minden mondat végén rázendítettek a fúvósok, a kacagó Luanda pedig végképp nem lehet alapvető vonatkoztatási pont. Fábry is csak kényszeredetten mosolygott: én kérek elnézést, hát ez most nagyon rossz. Azóta nem is néztem ilyet, inkább olvasgattam Szent Pál levelét a korinthusiakhoz.

És most ennek egy egész órás műsort szentelnek, borzongtam bele. Mert Fábry kilobbizta a fiainak, az általa futtatott és neki bedolgozó kisiparosoknak. Hát mielőtt hétfőn leültem volna megnézni, szinte már előre megírtam kritikámat a Showder Klubról, hogy később ne fáradjak vele. Temetni jöttem, nem dicsérni. Aztán előbb elbizonytalanodtam, majd kénytelen voltam az egészet áthúzni. Ez nem is olyan rossz. Ezek a fiúk mégis tudnak valamit. Még ha annyival nem is múlták felül eddigi keserű tapasztalataimat, mint Jean-Michel Jarre Lagzi Lajcsit. Fogyasztható volt az e heti menü, mondjuk ki, akármennyire is fáj a magamfajta kárörvendő outsidernek. De csak mert most nem volt Kiss Ádám, hogy már az első grimaszától idegi alapon legyek.

A Showder Klub a műfajnak megfelelő minimálműsor. Középen egy színpad, ahol a mikrofonnál szórakoztat a fellépő, körülötte pedig a nézők, kik iszogatnak az asztaloknál, mert mostanában ez a trendi, hogy mindent éttermekben vesznek fel. Persze ne  a Borharapóra tessék itten gondolni, hanem olyanra, ahova pénzügyi közvetítők viszik a barátnőiket. Egy elnyúló este akár több adást is fölvehetnek a kameramanok, akik a közönséget pásztázva jó szokásukhoz híven néha elméláznak és leragadnak egy-egy fotogénebb csöcsnél. És persze itt az elmaradhatatlan mindig rázendítő zenekar, ami úgy kell ide, mint a vaníliás krémtúróhoz a guargumi, hogy Uj Péter hasonlatával éljek.

Kezdődik! Bejön a házigazda szerepében tetszelgő humorista, ki majd felkonferálja a többi előadót. Most Hadházi László volt az. Mindenkit letegezett, a közönségből lépten-nyomon megszólított valakit, így leginkább egy gyenge Hofi-klónnak tűnt, semmint egyéniségnek, pedig a káderlapja szerint az. Őt követte a három fellépő. Bödöcs Tibornál az volt az első gondolatom, hogy ez tényleg így beszél, vagy most valakit parodizál? Szóval önmaga volt egy nagy paródia, ami mindig jó ugródeszka, ha az ember kacagtatni akar. Már az első percben letudta a kötelező Gyurcsány-poént, mert ez mégiscsak egy Fábry-produkció. Ellensúlyozásképp hamar jött egy közepes Orbán-paródia is, de innentől kezdve csak felfelé vezetett nála az út. A következő Kőhalmi Zoltán volt, úgymond a legviccesebb szemüveges humorista. Itt most bele is pillantok a papirosaimba, ahol csak annyit jegyzeteltem tőle, hogy „a magyar Rém rendes család úgy kellett a magyar humornak, mint egy falat kenyér”, és ezért az észrevételért még a gyengébb pillanatokat is elnézem, mert helyén van a fiú szíve, no. A Rém rendes család Budapesten alkotóinak tényleg csak a lámpavas jár. Az utolsó fellépő Lorán Barnabás volt, az autóhangok császára, ki mindenkinél jobban tud autóhangokat utánozni. Ezt be is bizonyította, így ahogy Lorán Lenke is Oscart érdemelne a legjobb maszk kategóriában, úgy Lorán Barnabás úrnak is szavazzuk csak meg a legjobb Trabant-szinkront. Mert hisz az egész műsorszáma arra volt felépítve, hogy legvégül utánozhasson egy Trabantot. Erre persze mondhatni: csekély e kéj. De valóban?

Nem. A Showder Klubot nem csak önmagában kell nézni, hanem el kell helyezni a magyar kereskedelmi humor koordináta-rendszerében, ahol legtöbbször az jelenti a vicc netovábbját, ha valaki elfingja magát egy liftben, mint a Répafej, a főnökben, vagy ahol az Irigy Hónaljmirigy a vasárnap esti szuperprodukció.

A humor evolúciójának sokkal magasabb fokán áll a Showder Klub, mint a legtöbb vicces műsor a kereskedelmi tévékben. Nem egy sapiens Monty Python, de ezek a srácok legalább már felegyenesedtek, emelt fővel állnak a színpadon, és nem a fingós poénokban fetrengenek, vagy térden csúszva másznak a saját fosukban, mert előtte elcsúsztak egy banánhéjon, vagy ráléptek egy gereblyére, és hanyatt vágódtak, mert az hú de vicces. Tessék összevetni az Ihos József életművel.

