DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Elmaradt az Ősrobbanás (Csillag születik, RTL)

2007. november 04. - csunderlik.péter
"És mi vagyok én, kérded.
Egy népi sarjadék,
Ki törzsömnek élek, érette, általa;
Sorsa az én sorsom, s ha dalra olvadék,
Otthon leli magát ajakimon dala."

A hónapok óta tartó reklámhadjárattól kellőképp felajzva, nagy várakozásokkal tekintettem az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsora elé, de ez a mostani premier majdnem akkora csalódást okozott, mintha huszonkét évesen egy pizsamát kapnék születésnapomra. Mert hiába volt konfetti, fájások, könnyek, elfolyó magzatvíz, izgatott mindenki – a csillagok úgy megijedhettek Geréb Ágnestől, hogy ebben az első adásban még nem akartak világra jönni. Ha tudom, hogy ez vár rám, akkor én sem hagyom ott az anyaméh melegét.

Előzetesen minden lyukból az folyt, hogy a megmérettetésre jelentkezett ezernégyszáz produkció közül mindössze a legjobb negyvenhármat engedik majd képernyőre, így hát egyértelmű, hogy a pörköltszaftban fetrengő literessör-fogyasztók, a perverzek, vagy a devianciákat kutató szociológusok helyett (mert nekik [nekünk!] már ott volt a szép emlékű Benne leszek a tévében!) most inkább az úgynevezett igényesebb tévénézőket célozta meg kereskedelmileg az RTL Klub. Ez lenne hát az üzletpolitikai hús és velő, amit aztán leöntöttek egy olyan közszolgálati sziruppal, hogy igazi tehetségek felkarolása, és hogy feltámasztják a Ki mit tud?-ot, mert arra mindig van legalább akkora igény, mint Iránban az antiszemitizmusra.

Ezzel a koncepcióval annak ellenére is egyet értek, hogy tudom, így már a látatlan selejtezőkben kihullanak azok az állatkerti figurák, kik már a puszta megjelenésükkel mosolyt csalnak az ember arcára, hát még ha egy-egy támogató sms-sel kezükbe is nyomhatunk egy foltos banánt. Sajnáltam is, hogy most akkor biztos nem látok majd autodidakta harcművészeket, égő gitáron foggal játszó betripezett bölcsészeket, magukat évek kőkemény munkájával érzéketlenné ivó falusi fakírokat, vagy éppen olyan kocsmai arcokat, kik mert egyszer bebaszva elénekelték a Kétforintos dalt, már azt hiszik, ők a Vikdiál Gyula. Viszont reméltem, hogy kárpótlásul lesznek majd olyan pocsolyákból előmászó népi sarjadék őstehetségek, kik olyat mutatnak, amit eddig kevesen, hogy tényleg születnek csillagok itten. Vagy legalább kikacsint rám Ördög Nóri.

Nem aprózták el. Visszaszámlálással kezdődött, mintha maga Anettka Holdra szállása következne, de ehelyett a versenyzők rontottak be, kik együtt előadták a túlkoreografált nyitódalt, melyhez mindegyikük hozzátette amit tud. Ennek köszönhetően aztán a gyors reakcióidejű tévénéző már menten elhelyezhette a saját kis periódusos-rendszerében a csillagjelölteket. A Janis Joplin, Jimi Hendrix vagy persze Puskás Peti nevével fémjelzett legnemesebb főcsoport nálam csípőből üresen maradt. Nem volt meggyőző a nyitány, de úgy voltam, hogy nem az intróban kell villogni. Hiába, született kegyosztó vagyok.

Bevonult a két műsorvezető. Az elbűvölő Ördög Nórira olyan ruhát adtak, amitől úgy nézett ki, mint egy még félig bebábozódott ritka pillangó, de aztán később lekerült róla egy fölösleges ruhadarab, és menten el is játszottam a gondolattal, milyen lehetne sámlira állni és beleharapni a vállába. Mellette Stohl András ugyan permanensen grimaszolt, de önmagához képest visszafogott volt. Föntről biztos rászóltak, most ne üvöltözzön itt összevissza, mert még a végén a nézők azt hiszik, hogy kokainmámorban jött műsort vezetni, az pedig hogy nézne már ki, mikor az m1-en mostanság ő a szuperzsaru. Csak egyszer üvöltötte el magát, mikor az egyik énekesnő tízest kapott, de akkor úgy, hogy ijedtében még Chilében is falhoz vágta minden kisbaba a cumisüvegét, de talán a tibeti láma is kis híján szamarat szült.

