DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Vegetálunk

2008. január 09. - csunderlik.péter

Emellett nem tudok szó nélkül elmenni.

Már az is döbbenetes volt, mikor a hétfői Kékfényben Garamvölgyi László részegen jelentkezett a webkamerán: feje a főtt ráknál is vörösebb volt, imhol megbillent, és mikor valami fehérvári ügyet próbált részletezni, kb. csak annyit értettünk, hogy Feheruuaru rea meneh hodu utu rea. Rendesen be volt állva, no, szerintem ez annyira nyilvánvaló, minthogy a legolcsóbb pipiropogósba imhol megpusztult csöveseket is beledarálnak. Persze lehet az antibiotikumokra is fogni a megbotlást, ahogy azt már David Hasselhof nem egyszer megcselekedte. De amit a mai (immáron tegnapi) Híradóban hallottam, az még ennél is jobban sokkolt.

Pálffy István a következőképp konferált be egy bejátszást:

"Tovább vegetálnak. Azaz újabb adag hamis ételízesítőt találtak egy kecskeméti raktárban." És következett a kisfilm, hogy Kecskeméten a rókalelkűek betonkeverőkben összeturmixolt fűrészport, tehénszart, sárgarépát, meg mit tudom én miket adnak el ízlésesen csomagolt Vegetaként.

He, értitek, vegetálnak. Fogtam is a fejem fotelban, te jó Jézus!

Nem tudom, hogy Pálffy rögtönzése volt-é ez a humorbomba, vagy csak az anonim hírszerkesztőként széklábfaragásra kényszerített, gányoló Michelangelo gondolta úgy, hogy akkor most az egész világnak megmutatja, mit is tud valójában, de ez a poén annyira gyenge volt, mint egy akut AIDS-es télvíz idején.

Mondja Mester! És mennyi kokaint szippantott, hogy ezt a szóviccet kitalálja? Remélem azért jól megfizetik!

Hát igen. Ez a híradós epizód is sokadszorra rádöbbentett, félelmetes, hogy milyen úgynevezett kreatívok vannak ebben az országban. Magyarország benned van, mondja a kislány, és igen, én is ismerek olyan lányokat, kikben ha nem is az egész ország, de azért a Nyerges-Bajót kistérség már mindenképp benne volt. És szerintem tízből kilenc embernek eszébe jut ez az asszociáció, hát igazán remek országimázsnak. A kiötlő valakik gondolom azért nem kevés pénzt vágtak zsebre.

De hisz az ilyen nagybetűs Agyakat meg is kell fizetni, különben kimásznak a magyar lavorból, és mennek inkább a Coca-Colához medencés partira, ez nyilvánvaló.

Csak így érthető, hogy a Miniszterelnöki Hivatal miért fizetett ki korábban nyolcmillió forintos összeget a "Regionalizáció mint a gazdasági fejlődés egyik lehetősége" című magvas tanulmányért. Ugyan mindenhol leírták, hogy nyelvtani hibáktól hemzsegő, elavult adatokra épülő dolgozatról van szó*, de biztos, ha az alkotóik egyszer kievickélnek a kokainmámorból, akkor menten bebootolnak, izzani kezdenek a processzorok, úgyhogy ez a nyolcmillió inkább a jövőnek szól, foglalóként, hogy el ne menjenek máshova. (Azért kíváncsi lennék, hogy ilyen tarifával II. Vilmos mennyit fizetne most egy Schlieffen-tervért.)

Ehh, és akkor most a fő-híradóban pukkanó nívótlan, mégis megfizetett vegetás humorbomba, a béna országimázst kiötlő kreatívok és az ilyen tanulmányokat összeollózók itt ölelkeznek össze abban a rinyálós-szonettes rímképletben, hogy ezekkel nem lenne semmi bajom, ha mindenkit képességei szerint. Csak könyörgöm, ne fizessék meg ezeket súlyos milliókkal, mert nemcsak nekem szorul ökölbe a fejem, ahogy mondani szokták, hanem sokaknak. Hadd ne citáljak ide embereket, mint a Fókuszban, vagy ahogy Orbán Viktor egy sátras konzultáción.

Mert azért közben pénzhiány miatt nemrégiben például felszámoltak egy Teleki Intézetet, unter uns gesagt, ahol talán ezeknél színvonalasabb munka folyt, ahogy én aztat észrevehettem.

Hümm. Talán ezért is (is, hangsúlyozottan: is!) vegetálunk, nemcsak a kecskeméti mixerek miatt. Igen. 

