DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Én, Robot

2007. augusztus 31. - csunderlik.péter

Szijjártó Péter bejelentést tett. Márpedig arra mindenki fölkapja a fejét, mert az ritka, mint a zsidó bányász.

Szóval: lemond frakcióvezetői posztjáról a győri közgyűlésben, amit azzal indokolt, hogy minden eddiginél intenzívebb belpolitikai helyzetre számíthatunk, s ez jóval nagyobb terhet rak rá. No igen, a helyzet fokozódik. A Dunán már úsznak fölfelé a békaemberek, a vizák se harapnak. Most kell a dupla szív és a tripla tüdő.

Már ha vannak szervei neki, mert ez egy robot. Élő szövet a belső fémvázon, és köztünk mozog minden önálló vélemény, indulatok vagy tökösség nélkül. Ez utóbbit nem kompenzálja, hogy legkedvesebb újságja a CKM, amit múltkor lenyilatkozott, még jó, hogy azt nem tette hozzá: „ha érted, mire gondolok.” Amúgy kedvenc étele a tonhalas pizza, élete legnagyobb élménye a gyulai nyári tábor (?), és megrögzött Neoton-rajongó. Programozhatták volna jobban is, bár Gyulán még nem voltam, és a tábortűzös gitározástól meg mindig is idegenkedtem.

És jelenleg ő a Fidesz kommunikációs igazgatója. Azt a Deutsch Tamást váltotta, akit mostanra már végleg leamortizált a sok nő, és így ránézésre a még több hasis. Ez a csere nagy húzás volt, he, Orbán egy valóságos Kaszparov. Szijjártó Péternél alkalmasabbat nem is találhattak volna, már ha nem akarnak választást nyerni.

Arra nemesen borítsunk fátylat, hogy sokak szerint úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt sértett óvodás, de önállóan még a TV2 Mokka műsorában se tudott érdemben hozzászólni a szilikonpántos melltartókhoz, sőt, néha nem is kapcsolt, hogy már ő van a képernyőn. Bencsik András ki is borult, és azóta sürgeti a seggberúgást. Éles helyzetben Szijjártó Péter szerintem egyetlen keresztkérdéstől összeomlana, nemhogy ha a Nap-Keltében egyszerre támadna rá népfrontosan Pallagi Ferenc és Orosz József. Pedig azért egyikük se egy Columbo. Hát igen, úgy látszik nem állunk még a kibernetika azon fokán, hogy ez ne jelentsen lebírható akadályt.

De legalább fáradhatatlan.

Ha éppen képernyőkímélőn van, akkor szerintem csak nullákat és egyeseket írogat egy spirálfüzetbe, mint az X-aktákban a földönkívüliek kísértette pre-pubertás autista, de ha akció jön, akkor csak kicsit frissítenek rajta, kicserélik a laposelemet, majd intravénásan löknek bele aminosavakat meg szőlőcukrot, mint a Fortressben a börtönigazgatóba, és már jöhet is a sajtótájékoztató, ahol persze beprogramozva elmondja, hogy minden rossz, de mindig ugyanúgy.

És épp ezért már hiteltelen, akár a mindig farkast kiáltó kisfiú. Csak egyszer mondaná azt szóvivőként, hogy ez majdnem jó, de mi inkább, satöbbi. De nem. Vagy jó, legyen minden kormányintézkedés szar, de legalább akkor valami tököset mondana, mondjuk, ha Gyurcsány Pinocchio lenne, akkor már akkora orra lenne, mint egy néger farka, de még az se. Így szinte teljes érdektelenségbe fullad minden Fidesz-sajtótájékoztató, melyet Szijjártó Péter, ez a kontraszelektált nímand tart. Szánalom.

Vissza kell hozni Borókai Gábort, a profit. Ő kell ide.

Bár a permanens tagadásra programozott Szijjártónál még Mikrobi, vagy egy csipogó R2D2, de talán egy szalontüdőkonzerv is meggyőzőbb szóvivő lenne.

