DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Kéz- és lábtörést!

2008. március 22. - csunderlik.péter

Jajj, ez a zaklatott időjárás mindenkit megbolondít.

Valakinek megfájdul a feje, térdkalácsa, és kissé ingerültebb. Másokat levertség sújt, Szellő István szájából se úgy gördül ki a röneszánsz meg az erbász (AIRBUS), ahogy azt megszoktuk, és hát a feledékenység, hisz minap én is nyitott sliccel mentem be a Gyerekkönyvtárba, aztán majdnem kihajítottak. Egy józsefvárosi középiskolás (L. Zoltán, 16) pedig megrúgta és csővel ütlegelte a vénember fizikatanárt, a "te nekem ne merjél rossz jegyet adni bazdmeg" szofisztikált invokációt követve, míg mások a mobiljukkal kamerázták. Kedves Zoltán biztos elfelejtette bevenni a Béres Antifrontot, és azért volt feszült, mint sokan mások. Ha! Bolond idők. A klímaváltozás.

És itt az asztalra csapok, hogy a kurva életbe, és nem látok a dühtől, noha én egy magamban is elmatchboxozó békés filosz vagyok, nem pedig egy ilyenre hazatérő veterán, kinek barátai arccal a sárban haltak meg Vietnámban. Ezekért? Ezekért?

Nem mondom, régen én is csináltam sok szemtelenséget napköziben, és ha belegondolok, hogy egykor vagánynak tartottam, ha pufit ettem énekórán, akkor ég is a pofám, de az ilyen kamerázott tanárverésekre kinyílik a bicska a zsebemben. Nem érdekel, ha ez a fizikatanár amúgy egy fatestápolóval fenyegetőző autokrata barom volt. Akkor is.  Bár az olyan tanárokkal általában nem is mernek állatkodni a hiperaktív tinédzserek, annál inkább a franciskánus lelkületű jámbor galambetetőkkel. Hú de bátrak, hogy szúrnák szemükbe, tüdejükbe az érdemrendet.

És egyre több ilyen felvétel kerül napvilágra, ahol valaki a mobiljával veszi, amint kikészítenek egy tanárt, vagy éppen egy alsós leragasztott szemüvegest, miközben kacagnak a kis pondrók, aztán megy a youtube-ra, hogy a világ lássa kincsemet. Valamit tenni kell.

Mert kit érdekel az időjárás, meg hogy közben biztos felnőtt az a nemzedék,  kit megmérgezett a sok E-adalékanyagos túrócsoki,  meg a tévében a kirakat-szociálpedagógus elmondja a vulgárliberális maszlagot, hogy ezek a fiatalok valójában csak a környezetük áldozatai, a szociális háttér, és a rengeteg deviancia. Borzalom. És hogy a Blaha Lujza téren késelő kölköt se sintértelepre kéne vinni, hanem inkább egy baptista családnak adni, ahol szeretetre és gyengédségre lel, és akkor megbékél a világgal. Igen? Akkor miért nem tetszik Ön befogadni? Hisz akkora nevelésszakértő! Ja, hogy az már büdös. Inkább töröljük el a tornasort, hátha csak az frusztrálja a kamaszokat.

Szóval ne jöjjenek azzal, hogy jajj, ezek sérült gyerekek. Mert vannak olyan sérültek, akik csak magukat vagdossák, vagy elvonulnak a lépcsőházba szipuzni, mások kannásbort isznak, verseket írnak, és azon keseregnek, hogy senki se érti meg a zseniális vízióikat, és ezért még többet isznak, egyes kamaszlányok pedig még a szeméttelepi kutyákkal is összefekszenek. De nem károsítják meg a környezetüket, nem vernek másokat, nem úgy, mint ezek. Mert ezek ilyenek. És ha most L. Zoltán tanárt ütlegel, ha rossz jegyet kap, akkor később ki tudja mit tesz, ha mustár helyett majonézt kap a hamburgerre. Meg kéne előzni. Valami jó leckét adni, nem intőt, vagy hogy összehívják az értekezletet és fegyelmit indítanak, mert azok semmit se érnek. Semmit. Azt meg végképp hagyjuk, hogy pszichológushoz küldjük a TB költségére, mert úgyis csak flegmázni fog a faszagyerek. A családsegítőkkel is kíméljenek, akik annyira langyosak, mint Oli úr a Szomszédokból. Van más opció.

