DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Húsrágó hídverők

2007. október 27. - csunderlik.péter

A kereskedelmi forradalmárok megint betömték a piaci rést, mert forgalmi dugóra aztán akkora igény van, mint Kelemen Annának a lófaszra.

A minél nagyobb médiafigyelem reményében már jóval előtte világgá kolompolták, hogy a taxisblokád évfordulóján majd egy szürkemarhacsorda vonul föl az Erzsébet-hídra, hogy majd gyalogsági támogatásukkal pár autó még keresztbe is álljon, mint a Csollány Szilveszter. A rendőrök persze már várták a seregletet, amit csaholó puliként szűk egy óra alatt le is tereltek a hídról, és még csak a csipát dörzsölték szemükből a dunai monitorok, mikor már a városi akadályverseny kezdődött meg: különböző állomásokkal, megannyi mókával, számháborúval, biztos volt idő előtt bebaszott matektanár is.

A hadi eseményeket hadd ne részletezzem, azt majd úgyis elregélik a jokulátorok, vagy szép időben előadják bábosok, idétlen garabonciások Meg persze ott a Metró újság is, ugye, mint alapvető vonatkoztatási pont. A lényeg, hogy a Nap még nem hágott delelőjére, mikor már a hídfoglalók kisebb részét lekapcsolták, a többség azonban a híradások szerint egyszerű járókelőnek adta ki magát, így rájuk nem sújthatott le a munkásököl, vasököl. Hát igen, ha a lázadók zeppelinnek álcázzák magukat, a rendőröknek rögtön szemet szúrt volna, de talán még az is, ha egy lámpaburát nyomnak a fejükre. Zseniális trükk.

Ebből is látszik, hogy ezek képzett városi gerillák. Kaméleonok. Veszélyesek. Leleplezésükhöz nem lehet eléggé sötét egy zsaru, talán csak Will Smith szúrja ki az ilyen rejtőzködőket, vagy abból a másik ufós filmből az az emberekkel kooperáló földönkívüli  nyomozó, kinek oly szakadt volt az arca, mint a Niki Laudának. Hihetetlen, mint az X-akták, vagy a Frei Dosszié.

És akkor most záruljon Miki Mókatára.

Mert mindeközben lebénult a fél város. Nem mellékesen. Akkora dugó lett, mint egy néger farka, hogy a klasszikus hasonlattal éljek. Tízezrek rohadtak buszokban, autókban, miközben mindenről lekéstek. És akkor még a környezetszennyezés is, amit most még át se lehet számolni lélegeztető gépekbe, hogy mindenki megértse.

Faszért kellett ez. De tényleg.

Nem tudom mi volt a fedőneve a mai akciónak, talán a Z-terv lehetett, merthogy a múltkori volt a nevezetes Ipszilon.  Önmagában már ez is bizonyítja, milyen hatásfokkal dolgoznak ezek a lánglelkű ellenállók. Az emberek általában az A-tervvel kezdik, és ha az nem jön be, akkor jön a B-terv, és így tovább. Csakhogy itt mindegyik terv egyszerű, akár egy bot. Meg élettelen, és rövid úton vége van, hogy továbbfűzzem a hasonlatot. A mai nappal hát végére értünk a latin ábécének, úgyhogy legközelebb kezdődhet a görög, majd a rovátkolt, végül - horribile dictu- a héber, de akkor talán már a következő választásnál leszünk, 2010-ben. Merthogy a kormányt nem fogják az ilyen akciókkal megbuktatni, az sicher. A balos vezetők a Halálcsillag biztonságában még legalább két és fél évig vígan eszik majd a szarvashúsos pizzát, vagy az arizóniai bikapinát, míg a lázadóknak csak egy zabszem jut a seggébe. Arányaiban mégis inkább velük lesz tele egyre több embernek a töke. Az ilyen blokádok miatt, például.

Mert. Kíváncsi lennék, hogy ezek a nemzeti hídlezárók hogyan reagálnának, ha ők szopnának egy kapitális dugóban, amit mondjuk a Biszku Béla Emlékkommandó okozott. Biztos nem úgy, hogy nyugton maradnak az autóban, és miközben szénsavmentes ásványvizet kortyolnak, betesznek egy chill out albumot, amelyen zen-zene alá egy bociszemű lány pisacsobogása van keverve, és aztán hátradőlnek relaxálni, míg újra el nem indul a forgalom. Van egy sejtésem, hogy kurva idegesek lennének. Hát engedtessék meg, hogy a kádárista kehes nép is az legyen.

De a legjobb az lenne, ha csak végszükség esetére hagynánk az ilyen városbénító demonstrációkat. Ez közös érdek. Népfrontos.

Félreértés ne essék. Nem azt mondom, hogy a demokrácia abból áll, hogy négyévenként szavaznak a polgárok, és amúgy meg kuss legyen. Tessék tiltakozni nyugodtan. Persze azt aláírom, hogy az előre bejelentett demonstrációk sose annyira ütősek, mert többnyire kilúgozottak, de vannak más lehetőségek is. Olyanok, ami miatt nem szop a munkába, iskolába, vagy a titkolt szeretőjéhez egy szűk időintervallumba épp beférő öt és fél lökéses rundra igyekvő egyszeri ember.

Nota bene. Például az éjszaka leple alatt szarral felírni valami látványos helyre, hogy „Gyurcsány takarodj!”, vagy mit tudom én, amit akarnak a lázadók, persze félkövér betűkkel.

De ha a blokád miatt dugóban rohad a magyar, akkor hiába is értene amúgy egyet a kormánybuktatással, előjön belőle a klasszikus Garfield-mentalitás, hogy miért pont most, miért pont én, majd haragja zsigerből a hídlezárók ellen fordul, és dühében odalesz a kuruc-szolidaritás, és autójába befészkeli magát bazsalyogva Gerő, a húsrágó hídverő, hogy ugye, bezzeg nálunk lenne Rend, Fegyelem, használható hidak, és lehetne nyugodtan közlekedni.

És ahányszor egy késésben lévő autós ilyenkor képzeletben rábólint, az mind-mind egy újabb szög a nemzeti radikálisok által vizionált forradalom koporsójába.

Ezt kéne csak megérteni, ha annyira akarnak kormánybuktatást.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr35209472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TLR4 2007.10.27. 07:32:58

Csucsu, ez nagyon jó lett:))De tényleg, miért is lett Y-terv?!