Sőt, még a széjjelcsíkozott VHS kalózvideók legendás hangalámondója is. Az az átszellemült faszi, aki azt, hogy „Dugunk?”, „Szeretlek!”, „Megöllek!”, vagy hogy „Anyád hátán megbaszom a húgod!”, egyaránt ugyanazon a monoton hangon, minimális intenzitással mondja. És még bele is bakizik.

És ez az igazi kritika, kérem alássan.

Szijjártó Péter szóvivősége nekem akkora rejtély, mint Semjén Zsolt vagy Mikola István központi szerepe a 2006-os kampányban. Bár van egy sejtésem, ahogy az egyszeri antiszemita mondaná, ha júliusban apadni kezd a Balaton.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr83153506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerome 2007.08.31. 07:17:11

Jaja, de a postod akkor lett volna igazán frappáns Mikrobis, ha a másik, a borostás, az IGAZI Mikrobi még aktív lenne. De tényleg:
HOVÁ TŰNT Répássy Robi??

Paranoid Android2 2007.08.31. 07:41:09

A Szijjártó is egy objektív bizonyíték a judeobolsevista plutokrata összeeskoüvésre, mert önmagától az OV ilyen selejtes rohamosztagos honnan növesztett volna? Ezeket szerintem egy cég gyártja csak az a különbség, hogy a gyártás egy fázisában az egyikhez Mein Kampf zúzalékot, míg a másikhoz Sztálin összes örleményt adagolnak. De az rejtély, hogy a nagyon gyári hibás példányokat miért mindig Mo.-ra adják el? Tegnap pl. láttam a Steiner Pál nevűt, hát az már nem is gyári hiba, szerintem hozzá Kiszel Tünde és Anettka gondolataiból adagoltak, valamint Fokusz forgatókönyvekből.

oooyee 2007.08.31. 07:48:06

gyanús ez a robofóbia, vajon honnan ez az előítélesség a gépekkel szemben? talán olvasd újra az idézett könyv utolsó történetét! ha péter engedelmeskedik a robotika 3 alaptörvényének, és az ellenkezője még nem derült ki, a miniszterelnöki székben a helye. a tonhalas pizza, mint kedevenc étel, arra enged következtetni, hogy valóban nem szén alapú életforma, szóval hajrá!

Fapuma (törölt) 2007.08.31. 07:58:31

de lagalább ott van neked budai berni meg a roma gyerek (tudja valaki hogy hívják?) velük vigasztalódj, vérprofik, megmagyarázzák neked a frankót, miért sz@r most és milyen jó lesz a gyerekeidnek. Ismerős a szöveg?

Ezek alapján télleg szét lehet savazni valakit: "kedvenc étele a tonhalas pizza, élete legnagyobb élménye a gyulai nyári tábor (?), és megrögzött Neoton-rajongó"

de jót nevettünk...

Paranoid Android2 2007.08.31. 08:10:27

fapuma édes a Szijjártó szerinted tényleg okos és alkalmas?????

Jobbal 2007.08.31. 08:29:13

>>nemesen borítsunk fátylat, hogy sokak szerint úgy néz ki, mint egy nagyra nőtt down-kóros

Fapuma (törölt) 2007.08.31. 08:30:11

neeem, drága android2, a felsorolt tények (nagyra nőtt down-kóros, összeomlana, hiteltelen, kontraszelektált nímand stb.)súlya alatt összeroppantam és kijelentem, alkalmatlan...

csunderlik elvtárs, te melyik maszop formáció tagja vagy?

Jobbal 2007.08.31. 08:32:25

Szóval a blog.hu lenyelte a hozzászólás érdemi részét.

Na. Nagy ostobaság a részedről valakit leszólni olyan dolog miatt, amiről nem tehet.

Zsolt72 · http://www.budapestdailyphoto.com 2007.08.31. 09:03:11

nekem az tűnt fel, hogy gyakorlatilag minden szereplőnek megvan a tükör-párja. Például a Szijjártónak a Gusztos Péter és amíg ki nem golyózta magát a Zuschlag is ide tartozott. Van mindehol egy mérsékelt, meg egy megmondó is.