A Showder Klubot nézve nem csapkodtam a térdem, hogy hát ez kurvajó, de voltak poénok, amiken jókat kacagtam. Fel is jegyeztem őket a füzetembe, hát most én is fölállok, és megyek is a boltba, hogy lehengereljem Manyikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr69427597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

W Joe 2008.04.16. 19:46:38

Én csak az első adást láttam, az nem volt rossz, főleg más hazai próbálkozásokhoz képest. Talán lesz ez még jobb is. Annak idején a Mennyi?30-ban azt nem szerettem, hogy kevés fellépő volt, általában ugyanazok váltogatták egymást, és általában ugyanazt az alapötletet adták elő mindig, csak egy kicsit másképp. (kövér feleség, versek ordítva, Fábry és a WC-s történetei). Szóval hamar unalmas lett(és eredetileg sem volt nagy szám). Remélem ez jobb lesz, eddig nem rossz.

tudathasadásos vasaló 2008.04.16. 19:49:15

az egyetlen probléma az, hogy a poénok 80%-a már el volt lőve a rádiókabaré áprilisi számában, persze tudom hogy az rtl-t néző és a kossuthot hallgató tábornak nincs nagy metszete, de azért kicsit kiábrándító, hogy ugyanazokat a poénokat hallja az ember 4 nap késéssel.

petya 2008.04.16. 19:52:25

Azért mert neked nem jön be, nem kell lehúzni ennyire Kiss Ádámot. Magasan ő a legjobb a Kovács András Péterrel együtt. A Fábry-ban is jók voltak És igen már könnyezett a szemem a sírástól. És akit tudok, mindenki így volt vele

standupc · http://standupc.blog.hu 2008.04.16. 19:52:40

Örömmel látom, hogy terítékre került a téma! Kíváncsian várom ki miért (vagy miért nem) tetszik, hajrá :)

Tschöppy · http://elsomaratonom.blog.hu 2008.04.16. 19:53:23

Nem lehet minden adásra új poénokat írni. Legalábbis szerintem.

A Mennyi? 30!-ban Hadházi nagyon jó volt, tény, hogy most nem volt a legjobb. Az első adás volt eddig a legjobb, imho.

gabest1 2008.04.16. 19:55:14

hadházi most nem volt olyan jó mint szokott a rádióban, igaz csak összekötő volt.

zoli27 2008.04.16. 19:57:15

Én Bödöccsel elfogult vagyok, mert szerintem ő a legnagyobb király! De el kell ismerni, hogy az eddigi 2 adásból Kőhalmi Zolika volt a csúcs! Szerintem Szupkay is magas színvonalon űzi a műfajt.

Szerintem a szerző politikai elfogultsága mondatta vele, hogy Bödöcs azért nyomta el a menetrendszerű Gyurcsány-poént, mert tudja, hogy Fábry ezt elvárja tőle. Szerintem szó sincs erről. Ezen az alapon Orbán-poén el sem hangozhatna. Meg egyébként is...

dimitrij 2008.04.16. 19:57:18

nekem mindkét adás tetszett, szűmomra Bödöcs és Kőhalmi a legjobb, Trabarna a legkevésbé. viszont mivel több rádiókabarét, illetve youtube-on, meg más oldalakon található kép- illetve hangfelvételéhez volt szerencsém, így az egyetlen gyengeség számomra az volt, hogy volt nem kevés poén, amit már hallottam...

de az utóbbi évek legjobb műsorai voltak humor témában, magasan, reméljük, hogy a folytatás még ennél is jobb lesz.

Oz 2008.04.16. 19:58:07

Tipikusan egy "nekem az isten f***a se elég jó"-blog. Szar filmek, szar humoristák... Elfogadom, ha ez a véleményed, de nálam pl. Kiss Ádám a favorit, és szerintem a többiek se rosszak eddig. Érdekelne, mi az a magyar/külföldi médiában, ami kelégíti kényes ízlésed.

zoli27 2008.04.16. 19:59:51

Ja, Kovács András Péter eléggé (sőt, nagyon) gyenge volt az első adásban. Biztos lesz még jobb is.

dimitrij 2008.04.16. 20:00:21

ja, és poénok is kiegyensúlyozottak voltak politikai szinten, ami külön öröm, osztottak ide is, oda is, mindenhova... bár Sólyom is nagy népszerűségnek örvend többüknél. :)

zoli27 2008.04.16. 20:08:08

dimitrij,
ízlések és pofonok... Amikor először láttam a Fábryban, nekem sem jött be. De most, amikor ő vezette az első adást, sztem egész jól nyomta. Csak kicsit sokat foglalkozik saját magával.