Előbb bemutatták a zsűrit (Falusi Mariann, Náray Tamás, Keleti Andrea, Fábry Sándor), majd Stohl szolgálati közleménye következett, miszerint „nemsokára fölszabadulhat az éter és ömölhetnek az sms-ek”. Hát előre dörzsölhették tenyerüket a pénzeszsákjaikon pöffeszkedő, cilinderes, kövér nagyurak, annál is inkább, mert (Achtung!) most már Romániából és Szerbiából is küldhettek szavazatokat. Ezt többször is hangsúlyozták. Persze csak azért, mert a jó RTL Klub magára vállalta azt a közszolgálati felvilágosító missziót, hogy szertefoszlassa azt az imitt-amott jócskán elterjedt toposzt, miszerint a határon túli magyarok csak transzhumáló pásztorok, esetleg bocskoros szegénylegények, és nem ismerik a mobiltelefont.

Minden fellépőt egy bemutatkozó filmecske előzött meg, melyben szinte minden adatközlést csak nullákra és egyesekre („szeretem” – „nem szeretem”) redukáltak. Talán a műsorkészítők mégse bíztak annyira a második bekezdésemben vizionált igényesebb nézőkben, és féltek, hogy a bonyolultabb információk értelmezésétől egyeseknek esetleg elfüstölhet az agyuk, és a későbbiekben emiatt már nem tudnak sms-t küldeni.

A tizennégy produkciót nem fogom egyenként kivesézni, mások úgyis megírják. A bűvészeket és szabaduló művészeket leszámítva szinte minden műfaj képviselve volt, még a rég elfeledett Hip-Hop Boyzos kopasz emberke is megjelent látványszínháza élén, először nem is akartam hinni a szememnek. Nos, nekem mindegyikből hiányzott az átütő erő. Az ősrobbanás elmaradt, nem született csillag. Többségében jól kivitelezett produkciók voltak, elismerésre méltóak, de nem olyanok, mikre az ember csettint, hogy ilyet még nem láttam.  Egyet leszámítva. Sajnos.
 

És ez az egy mindent elmond a Csillag születik színvonaláról. Mert ha az ezernégyszáz jelentkezőből kiválasztott legjobb negyvenháromba bekerül egy ilyen kritikán aluli antitalentum, ott nagy bajok vannak. Polgár Péter volt az – jegyezzük meg a nevét -, aki saját zenés paródiáit adta elő. Tragédia. Még egy kockás füzetbe is több humorérzék szorult. El lehet képzelni, ha még Náray Tamás is lehordta a sárga földig, pedig ő már az elején leszögezte, hogy nagy varázslatokra számít, és teljesen nyitott mindenre (ühüm), és jelzőként addig csak az „elképesztő”, „fantasztikus”, „igen erős”, „szuggesztív” szavakat használta.  Emberiség elleni bűntett volt ezen önjelölt zseni magánszáma.

És mondom, egy ilyen ember bekerülhetett a legjobbak közé. Ezt egy magát vállaltan értéket közvetítő, a legendás Ki mit tud?-dal kontinuus, nívós tehetségkutató műsorként pozícionáló produkció nem engedheti meg magának. Mert akkor ki tudja, hogy mi jön legközelebb.

Hisz most nem voltak se vicces szentjánosbogarak, se csillagok. Nem hiszem, hogy megnézem a következő adást. A Csillag születikben nincs garancia se a kacagtató balfaszokra, se a figyelemre igazán méltó párját ritkító tehetségekre, hogy itten majd váratlanul kikuruttyol egy Arany János.

Elmaradt a katarzis. Erősen közepesnek tűnik ez a műsor. De azért reméljük a legjobbakat.