Tomiko 2007.08.31. 09:36:14

De tényleg, honnan szedi a fidesz ezeket a selejtes droidokat? Tuti, hogy kínai és ártalmas az egészségre.

Piel 2007.08.31. 09:48:10

Jobboldalnak:
Dehogynem. Esetleg fésű, hajformázó termékek használatával lehetne korrigálni, és akár egy humanoid fodrászt is be lehetne vonni(mondjuk olyat, aki nem a Magyar Cirkusz bohócai piros haját tupírozza).
Egyébként mindegy hogy néz ki valaki, ha egyébként a megjelenése (ide értve nemcsak a küllemet) harmonikus, a mondanivalója meggyőző. Ezért szerettük C3PO-t is. :) Követelem, hogy Havas Henrik hívja meg állandó előadónak kommunikációs iskolájába C3PO-t.

Lypeon · http://lypeon.blog.hu/ 2007.08.31. 09:51:32

Lol...nekem főleg az első mondat okozta a mosolygást:

"mert az ritka, mint a zsidó bányász."

Hát az én dédapám zsidó volt és mozdonyvezető a zsilvölgyi szénbányában:))))

dr. Erika Zangolna 2007.08.31. 09:59:39

sokan tiltakoznak ez ellen, de szerintem akkor is leginkáb Spongyabobra hasonlít Pepe fejszerkezete.

azta 2007.08.31. 10:04:55

\\\"csunderlik elvtárs, te melyik maszop formáció tagja vagy?\\\" nekem ez a kérdés tetszik a legjobban! tulképp ezt az egész szijjártós - nekem túlságosan dagályos - agymenést ezzel az egy mondattal (kérdéssel) ki lehet váltani. nekem gőzöm sincs, hogy \\\"csunderlik\\\" mely oldal elvtársa, de hogy valakinek mindig ugyanaz jut eszébe....?! (értsd: ha nem érted miért hülyék reprezentálják a jobboldalt - kommunista farok vagy. ez van.)

csak a közérthetőség kedvéért: pl. egészségügyi kérdésekben miért a szijjártó áll ki véleményt közölni? miért nem egy szakértőbb típus, aki azt is el tudná mondani, hogy hogyan kezeljük az eü témát (és nem csak arról pampogni, hogy ez egy szar. ezt mi is tudjuk, sőt! el is tudjuk mondani. ). vagy legközelebb külpol kérdésben majd a mikola fog sajtót tájékoztatni?

Csm001 2007.08.31. 10:14:55

Majd ha a zsidó kubikusok sztrájkja miatt elmarad a május 1-i felvonulás, na akkor fogom én kormány, ellenzéki, rendőrségi, és egyéb szóvivők porhintését hallgatni.

Tomi 2007.08.31. 10:21:42

"Bár a permanens tagadásra programozott Szijjártónál még Mikrobi, vagy egy csipogó R2D2, de talán egy szalontüdőkonzerv is meggyőzőbb szóvivő lenne."

Ezen fél órát röhögtem:)

pokesz 2007.08.31. 10:37:27

most mondtál is valamit, vagy csak nagyon szellemes voltál?
Szíjjártó nagyon gáz -- így lehetne teljességében leírni azt, ami neked 13 bekezdésben sikerült és EZ is elég gáz, még akkor is, ha eme igen sokatmondó tételt speciel én is igaznak érzem

John Coca 2007.08.31. 10:59:09

Bennem is ez a kérdés merült fel: És?
Mindenki, mindent leírt, elmondott, megmutatott már 100x. És?
Amíg az éhező kisnyugdíjasok csapatokba rendeződve meg nem támadnak egy Tesco-t, addig itt ez lesz...

solesz 2007.08.31. 11:12:08

jobbal:
nem leszólva van. de ezzel a vízfejjel nem oda való. mint egy sértődött nagyfejű ovodás, a játszótérről, aki haragszik az iskolára. és a sértődöttsége hadaró-elharapó beszédhibát is okozott.
ha egy púpos kiáll a szószékre, akkor ne sértődjön meg, ha azt mondják neki, hogy púpos.
hát az. mi mást mondhatnának neki ? nyelje le a kenyeret ?

