DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Heti műsorajánló 3.

2007. december 10. - csunderlik.péter

Ne adja Isten, de ha valami félremormolt varázsige következtében életre kelne az a szarevő nagyvad és kimászna a Bestiáriumból, akkor a héten aztán igazán kedvére lakmározhatna, mert a tévéből csak úgy ömleni fog a színes-savas fos, mint portásból a cefreszag. Mivel szerény gyomrom a szőrszálakkal meghintett kolbászkrémet kivéve mindent megemészt, hát engem különösebben nem fenyeget a veszély, de ha valaki csak a szarvasgombával töltött pávaveséhez van hozzászokva, akkor még most forduljon vissza, mert ez aztán igazán Kaland, Játék, de leginkább Kockázat. Ha mégis továbbmész, akkor lapozz a hatvanharmadik oldalra. A Rubicon túlpartján már lefetyel nyelvével a szarevő nagyvad.

HÉTFŐ. Micsoda dramaturgiai baklövés, Kenneth Tynan szelleme összevonja szemöldökét: az RTL Klub ugyanis már első nap ellövi egyetlen dumdum golyóját. Tíz óra után húsz perccel A professzor lesz. Nem, ez nem az a klasszikus pornó, hanem az a film, mellyel Steven Seagal végleg felteszi addigi életművére a bohócsipkát. Harrison Ford sikereitől frusztrálva egy régészprofesszort játszik, ki épp a Nagy Fal tövében kapirgál visszaváltható sörösüvegek után, mikor beleköp a kínai csempészmaffia édes-savanyú levesébe. Azok dühökben besározzák, Seagal pedig börtönbe kerül, ahol a kommunista fegyőrök halálra basszák. Vége. Nagy faszt, dehogy is. Seagal rövid úton kiszabadul, de mikor hazatér, a gonoszok bosszúból brutálisan megölik feleségét, kit Dobó Kata (!) alakít (?).  Szóval már ezért is érdemes megnézni, meg persze az előtte lévő botrányosan gyenge szexjelenetért. A jó professzor most már végképp dühbe gurul: a magyar mellbimbók után elrág egy bambuszrügyet is, füstölőkkel formába hozza magát, és megannyi kaland után végül leszámol a szálakat Szófiából (honnan máshol is) rángató velejéig romlott szindikátussal, melynek életébe tízpercenként belekukkanthatunk, hála a rendezői zsenialitásnak. 2003-as film, Seagal lábmunkája fénykorában se volt travoltás, de itt már szinte csak deréktól fölfelé veszik a hatalmasra hízott segge okán. Ebből még egyszer TV Shop lesz.

KEDD. A XXI. században (RTL Klub, 23 20) Hobó és Bródy János is meginterjúvoltatik, és azon túl, hogy mi fán termett a szép emlékű sanzonbizottság, többek között azt a kérdést is felteszik, vajon napjainkban vannak-e még lázadó rockerek? Naná, mikor itt a Hooligans. Emellett megjegyezném, hogy a Kiadó szoba című filmet (m2, 21 45) a műsorújság egy olyan képpel illusztrálta, melyen egy néger és egy fehér úr között egy duzzadt ajkú asszony pislog parizerként, szóval ebből akár még valami szaftos trojka is lehet. Ha mégsem, akkor a Viasaton kevéssel egy óra után a Szex-beszéd nyolcadik epizódja lesz. Még egyszer se láttam. Ha van benne nyomozás, gitárszóló és tarkóvédő, akkor írjátok meg, és eztán erősen ajánlott lesz, mint a Columbo (TV2, 23 25).

SZERDA. Az m1 kemény tíz percet szán arra, hogy este nyolc után megemlékezzen a harmincöt éve elhunyt Kondor Béla grafikusról, akit tragikusan fiatalon az alkohol csókolt halálra. Ha jól emlékszem, itthon Az öreg halász és a tengert is ő illusztrálta, mely regény meggyőződésünk szerint az alkoholizmussal való küzdelem allegóriája. Ha már tragédia, akkor a Film Pluszon fél nyolckor lesz az Atomvihar című katasztrófafilm, ahol állítólag Jared szerepében Michael Dudikoff virít. Csak egy aprócska kérdés: ki az a Jared?

