DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Az akarat diadala

2007. július 03. - csunderlik.péter

Most vasárnap győzött az igazság. 

Ugyan Eperjest nem kaptuk vissza, de Kimi Raikkönen megnyerte a Francia Nagydíjat.

Volt idő, mikor a Forma-1-et nem tartottam sokkal színvonalasabb passziónak a Kálvin téri kocsmai nyerőgépezésnél, de mióta hosszú évek után ismét vannak előzések, hát megint odakapcsolok. Jól bealszok, aztán ha valami érdekes van, akkor a Palik úgyis felébreszt. Milyen kedves.

Szóval van ez a Raikkönen gyerek. Korábban különösebben hidegen hagyott ez a finn faszi, de mióta megtudtam, hogy alkoholproblémái vannak, határozottan szorítok neki. Az elmúlt évben ugyanis máson se csámcsogtak az okos Szujóék, minthogy ez az ember alkoholista, azokat pedig nem szeressük. Mert aztán Szujóként élni a létezés legmagasabb rendű formája.

Tény, saját bevallása szerint is rengeteget iszik az istenadta finn. De amíg hozta az eredményeket, addig mindig leolthatta a basztatókat, hogy na és? Megnyertem a futamot, ül, fekszik.

Napóleon mondta, hogy a győztes csatát nem kell megmagyarázni, a vesztest pedig nem lehet.

De aztán az utóbbi időben már nem úgy jöttek az eredmények. Az évekig tartó tintázás hatására bizonyára romlott az ítélőképessége. Van ilyen, de inkább nem szakértek. A forgalmi vizsgán is csak negyedszerre mentem át, hát nem vagyok egy Schumacher, de még egy Ferjáncz Attila se.

Az ilyen videókat azonban már a Kóka sem tudná megmagyarázni. Ez itten Monte-Carlóban készült, ahol a lábain alig álló seggrészeg Kimi oly nagy lendülettel próbálja a gúnyolódó kibiceket elhajtani, hogy végül leborul a jacht fedélzetéről. Csoda, hogy nyakát nem törte. A ’Bitte Lachen’-ben is dobogós lenne, pedig az aztán köztudottan nagyon színvonalas műsor.

https://youtube.com/watch?v=I2adjELEnhs

És erre mi volt a Ferrari reakciója? Eltiltottak a piázástól. Ha megszegi, akkor kirakják. Szerencsétlen.

Mert Raikkönen minden jel szerint tipikusan az a problémás ivó, akinek az alkohollal nincsen különösebb problémája, csak nélküle.

Ezért aztán még többet hibázott a szegény pára. Hát persze, mi mást várhatnánk egy alkoholistától. Jókat röhöghettek az absztinensek.

És én már az utóbbi hónapokban legalább annyira szorítottam a győzelmének, minthogy a komplexusos Gyula a huszadik basztatásnál legyen már végre férfi, és etesse meg Palikkal a mikrofont.

És tessék. Most vasárnap, kisebb szerencsével ugyan, de a szittyós nyert. A tintások istene lesújtott. Megmutatta erejét, mint Jahve az Indiana Jones első részében, mikor a nácik elporladtak a frigyláda körül.

Bár ahogy így elnéztem az ünneplést, Kimit már nem is a győzelem motiválta, hanem a legitim pezsgőzés. Lényegtelen, mert egyre megy.

Ez volt aztán az akarat diadala. Ül, fekszik.

Hát mégis ember az alkoholista is. Az meg nem arra született, hogy legyőzzék.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr28110493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cunt 2007.07.04. 19:42:10

tanulj meg helyesen magyarul, mielott elkezdenel irni...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.07.08. 15:10:33

Sajnos nem lehet mindenki Csurka István.
süti beállítások módosítása