DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Miért reggel dugnak a kakasok?

2007. május 19. - csunderlik.péter

A kérdés legalább annyira jogos, mint amennyire félrevezető. Ti. a Blikkben közölt esettanulmány címéből, ahol a nemesen eufemizáló „Miért reggel szexelnek a kakasok?” címmel jelent meg, egyfelől arra lehet következtetni, mintha kakasaink csak reggel dugnának, pedig nem. Másfelől meg arra, hogy ezek a kakasok valami homokosok, merthogy tyúkokról nincs szó a mellbevágó címben, noha aztán nagyon is van, mert ezek heteroszexuálisok. Cherchez la femme. Ó, azok a tyúkok. Meg a kurva élet.

Mindig nagy érdeklődéssel habzsoltam az ilyen írásokat, különösen vizsgaidőszakban, pihentetésképp. Januárban másról sem szólt tamagochi-életünk, minthogy éjjel tanultunk a Gabikával, nappal meg döglöttünk az illegális bevándorlók elhanyagolt kecójára emlékeztető albérletünkben, és a National Geographicot néztük átszellemülten, mint a drogosok. Akiknek egyébként megvan az a rélig remek, félig zavaró tulajdonságuk, hogy a világ legegyszerűbb dolgait is képesek zseniális felfedezésként előadni, meg hogy bármire rá tudnak csodálkozni. Például fölöttébb érdekes volt,  hogy egy kanos delfin miképp akart megdugni egy búvárt a kaliforniai aquaparkban. Meg elég kiábrándító: Flippertől nem szoktuk meg, hogy dugik is. Pláne, hogy egy delfinnek ennyire el tud durranni az agya, ha szagot fog. Átkúrt a Walt Disney, no: hát a delfineknek is van tökük, reszkess Kis Hableány. Doktor Bubó is egy perverz állat lehet sunyiban.

És tessék, most meg a kakasok. Még pár vizsgaidőszak,és kész David Attenborough leszek. Vagy az az elmebeteg természetbúvár, aki minden krokodil seggébe feldugja az ujját az Animal Planeten.

Hát miről is szól a blikkes cikk?

Valamelyik amerikai egyetem (Michigan? Illinois?) kutatói a kakasok-tyúkok párzási szokásait vizsgálták, és a következő nagy horderejű eredményre jutottak, mely aztán méltán kapott publicitást a Blikk hasábjain, megelőzve a Föld felé közelítő fél-Napnyi méretű meteort, de közvetlenül azután, hogy Stallone megcsöcsörészett egy riporternőt. Nem tudom, mennyi pénzt öltek bele a kutatásba, mely eredményeit tekintve megközelíti azokét, miket Safranek prezentál a Macskafogóban.

„Álmom egy tanya, állatok hada.”

A hónapos megfigyelésen alapuló esettanulmány szerint a kakasok általában reggel szeretnek dugni. Ez érthető, a taréjosok akkor még kellőképpen bekukorékoltak, frissek, így talán kevésbé fenyegeti őket az a veszély, hogy a fáradtságtól idő előtt beszakadnak, mint, no mindegy, bár ahhoz nem kevés ital is kell. A tyúkoknak azonban már kora reggel is fáj a fejük, így nem kívánják a minimál-megtermékenyítést. Pedig kellenek azok a csibék, csak azok a mindig affektáló tyúkok.

Tehát a kísérlet eredménye a következő: ha a kakas van akkora kan, mint Orbán Józsi a 100 Folk Celsiusból, akkor már reggel is berakhatja a kakas-brokit, ellenben, ha nem annyira domináns, akkor egész estig várnia kell.

Nocsak. Mintha a fentebb említett drogosok lennének ezek a tudósok, úgy közlik ezt, mint valami hatalmas felfedezést.

Pedig ez csak a férfi-lét régóta köztudott örök tragédiája.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr5383769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EszTike 2007.05.20. 21:35:21

Erről a témáról csak az vicc jut eszembe, amit sosem tudok elmesélni, de az a poénja, h "tavasz van, basznak a kutyák." :D
Bocsi, tudom, h ez nem vág szorosan a témába, de talán mégis :D

screamadelica · http://hysteria.freeblog.hu 2007.05.31. 17:00:46

igényes újságolvasó vagy:) ...dehát ha az embernek ideje van... bizony, vizsgaidőszak... hehe:)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.02. 15:43:12

élejenk a mellékmondataid! :D
én is felveszlek a magánobserveremre...

lüke 2010.05.09. 18:28:06

a tudatlanság védelmében:)
készült a blog
cirkadián ritmus: embernél ,állatnál

hu.wikipedia.org/wiki/Cirkadi%C3%A1n_ritmus
süti beállítások módosítása