Ma csak ennyit tudtam kiböfögni két német lecke között. Egyelőre. A héten folytatjuk valami komolyabb hörgeménnyel (kormányzati negyed?). De így visszaolvasva azért kb. két kékfrankos árát ez is megéri, nem? Hát ide vele, urak! 2006 óta úgy se volt kvázi állami melóm. Pedig mennyire kreatív vagyok, ehhe.

*ha valaki ilyen szakdolgozatot nyújtana be, akkor egy színvonalas egyetemen minden lelkiismeretes témavezető visszaadná, hogy ezen azért dolgozzon még kolléga, és még egy Donald rágót se adna, nemhogy nyolcmillió forintot. De amit szabad Juppiternek, ugyebár.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr33290356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2008.01.09. 08:26:20

"Mert azért közben pénzhiány miatt nemrégiben például felszámoltak egy Teleki Intézetet, unter uns gesagt, ahol talán ezeknél színvonalasabb munka folyt, ahogy én aztat észrevehettem."

Nem tudom, mit csodálkozol azon 2007-ben, hogy ez van. Hogy a Kultúrára nincs pénz, szemétre meg van. Amúgy kérdéses, hogy hasznosabb volt-e egyik mint a másik (ld. Vörösmarty Gondolatok a könyvtárban)

Kisa 2008.01.09. 12:28:49

Rettentó, igen, sajnos, ez van. És egy kis adalék:

"...összesen tizenheten fizettek be a Mozart-maraton bankszámlájára. Ugyanakkor a már-már megszokott jelenetek utcán, színházban: elismerő kézszorítások, "azonnal küldöm én is a részemet". Aztán semmi. 157 ezer forint jött össze. Később kezembe akadt egy beszámoló a Magyar Gárda augusztusban hirdetett gyűjtési akciójáról: akkor két hónap alatt 2,5 millió forintot fizettek be magánszemélyek."
www.nol.hu/cikk/476929/

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.10. 16:10:06

közismert,h. iszik Pálffy. Ld. legújabb boroskönyvének plakátja: mögötte a sok üres üveg... bár az életben a töményebbhez szokhatott hozzá.
egyszer álíltólag 1-2 percet késett a híradó, mert nem találták a házban... :)

Medzsik 2008.01.11. 00:22:19

"Magyarország benned van, mondja a kislány, és igen, én is ismerek olyan lányokat, kikben ha nem is az egész ország, de azért a Nyerges-Bajót kistérség már mindenképp benne volt. És szerintem tízből kilenc embernek eszébe jut ez az asszociáció, hát igazán remek országimázsnak."

És ez nem csak szerény vélemény,hanem határozottan tény tény tény...
nem ismerek olyan jóérzésű férfit akiben ez nem fordult meg :D
Csucsu aka A Nép Hangja
Erre csak ezt tudom mondani...

kob2 2008.01.11. 11:50:07

Medzsik, nekem nem jutott eszembe. Akkor baj van?

Medzsik 2008.01.11. 12:56:43

baj nincs,max másra asszociálunk...
ízlések és pofonok...
bár lehet h csak az én haverjaim nimfománok ?...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.01.12. 12:17:38

Van az AIDS veszélyre felhívó reklám (beHIVod? Vírusveszély! Waning, sziréna! szalad szét a csetelő nép) szerintem az a kevés jó állami reklám egyike. Szóval nem menthetetlen a helyzet, még ha "benne is vagyunk" a fosban reklámügyileg, meg országimázsilag.

eccsi 2008.01.12. 20:15:40

"Hát igen. Ez a híradós epizód is sokadszorra rádöbbentett, félelmetes, hogy milyen úgynevezett kreatívok vannak ebben az országban. Magyarország benned van, mondja a kislány, és igen, én is ismerek olyan lányokat, kikben ha nem is az egész ország, de azért a Nyerges-Bajót kistérség már mindenképp benne volt." - ez a rész nagyon tetszett...ma is nevettem egy jót...köszi:)
Jah egyébként ajánlanám következő témának a tv2, favorit c. műsorának hétfői adását, ahol a "sztárok" kukájába nyerhetünk betekintést...Milyen szerencsések vagyunk?! :S Igen, ebben a "tökéletes világban" ez jelenti a felhőtlen szórakozást, miközben egy 11 éves kis késelős szabadon rohangál...

Mixer 2008.01.13. 16:31:20

és benne van az egész ország- ANYÁÁÁÁD

természetesen nekem is ez jutott eszembe.

szerencsétlen alkotó most biztos vakarja a fejét: Tudta ő, hogy ez lesz, csak nem sejtette.

süti beállítások módosítása