0xFFFF 2007.10.27. 07:36:17

Fura. Tegnap egészen jól lehetett közlekedni a városban. Mondjuk pont az Erzsébet híd az, ami nekem kiesett. Az aglomerációból is dugómentesen értem be óbudára, pedig 99%-ban békástól csak lépésben lehet menni. Konzekvencia: Minden napra kéne hídblokád, akkor lehet közlekedni. ...egyébként meg az szdsz útfelújításnak/metróépítkezésnek álcázott blokádjairól is írhattál volna, azok bosszantóbbak, mert azoktól tényleg nem lehet közlekedni, cserében meg lenyúlják az adóforintjaidat.

Almaspite 2007.10.27. 07:42:26

Azért lett ipszilon terv, mert ez volt a hasonlat az \"UTELÁGAZÓDÁS\" kifejezésre. Az ipszilon szárai ugyanis elágazódnak... De ezt több fórumon, többször is elmondták, nem is értem, hogy miért nem jutott el hozzád ez az információ...

Anthony Other 2007.10.27. 07:52:37

Azért a Levegő Munkacsoport ténykedése is megérne egy misét, ha már dugókról van szó.

TLR4 2007.10.27. 07:54:32

Aha, ezt nem tudtam (azért ennyire nem foglalkoztam ezekkel ennyire mélyen, van ennél fontosabb dolga is az embernek). Csak azt nem tudom, hogy akik ilyen jól elvannak (hídfoglalás reggel, tüntetés nappal, Molotov-koktél esténként) azok mivel is foglalkoznak tulajdonképpen? Mert nem szakadnak meg a sok munkában.

OFF: Pesten azért nem lehet közlekedni ált., mert nincs készen az M0-s (M3-as autópályáról átmenni a Dunántúlra kész rémálom), a hídfoglalás meg erre rá is tett, mert az Erzsébet-hidat választják sokan M3-M1 viszonylatban. Ja, és emiatt szennyezett az egész belváros is...

Galad · http://galad.freeblog.hu 2007.10.27. 08:04:15

bringásfutárként jót röhögtem volna az egészen, de a reszkír miatt, hogy a feleségem nem ér el a bölcsödébe a gyerekért, letörölődött az arcomról a vigyor.
Egyébként vicces, amikor az alkotmányban kirajzanak a teknősök (nem olyan az új páncélzat?), és tömötten szirénázva balra el. Már mennék át, amikor ellenirányban szirénázva delegáció.
Tényleg, ha két ilyen hoperfontos konvoj keresztezi egymás útját, kinek van elsőbbsége? Az erősebb kutya baszik?

0xFFFF 2007.10.27. 08:06:59

Hmmm. És még annyit a dugóról, hogy az Erzsébet híd dugóját nem a demonstráció okozta, hanem a mindkét irányban, a szélső sávban parkoló rendőrségi járművek...ami azért vicces, mert a futkározunk mert félünk szervezet pont azért lett odaküldve, hogy elhárítsa azt, amit okozott. :)

bocsika 2007.10.27. 08:10:17

a dugókról: soha nem lehet élhető egy város, amíg el nem fogadják:
Az autó a város gyilkosa.

Másképpen: soha nem lehet elegendő utat építeni egy városban az egyénileg, autóval közlekedők számára. Tehát a dugó nem egy esetleges jelenség, amit el lehet kerülni, nem: a dugó az önző emberi viselkedés szükségszerű következménye. Élhetetlen, mérgező levegőjű város, mert seggünket nem bírjuk biciglire vagy BKV-ra feltenni? IGEN, mi ezt akarjuk!

TLR4 2007.10.27. 08:10:28

De az illegális demonstráció okozta a dugót: ha nem lett volna demonstráció, nem parkoltak volna ott rendőrségi járművek. Ilyen egyszerű.

vorvor 2007.10.27. 08:25:59

A Garfield mentalitásnak épp a Csucsukák a zászlóvivői. Ez egy rossz írás. A szerző kiveíti álláspontját és véleményét, majd arra reflektál. Manapság gyakori baklövés az újságírásban is.

Steve the Great 2007.10.27. 08:30:35

Őszintén szólva nem hiszem el, h. nincs kiadva a rendőröknek nemhivatalosan, h. ha már néhány elmeroggyant kimegy hídlezárni, lehetőség szerint fokozzák ők is káoszt...
(Meg voltak ilyen érzéseim az okt.22-i esti fogócskánál is...)

0xFFFF 2007.10.27. 08:35:37

edka fiam, semmi sem ilyen egyszerű...mert a te faékszerű logikád szerint, ha gyurcsány nem lett volna, tüntetés sem lett volna és akkor nincs ez: index.hu/cikkepek/0710/belfold/hidlezaras//.gdata/gpb_mti04.jpg

vagy

ha nem lett volna rendszerváltás, gyurcsány sem lenne ott, ahol, nem lett volna tüntibündi, és a dekások sem parkolták volna halálra a böszit.

vagy

ha annó nem vándorolunk be, nem lett volna dózsának tüzes trónja és a kommunista demokrácia is elkerülte volna kicsiny népünket, miáltal nem kellett volna módszerváltást csinálni....érted ugye ?

Maddness69 2007.10.27. 08:43:54

"De az illegális demonstráció okozta a dugót: ha nem lett volna demonstráció, nem parkoltak volna ott rendőrségi járművek. Ilyen egyszerű."

A kormány okozta a dugót. Ha azt mondják, hogy bocsika tévedtünk, adócsökkentést mondtunk, de valójában adó növelést értettünk alatta és új választások valódi, valós programmal, akkor nem lett volna dugó.:) Ilyen egyszerű.:)

Maddness69 2007.10.27. 08:47:04

Már látom 0xFFFF 2007.10.27. 08:35:37 is kifejtette, amit mondani akartam. Faékszerű logika. Nekem tetszik.:)

2007.10.27. 08:57:06

Ajóédesannyukat!

vébermester 2007.10.27. 09:04:05

Jézusúristan, aztán mit gondolsz, te hogy/hol/miből tanultad ezt a kis aranyos, gondosan elrendezett módon borzas stílusodat? Azt kellene megérteni, hogy ezek a "szürkemarhák" hittek abban, amit csináltak, akármi okból is, nem úgy, mint Ti a minden bizonnyal igen felelősségteljes munkátokban, ahonnan "el" késtetek miattuk. "Szopnának egy kapitális dugóban". Ja, mer az az igazi szopás ám, meg az évhalasztás, nemde? Szobatudós!

Sajnálom, nem akartam sértő lenni, csak pontos.