Addig is adok én nektek tévében fellépő igazi csodákat, mitől tátva marad a száj:
 




 



 

Végezetül közölném a továbbjutókat, hogy én is nyújtsak valami közszolgálatit: Black Time, Polyák Rita, 4 for dance, Toldi Viktória. Egyelőre nem szükséges megjegyezni őket.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr91217544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Em-patikus 2007.11.04. 08:55:17

Szerencsére én nem néztem meg a Csillag születik című műsort, csupán a közepéig ütöttem el vele az időt, de ez a kis Deep Purple finom. Ők melyik RTL Klub adásba verekedték be magukat? :))))

Garázda 2007.11.04. 08:57:36

Hát én is néztem egy darabig, de amikor a szabadidejében mindent csináló kislány énekelni kezdett, akkor megkérdeztem magamtól, ha a 4000-ből ez az egyik aki bejutott a 42-be akkor milyen a többi?!

Majd jött a csúcs pont a humorista?, aki förtelmes produkciót nyújtott!

Vissza térve a kislányra a zsűri jól benyalt neki mert több pontot adtak neki , mint a 6-7 főből álló sötétben világító kezek, lábak, kalapok produkcióra ami talán nekem az egészben a legjobban tetszett!

Ja és még egy a mikrofon hibás kislánnyal nem kellet volna elénekeltetni még egyszer mert az sem volt jobb mint elsőre!

Hogy Keleti és Náray mit keres a zsűriben az talány, de ha ílyen minőségben folyik tovább a verseny csúfos bukás lesz belőle az biztos!

Zéé 2007.11.04. 09:27:40

"talán a tibeti láma is kis híján szamarat szült. " ???
:) :)

akárki 2007.11.04. 09:31:42

Így jár, aki ilyen marhaságokat néz. Mondjuk Purple helyett.

Gessler 2007.11.04. 09:54:31

Szerintem arról van szó, hogy az RTL eltervezett egy ki mit tud-szerű műsort, és már nem visszakozhatott amikor látta, hogy milyen rendkívül gyenge a felhozatal. A fellépő önjelölt sztárocskák öszzetételéből és "produkciójuk" színvonalából kiválóan lemérhető mai magyar társadalom elbunkósodásának ilyesztően nagy mértéke.
Sehol egy vers, vagy prózamondó, hangszeres zene, operaénekes, parodista. (Az az idétlen ripacs, aki annak mondta magát az nem parodista volt, hanem egy rémálom.)

Ez a rakás szemét méltó párja a Győzike-shownak.

Szálem Alejkum 2007.11.04. 10:06:00

Itt kezdődött a baj:
...."nagy várakozásokkal tekintettem az RTL Klub Csillag születik című tehetségkutató műsora elé"...
Nagy várakozásokkal???? Egy retekklubos műsor elé???
Mega LOL!

Gessler, Te se gondold, hogy az Általad hiányolt tehetségek nem lettek gondosan kigyomlálva a válogatóko. Hogy miért, azt is leírod: mert Győzike mindent visz, minek adnának be a főműsoridőben egy prózamondót, hangszeres embert?
Épp tegnap jelent meg egy interjú a retekklub főmuftijával, aki a következőképpen nyilatkozott a kultúráról:
"Sajnos az emberek többsége nem érdeklődik az ilyen műsorok iránt. Az ilyen típusú műsorok vetítésére ott van az m1, m2 vagy a Duna TV. És egyre több kábelcsatorna lesz, amely ezt tűzi ki célul"

És folytatódik is:
"- Ezt úgy értsük, hogy az intellektuális értelmiségnek való programokat nem adnak, vagy olyan későn, hogy nem lehet megvárni?

- Amint találunk olyan hirdetőket, amelyek hajlandóak főműsoridőben is támogatni ezeket a műsorokat, máris változtatunk."

forrás: www.nol.hu/cikk/470090/

No comment.

mókamiki 2007.11.04. 10:24:24

Miért kell minden blogosnak kényszeredetten poénkonia? Ha nem lennének az olyan erőltettet poénok mint az iraki, meg a cumisüveges talán még az írás is jobb lenne. A műsortól meg mit lehet várni, egy olyan ország ahol semmi újat nem engednek a régiek, ahol valaki 10-20 éve simán megél abból, hogy egy eléggé kétes színvonalú báj-báj szását megeresztett, vagy ahol még mindig léteznek olyan együttesek, mint az Edda, Omega, meg sokan mások.

