DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Frankeinstein I.

2007. július 03. - csunderlik.péter

Én, Doktor ... , miután asszonyomat és gyerekeimet elragadta a pestis, az fekete halál, e szörnyű ragály; az Úr 2007-dik évében, egy sápadt holdvilágos, zivataros nyári éjszakán Damjanich utcai molyrágta albérletem legsötétebb helységébe, az úgynevezett „húgyos”-ba visszavonulván végső elkeseredésemben úgy határoztam, hogy szörnyű kísérletbe fogok. Óh, még most is belereszketek, midőn belegondolok ezen borzadályba, mely – Isten a tanúm rá – valóban megtörtént, és csakugyan szörnyűség.

Midőn az eső kopogott, enyhén pecsétes fehér köpenyt húztam, hentesbárdot ragadtam, és arcomon az őrült tudósok jellegzetes „muhaha” kacajával úgy döntöttem, hogy mostan megkóstolok egy kutyaeledel konzervet, és bebizonyítom, hogy az emberi fogyasztásra igenis alkalmas; hát ezt terveltem ki én, óh, az istenkísértő őrült tudós. Igen, én, a balga, hát Isten bocsássa meg vétkeimet, miért vétettem az hatalmas Természet örök rendje ellen. Bizony én, a fajgyalázó mohó, de hát végső elkeseredésemben mi mást tehettem volna, midőn asszonyom és gyerekeim halálnak halálával holtak, mert elragadta őket tőlem az szörnyű ragály, a pestis? Én is majdnem belepusztultam, és noha elöntött a sár, de végül túléltem, noha az buzeráns atya már nekem is feladta az utolsó kenetet.

Ugyan életben maradtam, de nem maradt más nekem, csak az testetlen tudomány, melyet hiába fogdosol, akár az egyetlen igazi múzsa, úgy kicsúszik az kezeid közül ő, igen ő, az örök kiismerhetetlen. És én mégis megpróbáltam. „Hát nem volt elég neked az szörnyű csapásokból?” – kérdezheti az nyájas olvasó. De nem, asszonyomat és gyerekeimet veszítvén itt már nem volt választásom. Örök dicsőség, vagy a feledésbe hullás.

Bedobtam hát utolsó százasom az félkarú automatába. Talán nyerek. Ha bebizonyítom, még ha bele is halok (de ugyan, hát mi vesztenivalóm lett volna, mikor asszonyomat és gyerekeimet elragadá tőlem az fekete halál?), hogy az filléres kutyaeledel emberi táplálkozásra igenis alkalmas, akkor megoldom az sátorozó-fesztiválózó diákok szörnyű problémáját, akik kevés pénzzel bírván minden vásárláskor sokat gondolkozának, vajh’ az drága italt vegyem-é meg, vagy az drága ételt? Mert az kutyaeledel-konzerv annyira olcsó, hogy amellett még jutá az drága italra is.

Bíztam benne, hogy Isten látá, hogy ez jó, és csettinte vala, de nem tette. És én ekkor csak azért is, miután szeretteimet elragadá az szörnyű ragály, az pestis; úgy gondoltam, hogy ha már az én boldogságom veszett is, hát segítek az vékonypénzű diákoknak elérni azt. Hogy az kecske is jóllakjon és az káposzta is megmaradjon. Olcsó ételt kell nekik találni, hogy a fesztiválokon jusson elég az alkoholra.

Elmentem hát az szupermarketbe, és hosszas vizslatás után kísérletem tárgyául kiválasztottam a legolcsóbb kutyaeledel-konzervet, az vadas ragus Scotty-t. Harmadannyiba került, mint egy embernek való vadas konzerv. Ha a diák ilyenen élne, akkor étkezésenként spórolna legalább egy csapolt sört, ha nem kettőt.

Hazavittem hát, és éjszaka, midőn kuvikhang szólt a berken át, enyhén pecsétes fehér köpenyt húztam, hentesbárdot ragadtam, szemrevételeztem az konzervet, aztán mentem kényszeresen fölkacagtam, úgy „muhaha”, mint ahogy az őrült tudósok szokták. És megnéztem hát, mit rejt az Scotty.