Faék_Logika 2007.10.27. 09:06:13

Értem én, hogy nem tettszik a rendszer (vagyis a rendszer vezetői), azért azt nem értem, hogy emiatt miért az egyszerű embereket kell szopatni??? Nem mellesleg a tegnapi dugóban nem csak az autósok szivtak, hanem a bicajos futárok kivételével mindenki. Azért kiváncsi lenék rá, hogy mennyire lennétek ilyen empatikusak, ha mondjuk Ti nem értek be BKV-val pl. a nyelvvizsgátokra, amire horror pénzeket költöttél és félévente egyszer van!!!

Faék_Logika 2007.10.27. 09:09:18

Az terroristák is hisznek abban amit csinálnak. És kb. ugyanigy leszarják, hogy ez esetleg másnak problémát okoz.

valaki 2007.10.27. 09:20:41

Mindenki csak azt tudja mondani, hogy így ne...
Ki tud mondani egy értelmes alternatívát a kormány lemondatására?

Ahmet · http://www.tinylittlebigthing.blog.hu 2007.10.27. 09:27:24

valaki 2007.10.27. 09:20:41
Önfelgyújtós tiltakozás a Parlament előtt?

kex 2007.10.27. 09:32:40

Erre van a négyévenkénti népszavazás.

Faék_Logika 2007.10.27. 09:34:55

Vagy, ha már annyira foglalni akarnak, akkor esetleg bekempingezhetnének Gyurcsány kertjébe.

kex 2007.10.27. 09:35:54

...vagy esetleg foglalják a kurva anyjukat!

zetor 2007.10.27. 09:43:42

válasz valakinek értelmes alternatíva: 2010!:-))

NIL7 2007.10.27. 09:48:28

Engem a problémának az az oldal érdekelt volna jobban, hogy Kelemen Annának mekkora igénye van a lófaszra. Nem elég-e neki a megemlített néger farok?

NIL7 2007.10.27. 09:49:50

Engem a problémának az az oldala érdekelt volna jobban, hogy Kelemen Annának mekkora igénye van a lófaszra. Nem elég-e neki a megemlített néger farok?

valaki 2007.10.27. 09:55:01

zetor
Sajnos akkor sem lesz kit választani, mert minden politikus hazudik...

kex 2007.10.27. 09:57:32

Hát válasszatok engem! Én még soha nem hazudtam az embereknek! :)

Faék_Logika 2007.10.27. 09:59:10

Na, végre ezt is felismerte valaki! Bár gyanitom, hogy mióta a politikus a politikus, azóta hazudik.

Speret 2007.10.27. 10:01:34

0xFFFF 2007.10.27. 08:35:37 Azt hiszem igazad van. A zsaruk ezt tényleg nagyon elbénázták. De te, a nemzet zsenije, a logikatudományok fénylő üstököse, biztos tudod a módját, hogyan kell hídon szakszerűen tömeget oszlatni úgy, hogy a rendőrség nem megy oda. Csak tippem van: helikopterről kellett volna egyenként kipecázni skacokat? Nekünk tudatlan tipliseknek úgy tűnt a rendőrautó konvoj a buszsávban állt, funkcióját is inkább mesterséges kordonnak, mint útelzáró barikádnak láttuk. A forgalmi sávokban autók közlekedtek, igaz lassan, és a forgalom csak nagyon rövid időre állt le, ha jól emlékszem akkor sem a vízágyúk, hanem a kisdobosok voltak útban. Mi tiplisek nem láttunk sem félő, sem futkosó rendőröket a hídon. Volt ott még sok sajtós, pár trikolorba csomagolt, bőszen zsidózó, kétszáz kilós zsírmagyar, meg egy kisdobos raj (na jó, őrs). Funkcióját tekintve az egész inkább egy cseles, furmányos, kuruc sajtótájékoztatónak tűnt, semmint népfelkelésnek.

zetor 2007.10.27. 10:02:46

valaki Akkor nem mindegy neked h ki van \"hatalmon\"?

0xFFFF 2007.10.27. 10:03:00

Esetleg kex kurva anyját is elfoglalhatnák.

tompus 2007.10.27. 10:03:23

A média is rájátszott erre. Ha nem kántálták volna napokkal korábban, hogy hídlezárás lesz, a 3 kurucinfót olvasó hülyén kívül senki sem lett volna ott.

0xFFFF 2007.10.27. 10:05:35

Speret. A rendőrségi gépjárművek - tekintettel a skodák és mikrobuszok tömegére - nem vesznek részt oszlatásban. A rendőrségi oszlatás ugyanis nem halálragázolást jelent. Ezeket nyugodtan otthagyhatták volna az erzsébet híd alatti, kb. 500 gépkocsi befogadására alkalmatos parkolóban és felsétálhattak volna a mislenbabák a tonfával oszlatgatni. Ezzel két értékes forgalmisávot azonnal felszabadítottak volna akkor is, ha nem nyúlnak a tüntibündi bagázshoz. :) Ez tényleg ennyire egyszerű :)

kex 2007.10.27. 10:07:45

0xFFFF: Csak Petőfit idéztem, ahogy ifj. Hegedűs is...

0xFFFF 2007.10.27. 10:12:30

Én meg téged kex, ahogy te hegedűst, aki Petőfit....

kex 2007.10.27. 10:20:06

0xFFFF: Nem csak akkor kell megsértődni, amikor esetleg olyat hallasz, amit magadra tudsz venni, hanem akkor is, ha másokat bántanak vele!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.10.27. 10:22:08

"Biszku Béla Emlékkommandó"

Biszku Béla még él az utolsó híreim szerint, most 86 éves, így az emlék azó még nem aktuális...

"ha nem lett volna rendszerváltás, gyurcsány sem lenne ott, ahol"

Vagy pont, hogy igen (amilyen rámenős), csak nem lehetne ellene tünteni :-)

Faék_Logika 2007.10.27. 10:22:58

Hát ja, vagy esetleg jöhettek volna a rendőrok BKV-val is. Mi az, hogy csak mi buszozzunk?

Speret 2007.10.27. 10:23:04

OxFFF megnevettettél! Az Erszébet-híd alatti parkolóban reggel nyolckor EGY autót sem lehet leparkolni, nem hogy egy konvojt. Ráadásul arra próbáltam utalni az imént, hogy a mislenbabák nem parkolási gondokkal küzködtek, amikor kordont húztak a szélső sávban az autóikkal, hanem mesterséges akadállyal elzárták a járdát az úttesttől, kiváltva ezzel +200 tonfát és rendőrt. Mindkettőn problémás átmászni, csak a rendőrautó nem vág pofán, ha megpróbálja valaki. Tehát humánusabb megoldás, mint a rendőrsorfal.

dé208 2007.10.27. 10:24:17

A fő geciség az, hogy minden hireszköz ezzel van elfoglalva, hogy a blokád igy-meg úgy pedig minden péntek du.előjöhetnének a forgalmi aggodalmaikkal, amikor képteleség közlekedni pld.az Árpád hidon, vagy a Váci úton kifelé,vagy az MO-n, vagy azM3-on kifelé.........
Vagy remélhetem, hogy az is mind az antigyurcsányiisták aknamunkája ?