Fiatalember! Igen? Imponálni akar a háttérben kacarászó patacipős lányoknak, hogy még egy idős tanárt is ütlegel, annyira vagány? Meglátjuk, mennyire tetszik majd a csajoknak, ha hat hónapra tolószékbe küldjük, mert kezét, lábát eltörjük, aztán megetetjük magával azt a kamerás mobilját, de előtte még tükrözünk vele végbelet. Egy-két vállalkozó olcsón megtenné. (Persze csak tisztán átlátható közbeszerzési pályázat után alkalmazza őket a magyar állam, mert rendes ország vagyunk.) Az ifiuraknak jót tesz majd az a kis féléves kényszerpihenő, és akkor majd tényleg kiderül, a mutatvány annyira megtetszett-e a sötét osztálytársnőknek, hogy kitartóan ápolják őket, vagy inkább lelépnek mással a diszkóba. Egy-egy ilyen demonstratív büntetés után azt hiszem radikálisan csökkenne a rossz jegyért kiosztott tanárverések száma.

És mielőtt valaki aggályoskodna kezdene, hogy ez esetleg valami erőszakspirált indítana el, mert aztán a parkolópályára tett srác barátai, rokonai az éjszaka leple alatt állnának bosszút a korábban megvert, jelentő tanáron, szögezzük le: nem, nem. Megtennénk mindent, hogy ezt elkerüljük.
 

A vagány fiú száját ugyanis nem vernénk szét, hogy hangosan tudjon imádkozni: még véletlenül se legyen baja a tanárnak, mert aztán őt borítjuk ki a tolószékből, és rajta verjük le megint, még jobban, ha valami történne a pedagógussal, és csak egy kicsit is fennáll a bosszú gyanúja. Azt pedig nyugodt lelkiismerettel vélelmezhetjük.

Ahhoz, hogy szabadok legyünk, nyugodtan élhessünk, meg kell védeni magunkat az ilyen kis állatoktól, mielőtt még igazán kifejlődnek, és igazán terrorizálni kezdenek. A szúnyogokat is még lárva korukban kezdi irtani a sárga helikopter. Ahhoz képest ez még mindig toleráns, mert ha még idejében kapnak egy ilyen leckét a középiskolások, és ha a tolószékben átértékelik tettüket, akkor még mindig  rendes emberek lehetnek, miután felépülnek. A szúnyogoknak nincs meg ez az esély, hát élni kéne vele. Mert én liberálisan gondolkodom, és még esélyeket is adok az embereknek, az ilyen, izé, L. Zoltánoknak. Bízok bennük, nem kell ide agyátprogramozás, mint a Gépnarancsban.

Csak egy kiadós verés, amiből tanulnak, ha már az iskolában nem akaródzik.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*Közben már a Kurucinfón is idézték ezt az írást, ami tudjuk milyen referencia. Hát felhívom a figyelmet, hogy én LIBERÁLIS embernek tartom magam, sose érdekelt senkinek se a bőrszíne, vallása, szexuális hovatartozása, az, hogy kire szavaz. Csak az, hogy legyen rendes ember, akire számítani lehet! Ebben a cikkben nincs cigányozás, rasszista kijelentés. Arról szól, hogy az ilyen kis szemeteket (akárki gyereke) meg kell büntetni, hogy legközelebb ne forduljon meg a fejükben, hogy iskolatársaikat, tanáraikat verjék, terrorizálják. A hat hónap tolószék nyilvánvalóan költői túlzás, a csucsu-életmű tele van ilyenekkel, meg cinikussággal, iróniával, hatásvadász fordulatokkal. Én szabadelvű vagyok, de már kisfiúként olyan mérges lettem, ha a tévében azt láttam, hogy a gyengébbet bántják, hogy a keményfiúk elveszik a kissrác táskáját, meg lehúzzák a vécén az aranyhalát, hogy csak na. Szóval nem most bolondultam meg. A szabadságot meg kell védeni. A homoszexuálisok is csak akkor vonulhatnak az utcán tolljelmezben (ha ez kell nekik, ám legyen! nyugodtan! - legfeljebb megírjuk, hogy milyen gyomorforgató), ha kemény fellépéssel  megakadályozzuk, hogy mások tojással, kővel dobálják, megverjék őket, csak mert nem tetszik nekik. Csak rendben lehetnek szabadok az emberek.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr23391650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aszi NAK Brindizi 2008.03.22. 14:16:38

Aszi, biztos tanultál szociológiát, ami nagyon hasznos, de a megoldást nem mondtad ki. Ma úgy tanítják a szociológiát az egyetemen mint a közgazdaságot a kommunizmusban: senki nem meri kimondani az igazságot, hogy alapjaiban nem működik, azt meg pláne nem, hogy mi lenne a megoldás, mert akkor rendszerellenesnek titulálják őket.