CSÜTÖRTÖK. Úgy látszik Jean-Claude Van Damme egy korábbi forgatáson akkora rúgást kaphatott, hogy attól kétfelé hasadt. De mivel annyira hajlékony és gerinctelen, mint egy gyűrűsféreg, így kettészakadva is vígan tovább férgelődik a Dupla dinamitban (TV2, 21 15), akár az óvodásoktól büntetett giliszta a homokozóban. De ezt persze a vodka erejének is betudhatjuk. Szinte ezzel egy időben lesz az RTL Klubon az újratöltött Szeszélyes, mely nemcsak a humor, de úgy általában az emberiség ellen is majdnem akkora bűntett, mint a náci szadisták ’Joy Division’ különítménye a koncentrációs táborokban. Bár ez utóbbiról legalább annyi jó elmondható, hogy az egyik kedvenc bandám innen vette a nevét, hogy én is cinikus legyek. In memoriam Ian Curtis. Amúgy meg sajnálom Antal Imrét.

PÉNTEK. „Mondjátok meg űrhajósok,  jó az űrhajó?” Hát nézzük meg. A Viasaton este tíz után Az asztronauta lesz a mindig zseniális Johnny Deppel, a TV2-őn negyed tizenkettőkor pedig az Űrrovarok című kanadai (!) sci-fi, melyben gondolom a barátságos világűrbe adaptálták a náluk csak tűleveleket rágó szerencsétlen tetveket. Emellett még fél ötkor A kurgáni doktorról szóló szovjet ismeretterjesztő filmet tudnám látatlanul ajánlani a Filmmúzeumon, csak azért, mert a Szovjetunió volt az egyetlen, ahol laboratóriumban szervetlen anyagból szerveset tudtak előállítani, de utóbb kiderült, hogy a kísérlet előtt nem mosták el eléggé a petricsészét. Sebaj. Szputnyik riszpekt.

SZOMBAT. Mivel köztudott, hogy csak a Puffin adhat erőt és mindent lebíró akaratot, hát nem is lehetne más, mint a Film Pluszon fél hatkor a Kincs, ami nincs. A Bud Spencer-Terence Hill páros örökzöld filmje. A főcímzene a diszkó-korszak egyik csúcsteljesítménye, minden vizsga előtt erősen ajánlott. Mivel a Kamaszukát alakító japánt később az Amerikai Nindzsában is láthatjuk kopasz kertészként, ezért a kanonikus duón túl főleg Anulura érdemes fókuszálni, mert szerintem őt tekinthetjük a napjainkban sokszor érthetetlen Fekete Pákó-kultusz origójának. Rajta mindig szétröhögöm magam, akárcsak a Village People-re hajazó kalózokon, vagy a végig rettegett páncélautón, mely leginkább csak egy FIAT Polskira felszerelt, ezüstfüsttel befújt kartondoboz. Száz szónak is egy a vége: aki barátot talál, kincset talál.

VASÁRNAP.  Az m1 kora délután dokumentumfilmmel tiszteleg a 125 éve született Kodály Zoltán előtt, hisz a Kodály-módszer úgy exportcikkünk, mint San Marcosnak a vérhas, csak mi kultúrnép vagyunk. Leborulunk a mester nagysága előtt. Hogy maradjunk a magyaroknál, tíz perccel négy előtt az 1943-as Sziámi macska lesz az m2-őn, és aki még nem tette volna, az két másodperc alatt beleszerelmesedhet a hamvas Szeleczky Zitába. Elbűvölő. És végül, hogy ne tagadjuk meg önmagunkat, a Viasaton este tízkor a Dzsungelháború Dolph Lundgrennel, ami méltó lezárása eme kétes hétnek, hát csak csurgassa nyálát a híg fost szürcsölő bestia.

 

Á la carte...

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr29257506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dbazs1 2007.12.10. 11:22:06

Dr. House-t nem szoktál nézni?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.12.11. 11:34:29

Elnézést, rosszul emlékeztem. Tegnap esett le, hogy a szindikátus Párizsban székel, és nem Szófiában. Ott csak az egyik alvezér van. Amúgy isteni volt a film:) a Dr. House meg természetesen alap, bár a Szakácsival volt az igazi, és csak nem is olyan régóta tudjuk befogni a TV2-őt. :( a Grace klinikát szokta vki nézni? Mindig elhatározom, hogy most már megnézek egyet, de mindig kimarad.

Speciel 2007.12.11. 18:57:54

Ótvar. Kié e bályos lak?
Pfúúújj, sertés. Mosson fel az illető állat, illetve vigye le azt a kurva szemetet. Ez az állapot nem trendi, ez igénytelen fasz.
Bocs.
Illetve nem.

DeluksZ 2007.12.12. 13:06:39

A bejegyzést nem olvastam, el, csak érdekelne, hogy kapunk-é valamit a Gárda Tatárszentgyörgyi felvonulásával kapcsolatban. Régen vitatkoztam már, hiányzik.

netező 2007.12.12. 17:44:50

Van rajta egy-két ismerős név, nem ?
www.fn.hu/index.php?id=3&cid=178329&oldal=2
süti beállítások módosítása