Faék_Logika 2007.10.27. 10:32:50

dé208, ami folyamatosan probléma az nem hir. Ha alapvetően a dugó lett volna a probléma, akkor bekapcsolaták élőadásba valamelyik forgalomfigyelő kamerát. A hirértéket az adta az eseményeknek, hogy a szalagcimekben szerepeltetni lehetett a "gyurcsány","hidblokád","radikális" szavakat.

dé208 2007.10.27. 10:40:14

Dear Falékelő !

Akkormostmármegvagyoknyugodva.

Egyébként meg a bicajos futárok is szivhattak, legalábbis az olyanok mint amelyiknek az ellenőrök
kib@szták a bringáját a Hévről mert jegy nélkül utazott. /Vágod! a futár+bringa a Héven/ szóval
ha ugyanez a futár most éppen buszozott akkor
bizony cumi volt.

Faék_Logika 2007.10.27. 10:45:21

Na jó,jó. de az már nagyon speciális eset.

DeluksZ 2007.10.27. 11:56:51

Tompus: Hidd el többen olvassák azt, mint ahányan az országban élnek. Lehet, hogy neked sem ártana...

Csucsu. Bejegyzés Budapest első forgalmi dugójáról? Ez is megtörtént? Faszomért tesz mindenki úgy, mintha ebben a rohadt fővárosban nem lenne mindig az úthálózatok fele lezárva, vagy felújítás alatt.

TLR4 2007.10.27. 12:48:52

Na, azért vegyük át mégegyszer. Attól még, hogy vannak emberek, akiknek nem tetszik 1-2 ember a politikai tevékenysége (pl. a jelenleg hivatalban lévő miniszterelnöké) az nem jogalap arra, hogy hidat foglaljon, ezért késsenek el az emberek a munkájukból, meg verje szét a magyar fővárost. Főleg akkor, ha ezek az emberek nem dolgoznak semmit, (hiszen hidat foglalnak) és majd az adófizető állampolgároknak kell megfizetni mindezt, ahelyett mondjuk inkább az a pénz oktatásra, vagy tudományra fordítódna. Lehet normálisan, európai módon is kifejezni az ember véleményét pl. írjon blogot, szervezzen aláírásgyűjtést, népszavazást, stb...és arra lesz 2010, és akkor majd NEM szavazok azokra, akik nem tetszenek.
Véleményt kifejezni sokféleképpen lehet, így is, de ez már nem fér bele a törvényes eszköztárba, így ne csodálkozzon azon senki, ha a rendőrök éppen elállnak egy sávot.

uncletibi 2007.10.27. 13:54:57

Mindenkinek!
Úgy látom a hozzászólásokból, hogy leginkább /fő/ városi gyerekek vagytok.

Az egész cirkuszból kiderült, hogy ez az egész sokatokat zavart. Úgy gondolom, hogy egy saját szempontból fontosnak gondolt ideáért - semmiképpen nem lehet százakat - ezreket hátrányos helyzetbe hozni, felelősségrevonás nélkül - lásd közlekedés Budapest.

Nem is beszélve az okozott károkról.

Írtam ezt a bloggott azon megfontolásból, hogy
v i d é k i vagyok, de bele gondoltam az össztetört autók - közterület - vállalkozók - magánszemélyek káraiba, hogy mi az ami egynémely
embernek látszó személyeket erre felhatalmazhat
E R R E?

És végül mi az ami meggátol egy állam igazságszolgáltatását,hogy meg akadályozza párszáz gyökér szórakozását a Fővárosban??

aranyhaj.blogspot.com 2007.10.27. 13:57:26

Már írtam a blokádról a blogomban. Politikán kívül vannak még új - mindenféle témájú - hírek, képek és hasznos linkek is. Mindennap újítom!
aranyhaj.blogspot.com

Pajorbácsi 2007.10.27. 14:01:33

Nem kell ezt a hídelzárást túlmisztifikálni!

Én például Erzsébet-hídon járok munkába reggelente. Aznap kerülőt kellet tennem az útonállók miatt, mondtam is félhangosan, hogy a "kurva anyjukat...".

Az útonállók kifejezés a bűnözők kifejezés szinonímája ugye. Tehát ezeket a bűnözőket le kellett takarítani a hídról, hogy a soktízezer normális polgár tudjon közlekedni. Erre való a rendőrség, aki az eltakarítást, meg letartóztatást meg is tette. Csak lassan, és ez az egyetlen bajom a dologgal. Miért nem csinálták lendületesebben? Ki a faszomat érdekel, ha egy kicsit jobban megütnek egy bűnözőt!?

(Ezt csak az emberjogi aktakukacok szokták utólag videón nézegetni, de ők is csak addig, amíg nem költöznek a Nagymező utcába. Kívülről nézve könnyű emberi jogokról papolni.)

DeluksZ 2007.10.27. 14:04:15

edka: te elhiszed, amit leírsz? ezt tanították az iskolában, vagy ezt olvastad a tankönyvekben? mert nagyon felvilágosult, látszat-széleslátókörű, európai hangnem ez kérem, s mint valami elit papagáj, úgy hajtogatod a butábbnál butább közhelyeket.

Kíváncsi vagyok, menne-e fordítva is? Hogy milyen politikai tevékenységek nem férnek bele a törvényes keretbe? Miféle rendőri intázkedések nem férnek ugyancsak a törvényes keretek közé?

Az ilyen zsúrpubik mindig azzal jönnek, hogy "De kérem ennek nem ez a módja. van nekünk egy jogállamunk, egy demokráciánk, tessék úgy tiltakozni, kussban, a hátsó sorból, papíron. Hogy képzelik..." és azt hiszik, hogy ezek az emberek most éppen ennek a hobbynak (kormányellenes lázadás) hódolnak, de kérem ez nem olyan, mint egy délutáni teazsúr, ide nem azért jön az ember, mert kedve van hozzá. Senki nem gondol bele abba, hogy igen, talán egyeseknek ami most van az rossz, ami jelenleg politikai szinten folyik az tarthatatlan és ellehetetleníti őket? pont azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat akiket Tibibácsi olyan hevesen véd és részvétje kitárulkozó szárnyai alá vesz?