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:16:57

Egyébként nekem lenne egy építő jellegű javaslatom:
1) megszüntetni az általános tankötelezettséget;
2) a kölyköt az első fegyelemsértésnél ki lehessen rúgni a suliból, ha van iskola, ami átveszi, ha nincs;
3) a családi pótlékhoz igazolni kell, hogy a gyerek az előző hónapban hány napot járt iskolába, ennek megfelelően arányosítani az összeget (a betegség miatti igazolt hiányzás egy tanéven belül csak az első húsz napig számít bele);
4) 18 éves kor fölött bármilyen társadalombiztosítási ellátás csak legalább 8 általános plusz egy szakmunkás bizonyítvány megléte esetén vehető igénybe.
5) aki tanárra kezet emel, életkortól és a támadás jellegétől függetlenül fix 5 év letöltendő, enyhítés lehetősége nélkül.

Ennyi. Eleinte lenne egy kis lázongás, de azt le kell törni. Enélkül nem telik bele tíz év és Battle Royale, vagy még rosszabb jön...

GIjoe 2008.03.22. 14:18:36

beavereater
OFF
Eskuszom legyen inkabb ugy.
en ugy velem, hogy eleg lenne egy konnyu pancelozott kocsi (nem tank), hogy lenyomjuk a yardot.
nem bantanek egy rendort sem, csak a jarmuveket tennem mozgaskeptelenne. ezekkel a rendorokkel az emberek majd elbannak, es ahogy a "tv ostromnal" itt sem fogjak megolni oket vagy agyon verni. lasd okt 23. amikor a vizagyubol kimentettek oket, es nem bantottak.
azt vettem eszre, hogy a nagy foleny strategiai szempontbol legjobban a jarmuvekben mutatkozik meg. elol sorfal, mogotte vizagyu, jaror auto, parancsnoki niva, granatveto kocsi, csapatszallito. ezeket kell hatastalanitani oszt csokolom. nem hiszem, hogy a hadsereget behivnak bar ki tudja. abban csak bizni lehet, hogy akad par igaz Magyar katona, ezredes vagy nem tudom ki aki azt mondja, hogy eleg ebbol. na mind1, ezek utan lehet, hogy jon az nbh es bekasztniznak, ugyhogy elhatarolodnek minden tolem ellhangzott, leirt dologtol! :)
ON

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:19:03

Aszi NAK Brindizi: na igen, el kellene végre hangosan is ismerni, hogy az ember is csak egy állat: a szép szóból nem ért, csak a korbács csattogásából.

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:20:52

GIjoe: te engem vastagon félreértettél. Ha rajtam múlt volna, a tévéostromlókat fekete zsákban viszik a temetőbe.

GIjoe 2008.03.22. 14:21:15

beavereater
ami a csaladi potlekot illeti, nekem edesapam meghalt es elvileg igazolni kellett, hogy iskolaba jarok, minden evben ha jol emlekszem.

manager 2008.03.22. 14:22:27

GIJoe
"az a baj, hogy beteg vagyok, es osszevissza kavarognak a gondolatok a fejemben, nincs turelmem rendesen leirni oket logikai sorrendbe rakni stb,"

ez látszik is, jobbulást kívánok neked, és ne idegesítsd magad azzal amihez nem értessz.)))

"Haboruban pedig megengedett a hatalmat kiszolgalo rendor agyonverese es felgyujtasa."

Ne zavartassd magad, kicsit összetéveszted a filmeket a hiradóval.
Nincs még háború, csak akkor lesz amikor a hozzád hasonló lököttek azt hiszik, hogy az is egy videojáték - és mindenkinek 10 élete van.
Sürgősen szólj az ápolónőnek hogy cserélje ki az ágytálat..és kezeket a takaró fölé.

Öreg csótány 2008.03.22. 14:23:02

Aki védi ezt a sok rohadt büdös "Lakatost", annak kívánok a szomszédjába ezekből egy hat gyerekest, a gyereke osztályába meg egy "L.Zoltánt". Egy hónap múlva mit írna? Lakatos, nem Lakatos az egyre jobban terjedő iskolai agressziót tűzzel-vassal le kell törni! Emlékeztek Szent István király törvényére? Szemet szemért!!!

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:25:18

GIJoe: "Haboruban pedig megengedett a hatalmat kiszolgalo rendor agyonverese es felgyujtasa.
Ha a rendor szimplan csak szolgalna es vedene (mondjuk az allampolgarokat nem pedig egy kormanyt) lehet, hogy nem utallna oket mindenki."

Bazdmeg, ha ezt hamarabb észreveszem, szóba se állok veled.
Innentől ignore on.

