DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Az ördög ügyvédje

2007. május 30. - csunderlik.péter

Amikor az esztergomi ferencesekhez jártam, volt egy olyan fura szokásom, hogy a menzán mindig elsők között csócsáltam meg a legfrissebb Új Embert, a katolikus lapot, amely éppúgy hivatalból járt az osztályunknak, mint a fejenként egy guriga vécépapír havonta, ami  a konvertibilis valuta szerepét is betöltötte a kolinkban. A mai napig se értem igazán, miért olvastam az Új Embert, mikor nem volt benne se csöcsös nő, se sportrovat. És mégis.

Ugyan Új Ember az érettségi (2003) óta nem volt a kezemben, mert már venni kéne, de helyette van más is. Különösen mióta a szomszédtól lopjuk az internetet. Szívesen olvasgatok a hüvelygombáról, a pontyokról, no és vallásosként néha rátévedek az ilyen nagyon keresztény oldalakra is. Ott mindig a fórumok a legérdekesebbek.

Az egyiken találtam az alábbi okítást egyik kedvenc bandámról, a Led Zeppelinról, melyet a derék fiú, akit csak úgy tudok elképzelni, mint a Barátok Közt Balassa Imréjét, bizonyára valami színvonalas kiadványból kopírozhatott ki, mondjuk abból, amit az atyától kapott cserébe a, no mindegy. Tolle lege:

"Szintén Angliában alakult 1968-ban a Led Zeppelin, amely gitárosának, Jimmy Page-nek köszönhetően foglal el fontos helyet a rock'n'roll világában. Page, akinek már megvoltak a tapasztalatai a hallucinogén drogok és a homoszexualitás terén, az egyértelmű sátánimádat felé vezette az együttest. Hírnevéhez leginkább két műve járult hozzá: a Stairway to Heaven, amely a boszorkányságon alapul és a tudatalattinak szóló üzeneteket tartalmaz, és a Presence (Jelenlét, megjelenés), amit a koncertjeiken mindig jelenlévő sátáni hatalomnak szenteltek."

A kurva életbe. Miért is?

Persze tudtam, hogy Jimmy Page-nek már a kezdet kezdetén agyára ment az okkultizmus, egy kastélyt is vásárolt, melyet telepakolt a fekete mágia mindenféle sötét kellékeivel, és ilyen szertartásokat is celebráltatott magának, sőt, talán a köntösös pópa is ő maga volt. Jól van na, full kábszeres volt a faszi. Belőve Ozzy Osbourne (Black Sabbath!) is leharapta egy élő galamb fejét, a bemeszkózott Morrison bácsi meg minden koncerten megkúrta a színpadot. Van ilyen.

Hagyjátok, ő egy művész!

De Jimmy Page, Robert Plant és a többiek itt nem álltak meg, hanem a hozzászólás szerint az egész világot magukkal akarták rántani a Sátán sötét seggébe. És állítólag ezek a drogosok sápadt holdfénynél az ördöggel táncolva, miután kellően belakmároztak a keresztény szűzlányok véréből sütött pászkából, ezért írták meg Page kísértetkastélyában a Stairway to Heaven-t, amely azóta a statisztikák szerint a világ egyik legtöbbet játszott száma lett, szinte minden szavazáson az első helyen végez, kötelezően, és nekem is az egyik nagy kedvencem. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.



Ugyanis a dal az Ördögöt dicsőíti. Mert ha egyes részeit visszafelé hallgatjuk, akkor elvileg kijön a kódolt üzenet, ami magyarul valami ilyesmi: "Az én drága sátánomnak, úgy elszomorít, milyen keskeny az a kis út, amin a sátán uralkodik. Ő megment téged, a 666-ot adja neked. A sátánért kell élnem." Bla-Bla.

Ezt mutatja be az alábbi visszajátszás, alászövegezéssel:

A kurva életbe, immáron  másodszor.