Fogja már fel minden kisiskolás. ez nem tankönyv és nem demokrácia. És tüntetni sem azért tüntetnek az emberek, mert Győzikéék vállnak. Azért, mert nekik rossz.

/Elgépelésekért bocsi nincs időm átolvasni./

Speret 2007.10.27. 14:38:37

DeluksZ, belegondoltam. És képzeld engem is ellehetetlenít, nekem is rossz. De nem gondolom,, hogy jobb lesz, ha megbénítom a fővárost. Szerinted kinek volt szarabb napja tegnap, Gyurcsánynak, vagy annak a 3-5 millió szerencsétlennek, akit rossz sorsa az utakra, munkába, oviba, iskolába szólít, nap mint nap?
Diktatúra? Kinek a diktatúrája, ki felett? Ki él itt vissza jogokkal? Tudod érdemes végiggondolni, hogy ebben a terrorállamban, ha Misi Bá' meg én a körúton felborítunk pár autót, néhányat fel is gyújtunk majd féltáglákkal szőnyegbombázzuk a kiérkező rendőrőket, csak mert rossz kedvünk van, akkor este a híradót nézve azt mondod a rohadt anyjukat képzelnek ezek, és kapunk is vagy tíz évet fejenként. Ha ugyanezt szervezetten, gyurcsányozva, kicsit zsidózva, kicsit komcsizva, álarcban, molotovkoktélokkal felszerelkezve, és több száz fős tömeg élén tesszük, akkor már kivívjuk az elismerésedet, és nem hogy sittre nem vágnak, de már otthon vacsorázunk.

Pajorbacsi 2007.10.27. 14:38:47

DeluksZ, az előző hozzászólásodból kiderül, hogy "a hátsó sorban" érzed magad. Ez persze a te problémád, de hagy segítsek, mert ma jó napom van:

Hidd el, hogy úgy nem tudsz az elsősorba kerülni, hogyha a tankönyvolvasást hülyeségnek titulálod. Szerinted hogyan lehet esélyt kapni az első sorba kerülésre? Úgy, hogyha dobálunk, hisztizünk és hídelzárunk?

Elárulom: nem. Ez nem belépőjegy az első sorba, csak az előzetesre elég! Ha most ezt másképp gondolod, akkor majd az idő megtanít téged, okosgyerek.

TLR4 2007.10.27. 14:50:07

Igen, valóban kicsit elitista vagyok, de vannak dolgok, amiből az ember nem engedhet. És a dolog, fordítva is működik (a rendőrség tegye a dolgát a hatályos törvények szerint). Én az alkotmányt és a törvényeket tartom mérvadónak, nem a hídfoglalókat...azok valójában túl sok nyilvánosságot kapnak, foglalkozni se kéne velük. És ezt írom mindenféle politikai elfogódottság nélkül, ugyanis abból már régen kinőttem...(egyik rosszabb, mint a másik). Attól, hogy valakinek még rosszabb lett,(nekem se lett jobb, mégse megyek hidat foglalni) még viselkedhet normális, európai emberhez méltóan. És az erre a pár napra fordított összegnek sokkal jobb helye lenne a tudományban, oktatásban és az egészségügyben (kíváncsi vagyok hány új orvosi műszert, sportszert, könyvtári könyvet vagy pipettát lehetne ebből a költségből fedezni). És vajon, ki kárpótolja azokat az embereket, akiknek ebből kára származott pl. szétverték a kocsiját, lekéste a nyelvvizsgáját, az üzleti tárgyalását? Amúgy, ma tudtommal Magyarországon demokrácia van, és remélem az is marad.

uncletibi 2007.10.27. 14:54:26

Üdv mindenkinek!

Deluksz-nak KÜLÖN Tisztelettel !!!

Mivel megszólítattam: /aki tuggya-tuggya/

A reagálásom végképpen nem a vállakozók - hanem az emberkek és Z S A R U K mellett szólt.

Hogy miért, mert szerintem sem a Jogászbizottságban lelledző fapicsa, sem az úgy nevezett barrikád akármely oldalán álló forradalmárnak látszó személy nem gondolt még abba bele hogy, Ő az Ő csak zárójelben, hogy ércse, érte müködik.

Egyébként, ha elhagyjuk e Trianon által határolt területett fucsa módon befogjuk a pofánkat, ha kimész cseh-be- ukrán-ba- horváth-ba, -románba, osztrák-ba, ne aggy Isten ukránba ----- befogod a pofád - ha a policáj hozzád szól - itt meg ugathatol - na ezért döglenek meg annyian az utakon.

üdv ut

DeluksZ 2007.10.27. 15:24:10

Speret: "[...]ha megbénítom a fővárost. Szerinted kinek volt szarabb napja tegnap, Gyurcsánynak, vagy annak a 3-5 millió szerencsétlennek, akit rossz sorsa az utakra, munkába, oviba, iskolába szólít, nap mint nap?"

Azért nem munkatáborokba vitték a jó népet. Nem lett senki sem öngyilkos azért, mert késett 2 órát a szeretett munkahelyéről. Azt is kizártnak tartom, hogy több diák a kardjába dőlt volna, amikor kiderült, hogy nem fognak beérni a matek témazáróra. Persze jól hangzik, ha lesütött szemmel, elhaló hangon tudatjuk a híradóban, hogy bizony, itten emberek szenvedtek, kínlódtak, többen az agyhalál közelébe kerültek, mert megbénult a forgalom. És a forgalmi dugók, útlezárások következtében csak akkor beszélünk emberiség elleni bűntettről, ha azt történetesen kormányellenes tüntetők végzik.

"[...]több száz fős tömeg élén tesszük, akkor már kivívjuk az elismerésedet, és nem hogy sittre nem vágnak, de már otthon vacsorázunk."
Nem. hidd el, ha téglát dobálsz, vagy molotov koktélt rendelsz a bárpultnál, és kiderül, hogy az te voltál, akkor lehet a hátad mögött akármekkora tömeg, seggbe kúrnak párszor. A baj akkor kezdődik, amikor nem dobálsz téglát, nem rendelsz molotov koktélt, és úgy is kapsz az arcodba, pedig nem tettél semmit.