GIjoe 2008.03.22. 14:26:48

beavereater
azert remelem annyira megsem ertettelek felre.
amit irtam, lehet ugy tunt, csak arra akartam ravilagitani, hogy nem bantottak a rendort.
nem ertek egyet sem a "tv ostromlokkal" sem pedig azzal a bohockodassal ami minden unnep alkalmaval az utcan tortenik.
en nem voltam ott egyiken sem, es amikor neztem a "tv ostromot" a tbol akkor picit megijedtem, hogy "hol van a rendorseg" csak aztan rakellett jonnom, hogy ez is egy jol szervezett szinjatek volt.
en azt allitom, hogy ha nagyon akarjak, tudjak ezek mit kell tenni (a rendorok)
ugyanugy ahogy az apeh is, csak van amikor nem akarjak eszrevenni a par szaz milliot, viszont a te 5ezredet azzonnal kiszurjak.

manager 2008.03.22. 14:31:16

"beavereater 2008.03.22. 14:20:52
GIjoe: te engem vastagon félreértettél. Ha rajtam múlt volna, a tévéostromlókat fekete zsákban viszik a temetőbe. "

Csak az első 5 percben kellett volna kicsit keményebbnek lenni, utána már keresgélni kellett volna tüntetőket.
A nemzetközi vélemények nem lettek volna kedvezőek, ezért végtére is helyesen döntöttek hogy nem csapnak oda. De ezt csak egyszer lehet előadni arra való hivatkozással hogy nem voltak felkészülve. Félreértés ne essék, teljesen mindegy milyen kormány van, ilyeneket nem lehet megengedni (játékszabály) mert az ország röhögteti ki magát, hogy 200 hülyét nem tud eltakarítani a francba.
Amikor már a keménykedés sem segít,- na azt hívják forradalomnak - és érdekes módon a nagypofájúak ott már nem szoktak megjelenni, csak a lúzerek.

GIjoe 2008.03.22. 14:32:22

manager
valoszinuleg 56ban is lokottek voltak az emberek..

Brindizi 2008.03.22. 14:32:32

ASZI, írtam neked !! márc22. 14:16-kor

"Horthy-fasiszta" 2008.03.22. 14:35:29

"Amikor már a keménykedés sem segít,- na azt hívják forradalomnak - és érdekes módon a nagypofájúak ott már nem szoktak megjelenni, csak a lúzerek. "

Hát ez meg hogy?

Egyébként meg hülyeség a forradalommal, mint fogalommal dobálózni mostanság, hívjuk csak egyszerűen paradigmaváltásnak, Magyar Bálint után szabadon.

GIjoe 2008.03.22. 14:37:28

manager
nem voltak felkeszulve csak szepen hagytak, hogy a tv felvehessen megrazo kepeket amit lehet mutogatni, utanna az az ezer abszolut nem felkeszult rendor aki a kornyezo utcakban nezte vegig az egeszet, szetcsapot es 5perc alatt vege volt.
Ezzel akartak megadni maguknak az alapot arra, hogy kemenyen letorjenek minden tuntetest. csak sajnos okt 23.an picit tullottek a celon.
de hitegesd magad batran, konnyu azt mondani igy a neten keresztul, hogy en nem ertek hozza stb. talalkozzunk szemelyesen es beszeljuk meg. garantalom, hogy nem tudnal vitaba szallni velem. de kar is rad pazarolni az idomet.

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:41:14

manager: "Csak az első 5 percben kellett volna kicsit keményebbnek lenni, utána már keresgélni kellett volna tüntetőket.
A nemzetközi vélemények nem lettek volna kedvezőek, ezért végtére is helyesen döntöttek hogy nem csapnak oda."

Milyen nemzetközi vélemények? Próbálnának ilyet csinálni bármelyik (akár demokratikus) országban (GB, FR, D, DK, SWE stb.), úgy szétcsapják a fejüket az első másodpercben, hogy öröm nézni. Láttál te már német rohamrendőrt vagy francia csendőrt akcióban?
Ezt szándékosan hagyták eddig fajulni, de ez egy másik téma.

Aszi 2008.03.22. 14:41:39

Brindizi,

te sem mondtad ki a bűvös "megoldást".

A megoldás a társadalom általános agressziószintjének csökkentése volna, és a konfliktusmegoldás erőszakmentes változatainak megtanulása. De sajnos az ilyen posztok, mint a fenti, éppen az ellenkező irányba hatnak, és mint a kommentekből is látszik, inkább gerjesztik az erőszak iránti vágyat, semmint csökkentenék.

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:42:19

Visszatérve az eredeti témához: miért van az, hogy a világon mindenhez bizonyítvány/jogosítvány/képesítés kell, csak a gyerekcsináláshoz/gyerekneveléshez nem?

Ja, ez csak költői kérdés volt.

ZöldszemM 2008.03.22. 14:42:24

"Csak egy kiadós verés, amiből tanulnak, ha már az iskolában nem akaródzik."


Ezt mondom én is !!!

beavereater [AT] 2008.03.22. 14:46:11

Aszi: szerintem meg el kell fogadni a kultúrák különbözőségét.

Példa: a cigányok kultúrája az, hogy ha a gyerek egyest kap, akkor bemennek és vasvillára nyársalják a tanárt.
Legyen a mi kultúránk meg az, hogy aki vasvillával támad a tanárra, annak levágjuk a kezét. És akkor a jogvédők is boldogok lehetnek.