Már mindent értek. Ugyanis a drogosok, gyilkosok, öngyilkosok, 11 éves lányokat megerőszakolók szinte kivétel nélkül legalább életükben egyszer hallották ezt a számot, és gondolom akkor azon nyomban beleégett tudatukba a sátánista ige. És azért.

Borzalom. Nagy szemét ez a Led Zeppelin.

Most már kíváncsi vagyok, vajon Kozsó és Zámbó Jimmy visszafelé hallgatva mit tanít, mert engem mondjuk az ő dalaiktól önt el a halálvágy.

Hogy véletlen lenne? Ugyan. Ne hallgassátok a Stairway-t, mert megfarkal a Sátán.

Bár szerintem, ha a srácok tudatosan csinálták volna, akkor akkora zsenik, mi több, istenek, hogy már Belzebubnak kéne az ő farkukat szopogatnia. Jogos ellenvetés: lehet, hogy akkor kapták ezt a képességüket, mikor serdülőként aláírtak egy véres pergament, mint a Faust. (...) No, nem pedzegetem tovább, mert még a végén lefejez egy villamos. De azért szerintem nagy Faszság ez a teória, és csak véletlen, meg masszív belemagyarázás.

Mindenesetre mikor pár éve itt Budapesten koncertezett Marilyn Manson, az a kedves és szórakoztató modoros bohóc, akkor a bigott vallásosok ánusza úgy összerándult, mintha citromlevet csepegtettek volna belé, mert hogy itt az Antikrisztus, így e. Rögtön össze is rittyentettek egy ökumenikus istentiszteletet is, hogy Isten adjon erőt a Gonosz leveréséhez, és imádkoztak a koncertre menő eltévelyedett lelkekért. Ott volt Eperjes Károly, no és a Szikora Robi is. Hát vannak még igaz emberek.

Noha szerintem ezek a mélykeresztények konstruktívabbat is csinálhatnának annál, minthogy miséket celebrálnak a Sátán ellen, és minden fórumon az ő megrontó követői, az olyan agytágítóktól szétesett, viccbe csúszó rocksztárok ellen agitálnak, mint az Alice Cooper.  Például a katolikus egyház akceptálhatná és támogathatná a kotont (különösen Latin-Amerikában, Fekete-Afrikában), és aktívan (igen, anyagilag!) részt vehetne valami tűcsere-programban. Mert mondjuk az AIDS jelenleg nagyobb veszély az emberekre, mint a Stairway to Heaven-ön át titkon farkaló Sátán.

Ha már ezer éve velünk és értünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr489190

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vallásos Ábrándozók 2009.07.01. 12:44:14

Marilyn Manson szubjektívNa, jön a VOLT fesztiválra ez a Marily Manson.A világ jelentős részének nem mond ez a név semmit. Aztán voltak olyan gyerkőcök, akiket az ő arcképével ijesztegetettek nagyobb testvérek 1998-ban. Sokan vannak, akik utálják (vélt va…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

screamadelica · http://hysteria.freeblog.hu 2007.05.31. 16:26:08

nah. ez az első bejegyzés amit olvasok ezen a blogon. azt hiszem belenézek a többibe is:) fasza:) azt ugyan nem értem mire fel jelöltél be iwiw-en, de ahogy írsz az bejön asszem.

Bergovec Anita 2007.06.02. 22:50:36

Utoljára talán általános iskola, nem is tudom, negyedik osztálya körül beszélhettünk...talán...
Tiszta véletlenül keveredtem a blogodra és azt kell mondjam rendesen meglepődtem, de ugyan akkor le is nyűgözött...Azt hiszem megmutatom anyukámnak is :-) Hagy lássa, hogy a Zrínyi iskola milyen értelmes diákokat nevelt ki... :-)

g. zsola 2007.06.03. 07:37:20

Szerintem a Robi jó ember!!! Te nem ismered őt, én együtt járok vele misére! Nagyon tisztelem amiért sokat tesz a közösségért, értünk!