Pajorbacsi: Semmi bajom nekem a tankönyvolvasással, sőt, azzal van inkább bajom, hogy manapság nemigen teszik, inkább privi.hu-t nézegetnek az ifjoncok. Mellesleg nem vagyok semmiféle „…soros”, sem hátsó, sem első, de hát a franc akar ilyen sorokban az elsőbe kerülni.

edka: Az "európai emberhez méltóan" azt jelenti ebben a kontextusban, hogy "tűrjön, tűrjön, tűrjön, és majd 4 év múlva válasszon máshogy"? A jelen politikai elit számára te vagy a fixa ideál választópolgár-típus. Vicces, hogy pont az egészségügyet, és az oktatást hozod fel példának, mint ettől a pénztől elesett szférákat. Oda ugyanis nem kerül pénz.

Demokrácia csak nagyon kevés helyen van ténylegesen. A legtöbb esetben papíron szerepel, mint az adott ország államformája, de ez nem jelenti azt, hogy meg is valósul.

Uncletibi: "Ugathatol"? Kilövik a szemed. Melyik éri meg jobban?

Faék_Logika 2007.10.27. 15:33:14

Te DeluksZ! Én sem azért nem mentem hidatfoglalni, meg korábban autókat gyujtogatni, mert nekem olyan marhajó, hanem azért mert nem lehet! Legalább ezt figyelembe kellene venni, mielőtt elindulunk harcolni. Azért abba is bele lehetne gondolni, hogy vajon Gyurcsány le mond-e azonnal vagy nem, ha elkezdünk autókat borogatni, meg hidat foglalni.

DeluksZ 2007.10.27. 15:40:18

Én sem mentem autókat gyújtogatni, sem hídblokádolni, aminek megvan a maga oka, de ez nem meggyőződésbeli. Gyurcsány pedig nem mond le, hiszen ez Magyarország, az Ő országuk, itt ezt meg lehet csinálni (csak itt, teszem hozzá. Máshol már a főtéren lógna az illető politikus).

Kíváncsi lennék, ha 56-ban lett volna blogszcéna akkor ugyan ilyen hozzászólásokat írogattak volna az \"ellenforradalom\" megnevezést preferálók?

DeluksZ 2007.10.27. 15:41:41

ugyanilyen*

Speret 2007.10.27. 15:42:30

DeluksZ! Ez a kedvencem, amikor Te mondod meg, hogy ki mit gondolt a hídon, meg kinek mennyire fájt meg a lebénított város.
De ez sehová sem vezető hitvita, viszont ki lehet próbálni:

Úgy hallom szerveződik az új blokád, a kurucok karácsonyi ajándékkal készülnek. Remélem a rendőrök most a durvább megoldást választják, és a dugóra hivatkozva késnek fél órát...

Addigra az autósok elrendezik a blokádot maguk, nem lesz hangágyús felszólítás, se rendőrterror. És - ne legyen igazam - de sanszos, hogy a kisdobost, a Mókus őrsével együtt ott helyben "benevezik" egy Schirilla- emléktúrára. Úgyis szezonja van a retronak.

Pajorbacsi 2007.10.27. 15:49:54

DeluksZ:
Nos szerintem akkor is úgy van jól, hogy a rendőrök megvédik a kultúrált módon viselkedő embereket a vadállati módon viselkedőktől.

De hát miről beszélünk? Miért érdekelne egy jó érzésű embert, hogy mi a célja a kővel dobálónak? Vitatkozni csak olyannal lehet, aki tud beszélni!

A cél szentesíti az eszközt? Akkor most menjek ki én is lövöldözni a konzervatív gondolkodásúakra? Ez a kívánatos viselkedés?

Én nem ilyen vagyok. A legtöbben hálistennek civilizáltak vagyunk, függetlenül a politikai beállítottságunktól és attól, hogy különbözőek a céljaink. Nem süllyedünk le a fizikai agresszió szintjére, ezért fizettjük a rendőrséget.

DeluksZ 2007.10.27. 15:53:37

Nem én mondom meg ki, és mit gondolt. Én csak azt mondom, hogy aki kollektíven kijelenteni "A bénult forgalmi helyzet mindenkinek rossz volt" legalább akkora hülyeség, mint az ellenkezőjét hangoztatni.

A kurucos vonatkozású bekezdésed erre utal?
"Blokád Karácsonykor is!
2007-10-27. 10:43:09

Még nem biztos, hogy Judapesten, viszont polgári engedetlenségre készül a sátoraljaújhelyi polgármester, aki Karácsonykor megbénítja a kamionforgalmat az országhatár és a város között, ha nem kap elfogadható választ a szaktárcától arra, mikor adják át a várost elkerülő tehermentesítő utat. "

Csak mert ha igen, akkor az tökéletesen reprezentálja, hogyan áramlik az információ azon az oldalon.

DeluksZ 2007.10.27. 15:57:28

pajorbácsi: Sohasem értettem, hogy az emberek (értsd: egyszerű magyar polgárok) mitől félnek? Csak mert ezeknek a tüntetőknek a halállistáján mindenki előbb szerepel, mint az egyszerű magyar állampolgár. ez olyan, mintha nem mennénk ki az utcára, mert a másik utcában ég a ház. Egész egyszerűen a tüntetőknek semmi dolguk nincs a polgárokkal és vica-versa. persze történhetnek balesetek, de ilyen szempontból a rendőröktől is legalább annyira kötelességünk félni, mint a tüntetőktől, ugyanis tavaly több "véletlen" baleset volt elkönyvelhető nekik köszönhetően.

Pajorbacsi 2007.10.27. 16:04:34

"Egész egyszerűen a tüntetőknek semmi dolguk nincs a polgárokkal"

- felborított és felgyújtott személygépkocsik
- könnygázban fuldokló "ártatlan" járókelők
- kővel bedobott lakásablakok
- lezárt városrészek
- a szokásosnál hússzor nagyobb forgalmi dugók

csőlátás? valóságról tudomást venni nemakarás?

TLR4 2007.10.27. 16:07:00

"Azt is kizártnak tartom, hogy több diák a kardjába dőlt volna, amikor kiderült, hogy nem fognak beérni a matek témazáróra."
Én nem vagyok pesti, de ha nálunk néhány ilyen marha lezárná az egyetemre vezető utat, és emiatt késnék el mondjuk gyakorlatról vagy ZH-ról, akkor nagyon mérges lennék, és nem vagyok vele egyedül.

"tűrjön, tűrjön, tűrjön, és majd 4 év múlva válasszon máshogy" Ha elolvastad figyelmesen, akkor írtam néhány opciót még a választáson kívül a mértékadó, normális vélemény nyilvánításra. Meg hát, ha lennének alternatív megoldási javaslatok a reformok koncepciójára, akkor lehetne tárgyalni...