(Folytatás holnap, addig hallgassatok valami korai Black Sabbathot)

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr97110522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lulu 2007.07.03. 11:27:26

kedves írópalánta. írásod nem valami kiemelkedő, talán ha mindenképpen jelzővel kellene illetnem azt mondanám szórakoztató, habár hasonló megfogalmazásban már olvastam hasonló történetet egy 16 éves ráadásul lány tolmácsolásában...no de ne keseredj el és ami a legfontosabb, ne keverd össze az elhivatottságot a nagyravágyással. Nem feltétlenül kell fantasztikus történeteket kitalálnod a végett, hogy jó író váljék belőled. Az leszel csak nem szabad elhinned , hogy már író vagy egy igazi író holtáig íróvá akar válni. Sok sikert és ne hidd , hogy baszogatni akartalak, minden csak építő jellegű volt..

Csucsuka 2007.07.03. 12:14:45

:-O

egyébként mi az, hogy fantasztikus történetEK? ez eddig az első, amúgy nem veszem baszogatásnak

Csucsuka 2007.07.03. 12:31:27

amúgy meg az ember nem írhat mindig egy Achtung, néger!-t, vagy egy És nem is kell rágni!-t, bár én akkor is szórakoztam, mikor ezt pötyögtem be.

Hendrick 2007.07.03. 18:00:31

Hehe...remélem ez csak poén volt lulu, hiszen látható hogy a Mester megint iróniába mártotta irónját..
A magyar Dr. Frankenstein..no ez érdekesnek ígérkezik!

Redmaster 2007.07.04. 02:48:40

ÖÖÖ nem akarok beleszólni a produkcióba és előre előni a poént de ge*i leszek és mégis. Kb 3-4 éve a TVsziget hiradóban (igen volt ilyen műsor az emegyen a sziget fesztivál félhivatalos műsora volt ahol először láttam műsorvezetőt riportközben dohányozni) kérdeztek egy rokker srácot hogy mit eszik és ő mondta hogy konzerves kuytakaját mert az jó és olcsó. A másik oldalról pedig a kutyakeksz is alkalmas emberi fogyasztásra saját tapasztalatból tudom :)
Na béke

Void 2007.07.04. 11:10:21

Csak annyi, hogy ha már mindenképp főzést akarsz kerekiteni a kutyakaja köré, nyomd tele fokhagymával, az sosem árt, a kinaiak is azzal veszik el a rossz húsok izét, meg mondjuk mindenki más is.. amúgy sztem ez a bejegyzés is korrekt volt, legalábbis engem szórakoztatott és nem sok kivetni valót találtam benne.. lehet, azért, mert egy félmüvelt gyükée vagyok.. de én igy is szeretem magam..

Hendrick 2007.07.04. 11:25:28

Itt szerintem lesz más poén is...Dr. Frankenstein életet lehelt a holt anyagból...talán kajává változtatja a kutyatápot? Az valóságos csoda lenne!
Vagy átcsap a történet a magyar DR. Dzsekil és Miszter Hájd történetébe??

lulunak 2007.07.07. 14:27:38

Lulu! Ki mondta h Csucsu író akar lenni? Ez itt egy blog, nem az Élet és Irodalom... Csucsu nem író, hanem firkász; ide firkálja szellemi salakanyagát, és ezen ő is meg mi is szórakozunk. Ennyi.

lulu 2007.07.11. 18:08:43

Jaj bocs már ez nem az Élet és Irodalom????
KI hitte volna??? Köszönöm , hogy szóltatok,:)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.07.11. 19:05:43

Nézzétek meg azt az ÉS reklámot, amikor az öltönyös szarik. Behaltam. Majd megkeresem, és belinkelem.

PS: a 'szarni' az -ik-es visszaható ige? Erről már a Frankában is vitatkoztunk sokat.
süti beállítások módosítása