borokay valóban jobb volt.

jó volna, ha végre minden az lenne ami a neve. a szóvivő legyen szóvivő. nézzen úgy ki, beszéljen úgy, legyen szóvivő stb. a krumplileves meg legyen krumplileves. :)

persze lendvai ildikóról, mint az mszp ügyeletes hülye és fene gyerekéről is lehetne írni egy a fentihez hasonló szellemes publicisztikát.

a zsidózásról meg annyit, hogy a II világháború során kinyírtak nem kevés zsidót. és mégis utálják még a mai napig őket. ez azért paradoxon. már csak azért is, mert a háború csak elveszett.
de aki ebben a témában utazik, annak valószínüleg kész tény, hogy a II. világháborút 50 lengyel köcsög provokálta ki.
valószínüleg rossz célra tart a zsigeri réteg a zsidókkal és a cigányokkal.

én mondom, a szcientológusoknak addig van szerencséjük, amíg a zsidókat lehet utálni.

paradicsom 2007.08.31. 11:32:07

én csak uborkafejnek hívom

belekotty 2007.08.31. 11:50:05

A hasamat fogtam, annyira találó jellemzés. A fickó amúgy tényleg olyan, mint egy sajtótajtékoztatótól sajtótajtékoztatóig állandóra programozott verkli: darálja, amit beletápláltak. Orbán legalább olykor elszánja magát, és útjára indít valami kapitális baromságot. De ez a Fidesz-algoritmusoktól megzakkantott zombi még csak erre sem képes. Csak egyszer ne hozná át neki a faxot a készülék, istenem, csak egyszer ne jutna be egy eligazítási szeánszra! Hamar kisülne aztán, hány önálló gondolata akad. Vagy hogy meg mer-e nyikkanni jóváhagyás nélkül.

mbond 2007.08.31. 12:15:35

Ha jól rémlik, akkor az is ő volt, akkor még a Stan és Pan másik felével, Répássy kollégával, aki Gyurcsány háza előtt mondott nagyon okosakat, majd elszaladt, amikor a házból kijött az asszony, hello, beszélgessünk.

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.31. 13:13:28

Még jó hogy az MSZP szóvivői olyan jól forgatják a szót...mondjuk prézliben mert másban nem...

Amit tud a Maszop az, hogy visszafröcsögje azt az antiszemitázásból meg 'csehgevarás' teszkó kommunizmusból összeokádott valamit amit ők 'politikai véleménynek' átallanak efumeizálni ...

Georgie · http://neverfidesz 2007.08.31. 13:16:49

Nálunk ez a szegény zombigyerek csak "szopott-gombóc" néven szerepel, de ez még nem lenne baj. A baj az, hogy a "demokratikus" fidesz szócsöveként csak az előre felvett jobbos negatív CD-t programot nyekergi sokszor már akkor is, amikor a kormányszóvivú még el sem mondta a maga mondókáját... ahogy a régi vicc mondja: "Te milyen pártállású vagy? Én ellenzéki. És mit ellenzel? Mindent!! "

Litkay T. 2007.08.31. 13:17:29

Sajnos a jobboldal 2010-ben. Orbánnal nem lehet nyerni.

Georgie · http://neverfidesz 2007.08.31. 13:25:50

Ja, és majd lassanként ő is jól megszedi magát az adófizetők (mi) pénzén ezzel a könnyú szünidei munkával, mint a többi ingyenélő, politikusnak csúfolt naplopó képviselő (tisztelet a kevés kivételnek mindkét oldalon ! ) Én a Parlamentbe nem is engednék senkit képviselőnek 40 éves kor és legalább 10 éves VALÓDI munkaviszony nélkül; nekem ne az ilyen sz@rjancsik mondják meg, hogy hol folyik a Lánchíd....

Gyulus 2007.08.31. 14:03:40

Zsolt72,
Szerintem a Gusztos azért egész más minőség, nála nem is lehet érzeni a beprogramozott brossúrákat, ha beszél.
És általában véve sem olyan bicskanyitogató a lénye.

travis 2007.08.31. 15:14:46

Szijjártó perfektül beszéli a párologtatók bináris nyelvét is!