Bödöcs rulez! (Sztem a hétfői orbánja is jó volt)

dimitrij 2008.04.16. 20:11:41

(youtube-on fent van mind a két rész, a blog készítője esetleg beágyazhatná a posztba, nem is nehéz, nekem is ment egyszer.)

dimitrij 2008.04.16. 20:14:00

zoli27 2008.04.16. 20:08:08

félreértesz, bírom majd mindet... egy faszi volt, aki nem jött be, az első adásból az öreg gyerek, még a hangja is zavaró volt, akkor, ott. :)

zoli27 2008.04.16. 20:19:44

"az első adásból az öreg gyerek"
a Szupkay Viktor? Én nagyon bírom! Az ATV Humorbajnokságában szerepelt először. Jó előadó!

sumba 2008.04.16. 20:27:22

Érdekes, hogy van, akinek Kiss Ádám nem jött be, szerintem is magasan a legjobb arc mind közül (Kovács András Péterrel együtt). Bödőcs meg önmagában egy akkora unikum, hogy nem lehet se fölé, se alájuk helyezni. Hadházin meg furcsamód nevettem (sokat), valahogy eddigi szereplései alapján Sas-féle humort vártam, a mostani meg kifejezetten színvonalas volt.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.04.16. 20:28:24

nincs semmi baj ezzel a műsorral. jelen pillanatban ez az egyetlen fogyasztható poénkodós műsor.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.04.16. 20:31:50

a motorhangutánzó embör volt a legroszabb a mostani adásban. nem igazán tudott megnevettetni, a többiek viszont igen. mellesleg ez a motorhangoskodás túlzottan lerágott csont ahhoz hogy erre alapozza a fellépéseit. elcsépelt már de amikor új volt tényleg jó volt.

Fatero 2008.04.16. 20:32:02

Én az elsőt sajna nem láttam,de ez a második tetszett ! A Bödőcs különösen jó,legalábbis nekem ! Egy másik műsor,a "Mi kérünk elnézést"-nél is lecserélhették a geg írókat,mert az elején kurvára CSíííz-es és Sas-os volt,a kényszeredett humorával,meg óvodás szintű vicceivel ! Nem is néztem egy darabig,aztán belenéztem mostanság és többször röhögésen kaptam magam ! De visszatérve a stand up-ra,szerintem jók és örülök,hogy van ilyen is,nem csak irígy-mirigy így kis betűvel !

zoli27 2008.04.16. 20:32:10

Én már - látva a youtube-on Bödöcsöt, Beliczait - hiányoltam egy ilyen műsort a tv-ből.
Jó hogy van!

dimitrij 2008.04.16. 20:34:21

Fatero, klikk ide, és nézheted...

youtube.com/watch?v=R-C3VlGzxHc&feature=related

jobbra a related videos között találod a folytatást.

csendesbob 2008.04.16. 20:35:53

csucsuka! kisebb szerencse, hogy nem szóltad le a műsort(függetlenül attól, hogy milyen volt a 2 adás), mert a te erőltetett vicceskedésed alá nehéz leásni

eddie izzard 2008.04.16. 20:36:10

Kőhalmival valami nem volt OK, tán rosszul/beteg volt.
Ebbe a rádiókabarés átfedésbe én is belefutottam hétfőn. Nade! Nagyjából ez az 5-6 értékelhető, fiatal stand up-os fickó van összesen.
Lenne esély a műfaj épülésére, de nem csak Fábrynak és nem csak a rádiókabaréból kellene meríteni.
Kell sok jó hely sok lelkes tehetséges amatőr, sok sok a műfaj iránt érdeklődő és esetleg itthon is lesz olyan felfutása mint a németeknél (akik állítólag nem bírják a humort) úgy jó 20 éve.
És még. Sürgősen túl kellene lépni a 10 perces darabokon és előállni egy koherens egész estés rutinnal. Így csinálja ezt mindenki, mármint más országokban ahol vannak sok híres stand up-osok.
Nem rossz ez eddig de visz még bőven felfelé az út. Na hajrá!

zoli27 2008.04.16. 20:39:14

"Egy másik műsor,a "Mi kérünk elnézést"-nél is lecserélhették a geg írókat,mert az elején kurvára CSíííz-es és Sas-os volt,a kényszeredett humorával,meg óvodás szintű vicceivel !"

Habár most már én sem nézem, mert már az elején elegem volt belőle, de szerintem most sem lehet nagyon más. Azért hasonlíthat a Sas-féle "humorhoz", mert Verebes rendezi, akinek ugyanaz az elképzelése a politikai humorról, mint Sasnak: ha a baloldal kormányoz, és szarul, akkor úgy általában a politikai elitet kell vágni; ha a jobboldal kormányoz, akárhogy, akkor csak a kormányt. Ha a baloldalon akár öszödi szintű gáz van, akkor is csak az ejnye-bejnye az indokolt - aztán odakacsintunk egyet.

dimitrij 2008.04.16. 20:39:25

eddie izzard 2008.04.16. 20:36:10
"Kőhalmival valami nem volt OK, tán rosszul/beteg volt."


szerintem okés volt, ő ilyen... első fellépésén pont ezzel indított egyébként, hogy ő nem a Gallát akarja utánozni, hanem ilyen. :)

eddie izzard 2008.04.16. 20:44:27

dimitrij
nekem bejön a csóka de most valahogy lezavarta és tényleg az volt az érzésem hogy valami nincs rendben. ettől függetlenül hozta magát.

akarki99 2008.04.16. 20:46:06

Semmi baj nincs ezzel: ők azt hiszik viccesek, ezért nyomják a stand up-ot, Te azt hiszed vicces vagy és remek kritikát tudsz írni, ezért megírod ezt. A különbség az, hogy az adáson néha elröhögtem magam, olvasás közben meg csak bámultam, hogy stílus és humor nélkül milyen alapon kéred tőlük ezt számon. Most komolyan: ez a lorán lenke-lorán barnabás (nem védem, iszonyat gyenge volt, és már unalmas is) mi volt? Vicc? Ez az írás egy fos, bár a műsor sem tetszett különösebben.

