DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Sein Kampf

2007. március 17. - csunderlik.péter

Üdvözlök Mindenkit!

Ez lesz itten az én blogom. Ne számítsatok olyanra, hogy, hú, ma reggel felkeltem, és olyan másnapos-sárgát pisáltam, mint Kína, mert ez nem ilyen lesz. Jó, néha lesznek személyes írások, de többnyire publicisztikák és kritikák fognak itt helyett kapni. Határozottan csunderlikosak, ezt garantálom. És akkor innentől kezde tessék izomba lőni a mosóport, mert jön az aktuális mocsok. Valamikor naponta, valamikor csak hetente. Sosem lehet tudni. Ezért kell mindennap fölnézni ide. És bőszen kommenteljetek, mert abból tanul mindenki. Leginkább én. CsP

A JÖVŐ ELKEZDŐDÖTT.

Tegnap elolvastam a Mein Kampfot.

Egy szuszra ki lehet végezni ezt a félezer oldalt, ugyanis meglehetősen olvasmányos ez az 1935-ös magyar fordítás, meg hát nem kell közben gondolkozni se: a Landsbergben hűsölő Hitler Adolf a már akkor is imbecilis Hess Rudolf támogatásával és pennájával mindent megmagyaráz, de tényleg, az egész szűk ötszáz oldalas opusz nem bonyolultabb, mint Szikszai Etus aktuális monológja minden Szomszédok végén a hiánygazdaságról - szóval nem egy Tőke, az fix.


Az első ötvenvalahány oldal még egész korrekt: a Fater szívhűdéséről, a Mutter rákjáról, egy hiú ábrándokat kergető csóró srácról, akinek semmi sem jön össze. Összekuporgatott pénzén Wagner operákra jár, ahelyett, hogy mondjuk elkurvázná (no, ebből is látszik, hogy nem százas a pali!), aztán megjelenik a nagybetűs Zsidó, óh igen, aki kaftános, meg sunyi, és persze büdös, de über alles, és erre a pre-Führer Adolf korgó gyomra eljárja a bécsi keringőt, katartikus hányás jön, a még ép agysejtek belefulladnak a mindent elborító barna epébe, s hősünk megvilágásodik: vér, vér, Parsifal, vér, vér. Minden összeáll, lehull a hályog, Saulusból Paulus, vagy mi, sőt százhúsz százalékkal olyanabb, vagy annyira mégse, mert Pál csak-csak bibsi. És ettől kezdve elszáll a faszi. De nagyon.


Félelmetes, milyen elméleteket ad elő. Ez a téboly, nem a négy-négyes Freiburg-Duisburg. Eszmefuttatásai egyébként koherensek, mindig csak pár tőmondatokban megfogalmazott alaptételt kell elfogadnunk, s abból már minden logikusan következik. Épp ezért tényleg veszélyes könyv. Sodró, olvasmányos, magával ragadó, egyszerű, mindenre választ kínál. Nagyon aljas, 16 éven aluliaknak nem ajánlom. Azok inkább még csak basszanak be, és nézzenek Bundesliga kettőt Horti Gáborral. Jó is az. Hitlernek is azt kellett volna tennie, meg jókat baszni Wagner helyett, és akkor nem lett volna holokauszt.


Erről szól a Red Alert.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr6847778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budafuck 2009.03.01. 16:29:43

azért ez erős..
és vmi vágott verziót vagy az ATV kiadványát olvastad:)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.03.07. 04:40:01

Ha jól emlékszem, a jó öreg Gede testvérek reprintjét.
süti beállítások módosítása