Éljen a kultúrális sokszínűség.

GIjoe 2008.03.22. 14:47:31

beavereater
ez igy van. eltem franciaorszagban, Parisz kulvarosaiban rendszeresek az ilyen zendulesek tuntetesek.
alltalaban arabok meg a fekak kezdik korulbelul olyan dolgok miatt, hogy "abut bevittek a kapitanysagra mert fuvet talaltak nala, es kozbe kicsit megpofoztak" na kb ez a gyujtoszikra.
azert ne keverjuk ossze a hazajat felto emberrel, aki lehet, hogy tortenetesen nem a legjobb megoldast valasztotta azzal, hogy az utcara vonult, de attol meg a ketto nem ugyan az.
ezzel csupan azt akartam mondani, hogy mashol nem szetverik az embereket, hanem szetvalasztjak, es "hatastalanitjak" oket.
nagy a ketto kozott a kulonbseg.
rolad eddig azt hittem, hogy valamilyen leszerelt katona tiszt lehettel, de kezdek rajonni, hogy csak valami rohamrendor parancsnok fele, akinek az minden vagya, hogy szetverje az embereket.
sajnalom, hogy a lelkedbe gazoltam azzal amit az elobb irtam, de felnohetnel egy picit, mert ez az "ignore on" eleg gyerekes...
na mind1.

GIjoe 2008.03.22. 14:48:40

beavereater
:D :D ertekelem a humorerzeked! :) 10/10

Brindizi 2008.03.22. 15:11:51

"A megoldás [...] a konfliktusmegoldás erőszakmentes változatainak megtanulása."

Aszi, az alma nem esik messze a fájától, az iskola esélytelen a szülői hatással szemben,
Lakatosék átnevelésre tehát nincsen rális mód,
az általad javasolt megoldás sajnos nem működik.
Mindneki tudja. A megoldást én nem mondom ki.

beavereater [AT] 2008.03.22. 15:17:46

Brindizi: az általam felvázolt megoldás kellene. Lenne némi libsi ugrándozás amiatt is. De ha nem csináljuk, jön az, amire te is gondolsz. Na, akkor viszon már hiába ugrálnak a "jogvédők", mennek majd ők is a levesbe...

Aszi 2008.03.22. 15:21:06

ja bocs, Brindizi, ha te itt faji kérdést csinálsz a dologból, akkor én már itt sem vagyok.

beavereater [AT] 2008.03.22. 15:26:01

Aszi: ez az, dugd csak homokba a fejed, játszd a sértődöttet. A probléma létezik, akárhogy is próbálod szépíteni. És utópia, hogy ezt szép szóval meg lehet oldani. Tudod miért: mindenkit arra lehet megtanítani szép szóval, ami az érdeke. Pontosabban ha az érdekének megfelel (legyen ez akár csak az, hogy elkerüljön egy büntetést), akkor megcsinálja, ha nem akkor nem. Ennyi.

beavereater [AT] 2008.03.22. 15:27:53

Aszi: persze ha szerinted "konfliktusmegoldás erőszakmentes változatainak megtanulása" a megoldás, akkor érdeklődve várjuk a javaslatodat, hogyan tanítod meg ezt L. Zolikának. Akire most az összes rokona felnéz, mert jól megadta annak a köcsög parasztnak. (Ha nem tudnád, a cigányok a magyarokat csak "paraszt"-ként emlegetik.)

Himsa 2008.03.22. 15:32:03

Lehet pofazni meg fajt vedeni de nem lehet eltekinteni attol a tenytol hogy az elkovetok legnagyobb resze cigany. Es nem azert mert ciganyok, hanem azert mert ez a tagabb kerdesnek is csak egy eleme, resze. Ez pedig az hogy minden egyes olyan kozep-kelet europai orszagban ahol jelentos a ciganyok szama, egyre melyul a szakadek a tobbsegiek es a ciganyok kozott, Csehorszagtol, Macedonian keresztul Magyarorszagig es Bulgariaig. Errol lehet nem beszelni, meg le lehet nacizni aki errol beszel, de a problema naprol napra sulyosabb lesz, mert a ciganyok szama no, a mienk csokken az integracioval meg sehol nem tartunk ha egyaltalan lehetseges. Par hete megjelent egy cikksorozat indito cikkjekent a Fejek a homokban cimu iras Debreczeni Jozseftol a Nepszabadsagban. Nemtom hanyan olvastatok, de ha mar Debreczeni !!! a Nepszabadsagban !!! ilyet ir akkor sztem mar reg nagyon nagy gaz van mert par eve ez meg elkepzelhetetlen lett volna.

Aszi 2008.03.22. 15:45:49

beavereater: a jelek szerint neked is meg kell tanítani.