Máté 2007.06.03. 13:54:50

na erre is kommentelek. vizsgálgattam a Stairway szövegét, meg a dalt (nekem is nagy kedvencem a led zeppelin) és nekem az tünt fel a you tube-os felvételen, hogy gondolatilag tagoltnak tünik visszafelé énekelve a szöveg, megfeleltetve a "sátános" változatnak. persze lehet az egész a véletlen müve, majd én is hallgatgatom sokszor visszafelé aztán irok rá vmi szöveget, ami stimmelhetne

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.06.07. 00:16:35

"A legnagyobb baj az, hogy aki angyal akar lenni, állat lesz." (Pascal) ezt most olvastam, és belevág ezen szösszenet mondanivalójába, már ha van ennek olyan.

Süvi 2007.06.15. 13:18:57

nagyon jó a blogod, ez a bejegyzés meg különösen... én is osztottam már erről észt sokszor, ugyenennyire kurvaideges tudok lenni a buta embereken.üdv

Hendrick 2007.06.24. 13:18:52

Jó nagy baromság az egész. Led Zeppelin egy kurva jó együttes, ennyi az egész, Plant Robi néha integet az ujaival miközben énekel, de egyébként röhej hogy ők sátánisták volnának...Kutyakomédia.
Manson más tészta, ő az egészet reklám miatt csinálja. (De hol van neki olyan zenéje mint a Zeppelinnek..)A sátánizmus egy komolytalan baromság sztem. Nekem az étvágyam megy el Manson gusztustalan travi-hulla-pokolpápa jelmezeitől, de a lelkemet nem féltem tőle, azt elviheti a Postás Józsi is...

octopus 2007.07.02. 21:36:39

mindez lófasz. ha már bentlakós vallásos iskola, gondolom nem mondok újat:
www.antikvarium.hu/ant/start.php?fsurl=http%3A%2F%2Fwww.antikvarium.hu%2Fant%2Fbook.php%3Ffunc%3Dbongeszo%26tipus%3Dtema%26kezdet%3D301%26darab%3D50%26talalat%3D1839%26rendezes%3DCim_AZ%26temakorID%3D185%26sszam%3D314%26ID%3D103135

kötelező, igazi ütős anyag. (kedvencem a pinán keresztül (!) kiráncigált emésztőcsatorna + bélsár, mint elrettentő példa. a szerzetes-irodalom egyik gyöngyszeme, minden csodálatom corrado balduccié, de tényleg, aki elvis presley-ből és a beatles-ből eredezteti a sátánista rockzenét. )

de már a tartalom elolvasása is felhőtlenül vidám perceket fog okozni (l. fenti linken) (természetesen a megfelelően komoly szándékú konklúzió levonása után).

legjobbakat,

Csucsuka 2007.07.03. 13:22:20

Megnéztem az opuszt. Azért az nagyon ütős, hogy "lektor: Dr. Tarjáni Béla". Lektor bmeg, mintha valami nagyon tudományos mű lenne ez a "Sátánizmus és rockzene". Pannonhalmán adták ki, no, ennyit a bencésekről. Éljenek a ferencesek. :)

csakisén 2007.07.12. 14:16:24

Ha ennyire unatkoznak az emberek,hogy ilyen baromságokat találnak ki és visszafelé hallgatják a zenénket, mért nem mennek el inkább teniszezni vagy stb.? -ez volt nagyjábol Precy reakcioja erre az egészre, és milyen igaza van...

csakisén 2007.07.12. 14:19:18

Csucsuka voltál Robert Plant koncerten? Arrol irnál???
Zep 4ever !! :)

Evlynroe 2007.07.14. 10:49:15

Megnéztem octopus az oldalt. Az emberi tadatlanság kiábrándító. Nem vagyok egy doktor, sem zseni, de vagyok annyira racionális, hogy tudjam, aki azt a könyvet megírta elvakult fanatikus. Szóval én elsősorban tőle óvnám a világot, nem pedig a rock & roll-tól........