veronikor 2008.04.16. 20:46:10

Kőhalmi Zoli, Szupkai Viktor, Kiss Ádám, Kovács András Ferenc - ezek jó kis figurák. A mi YouTube humorista csillagaink. (Kiss Ádámnak 560ezer korül van a "nézettsége") A soproni VOLT-on nem lehetett beférni a terembe a Dumaszínház alkalmaikor - szó szerint, a csilláron IS.. Én osztozok abban, amit Csucsu mond, kicsit szögletes, kicsit savanyú, de MÁS, végre, mint az eddigi mocsár.

veronikor 2008.04.16. 20:49:09

Hát a Bödőcsöt meg kihagytam a felsorolásból, MEA MAXIMA KULPA, az egyik kedvencem, Bödőcs Rulez.

Milyen jó, hogy ennyien vannak.

Peter 2008.04.16. 20:53:12

Ezt a Kiss Ádám dolgot én se értettem. Valami nagyon nem jött át neked. Én is könnyeztem, de röhögöstél. Talán ő volt az eddigi legjobb stand up comedys a Fábry showkban.

BBB 2008.04.16. 20:58:28

Szerintem jó a műsor, és eddig mindenkinek tetszett akivel beszéltem. Egyébként Kiss Ádám is népszerű. A Fábry show pedig kifejezetten jó, nem véletlen nézi 3 millió ember...

Mr. President 2008.04.16. 21:04:12

Színvonalban Szupkay Viktor a legjobb. Előadásmód kategóriában Bödőcs Tibor.

Csucsuka: MSZP-s e vagy?

cydelion 2008.04.16. 21:08:36

Érdekes, most nem volt alárakva tapsgép, mint múltkor említettem :)

Amúgy Bödőcs mellett Beliczai aki nagyon jó poénokat nyom, mikor egy egész történetet ad elő 8-10 szereplővel :)

Kreta 2008.04.16. 21:11:49

Nekem a post volt hosszú és unalmas.
A műsor így még jó, kicsit kéne kupálódnijuk, de most bájosak.

józan' 2008.04.16. 21:17:49

húú,micsoda hatalmas nagy szájkarate ez a cikk.
ahogy a magyar humornak,úgy a te skilljeidnek is fejlődnie kéne még barátom.észrevehetted volna,hogy az effajta kritikák már kimentek a 'divatból'.hacsak nem filmkritikusnak készülsz.
írjál valami másról inkább...

(Kiss Ádám meg szinte a legvicessebb a csapatból,a mostani rész pedig sokkal gyengébb volt az előzőhöz képest,még Bödőcs Tiborral is)


a probléma inkább az,hogy ezeknek a srácoknak nem feltétlenül kéne hetente szerepelniük a tévében.a különleges ízt pont az adta,hogy olykor-olykor elcsípte őket az ember a showderben,vagy a rádiókabaréban.most viszont heti rendszerességgel kell majd nyújtaniuk valamicskét,hogy azért a nészerűségük is megmaradjon,reméljük ez nem fogja megölni a humorukat.)

bár van egy sejtésem,hogy mi lesz,elvégre _médiáról_ van szó. : d

sz_ 2008.04.16. 21:25:08

Hadházi szerintem sem volt erős, de a többiek jó műsort hoztak össze végül.

acarc 2008.04.16. 21:26:18

Mr. President 2008.04.16. 21:04:12

a színvonallal azért vitatkoznék. bár nem ismerem Szupkay munkásságát (vmiért nem jön most be a youtube), de nekem a hónaljkutyás poénjai elegek voltak a szinvonal meghatározásához. :S

számomra a favorit: Kovács András Péter, aki valahogy nagyon alulteljesített önmagához képest, (sztem be volt baszva, legalábbis a szemei elég furcsán csillogtak).

Bödőcs az hozta a szintet. :DD remélem legalább ebben fejlődik annyit ez az ország, h cserélik az időpontot a győzivel.

zoli27 2008.04.16. 21:32:25

hirons,
A hónaljkutyás poén tényleg oldschool, de ettől függetlenül Szupkai jó.
Bödöcs is jól nyomta, de a youtube-on látható előadásaitól valamelyeset elmaradt. Az még benne a király, hogy természetes, egyre otthonosabban mozog a publikum előtt, és sokszor rögtönöz, vagyis nem tartja magát az előre megírt szöveghez.

mackóné 2008.04.16. 21:40:51

Csak úgy szólok, bár nem nagyon szoktam: visszamenőleg több éves rádiókabaré felvételek megrögzött hallgatása alapján gondolom - hallottam, hallom!! - hogy ezen poénkák, poénkácskák nagy részét már többször, több helyen előadták az urak. Szerintem ezen fickókon fábri úr csak "lovagol"...