Joseph 2008.03.22. 15:48:17

Márelegem van ebből a kisebbségi maszlagból!
Miért fél a fehér ember az utcán???????? Mert ha megtámadja egy cigány és esetleg még meg is üti és ő visszaüt még ŐT hurcolják meg! Sajnos ebbe az országba a cigánynak több "hatalma" joga van mint más "magyar" FEHÉR embernek! És igenis vissza kéne állítani a régi rendet Teljeskörű odafigyelés és közmunka!

Kmg42 2008.03.22. 15:48:45

Aszi irományait ne vegyétek számításba mert nem több mint egy általánosan haszontalan maszlag!

Maszlag mert szemlátomást még sosem találkozott emberekkel és még a lakását sem hagyta el.

Ő még mindig beveszi hogy az ember alapvetően békés és jólelkű.
Tudod mi lenne ha a világon az összes fegyvert megsemmisítenék? Valaki felvenne agy botot a földről és meghódítaná a Világot! Miért? Mert ilyenek vagyunk. Vannak emberek akik egyedűl az agresszióban hiszenek és hiába vigyorogsz rájuk, pofán basznak és meghágnak. Te meg hiába hangoztatod a békét! Nem érdekli őket.

Az hogy az erőszak erőszakot szül, az ökörség. Kitalált és ránk erőletett szarság.
ERŐSZAK VOLT, VAN ÉS LESZ! A kérdés hogy hogyan tudjuk ezt kezelni. A mosoly fegyverével?? Aki ebben hisz az menjel el Afrikába és ott próbálja ki egy milicia ellen.

Magyarországon az ilyen cigányokat csak erőszakkal lehet kordában tartani. Azt kell csinálni mint régen a csendőrök tettek. Az erőszakra csak abban az esetben erőszak a válasz hogy ha megadjuk a reményt neki hogy esetleg erősebben reagálhat. De nem ezt kell. Ha olyan erővel csapunk vissza hogy majd bele pusztúl akkor onnantól félni fog és szót fogadni. Szót fogad, nem tiszteletből hanem félelemből, de legalább szót fogad.

Ezt nem értik meg a szenteskedő liberálisok. Nem minden ember egyforma. És akit már elcsesztek annak már mind1.

(Ja amúgy nekem is van szoc. pedagógus végzettségem és csak jobban megerősített abban hogy tutujgatással nem lehet sokat elérni)

beavereater [AT] 2008.03.22. 15:52:35

Aszi: ne csak okoskodj, halljuk a konkrét megoldást! Vagy nem vagyunk méltók rá, hogy megoszd velünk? :)

Himsa 2008.03.22. 16:00:20

Nagyon veszelyes jatek minden felleloseget a tobbsegi tarsadalmak nyakaba varni mert ez csak egyre jobban frusztralja az embereket. A gond az, ahogy hogy valami valtozzon a ciganysag reszerol is szukseg lenne partnersegre. En nem azt modnom, hogy a tobbsegiek makulatlanok es nincs felelosseguk abban hogy a dolog idaig fajult. van, persze. DE KURVA NEHEZ UGY INTEGRALNI A CIGANYOKAT HOGY EBBEN OK NEM AKARNAK RESZT VENNI ES CSAK AZT VARJAK HOGY A SULTGALAMB A SZAJUKBA REPULJON.Es itt kovettuk el az egyik legnagyobb hibat : hozza szoktattuk oket a segelyhez, mert az volt az egyszerubb megoldas. Ez eddig mukodott. Csak mivel a demografiai aranyok kezdenek nem kivanatosan eltolodni ezt igy nem mehet tovabb.

Tsabi 2008.03.22. 16:17:17

Szeretnék nem csak az utolsó kommentekhez hozzászólni, hanem az egész témához:
Nem azzal van a baj, hogy cigány vagy fehér. Nem vagyok cigánybarát, de volt olyan cigányasszony szomszédom aki miatt akár nyitva is hagyhattam volna a lakást ő úgy figyelt mindenkiére. Volt, hogy fülön fogva dobott ki egy suttyót a lépcsőházból, mert ott ólálkodott, annak ellénére, hogy rokantnyugdíjas volt és nem azért volt otthon mert nem volt kedve dolgozni. 3 gyereket nevelt fel, mindháromnak összespórolt egy kis lakásra valót (nem összelopott!). Az ilyen agresszív Lakatos, Kolompár, fekete Mercis, BMW-s parasztokkal lehetne mit csinálni: akiben túlteng az agresszió azt kötelezni kellene egy 10 alkalmas küzdősport edzésen való részvételre úgy, hogy az edzéstársak tudják miért van ott (garantált az élmény, aki érdeklődik hozzánk is jöhet). Azt hiszem le tudnánk vezetni egy-két cimborámmal az illetőben felgyülemlett feszültséget és rájönne nem csak az 50-60 kg-os tanárok és diákok léteznek. Ez csak egy ötlet de tényleg nem poénnak szántam, nekem is segít a feszültséget levezetni egy-egy jó edzés, anak ellenére is, hogy én soha nem bántottam senkit (indokolatlanul) a civil életben.
De élő példa: a napokban rabolták ki a 40 kg-os mozgássérült anyukámat fényes nappal az utcán...hogy nem bántanék senkit?!!!