Yeti 2007.08.31. 16:43:20

Hozzászólások csoportjai (nem mennyiségi sorrendben):

1. Tényleg rossz
2. Az MSZP-s szóvivő(k)/politikus(ok) (is) rossz(abb)(ak)
3. "kiragadott félmondat (pl tonhalas pizza)" miatt még nem rossz...

És ezek kombinációja vegyesen. Tök érdekes, hogy a szakmai alkalmatlanságot kritizáló megjegyzésekkel senki sem ellenkezik, vagy hoz fel ellentétes pozitív példákat az illető úr szakmai múltjához... Aki gondolkozik, az juthat bizonyos következtetésekre ebből szerintem. Aki nem, nem.
Egyébként kikérem magamnak a down kóros összehasonlítást, az egyik fiam ds és nagyságrendekkel jobban néz ki, mint a Petya (amitől ő még nem lesz rossz szóvivő, csak a tévét kapcsolom el, ha meglátom)

Marcika 2007.08.31. 16:53:41

Ne bántsátok az infantilis óriás csecsemőket!A vizek városának vízfejü egyedei nem tehetnek zse-nialitásukról, s különben is, vitatott származású, magukat Istennek hivő Vezérek csak IGEN-re, vagy NEM-re programoznak agyakat. Az Ő Istene Neki a NEM-et találta megfelelőnek, ezért nemtelen.

Somebody 2007.08.31. 17:23:07

Igazán találónak vélem a mindenféle észrevételek eme öszegzését, valóban még mulattató is, azonban a Down-kóros hasonlat és a Pinocchio-s megjegyzés szerintem sok.

Szívesen olvasnék más "hírösség"-ről is ilyen kommentárt - pártállástól függetlenül természetesen.

Paranoid Android2 2007.08.31. 17:41:13

Gusztos Péter más minőség????????? Én meg sem bírom különböztetni őket.... Az SZDSZ meg az a szervezet, amelyik meg is csinálja azokat a hülyeségeket, amikről beszél. A Fideszék azért ennyire nem súlyosak, OV alatt jó volt, most meg rossz.....

Helmer 2007.08.31. 17:47:52

Sosem értettem ezt a Szijjártó jelenséget, ennél még anettka is jobb lenne, pedig az a legalja. Ja és OV alatt nem volt jó.

Elemé' 2007.08.31. 19:43:14

Azért itt megfigyelhető egy pregnáns "antidarvinista" tendencia. Volt a Borókai. Mondjuk ő is egy jóllakott kollegista vízióját veti fel, de legyünk korrektek; legalább tud beszélni. Plussz elvétve pirult a kötelező gyakorlat miatt. (Humánkontroll!!) Aztán utódolt ez a Szíjjártó nevü kölökzombi. Mint akinél kicsapták a szociális biztosítékot, nála már a tisztelet minimumát (mondjuk csak már a korral szemben is, mínusz W. Mária), illetve a kooperáció szikráját sem fedezhetjük fel. És kicsúcsosodott a történet: Cser-Palkovics. Ezekhez képest (párdon) a Gál J. egy decens elsőbálozó.
Itt a vége (?) fuss el véle. Minél gyorsabban és messzebb.

Speciel 2007.08.31. 20:08:05

Van egy álmom. (copyright M. L. K.)
Ebben az álmomban szakállas-farmeros fiatalokat látok Prágában tüntetni a szabadság és a liberális eszmék mellett. Álmomban brutális rendőrök csesztetik őket, mi több némelyiküket le is sittelik. De őket köményebb fából faragták. Határeset internacionalisták.
Büszkék, szabadelvűek, a vonalasságot gyökereiben ítélik el.
Szeretném, ha egyszer ezt az álmom Szíjjártó kartács, úgymond leszóvinné'. Csak úgy hipotetikusan, mint egy álmot. Bocsesz.

travis 2007.08.31. 20:31:14

Helmer,
"Ja és OV alatt nem volt jó"
Ez nem ilyen egyszerű, hogy jó volt vagy nem volt jó.
Viszont egyértelműen jobb volt, mint most. Nem ugyanaz.