Nem feltétlenül F.S. jóvoltából kaptak ők már réges régen lehetőséget - akár kabaréban, akár tv-ben....

movhu 2008.04.16. 21:41:12

Csatlakozom, mert amint korábban is írtam, jól sikerült:

mover.blog.hu/2008/04/08/fabry_stand_up

Pedig én elég kritikus vagyok a tévékkel szemben.

herr 2008.04.16. 21:56:01

1.: a műsort nem láttam, ezekhez így nem is tudok hozzászólni.

2.: a Borharapót meg ne tessék má szidni! Főleg, mióta imidzsváltás volt náluk és meg-elitesedtek!

B.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.04.16. 22:00:07

az eddigi két adásból a kőhalmi volt szerintem a legjobb. a kő,papír,olló bajnokságnál kifeküdtem, visitottam a röhögéstől:DDD
a hónaaljkutyás csákó szánalmas volt, ott el is kapcsoltam. bödőcs hozta a szokásos jó formáját.

protkózúzó 2008.04.16. 22:16:30

kiss ádám egy nagyarc gyökér.
annyira vicces, mint a zoknim

speciel 2008.04.16. 22:32:10

"Nekem a post volt hosszú és unalmas." Te is az vagy. Másrészt:
Van ez így. Le vagy egy kicsinyéget fáradva Csucsuka. Megesik mindenkivel. Szóval a műfaj a "stand up comedy" nem konkétan erről a hétfőnkénti fábry utánérzésről szól. A fellépő skacok (némi kivétellel), valóban kedvesek és okosak. De azért, a tisztánlátás okán tessen mindenki megnézi (tököm tudja, melyik kanálison, ejszakai sávban meg lehetett tekinteni: Eddie Murphy ?? ezirányú munkásságát. Szóval: nagy vonalakban (szinte ötlet-gegszinten) lenyomott duma, amibe folyamatosan belepofáznak a hely (bár-kocsma szelleméből adódóan) fél-totálisan bebaszott fogyasztók (nem jegyvásárló-kirittyentett-koktélozó vendégnép). És ha ezt nem tudja az illetékes szórakoztatóművész lereagálni cca. kettő, azaz 2 órán keresztül, akkor Ő ebben a témakörben bukott komédiás. Egyszóval, ez egy gyenge gittrágás off. De tényleg néhány tehetséges fiút (reméljük csajt) jó néven veszünk, vennénk.
Majd meglátjuk monta a .....

tz 2008.04.16. 23:15:53

hamár külföldi példák:
denis leary
sőt: Denis Leary.

Kroki 2008.04.16. 23:20:15

A Kiss Ádámot fikázó részhez jegyezném meg: Szerintem kurvajó. Persze kritizálni sokkal könnyebb mint letenni valamit az asztalra... Youtubon is az egyik, ha nem a legnézettebb showderes rész az övé. Ha valaki hallott mondjuk a Dumaszínházról akkor meg eléggé ismeri az összes showder klubbost. Egyébként meg nem kötelező nézni... Szerintem hosszú évek óta a legjobb magyar műsor. Bárcsak Győzi HELYETT lenne nem után...

Rebca 2008.04.16. 23:33:36

Nekem Beliczai Balázs tetszett nagyon. Fantasztikus előadásmód. Semmi unatkozás, végig fenn tudja tartani az érdeklődési szintet. És szimpatikus is, nem úgy mint a többiek közül egy-két nagypofájú, aki látszólag nagyon odavan maga miatt. Tehát Beliczai 10 pontos.

BruceWayne 2008.04.17. 00:02:56

"Kiss Ádám, aki velem együtt úgy két és fél millió tévénézőt fakaszthatott sírásra, és talán még a világító Szűz Máriák is vért könnyeztek a ferences templomhoz nőtt istenboltban. A fiú katasztrófa volt, a lámpaláztól még a névelőkbe is belebakizott, és mindehhez minden vélt poén után idegesítő grimaszokat vágott."
efölött nem tudok napirendre térni.... gondolom az amit linkeltek fentebb, egy 15-20 perces Showderes, ami ugye kurv@ jó volt...
egyébként a közeg rányomta a bélyegét Bödöcs és Kőhalmi produkciójára is, negatív irányba (ez látszott is mikor Bödöcs leállt az atomszar és felesleges gitárszólók egyikénél).... izgultak, hülyén voltak öltöztetve, a mikrofonos megoldás is sz@r, a svájcos poénnál meg annyira látszott már hogy bödöcsnek a könyökén jön már ki (szilveszteribe hallottam tőle)
szóval így is nagyon jók voltak, de Showder klub+Rádiókabarés fellépéseik jobbak (ue. vonatkozik KAP-ra és Kiss Ádámra is)

molnibalage 2008.04.17. 00:19:01

"Magasan ő a legjobb a Kovács András Péterrel együtt."

Nálam KAP az abszoúlt best. Az RTL-s cuccban sajnos alig van új poén, mert a legttöbbjét már halottam máshol. A Rádiókabaréban nem csak jó előadőként van KAP jelen, de brutál jó dolgokat szokott írni. Feltöltsek párat?

molnibalage 2008.04.17. 00:22:40

"a különleges ízt pont az adta,hogy olykor-olykor elcsípte őket az ember a showderben,vagy a rádiókabaréban.most viszont heti rendszerességgel kell majd nyújtaniuk"

Bizony, bizony. A Rádiókabaréban mindig őket várom igazán.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2008.04.17. 00:25:34

Csucsu nem vártam tőlled hogy azt akiről ilyen kevés infóval rendelkezel mint Kiss Ádám. Én speciel nem emlékszek arra a bizonyos 1. fábrisós fellépésére de én megnéztem ennek a műsornak az első részét és szerintem nagyon korrektül adta le a műsort úgy mint a többiek.