Cselo 2007.11.04. 10:39:53

Gratula! Méltó társa volt a műsor a "mónikasónak"! :-)
Például az a szegény 14 éves kislány: elképesztően hamisan énekelt. Sok pénze lehet a szüleinek, hogy bedugták a műsorba! Csak azt nem gondolták végig, hogy ezzel milyen rosszat tesznek szegény gyerekkel. Rajta röhög majd a fél ország! De a "humorista", az mindent vert! Inkább éneklésben indult volna, gondoltam az elején, ám amikor az ismert olasz dallal próbálkozott és a vége üvöltözésbe csapott át, akkor ezt is átgondoltam magamban. Inkább maradt volna otthon! Ez a Náray meg kritikán aluli! Jobb, ha nem is mondok semmit, mert csak sértőt tudnék!

yetiman 2007.11.04. 10:40:56

Hát, a "műsor" valóban szégyenteljes produkciókat vonultatott fel, 1-2 kivétellel. És a baj ott kezdődik, hogy ez egyesek szerint (Gessler) "ilyesztő". Szerintem EZ az ijesztő...

Cselo 2007.11.04. 10:42:55

Kedves mókamiki!
Azért az Eddát és Falusi Mariannékat egy lapon emlegetni elég merész dolog! Az Edda a kemény rock műfajában azért mutatott valamit, a Pa-Dö-Dö viszont megmaratdt a Győzike világ minőségén.

hg001 2007.11.04. 10:44:20

Polgár Pétert azért hagyták benne, hogy legyen kit lefikázni. Mellesleg megérdemelte. Az összes többi ömlengést kapott.
Szerintem a tegnap esti műsorban egyetlen eredeti produkció volt: az Attraction látványszínház, ami tök mindegy, hogy kinek a nevéhez köthető, de simán eladható lenne bármilyen show-ban, kis hazánktól nyugatra is.
Az énekeseket már unom ("6 éves korom óta énekesnek készülök", "szeretek énekelni", "nem tudom elképzelni az életemet éneklés nélkül"), meg azt is, hogy kiáll egy tündibündi lány, kandelláber-ruhában, elénekli a fényesre koptatott, már 1532-szer hallott musical-dalt, és majdnem full pontot kap mindenkitől. Nincs fejlődés. Nincs új, nem mernek kockáztatni semmit újat, mert a musical meg a Cserháti-dalok biztos befutók, arra lehet építeni a nézettséget.

Cselo 2007.11.04. 10:47:46

Ja, a kendelláber-lány: hát amíg csak a közepes hangfekvésű dalrészleteket kellett előadni, még csak boldogult valahogy, ám amikor az eredeti dal szerint ugrani kellett volna a végén egy oktávot, akkor nemes egyszerűséggel maradt az addigi hangfevésen. Vagyis, tudta magáról, hogy nem képes kiénekelni az eredeti dallamot. És ezt a csajt ajnározta az igen tsiztelt zsűri! nevetséges!

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2007.11.04. 11:06:49

Szar volt ez a műsor, egyedül Fábry szövegei adtak valami kis szórakoztató jelleget az egésznek.

privet 2007.11.04. 11:26:57

Szánalmas.
Ennyiben foglalnám össze a "parodista" tevékenységét. A "kritikán aluli" és a "tragédia" is találó volt még.
Nulla színvonal, ez pedig az egész műsort jellemzi.
Egyébként például mi ez a hozzáállás, hogy nem értékelik az ötletességet, de ha valaki jajdearanyoskislány, akkor mindegy, hogy mit csinál, dicsérjük és megdobáljuk jó sok ponttal?!
És ez a zsűri?
Keleti úgy tett, mintha univerzális igazság lenne minden általa elmondott kritika (helyesebben vélemény), Falusi alig-alig nézte szakmai szemmel a dolgokat, Fábry látványosan unta magát, Náray meg mi a fenét keres ott? A plakátuktól egyenesen hánynom kell, s fülemmben zakatol, hogy "műanyag a fiú, műanyag a lány"...
A műsor legemlékezetesebb része a lámpás ruha volt, ami mondjuk majd' kiverte szegény - egyébiránt szépen, de nem különlegesen éneklő - lány bal szemét).
A "4 For Dance" legalább megérdemelten jutott be, nem produkálta túl magát, nem öntötte le sziruppal a produkcióját, rendkívül tehetséges néptáncos fiúkat láttunk. Tehetség, ennyi.
Több kéne.
Több is van, csak nem ezen a csatorán...