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.31. 20:40:37

Minten natyon jó. Mintennel mek vatyok elégedve.
A lehető legjobb világban élünk. Ha lehetne jobb világ Gyurcsány jobb világot hazudott volna nekünk.
De nem, konkluzió tehát: ez a legjobb...

:)

Kövér Mary 2007.08.31. 20:59:20

Hagyjuk Gyurcsányt és a dagadt ruhát másra!
Engem ne ő vigyen fel a padlásra!

Helmer 2007.08.31. 21:09:12

Travis
OV alatt mi volt \\\"egyértelműen\\\" jobb?
A rendőrök zaklattak az utcán, ugyanúgy loptak, hazudtak, mint ez a garnitúra, plusz a képembe tólták a keresztény maszlagot. Továbbá ezt a fajta populizmust, amit már ferkóék is nyomnak a viktortól tanulták, na ettől hányok igazán. Mindenkinek saját dolga, hogy melyik párt szövegét szopja be, nem látok különbséget közöttük csak más máshogy csomagolják a szart.

travis 2007.09.01. 14:19:53

"A rendőrök zaklattak az utcán"
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
És ma??? Nézz már végig a mai rendőrségen!

"képembe tólták a keresztény maszlagot"
Felnőtt ember vagy, jogod van elutasítani vagy nem tudomást venni róla, ahogy teszem én is, mivel engem is zavar az ájtatosság. Ők viszont nem lövették ki a szemedet, ha szóltál ellenük.

Amúgy meg tanultak belőle, hidd el! Kellett az a 2002-es pofon nekik, de ennyi. Ezek sáskahad Oviékhoz képest. Inkább legyen kicsit kereszténykedő kormányunk, mint ezek a semmihez sem értő simlis alakok.

Helmer 2007.09.01. 14:42:55

Az, hogy engem OV alatt zaklattak az utcán az 1 dolog. A szemkilövősdi előtt pedig volt 1 tv ostrom, sztem ha az nincs eszükbe sem jut elővenni a gumilövedéket. Félre ne érts nem akarom védeni a rendőröket, azért sem, mert ugyanazok szolgáltak OV alatt, mint most.
Az viszont baj, h a fidesz vezetésben szinte semmi nem változott az elmúlt 16 évben, maximum romlott (lásd. Mikola). Nekem az a legnagyobb problémám, h ha viktorék visszatérnek sejtem mit fognak csinálni és hogyan. Nem akarok senkit győzködni az igazamról, de OV-től rosszúl vagyok és ez nem hiszem, h változni fog. Remélem a baloldal tanul a hibákból (sajnos a tények nem ezt mutatják).

Számomra nincs hiteles politikai párt MO-n. Sajnos.

travis 2007.09.01. 15:39:06

"A szemkilövősdi előtt pedig volt 1 tv ostrom"
Hogy tovább horgoljam ezt a terítőt, a tv-ostrom előtt volt egy gazdaságot tönkretevő elkúrás. Ok és okozatot ne cseréljük fel! A legtermészetesebb reakció ilyen esetben, hogy az emberek az utcára mennek. Ennek a kultúráját viszont föl kell építeni, mert a szocializmusban kilopták a kollektív lélekből az ellenállás minden formáját.

"Az viszont baj, h a fidesz vezetésben szinte semmi nem változott az elmúlt 16 évben"
Emlékeztetlek, hogy 6. éve nem ők vannak kormányon, hanem azok, akik a kormányzás helyett az ellenzék ellenzékét játszák.
Ha másért nem, azért megérné egy kormányváltás, hogy a mai kormány is kapjon egy irdatlan taslit, mert különben igazolva látják saját dilettáns kormányzásuk helyességét a választók részéről.

travis 2007.09.01. 15:46:52

Ja, még annyit, ha a TV-székháznál lövöldöztek volna a rendőrök, egy szavam se lenne. Ott azt kellett volna tenni. Akkor velük voltam.
De az is megérne egy misét, hogy ott milyen parancsot kaptak a szolgálatban lévő parancsnokok. Miért nem lépett közbe a szomszéd épületekben várakozó többszáz rendőr. Vannak belső információim rendőröktől, csak sajnos nem tudom bizonyítani.