Egyenlítő 2008.03.22. 16:36:24

Azért nem csak két lehetőség van, a cápa- és a pontystratégia. Van olyan is, hogy delfinstratégia:

- Bízz az emberekben.
- Amilyen a mosdó, olyan a törölköző. Üss vissza, de csak csak 90 %-ig.
- Légy feledékeny.

Ne felejtsétek el, hogy nincs két egyforma ember, nincs két egyforma szituáció. Nincs olyan módszertan, amely egyformán beválik az elsős L. Zolikánál, a 16 éves L. Zoltánnál, és a 30 éves Lakatos Zoltánnál is. Ráadásul a komoly pozitív változásokhoz nemzedékek kellenek.

Most egy határozott, kemény cigányellenes megtorló fellépéssel jól meg lehet alapozni egy évszázados polgárháborús helyzetet. Egy ház felépítése, berendezése egy fél élet. Egy tűz fél óra alatt semmivé teszi,

DOGMAN · http://kutyasagok.blogspot.com 2008.03.22. 16:36:49

"Aszi 2008.03.22. 13:24:30
.... A javaslatod pontosan az ellenkező hatást váltaná ki, mint amit szeretnél, ugyanis az illető diák pontosan azt tanulná meg, hogy az agresszió és az erőszak a megoldás a konfliktusokra, hiszen mások is ezt alkalmazták vele szemben, ezért ő maga is ezt alkalmazná utána az életében továbbra is. "

Ekkora fasságot.
Ellenpélda:
Ha én mindig a fiatal kutyám hátsójára csapok újsággal amikor fel akar mászni a fotelomba, akkor nyugodt legyél, hogy megfelelő mértékű büntetés alkalmazásával, az életben többé eszébe sem jut hogy felmásszon...
Bebaszna ha a kutya azt tanulná meg hogy engem büntessen ha a fotelba akar mászni :)
Ha pedig a fenti eset mégsem igaz akkor az emberi faj a kutyánál is életképtelenebb..

Egyenlítő 2008.03.22. 16:42:44

Himsa:

A nyolcvanas években még szinte minden cigányember dolgozott. A legnehezebb, legrosszabbul fizetett munkákon. Elsőnek őket rúgták ki. Mindet. Tanultak belőle ők is. Sok idő kell, hogy elfelejtsék.

Moophlander 2008.03.22. 16:49:04

Azt a szülőt, akinek a gyereke terrorizálja a többieket, k..vára magas összegre megbüntetném! Ha nincs abban az anyagi helyzetben (hányadtatott, sanyarú sorsú, gyesbőlélő, segélyekért ordító, kábelhalmozó) akkor meg elvonnám a segélyét! Azt hiszem egyből hozzászokna a gyerek, hogy az apuka veri véresre, amiért nem lesz miből inni a következő hónapban! Mondjuk az összefogás is hiányzik!!! Verik az egyik osztálytársam, barátom, ok nélkül!!! Összeállni páran ott rögtön és kitépni a beleit és azzal folytani meg!!! ...Estleg drasztikus voltam??? :)))

beavereater [AT] 2008.03.22. 16:54:38

Egyenlítő: igen, mert általában szakképzetlen segédmunkások voltak a szocialista iparban. Én viszont a hetvenes években voltam általános iskolás, és a cigánygyerekek már akkor sem a tanulást tekintették életcéljuknak. Valamint a munkával rendelkező cigányok nem azért dolgoztak, mert ezt diktálta az önbecsülésük, hanem azért, mert volt KMK, illetve voltak komoly szankciók. És a gyerekeiknek sem azt mondták: tanulj fiam, hogy többre vidd mint én!

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.22. 16:54:47

Moophlander, szerintem nem :)
és igen, ha Debreczeni József ezt írja a Népszabdságban, akkor már tényleg nagy szarban vagyunk. "Fejek a homokban" nol.hu/cikk/478162/

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.22. 16:56:47

ja, a Révész válaszcikkét linkeltem, de itt a Debreczeni: nol.hu/cikk/477395/

Aszi 2008.03.22. 16:58:08

Dogman:

ne állj meg ott, hogy a kutya fenekére csapsz egy újsággal, a blogszerző sem ilyesmit javasol. Törd össze a kutya mind a négy lábát, dugj fel a fenekébe egy mobiltelefont, aztán pedig nyomd le a torkán. Meglátjuk, milyen kutya lesz belőle.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.22. 17:01:07

Baszki, költői túlzás volt a hat hónap tolószék. A csucsu-életmű tele van költői túlzásokkal, iróniával, cinikussággal hatásvadász fordulatokkal. :D

beavereater [AT] 2008.03.22. 17:09:35

Aszi: ostoba vagy. A fotelba ugrásért a megfelelő szankció az újságpapír. Tanulni fog belőle. Arányosság, ugyebár.