Igen, nagyon kevés pénz jut ezekre a területekre, de ez mindig is így volt sajnos, éppen emiatt kell többet költeni rá, és még több pénz jutna rá, ha nem gyújtogatnának meg foglalnának hidat Budapesten. Nem véletlenül voltak ezek a példák, és nem hiszem, hogy túl vicces lenne.

Demokrácia pedig elég sok helyen van, és itt is az van, erre azért elég sok a bizonyíték.

Pajorbacsi 2007.10.27. 16:09:54

"mert a másik utcában ég a ház"

- Az egész irodánk fuldoklott tavaly a könnygázban a Ferenciek teréhez közel.
- Nekem kellett kerülővel mennem a hídblokádkor, amelynek hatására EGÉSZ Budapest közlekedése beállt.

NEM A MÁSIK UTCÁBAN VANNAK, HANEM A MI UTCÁNKBAN!

Speret 2007.10.27. 16:15:22

Nem ez azt reprezentálja, hogy én nem CSAK a Kuruc-infóból tájékozódom. Neked is ajánlanám a nyitást, mert ennek egyik egyik leggyorsabb hozadéka az lehet, hogy beszélgetsz, vitakozol a partnerrel, nem pedig kijelölöd a helyét valamelyik oldalon.

Ugyanis a világot erre az oldalra, meg arra az oldalra osztani egyszerű logikán alapuló nézet. Hogy téged idézzelek: "faékszerű" logikán alapuló.

DeluksZ 2007.10.27. 16:34:03

pajorbácsi:
-feborított, felgyújtott személygépkocsik: teljes mértékben elítélem
-könnygázfelhők: Hát nem a rendőrök lövöldőztek könnygázgránátokat, mintha nemzetközi könnygázg-gránát nagyhatalom lennék? Erre jön majd a kontra, hogy "de a tüntetők miatt", erre meg jön az én kontrám, hogy a tüntetők pedig Gyurcsány miatt tüntetnek. Végső soron ki is a felelős?
-Kővel bedobált lakásablakok: elítélem. gondolom te is azt, hogy a rendőrök is dobálták azokat a köveket.
-forgalmi dugók, lezárt városrészek: ugyancsak a rendőrök intézkedései következtében megvalósult hátrányok, melyek a lakosságot súlytják.

A csőlátás inkább a sajátod véleményem szerint.

edka: Az, hogy Te speciál hogyan viszonyultál volna(!) a meg nem írt ZH-hoz csak egy darab szubjektív vélemény. Olyan szempontból, hogy ez ráadásul be sem következett meg irreleváns is.

és hidd el, egyéb fórumokon is gőzerővel folyik a tiltakozás, csak ugye nincs foganattja. A demokrácia bizonyítékai pedig azok, amiket a kormánypárti média (lényegében majdnem az összes) eljuttat neked. Az ellenbizonyítékokat már neked kell megkeresned. Azok nem jutnak el hozzád a tévén meg az Indexen keresztül.

Speret: természetesen a kettős mérce híve vagyok. többet olvasok "független" vagy nyíltan baloldali portálokat, mint a kurucot, éppen ezért tartom azt sokkal inkább mérvadónak (és nagyon sok esetben túlzónak, néha egyenesen röhejesnek). Viszont az idézettel pontosan arra akartam reflektálni, hogy nincs semmiféle karácsonyi blokád. Az, hogy te kijelentetted, ilyen is lesz, mert te így értesültél tipikus baloldali rémhírkeltés. Legalább olyan agyatlan hülyeség, mint a Gárda kapcsán a nácizás és fasisztázás. (Természetesen nem tudni, mi lesz karácsonykor, de ha az általam bemásolt cikk volt valamilyen formában az értesülésed alapja, akkor az értesülésed nem helyénvaló.)

Ne haragudjatok, ennyi fért bele mára. Legközelebb majd holnap este lesz alkalmam úja a világháló közelébe férkőzni. Kíváncsi vagyok hova "fajul" a dolog.

Pajorbacsi 2007.10.27. 16:41:55

"Kíváncsi vagyok hova fajul a dolog"

Nem fajul sehova. Nem vagyunk egy súlycsoport. A civilizált társadalom ellenségeit letartóztatják és egy részüket lecsukják. A többiek meg teszik tovább a dolgukat és élnek az Alkotmányban rögzített jogaikkal, ha kell. Ez így helyes.

Az idő majd mindent helyre tesz.

gege 2007.10.27. 19:18:09

Ja , itt van. Bocs Csucsu!
Egyébként teljesen igazad van, és jó az írás mint mindig. Csá

vébermester 2007.10.27. 21:54:08

Deluksz: egész pontossan megmondtad a véleményem (mint Besenyő pista bá:)) most már legább nem kell itten hosszasan kifejtenem, csak hogy egyetértek:) szörnyű hogy itt már lassan mindenki Koszorúsnagy Györgypéter. Még jó hogy nem az volt a baj, hogy nem esztétikus a blokád, basszáj!

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.10.28. 00:18:29

Csatlakozom Delukszhoz és Vébermesterhez.
Egyébként a hídlezárás nem volt a legjobb ötlet. Az eszközök elégtelenek..de ki tud jobbat?
A cikk stílusa nekem kissé ismétlősnek tűnik. Sok a már megszokott jellgű poén, ami kiszámítható és néha egyszerűn csak vulgáris.
Ennél jobbat is tudsz Csucsu.

BPhead 2007.10.28. 09:07:29

Én edka-hoz és Pajorbacsihoz csatlakoznék.

Hendrick: szerinted a cél szentesíti az eszközt?

Akkor szerinted ha legközelebb azzal az eszközzel élek, hogy savval leöntöm az autódat, mert a célom a világbéke, akkor rendben lesz ez így?

És ha úgy akarnám felhívni a figyelmet a környezetszennyezésre, hogy egy hajnalban minden villamos ablakát betöröm, az szerinted rendben volna?

Remélem soha nem kerültök olyan pozícióba, hogy ti döntsetek arról, hogy mi jogos és mi nem!

(ja, és kérlek ne adj olyan választ, hogy nincs autód... :)

BPhead 2007.10.28. 09:10:25

Hendrick: bocs, az előbbi főleg vébermesternek szólt.

Hendrick 2007.10.28. 17:02:35

Akkor majd Vébermester válaszol neked, Bépe.
Én csak annyit jegyeznék meg, hogy bár a tüntetők ügyetlenek és sok közöttük a bajkeverő, de ki merik azt mondani ami az igazság: hogy elég volt.