Yeto 2007.09.01. 15:46:57

Szia travis,

"Inkább legyen kicsit kereszténykedő kormányunk, mint ezek a semmihez sem értő simlis alakok."

A mostani kormány jellemzésével egyetértek, mondatod első felével sokkal kevésbe. Az a baj,hogy az emberek elhiszik, hogy nincs több alternatíva, mert amíg elhiszik, nem is lesz...

Yeto 2007.09.01. 15:51:56

Szia Travis,

Bocs hogy részletekben reagálok.

"Emlékeztetlek, hogy 6. éve nem ők vannak kormányon, hanem azok, akik a kormányzás helyett az ellenzék ellenzékét játszák. "

Nekem meg pont az a bajom a Fidesszel (azon túl, hogy '96 óta elöl van a farzseb a gatyájukon), hogy az ellenzéknek nem (csak) az a dolga, hogy kiabáljon hangosan, hogy nem jó, ami van (mert azt a vak is látja, köszönöm), hanem talán elő kéne jönni valami javaslattal, hogy mit kellene tenni ehelyett. Egy időben direkt olvastam a Nemzetet, néztem a Hírtévét, alig találtam bármi konkrét javaslatot, azok között pedig populista helyett értelmeset még kevesebbet...
Apám azt mondja, hogy a régi mondás szerint az országnak olyan a kormánya, meg az ellenzéke, amilyet megérdemel, sajnos mintha igaza lenne...

travis 2007.09.01. 15:54:33

"Az a baj,hogy az emberek elhiszik, hogy nincs több alternatíva"
Konkrétumokat kérnék. Milyen alternatíva van még? A betömbösödött MSZP-vel szemben csak egy egységes, szintén betömbösödött ellenzék lenne képes győzni, ami ugye most nincs meg. Aztán, ha kipicsázták az MSZP-t, utána már mindenki önállósodhat megint. Senkinek nem kell az identitását feladni, csak összefogás kellene, közös lista.

Az MSZP pont erre játszik. Az ellenzéki erők széttagolására. Megváltás volt most nekik a Gárda létrejötte. Meg úgy kompletten az egész Jobbik. És akkor még az MDF-ről nem is beszéltem.

azta 2007.09.01. 17:34:33

" Hendrick ·
Még jó hogy az MSZP szóvivői olyan jól forgatják a szót...mondjuk prézliben mert másban nem...

Amit tud a Maszop az, hogy visszafröcsögje azt az antiszemitázásból meg 'csehgevarás' teszkó kommunizmusból összeokádott valamit amit ők 'politikai véleménynek' átallanak efumeizálni ..."

már megbocsáss, de ki a f.szt érdekel az mszp? most komolyan. mit vársz az mszp-től? vagy az szdsz-től? pont az lenne a lényeg, h húzzanak már a vérbe!!! de ha hozzájuk hasonlítjuk az ellenzék retorikáját, megjelenését, stb. , ha az a mérce, akkor ki a franc fogja ezeket elzavarni (2010-ben)?! de ha nem ők az etalon, akkor is: ezek az arcok fognak élhetőbb országot csinálni? mikor lesz már valakinek annyi esze, hogy nem paprikajancsikat zavargál az első vonalba????

és Helmernél a pont - sajnos:
"Számomra nincs hiteles politikai párt MO-n."

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.09.01. 18:02:58

Hát ebben igazad van azta...
Csak annyit tehetünk hogy a kisebbik rosszat választjuk és bízunk abban hogy nem szúrják el (úgy ahogy eddig...)

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.09.01. 19:55:53

"Sőt, még a széjjelcsíkozott VHS kalózvideók legendás hangalámondója is."

:))))))))))))

nagyon jó a szöveg,fidesz antifan rulz :)
süti beállítások módosítása