Elias 2007.11.04. 11:30:37

Miért van ekkora kultusza az értelmiségi gondolkodásnak? Ki akart itt valami mást csinálni, mint eddig?
Retekék akármint csinálnak, megnyerik a versenyt. A TV2 a "néphez-szóló" műfajban sokkal színvonalasabb műsorokkal próbálkozik, rendre elhasalnak mind. Kevesen vannak, akik az első rész után ne néznék meg a következő "Csillag születiket".
Nem tudom, mekkora sikere lenne egy prózamondónak. Nehezen tudom elképzelni, hogy a közepesen művelt réteg vevő lenne rá.
Ha úgy érzitek, "kaszton-kívüli" melós vagyok, tévedtek. De nem áll fel, ha magamra gondolok. Tudom mi mennyit ér, tisztában vagyok a korlátaimmal. El kell fogadni ill. egy igazi értelmiségi evidensnek tartja, hogy nem mindenki áll olyan szellemiszinten, mint ő, de emiatt nem érez kvázi megvetéssel a melósok iránt.

kukacka 2007.11.04. 11:41:18

Szerintem meg kurva jó volt. Mondjuk én optimiska vagyok és pozitív szemléletű. Ennek tükrében, például a kornyikáló kislány produkciója zseniális volt. Rohadtul hamisan előadni egy gagyi nótát ebben a szerkóban, és hozzá elképzelni, hogy miről is szól a Hair és mi ellen is lázadozott a Hair-es nemzedék, utána ez a kis liba a szappanbuborékkokal és a tündérkisasszony szerkóban. Hűűűűűűűű! Most őszintén, Monthy Pythonos produkció. Ettől szerintem még Galla Miki is beindult, nemcsak a pedofilok. Rég szórakoztam ilyen jól.

Az is zseniális volt, hogy a zsűritagok egymás váltogatva közölték, hogy halvány lila gőzük nincs az adott műfajról. Ez már-már paródia kategória volt. Mintha direkt fricskázták volna a Megasztárt.
Ami egyébként teljesen nyilvánvaló: a műsor készítői kínosan ügyeltek, hogy nehogymá valaki szakmázással zsibbassza a nézők agyát.

Ja, és az milyen volt, amikor a kandelláberes csaj ruháját dícsérték és még "a fény is kigyúlladt rajta, hihetetlen!". Itt már kész voltam. Bruhaha...

Egyébként én ilyen színvonalra számítottam, úgyhogy én direkte jól szórakoztam, a Kill Bill-re megfelelő hangulatba hozott. :)
Jövő héten remélem marad ugyanez a felállás: nyáltenger után mészárszék. Zseniális műsorszerkesztés!!!!!WoW!

És igaza van a Retekklubos faszinak: ha valaki valódi értékekre vágyik, az ne egy ilyen országos, a lehető legtöbb néző igényeit kielégíteni akaró kereskedelemi TV-csatornát bámuljon, amelyiknek az van a címerébe vésve, hogy "a nézőszám generálta profit az Istenünk".

ricu 2007.11.04. 12:16:02

Én a telefonos pontszámokra lettem volna kíváncsi, mert a színvonal alapján szerintem csak az erős idegzetűek bírták végig... Vagy a rokonok.

vitray 2007.11.04. 13:09:57

vajon a műszakihiba előre be volt tervezve?

VJ 2007.11.04. 15:37:09

Hát szerintem is sok szar volt tegnap, de azt is el kell ismerni, hogy akadt egy-két jó produkció. De ugyanez igaz itt a blogozókra is. A naggya szar fikázógép, aki a fél életét a billentyűzete püfölésével tölti. :-) Blogot ír, hozzászól és közben önnön felsőbbrendűségéről sző rózsaszín elméleteket. Hát igen ezt sikerült ide összehányni, ezek vagytok ti. :-)) Szánalmasabb, mint a műsor. Az fáj, hogy tegnap volt 4-5 olyan fellépő, aki speciel nagyon tehetséges volt, és megérdemli a sikert. De a ti fajtátok jobban szeret fikázni, ezt élitek. Ahelyett hogy a jóra figyelnétek, értékelnétek, nektek az okoz örömet, hogy szidhattjátok a másik kurva annyát. Nektek ez jutott, remélem annak a pár emberkénk, akik tényleg jók és elindultak ezen a vetélkedőn, azoknak majd több jut, mint a ti kis szánalmas életetek. Na puszi mindenkinek.