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.07.21. 10:36:51

"Csucsuka!
Az írásod egy hatalmas pocsékság. Ocsmány beszéddel, és idiotizmussal.
Te magad is az ördög ügyvédje vagy! Annyira elítéled a keresztény, normálisan élő embereket, a megtérteket, ugyanakkor kiállsz a sátánizmus mellett...
Talán nem a keresztény oldalak a hülyék, hanem te, ha tudod, hogy minden sátánista cuccot visz a házába, meg miegymás, és mégsem veszed észre... és mégis azt mondod, hogy mert bizony abból biztos nem ér téged rossz... Persze ...hova menjen még beléd több sátán... Illetve az ördög nem fogja benned észrevetetni "testvérét".
Szellemileg enyhén szólva vak vagy, és korlátozott...
Milyen érdekes... Annyi nagy világi ember hagyta már ott addigi életét, értékesebbnek látta gyülekezetbe járni, Első helyre helyezte Istent. Te csak ócsárolni tudsz... és azért bántod ezeket az embereket, akik mégis ott találták meg a boldogságukat, mert benned van az a bizonyos kis ördög... Az sátán Isten népét akarja bántani... emberek által, akibe beleköltözött...
Gondolkozz el ezen kérlek! Ha még eltudsz, és az agyad nem foglalta el... bár sajnos nem úgy látszik..."

ez a komment a virtus.hu-n érkezett (lásd Ördögök című bejegyzésemet) a hitgyülistől. Siralmas.

rettentó 2007.10.16. 08:31:57

"agytágítóktól szétesett, viccbe csúszó rocksztárok ellen agitálnak, mint az Alice Cooper"
Óriási tévedés:
1. Alice Cooper sosem drogozott, "csak" alkoholista volt 1983-ig. 1994-ben viszont megtért, és hívő keresztyén. Ma már nem iszik.
2. Alice korántsincs szétesve. 59 évesen naponta 2-3 órát golfozik.

A Sátánizmus és rockzene nekem is megvolt, iszonyú ostoba könyv, ugyan mit tud egy vatikáni pap a rovkzenéről? Fő forrása az olasz bulvársajtó! Ugyanakkor tény, hogy a rock (pl. black metal) lehet a sátánizmushoz vezető út, de szegény Beatles meg Led Zep nagyon messze van ettől.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.10.20. 16:22:59

Hát, ha te mondod. De erősen vannak kétségeim.