Én inkább azon húztam fel magam nagyon amikor az első műsor előtt úgy reklámozta az ertéelklub hogy magyarországon először a tévében stand up comedy vagy valami ilyesmiszöveggel jöttek. Pedig a drága jó Hofi már honosította anno 30 évvel ezelőtt.

Kiváncsi leszek amúgy hogy mi fog történni a 10-15. műsor után amikor már mindenki előtte a nagyobb poénjait, hogy akkor belefogja-e kergetni őket fábri a politikai poénokba. Mert akkor nem lesz jó vége az egészenek.

Ja és neis reménykedjetek benne hogy megcserélik a győzikét meg a showderklubbot mert a mai magyarországban jobban érdekli az embereket hogy egy cigány hogy veszekedik a feleségével, meg hogy a Virág hogy mos kezet a kakóban.

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2008.04.17. 00:28:32

Most nézem hogy az első mondatból 2 szó kimaradt. itt a vége:

így leszóld

Amúgymeg Bödőcs és Kőhalmi a legnagyobbak

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.04.17. 00:36:08

Amúgy lehet, hogy nem is a Kiss Ádám volt, akit olyan régen a Fábryban láttam, és sírtam utána. De leginkább talán ő volt, mert ő az, aki minden poén után vonogatja a vállát és grimaszolva néz ide-oda, nem? Most már mindegy. :D :D

hozzáteszem: én nem tudnám ezt csinálni, és a kritikám pozitív, attól függetlenül, hogy nem ájulok el tőlük, hogy ezek az istenek, mert igen, láttam én már Hofit.

suo tempore 2008.04.17. 07:42:53

jessszus...akadnak emberek, akik ezeken az erőlködő, kisugárzásmentes, szakállas poénos gyíkokon röhögnek?

kínos, vérciki, penetra...ha ez marad, kihgyom a sódereket

Badu 2008.04.17. 08:10:52

Lehet, hogy vérciki, de szerintem baromi jó ezek a srácok! A Dumaszínházba próbálj meg egyszer jegyet venni, meglátod hónapokra előre mind elfogyott, az ilyenek miatt, mint én is meg jó páran. De hálistennek feltalálták a távirányítót, akinek nem teszik, nézzen mást. Mégsem ez történt, hanem végig "szenvedték" a műsort. Nagyon jók voltak!!!!!

cubalibre 2008.04.17. 08:41:51

Hol van Rokker Zsoltti? Ő is olyan mint Sas József. Egyszer nem volt egy poénja se. Szörnyű.

wynarsky 2008.04.17. 08:46:15

Én sem szeretem Kiss Ádámot annyira, nem tudom miért, pedig nem Ihos József a srác:)
És rohadjon meg az RTL, mert a köcsög győzikét persze még beszúrják, hogy a dolgozó nép megfáradt tagjai biztosan elaludjanak addigra.(alternatívaként: addig nézheti az ATV-n az újságíróklubot, az is vicces ám, csak nem szabad elfogultnak lenni, Gyuri Bá mindig megnevettet:))))
Szerencsére van már youtube, ahol végig lehet nézni az összeset, és röhögni utólag. Szerintem KAP nagyon ügyes(kínai olimpiai csapat hivatalos sportszergyártója a Rezebock:))))
Lóránt Barna szerintem elég ügyes stand upban is, csak tőle már mindenki annyira a kurva autóhangokat várja, hogy a többi poénján direkt is nem röhög:)))
Ergo: a műsor jó, az RTL meg b***a meg magát, hogy a győzikét és a sötéthülye pereputtyát elé pakolja, pedig ezzel is lehetne nézőket szerezni. Másokat, a TV2-n annyira nem megy semmi, hogy a zemberek úgysem kapcsolnának át...

Csekonics · http://Csekonics 2008.04.17. 08:48:10

Szerintem igen is tök jó. Főleg azért, mert végre el kellene már felejteni a markosnádasgálvölgyis stb. 30 éves szar poénjait, műsorait. Mert az tényleg marha ciki, gáz. Az m1 viszont még mindig ott tart. -"Önök kérték..."

Úgyhogy a kezdeményezés jó, csak így tovább!!
Bödőcs Tibi a legnagyobb király...

Ban_Dee 2008.04.17. 09:14:33

Anno a Mennyi?30! nem volt annyira rossz szerintem - legalábbis az első 4-5 adásig.
Utána sajnos utolérte a minden-viccesműsor-veszte betegség: kilóra kellett poént gyártaniuk és előadniuk a szereplőknek, akik tényleg egy elég szűk körből kerültek ki.
Szóval sajnos a Showder-es verziónak is áll a zászló, hogy egy idő után (Fábryhoz hasonlóan) ugyanazokat a poénokat ('...majd ha le is pippant', 'két hétig hordtam egy alsógatyát benne az intimbetéttel' stb.) halljuk vissza csak kicsit újrahangszerelve.
A legtöbb humorérzékkel rendelkező ember egyébként jó társaságban tud vicces lenni, csak persze a humor halála, ha kilóra és 'tessék!'-re kell csinálni.