Vizkeleti László 2007.11.04. 18:30:07

Azt gondolom erről az egészről hogy azt a legegyszerűbb basztatni akit nem is ismersz. Ezáltal nincs semmi felelősség. Névtelenül, Nemtelenül, Embertelenül lehet szitkozódni! Egy dolog miatt írok egy BLOG-ra! ez pedig az hogy a "Kandelláber-lány" akit amúgy Polyák Ritának hívnak, az osztálytársam. Ha ismernétek, és tudnátok mi van emögött a három perces dal mögött, elszégyellnétek magatokat! ha lenne bennetek némi erkölcs, ízlés! Csak annyit kérdeznék tőletek: Mióta értetek ti a zenéhez? Soha nem lesz egyikőtöknek sem ilyen tehetsége semmihez! Mert a fikázás a tehetségtelenek reszortja! Ha nem lehetsz színész légy szinikritikus és kész! Semmi közötök a műfajhoz! Aki azt hiszi hogy Rita nem tudta elénekelni a dalt: az próbálja utána csinálni! (cselo) (miért kell a kákán is csomót keresni?)
Vállaljatok már felelősséget azért amiket írtok! Ez nektek csak szórakozás, (gratulálok hozzá) de másnak ez egy romboló kritika és még ha nem is veszi fel -mert mondjuk meg, nincs közötök a szakmához- akkor is fáj neki! És ez tesz titeket boldoggá? Őszintén undorodom!! Köszönöm annak aki elolvasta! Vizkeleti László voltam :)

brunhold · http://www.hackedgame.try.hu 2007.11.04. 19:58:05

szerintem jol mellefogtak ezzel a musorral.

travis 2007.11.05. 00:24:42

T Vizkeleti László,

A kritika egy műfaj, ami már nagyon régóta létezik. Aki pedig ma egy magyar kereskedelmi csatornán vállal fellépést egy ilyen műsorban, ilyen koncepcióval, ilyen emberállománnyal, az joggal számíthat a szurkálódásra, mert a jobb ízlésű néző pont leszarja ki mennyit készült a műsor előtt.
Amikor a Mafilmhez jártam filmes suliba, az elsőként tanították meg: csak az számít ami a képen van. Minden más nem létezik.
És ha ezen a képen történetesen Stohl Buci is szerepel, aki a dekadens ká-tévézés egyik tipikus figurája, minden ízlsételen botrányával egyetemben, akkor ne számítson senki túl sok jóra. Stohl jelenlétével egy műsor súlyos mínuszból indul. A kontextus ugyanis elválaszthatatlan! Ezt sokan előítéletnek nevezik, de korántsem az. Természetes reakció.
A vizuális kultúra így működik, tetszik, vagy sem!
Ja, és a kritikus nem tartozik magyarázattal a véleményét illetően. Ha nem tud vele azonosulni, keressen más orgánumot! A Találkozások magazinban biztos dícsérni fogják a Ritát, mérget vehet rá. De nyugodjon meg, nem azért, mert esetleg jó volt, hanem mert az ő "termékük".

privet 2007.11.05. 09:20:49

1. Aki a blogot blogon fikázza, az blogozik.
2. A kritika műfaji jellemzőit remélem travisen kívül más is ismeri, illetve remélhetőleg innen megtanulja.
3. Én speciel értek a zenéhez, éveken át énekeltem / éneklek.
4. Miért nem lehet intelligensen véleményt nyilvánítani? Még ha el is tekintünk az őrületes helyesírási hibáktól (nem az elgépelésektől, hanem a hibáktól), az ennyire mocskos beszéd miért "kötelező"? Érzelmek kifejezésére vannak más szavak és eszközök is.
5. Nem ismerjük egymás életét, nem kell azt szánalmasnak nevezni és személyeskedni, maradjunk csak a kritika tárgyánál, a produkciónál, a műsornál.
6. Szerintem is voltak jók. Kb. 3-4. De kár, hogy ők is ehhez a csatornához adták a nevüket... Én is jártam filmelméletre és vizális kultúrára, ez az egész csak a sztárok kitermeléséről szól. A másik csatorna már megtette ezt. Olcsó, jövedelmező, szerződéssel kötve majd bármikor ugráltatható.
7. Kár.