MAGA A SÁTÁN SZEMÉLYESEN... 2007.10.26. 02:51:03

Hát kedves barátaim, nekem egy Sz. Levente nevü faszi mesélte ezt a baromságot a minap a Led Zeppelinről, a drága felesége meg az AC/DC-ről... Majd beszartam a nyeritéstől rajtuk... Nekem is megvolt vagy még valahol megvan az a baromság, az az idióta könyvecske a Sátánizmus és Rockzene... Azt az állatot lekellett volna lőni, csak nem volt rá vadászengedély. Hogy mernek egyes buzik ócsárolni tényleg akár könyvben akár másképp olyan korszakalkotó zenekarokat, mint a Zeppelin, vagy Stones, Beatles és nyugodtan mondhatjuk ki AC/DC!? Ez túl megy a vallási fanatizmus határain is... Én 16 éven át játszottam az úgynevezett \\\"sátán\\\" rockzenéjét! A nővel szabályszerüen a végén üvőltöztem, hogy hogy lehet ennyire primitív valaki a mai 21-ik században? Emberek, én gitárt tanítok hosszú évek óta! Rocker voltam és szívem mélyén tán ma is az vagyok! Igaz ma a fekete bluest játszom és olykor az angolszász \\\"Lassúkezü\\\" stílusát, de ma is fellázadok és megvédem a hard rock és heavy metal bandákat! Akikért a tinikoromat, az ifjúságomat adtam! Üvőltöttem a rock and rollt! A bluest a buta amcsik hordták le valaha és az ördög zenéjének nevezték, miközben a szarházi Kuk Klux Klan gyilkolta a feketéket! Olyan buzi fajgyűlölő népek, akiknek sokszor 6 osztálya volt és hétvégi kikapcsolódása hogy berugott mint egy disznó! Sose fogom elfogadni azt a primitív felfogást, miszerint a heavy metal egyenlő a sátánizmussal! Alice Coopernek egy lelkész volt az édesapja és rendes neve Vincent Damon Furnier azaz amerikásítva Turner... A nagynénje biztatta, hogy akarnia kell zenélni, ne csak szeresse! Cooper egy iszonyat nyugodt kiegyensúlyozott ember boldog családapa. 5 dvd koncertem van a pasitól! Tény, hogy mindaz amit látni csak show! De pont a kispolgári csökevényt támadja a dalszövegeiben és a buta embereket! Ti akik itt megvédtétek a Led Zeppelint és az egész dolgot! Köszönöm nektek! A Led Zeppelin egyébként is talán az egyik legértékesebb egykori hard rock zenekar volt. Az tény, hogy Page Alaister Crowley ódon kastélyát vásárolta meg és később különös tragikus módon meghalt a kisfia, de nem szabad összefüggést találni még akkor sem, ha John \\\"Bonzo\\\" Bonham dobos meghalt drogtúladagolásban... Hogy Page ördögi figura az nem vitás, természetesen el lehetne mondani ezt pár zenészről, akár Keith Richards, Angus young, Malmsteen-ről is vagy mindjárt egyenesen Steve Vai-ról, akit az ördög gitárosának kiáltott ki a szakma egy időben Page után szabadon. Akkor Paganiniről mit mondhattak úristen!!!! Kösz hogy kiáltatok a zenéért, a Zeppért és a tiszta hitért az ostobák ellen!

Anya 2008.01.03. 14:09:59

Hát nem tudom lehet,hohy nem mindenki sátánista aki ilyen zenét csinál,de nem is kereszény az tuti.Ha valaki kicsit is belenéz ezeknek az embereknek az életébe rá lehet jönni,hogy egy Metálzenekar sem 100-a. Még,hogy Alice sosem drogozott.Voltál már koncertjén?Láttál már életközelből beállt drogost?Az,hogy valaki golfozik attól még nem lesz jó ember.Nem a zenei stílussal van a baj.de mondjatok egy olyan Metal együttest amelyik normális családban él,karitatív és szivesen rábíznátok egy hétvégére egy 2 hónapos csecsemót,vagy a lelketek?Ja és azért a kulturmocskot ne nevezzük már zenének!Persze van kivétel.De lássuk be,hogy az énekesek zömének csak a szájába adják a dumát,nem sok zeneszerző van közötte.Böfögni meg mindenki tud

Hendrick 2008.01.09. 12:06:42

Anya:
1,a régi rockereknek nem adták a szájába a szöveget
2, a rockzene nem kultúrmocsok. Alice C. pl. nem tartozik a hú de ütős zenék közé, az más hogy nem lehet egy napon említeni vele számos mai zenészt.
3, "zeneszerző nem sok van közötte"
a klasszikus rockzene számos művelője konzis volt, pl. az Eela Craig billenytűse ma zenei konzervatóriumot igazgat...ja és az keresztény zenekar volt
Ötletesebbnek találom a hetvenes évekbeli német progrockot mint a legtöbb huszadik századi zeneszerzőt és sztem jóval több mondanivalójuk is van.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.01.12. 12:14:07

Úgy ám, Hendrick kollegának minden szava arany. (bár ez a hetvenes évekbeli német progrock, hát ez így elég bizarr:))

KGX 2009.03.11. 20:36:44

Úgysem tudjuk innen, hogy kiben lakozik a Sátán, és kiben nem. Csak erősen imádkozzunk, hogy mindannyian elkerüljük a véle való találkozást.
süti beállítások módosítása