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.04.17. 09:26:44

Húbazmeg, te tényleg grafomán vagy! Én is akram írni róla, de ugye én lusta vagyok, mint a tök...
Nekem azért nem tetszett az egész, mert kiindulási alapnak a Kabaréklubot és a Rádiókabarét vettem, ezeknek meg csak egy fos kópiája volt ez az egész.
Egy valamin csolálkozom az írásoddal kapcsolatban: Mit karolt fel Fábry? Fasztse. Kovács Kristóf (vagy kiatököm) producerkedik, a mi Sanyink csak díszmajom.

hajbi 2008.04.17. 09:32:03

Én is megijedtem, hogy lesznek hetente újabb és újabb poénok, de megnyugodtam, hogy 8 adás lesz a nyári szünetig, és majd ősszel folytatják. Nyáron meg majd feltöltődnek a Szigeten...:)Egyébként új poénokat ne is várjon senki, mert akkor ki lenne kíváncsi rájuk élőben? Ügyes taktika ez, ami elsősorban a szélesebb körű ismertséget célozta meg, röviden reklám, és kurva jó reklám. Nekem mindegyik kedves, de Bödőcs és Kőhalmi a top. Megyek a ma esti felvételre, ezért pár nappal korábban nevethetek, és remélem nem rajtuk, hanem azon, amit mondanak. Sok sikert az összes "felálló komikusnak"!:)

jah-man · http://ciszmoll.hu 2008.04.17. 09:41:40

A teljesség kedvéért néhány éve volt egy TV2-es próbálkozás is ember a holdon címmel. a műsorvezető Rudolf Péter volt, aki nagyon kitett magáért, a címmel pedig Andy Kaufman-nak állítottak emléket.

jah-man 2008.04.17. 09:55:46

kicsit rosszul emlékeztem, bocsi, az is retek klubbos volt:
index.hu/kultur/media/rudolf0322/

2008.04.17. 09:57:48

Trabant hangú Barnabásnak nagyon nehéz lesz elhagyni ezt a hangutánzó viselkedésformát, lévén hogy a poénok rendre ezekre épülnek, és hát unalmas, na! Úgyhogy, ha nem hagy fel vele végleg, vagy nem kezd teljesen új dolgok hangjának utánzásába, bele fog bukni, mert 2x még elmegy, de 17x már nem megy el úgy az a poén...

poloska 2008.04.17. 12:17:41

Csucsuka, próbálkozz inkább valami mással, ez nem a te műfajod. Ez a szöveg amit idevetettél mélységesen színvonaltalan szenny. Kritikát meg aztán pláne ne emlegess mert arról láthatóan fogalmad sincs,és nem is lesz soha. Legyél inkább traktoros.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.04.17. 12:56:15

Poloska, a fedőnév alatt ki vagy te? Csak nem Molnár Gál Péter?

tata86 2008.04.17. 13:38:32

Hadházi tegezése nekem sem tetszet, sőt kifejezetten idegesítő volt.
Lorán viszont katasztrófa volt. Egy skodareklámot meg lehet csinálni egy autóutánzással, még kifejezetten szellemes is volt, de ez sok volt, és hihetetlenül erőltetett.
Bödöcs még mindig a kedvencem, és Kőhalmi is jó volt. :D Összességében a műsor jó(4). És ez mindenképpen dicséret, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy a retekklub hány műsorát értékelném még így.
Azt meg nem tudom melyk géniusz tette a győzike utánra...

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.04.17. 15:11:06

Csucsuka · csucsuka.blog.hu/ 2008.04.17. 12:56:15
Hehe, ez jó.
.
Egyébként miért Homo erecus a cím? Az felegyenesedett ember jelent, nem? Vagy csak nem olvastam elég figyelmesen?

v. 2008.04.17. 17:11:08

En megvedem Csucsut! Igaz, h fikazni konnyu,alkotni nehez, h Gesztit idezzuk, de ez egy jol sikerult fikazas -elismeressel parosulva. Az instant poen-jegyzetelos resz meg olyan igazi eletszagu poen, szeressuk. meg az onjelolt vicces biosztanart is.