Adrienn 2007.11.05. 11:18:45

Nekem a parodista nagyon is tetszett (ő legalább nem vállata túl magát). A végére olyan szinten belelkesült, és olyan szinten egyszerű maradt h megnevettetett. Nem juttatnám tovább, mert nem tartom művészetnek amit produkált, de ő tetszett majdnem a legjobban. Az absz. befutó nálam is a sötétben kezek-kalapok voltak.

Amúgy meg a műsor túl hosszú, a bemutatkozó szövegek überszarok, az énekesek átlagosak.

WilsonStaff 2007.11.05. 11:29:25

Ez a Deep Purple tényleg király ! (Holnap koncert! :-) ) Ők soha nem tudtak volna bekerülni egy magyar tehetségkutatóba...micsoda? 9 perces szám...?...viszontlátásra !
Egyébként , Csucsuka, nehogymár nem tudtad előre hogy a Csillag születik nem fog nagymértékben különbözni az ATV vagy Budapest Tv szombat esti szórakoztató műsoraitól, csak a díszlet kerül többe.
Apropó, majd ezekről is írnál egyszer ?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.11.05. 17:41:41

Hát persze, hogy írok majd róla. A Deep Purple-höz annyit, hogy Ian Gillan tudtommal már nem énekli koncerten a Child in Time-ot, gondolom azért, mert belátta, hogy ennyi idősen már nem tudja olyan jól elénekelni. Ez egészséges önkritika, ami fölöttébb hasznos. Például én sem adok elő popparódiákat, mert leginkább kínos lenne. Egyébként botfülem van, így, hogy mondjuk az a 12 éves kislány hamisan énekelt volna (mint ahogy valaki kommentelte), az nekem nem tűnt föl, de volt egy határozott érzésem, hogy nem, nem, ezt nem kéne, de mivel ebben az országban is van legalább tízezer pedofil, hát berakták, had ömöljenek az sms-ek, meg más is, ugye.
Az meg valóban túlzás, hogy nagy reményekkel vártam, meg mittomén, de azért úgy voltam, ha már kihagyom a szombati Quimby koncertet, akkor megnézem ezt, hátha fasza lesz. Vagy legalábbis gyenge nem. Ehhez képest, hát ezt már kifejtettem.

Egyébként eddig nem esett szó a második versenyzőről, Szegedi Zoltán pécsi egyetemistáról, aki ott térdzokniban énekelt. Gyomorforgató produkció volt.

"csak az számít ami a képen van. Minden más nem létezik." ezt meg zsebreraktam:))

minden jót! Cs

csipikeazóriástörpe 2007.11.11. 19:47:39

Tisztelt Vizkeleti László!

Olvasva írását, arra a következtetésre jutottam, hogy ön szerint bármilyen kritikát csak az adott műfaj kimagasló művelője fogalmazhat meg.Miért?Ha egy produkció nem érint meg(neadjisten minden kritikán aluli)akkor hadd mondjam már ki, hogy szar!Olyan stílusban amilyenben jónak látom.Ugye, a stílus maga az ember...
Búcsúzóul:tojást sem tojtam még életemben, de mégis meg tudom mondani, ha záp...

Linda 2007.12.29. 17:22:45

Tisztelt Fiatalok!
Igazatok van,, éppen ezért kérlek benneteket, legalább ti ne süllyedjetek le erre a színvonalra, amit láttatok, láttunk! Remélem nem hiszitek el, hogy ez a nézők szavazatai alapján jutott be, aki bejutott! Illetve aki nyert. Mert valljuk be magunknak, hogy volt ennél sokkal jobb produkció amit csinált ez a kis fiú. Szívem szerint én nem is engedtem volna gyerekeket ebbe a műsorba. Nektek annyit, olvassatok sokat, és ne nézzétek az ilyen színvonalú műsorokat. Linda
süti beállítások módosítása