DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Az igazi Ryan közlegény

2007. augusztus 26. - csunderlik.péter

Sok minden történt ma. Felavatták a Magyar Gárdát, ami kell is, mert hisz megint kísértett a kádárizmus szelleme: Bács-Kiskunban az a grízes tészta okozott ételmérgezést, ami szinte köztudottan Kádár János kedvenc étele, hát így állt bosszút a sírgyalázásért. Továbbá a mai Blikkben van egy expresszív írás arról, hogy kit és hogyan szopott le Kelemen Anna, meg hogyan dugatta meg magát négy úrral és egy pezsgősüveggel, de még ennél is érdekesebb az utolsó oldalon található cikk az igazi Ryan közlegényről. Igen, ez most ilyen pacifista írás lesz.

Nem, nem arról van szó, hogy engem is utolért volna a mostani öregedő félben lévő rocksztárok megszokott végzete, akik miután abbahagyták a piát és a kábítót, és ráálltak a jógára meg a Hohes C-re, már nem találnak más témát, minthogy minden számban csak George W. Busht baszogassák. Ez most csak eseti írás. Nem vagyok egy Noam Chomsky, hétfőtől meg úgyis indul a Barátok Közt.

Nos, az amerikai hadsereg szabályzata szerint, ha egy család minden fia háborúban van, és már csak az egyikük maradt életben, akkor azt haladéktalanul haza kell küldeni. Ezt a szabályt 1942-ben hozták, amikor is a Sullivan család mind az öt gyermeke egyszerre vesztette életét, mert a japánok megtorpedózták a hajójukat. És állítólag a film is megtörtént eseményeken alapul.

Most pedig Irakból küldték haza Jason Hubbardot (31), mivel előbb idősebbik öccse, Jared (22), majd most szerdán a fiatalabbik, Nathan (21) is életét vesztette. Gondolom Jason Hubbard kap majd egy kitüntetést, pofás kis plecsnit, pár másodpercig villannak a vakuk, aztán majd le se szarják, mint Johnny Deppet a Donnie Brascóban, ahol szarért-húgyért gürcölt, és belerokkant.

De vajon szarért-húgyért folyik-e az iraki háború?

Ugyan. A demokrácia terjesztéséért. Meg a terrorizmus leveréséért. Ez a misszió. Az olaj, meg a gazdasági-geopolitikai térnyerés az csak olyan járulékos, mint csipszben a Dragon Ball-kártya, meg bagdadi papucs orrán pamutbojt, olyan Harún-al Rasidos. Mert ezek tisztaszívű keresztesek. Ennél már csak az lenne nemesebb, ha a törpeharcsákat baszogatnák, nonprofit.

Az olyanok meg csak rosszindulatú szarkeverők, mint például Daniel Cohn-Bendit, a néhai hatvannyolcas diáklázadások kultikus alakja, aki a következőt nyilatkozta az egykori jugoszláv polgárháborúról: „Miről volt szó? Ha olaj lett volna Szarajevóban, a konfliktusnak két nap alatt véget vetnek. De csak muszlimok voltak.”

És milyen igaza van.

De még ennél is plasztikusabban fogalmazta meg a frankót Speak, the hungarian rapper, a semmiből feltűnt zseniális magyar minnesanger, aki mostanra annyira része lett országimázsunknak, mint a gulyásleves vagy a C-vitamin, híresebb, mint Bartók vagy Kodály együttvéve, és Ogli G-t kivéve mindenki elismeri nagyságát. Hát mekkora költő, micsoda vátesz, mi ehhez képest Snow és az Informer; Seal is csak egy pislogó szardarab, annál is inkább mert náluk soha se műkődött közre akkora kaliberű supergroup, mint itten a Varga Miklós-Takáts Tamás-Bebe tengely. Ezt mindenkinek látnia kell, mert világnézet-formáló, ahogy a temetőben kolbászol, mint zsidóban a fájdalom, és közben, no igen:

„Stop the war!”  

Ez egy valóságos Parainesis, baszod.

De az is lehet, hogy Daniel Cohn-Bendit, Tamás Gáspár Miklós és Speak egyaránt téved, és a szétszívott Jack Osbourne (Ozzy fia) tapintott rá a lényegre, amikor mellőzött minden demagóg, demokrácia terjesztésről szóló sallangot, és a kamerák előtt kerekperec megmondta, hogy szerinte van civilizatórikus értelme az iraki háborúnak, mert így „az irakiaknak elvisszük a Kentucky Fried Chickent, ami pedig jó kaja.”

Bölcs.

A két fiát elveszítő Hubbard anyuka hát nyugodtan fog aludni, és a most már hazaküldött Jason Hubbard is kettőzött erővel fogja fejni otthon a kecskét, mert van értelme mindennek. Mégis.

Nem az olajért, nem a plecsnikért. Az irakiakért.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr7149044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.26. 01:13:46

Ehhez kapcsolódó régi vicc: "Az ávósok éjszaka kopogtatnak Kovácsnál. Kovács riadtan ajtót nyit, mire a vezető ávós: "Nyugalom Kovács elvtárs. Érted jöttünk, nem ellened."

Medzsik 2007.08.26. 22:51:15

Amcsik és az ő baráti segtítségük...lerágott csont...de ne várjunk mást,egy öntelt szuperhatalomtól...
a gárda megalakuása,az szar...ég a pofám,hogy ilyet lehet,én nem értem meg,hogy miért nem tudják aztmondani nekik a hivatalokban...hogy csesszékmeg,dugjákfel a hazaszeretetük,meg büszkeségük,és vonuljanak illegalitásba,vagy mttudomén...de az hogy ezt hagyjuk...nem csak gáz,de vesélyes is
süti beállítások módosítása