2008.04.19. 14:19:05

"... akik a közönséget pásztázva jó szokásukhoz híven néha elméláznak és leragadnak egy-egy fotogénebb csöcsnél"- ez qrva jó!:)

névnélkül 2008.04.19. 22:56:16

Voltam már jobb oldalon is. Nem kezdem el fikázni, elég ha blogos fiúcska kezd engem irogatni. Legalább rólam is írnak valamit...

hangyasav 2008.04.20. 12:30:54

zsírparaszt: a homo erectussal gyanítom, a Stand-up-ra célzott a mi jó Csucsunk (ha nem tévedek :)

Amúgy tetszik az írás. Kiss Ádámtől viszont heveny agyérgörcsöt kaptam, nekem elég izzadtságszagúnak tűnt a produkciójának kb 70%-a...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.04.22. 00:36:57

Igen, arra céloztam a címmel, meg a humor evolúciójára. Köszi v., meg mindenkinek, aki megvédett, mielőtt meglincseltek volna a Kiss Ádám rajongók. És Gé, ennél jobban már csak a Charles Bronsonos Bosszúvágy-saga operatőrei ragadnak le jobban a megerőszakolós részeknél:)

Anikó 2008.04.25. 15:19:04

Szerintem klassz ez a műsor!
A cél összevetve az, hogy megnevetessék a "busóló" pesszimista magyarokat. Én élveztem, és jókat nevettem ezeken a önjelölt Tréfatódorokon. :)
Szerintem te is felléphetnél, vmi hasonló szösszenettel. Stand up-ra fel! :)

bimmbammbumm 2008.05.21. 20:13:50

'Tipikusan egy "nekem az isten f***a se elég jó"-blog.'
Oz,teljes mértékben egyet értek.
Én igenis csapkodtam a térdem,mert ez kurvajó.Csak nem rég láttam először Kiss Ádám Esti Showderes stand uppolását,de azóta vagy tízszer megnéztem.Eszméletlen jó,igaz OTT még tényleg kissé meg volt szeppenve és elég sokszor elhangzott,hogy 'tát őőő' (tehát őőő:).Azt a véleményt,hogy idegesítőek lennének a grimaszai pláne nem osztom,mert ki ne röhögött volna amikor pl. a saridonos áúút adta elő.Az ő produkciója mindig 'él'.A kezében van a mikrofon,bejárja a színpadot,mutogat,(igen)grimaszol,nagyritkán énekelget is és ezért is jobb ezerszer,mint pl.Szupkay,aki számomra olyan monoton,hogy elalszom rajta.(és Beliczai énekelgetésére riadok fel.)K.A.P tényleg az elsőben gyengébb volt,de a mostani műsorban,amikor a saját félmaratoni futásának kulisszatitkaiba avatott be,akkor már-már olyanannyira röhögtem,hogy majdnem 'besza-behu':)Kiss Ádám,Kőhalmi és Ő a legjobbak,véleményem szerint.A Dombóvári-féle 'én vagyok a kövér lúzer perverzgyerek' poénok jönnek be talán a legkevésbé,de még a maga módján ő is jó.Végezetül azt mondanám,hogy a 'jókat kacagtam' sznobköcsög duma elég álszentül hangzik.

Gabgab 2008.07.23. 12:32:41

Sziasztok! Amint látom, sikerült a szerintem legjobb műsorban és a műfaj legtehetségesebb embereiben is 1000 hibát keresni. Pár dolog lenne, amit megjegyeznék. 1. Fábry annak idején jó volt, de mostanra egyszerűen kifogyott a poénokból. Jó ideje minden egyes Esti Showderben oda lyukad ki, hogy mi van a sz*ros gatyáival. Amit ezen kívül mond, kifejezetten érezhető a stílusáról, hogy nem ő írja... a szövegírója éppenséggel az egyik Showder Klubos srác... Fábry elég rendesen leszerepelt az egyik Showder Klubos adásban, szerintem ez egyértelmű. Már (!!!) sehol sincs ezekhez a fiatalokhoz képest. 2. Lehet ilyen emberi hibákat keresni pl. Kiss Ádámban is, mint a grimaszolás, én is észrevettem. Ettől függetlenül semmivel sem tehetségtelenebb, ha nem tetszik, nem kell nézni, akkor hallgasd akár a TV-ben, akár a Kossuthon, legalább nem vonja el a figyelmedet a poénokról. Kiss Ádám akkor is nagyon ott van, grimaszok, esetleg bakik ide vagy oda! 3. Volt szerencsém KAP-ot élőben hallgatni. Mondanom sem kell, isten volt, ami valahogy a TV-ben nem jön elő ennyire. Remélem sikerül egyszer majd ott is 100%-osan átadnia magát. Egyébként leginkább az tetszik bennük, hogy a kis ember apró hétköznapi dolgaival foglalkoznak. Örülök neki, hogy keveset politizálnak, hiszen amúgy az folyik a csapból is. Én alig várom a második évadot, végre egy színvonalas műsor.

anci 2008.10.29. 18:27:37

Hát ekkora b*szmeséget rég olvastam. Ha valakinek nem tetszik nem kell nézni. és énis simán letegezlek, mert ezek után már nem tudlak tisztelni... hogy jössz te ahhoz h leszóld őket mert lámpalázasak? te nem lennél az? de... és szerintem neked egy csöppnyi humorérzéked sincs, azért mondasz ilyeneket.... nem hiszm h vannak barátaid, már bánom h megtaláltam a száőnalmas kis blogodat mert csak felhúztam magam a pancser dumádon. már a 21.században élünk... és nagyon kevesen értenek veled egyet. mert egy nyomorék vagy ^^

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.10.29. 21:40:21

anci, láttál te már Sas kabarét? Mert akkor tudnád, hogy Sas Józsefhez képest ezek a srácok sehol sincsenek!
süti beállítások módosítása