Nem lesz itt nyugalom addig amig nem lesz valódi rendszerváltás. A komunizmusból örökölt autoriter figuráknak akik a legvadabb kapitalizmust ötvözik a régi módszerekkel, menniük kell.
Ez így nem Európa, uniónak is legfeljebb Szovjetunió.

Az a baj, hogy politikai elitet teljes egészében nem lehet leváltani. Ilyen leváltás csak erőszakos forradalmakban megy végbe. És még rosszabb az, amikor ezek a forradalmak elmaradnak. Akkor a nép örökös szolgaságra ítéltetett.

vébermester 2007.10.28. 19:46:40

rendben, bár nem értem, miért pont nekem szólt.

röviden: ha az én kocsimat öntenéd le savval, és valóban a világbéke jegyében, akkor az "rendben lesz", igen. ugyanakkor eme vélekedésemnek köze van ahhoz, hogy soha nem lesz autóm minden valószínűség szerint.

az általad kijelölt peremfeltételek között tehát nem tudok a kérdésedre válaszolni, mindenki abból főzi az ideológiai levesét, amije van. ez, kérlek szépen, osztályharc, akármilyen lejáratott is ez a kifejezés. a marxizmus leíró része pedig nyilvánvaló igazság, amit jelenleg nálunk a radikális jobboldal képvisel. ez van. ízlelgetni a "nemzetiszocializmus" kifejezést.

a probléma intellektuális értelemben az ilyen kategorikus kijelentésekkel van, hogy "rendben lesz". az "igazság", érdem stb. társadalmi tudat kérdése, nincs általános útmutatás, ami a helyes vélekedésekhez elvezet. mindenki tartozik valahová. az autóborogatás, -leöntés, -karcolás, rendőrség elleni erőszak stb. a társadalmi szerződés negatív externáliája, hogy az uralkodó (neoklasszikus) közgazdasági nyelvezetet használjam. amúgy a biztosító fizet, nem? kárközösség?

másképpen: olvasandó, összevetendő, megkerülhetetlen elmés alkotók: Rawls, Keynes, Hayek, Marx és Marx. illetve ifjabb vagy hazaibb interpretátoraik. a világról alkotott tudás tökéletlen (vö. Mátrix). mit mondjak még?

BPhead 2007.10.29. 13:18:15

Tipikus elhárító magatartás a célokról papolni. Itt most nem a célokról van szó, hanem az eszközökről.

Mert ugye célt mindig lehet találni! A Budapest lakosait terrorizáló futballhuligánok ma a gyurcsányt teszik a célkeresztbe. De ha ő már nem lesz, akkor találnak majd mást. Még talán csökken is az ingerküszöb: legközelebb azért lesz a randalírozás, mert a kormányra kerülő fidesz hoz majd egy nem szimpatikus rendeletet. Ezt teljesen reálisnak érzem. Nem szabad hagyni, hogy kialakuljanak ezek az automatikus ingerek, mert ez senkinek sem jó.

Ugye azt senki sem gondolja komolyan, hogy itt osztályharcról van szó? Szerintetek melyik az a kétszáz fős osztály a magyar társadalomban, amelyik a Ferencvárosban lakik és ismertetőjele a drága kapucnis ruha, a pálinkaivás és a luxusterepjáró?

Én is összeírhatnám, hogy mi mindent kéne elvolvasnod vébermester fiam, de inkább a témával foglalkozom.

BPhead 2007.10.29. 16:08:10

A biztosító egyébként nem fizet...

Pajorbacsi 2007.10.29. 16:15:42

BPhead: Nem "automatikus ingerek", hanem automatikus reflexek. Talán tényleg nem ártana, ha többet olvasnál.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.10.30. 06:24:13

Szevasztok. Végigolvastam a kommentket. És asszem egy külön cikkben kéne reagálnom, pontosítanom alakuló nézeteimet. Azon filózom, hogy talán be lehetne emelni a kultikus 68-as párizsi diáklázadásokat, amire kis pöcsként (vagy a mostaniál kisebbként...) nagy áhítattal tekintettem egykor. De magamnak is rendezni kell még, hogy meg van-e még ez az áhitat. Még a végén konzervatív leszek, ilyen szempontból. Gondolkodási időt, plíz. De ha addig valaki elmondja véleményét a hatvannyolcas zavargásokról, teszem azt, azt szívesen fogadom. üdv, Cs

vébermester 2007.10.30. 07:57:28

BP: félreértesz, bár nem voltam világos valóban. nem kioktatás volt, meg házi feladat (különösen, hogy én is inkább csak róluk, mint tőlük olvastam), csak egy ilyen populárisabb névsor a meglehetősen eltérő történelmi és ideológiai hátterű gondolkodókról, akiket (tudtommal) meg szoktak említeni tsd. igazságosság, elosztás, tiltakozási formák meg ilyesmik témájában. fel szerettem volna hívni a figyelmet a nézőpontok sokaságára. hogy vigyázzunk azzal, hogy "rendben". mert úgy találtam, túlságosan el vagy merülve a saját nézőpontodban. free your mind: a tüntetők helyett akár a biztosítót is okolhatnád:) az osztályharc pedig inkább a kifejezési formákban nyilvánul meg, mint a sokkal heterogénebb "személyi állományban". különösen elnézve a hatalomvágyó, cinikusan mosolygó, piaci résre ugró "vezetőiket", akiket, ha hatalomra jutnának, meglehetősen gyorsan meglincselnének a "saját embereik", véleményem szerint.

Csu: köszönjük előre is! amúgy jól tolod, csak vannak, akik a forgalom akadályozására idegesek, vannak, akik meg az elitizmusra, na;)

BPhead 2007.10.31. 13:41:14

vébermester: OK, úgy tűnik valóban sokmindenben félreértettelek.
Egyébként nem szeretnék "elmerülni a saját nézőpontomban", éppen ezért fórumozgatok (vagy kommentezek, ua.)

Egyelőre azonban senkinek sem sikerült arról meggyőznie, hogy a nagymező utcai vandálok vagy az erzsébet-hídi útonálok nem kisstilű bűnözők és huligánok.
Hiszen számos példa van arra, hogy valaki kultúrált formában képes közölni a véleményét ebben az országban, ahol végre béke, szabadság és demokrácia van. Én ezekről a lejárt szavatosságú fogalmakról tudom, hogy nem tökéletesek. Tudom, hogy mindegyik önellentmondásos, mégis féltem őket! Féltem őket abban a formájukban, amit az utóbbi 18 évben vettek fel. Lehet, hogy bennem van a hiba.
süti beállítások módosítása