Ui: még mindig nem nyilatkoztattad ki, mi az üdvözítő megoldás. Pedig nagyon várjuk már.

beavereater [AT] 2008.03.22. 17:10:19

Csucsuka: kösz a linkeket. Az eredeti cikkeket ismerem, de a révész-féle válaszcikket most olvastam először. Hogy ez mekkora egy f@sz...

Mixer 2008.03.22. 17:21:39

egy-két pofon igenis belefér...

3 dolog kell ahhoz, bármilyen büntetésnek visszatartó ereje legyen:

1.Bizonyosság:
bármit csinálsz, biztosan tudd, hogy megbüntetnek érte, nem úszhatod meg
2.Idő:
gyorsan kell követnie a büntetésnek az elkövetett tettet, különben a legtöbb kriminális alak fejében nem áll össze a kép,h adott pillanatban miért is történik vele az, ami történik (de komolyan)
3.tartalom:
valami olyannak kell történnie, amit a delikvens büntetésként értelmez

és nem hiszek benne, h a lelki-nénik bárkinek a fejében rendet tudnak csinálni.

beavereater [AT] 2008.03.22. 17:28:29

mixer: a lelki-nénik annak a fejében tudnak rendet rakni, aki:
a) rájött, hogy erre van szüksége;
b) és maga is akarja.
Azaz félig már gyógyult.
Igazi 22-es csapdája.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.22. 18:12:29


De jó, hogy ennyire szeretünk fegyelmezni!
A mai iskola így is megfojtja a gyerekekben az érdeklődést, a tudásvágyat.
Nem állítom, hogy némelyik - sok - tanár verést érdemel, de hogyan nevelik a gyerekeket, mégis? (Az is igaz, hogy közülük sokan úgy kerülnek a pályára, hogy manapság mindennél fontosabbnak hiszik a diplomát, aztán a sok tanárjelöltet nem vették fel a jogi karra, az orvosira, a műegyetemre, csak a tanárképzőre...)
A mai oktatási rendszer annyira rossz, hogy akkor sem mennék iskolába még egyszer, ha annyi pénzt adnának érte, mint amennyit Gyurcsány Ferenc egész eddigi életében keresett!

aranyhaj.blogspot.com

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.22. 18:15:51

"van szoc. pedagógus végzettségem " - csók a családnak! Kik is végeznek szociálpedagógia vagy kommunikáció szakot?

sunrise 2008.03.22. 18:33:02

Nem középiskolás korban romlik ez el.
Ha a gyerek már óvodás korban megteheti, hogy dacból belerúg a saját anyjába, meg lepofozza, és nincs neki megtanítva az, hogy ezt SOHA többé ne tegye...(én láttam ilyesmit abban az oviban, ahová jártak a gyerekeim)...anyuka egy gyenge nemszabadot lehelt erre a dologra reagálásképpen. Gondolom, hogy az ilyen családban a gyerek az úr, és az ilyen gyerek az iskolában is azt hiszi, mindent lehet.
Annak idején még a visszaszövegelést se nagyon kockáztattuk meg, nemhogy odacsapjunk egyet a tanárnak....(vagy szülőnek)

Redmaster · redmatyi.blog.hu 2008.03.22. 18:36:40

Csucsu bazdmeg írsz egy normális bejegyzést( jó néhány helyen nemértek vele teljesen egyet de top 5-ös listában van a tieid között) és sikerült idecsődítened egy csomó idiótát. Az egyik része a drága kommentelőknek egy liberális balf**z másik része fideszes bal jajj nem jobbf**z. Van itt még polgárőröktől eltanácsolt tanácsadó, szupercsillagharcos szociálpicológus. Tanultabbnál tanultabb pestiek akik ugyan elit iskolába jártak de szembesültek ezzel a cigánykérdéssel valahol (gondolom látták a tévében).
Mindenki fossa magából az eszet az "üssük agyon ássuk el", "nem cigány kérdés" és "nem szabad bántai hülyeségekkel".
Jó lenne már befejezni ezt a szemellenzős jobb és baloldalra szakadást mert ennek nem lesz jóvége hogyha folyton a másik oldalra mutogatunk miközben nem tudjuk mi folyik előttünk. Mert ebből is a sok szuprinteligens büszkelelkű magyar aki igent mondott az nemre azt mondja hogy ez az egész is a kormány hibája. Hát nekik csak annyit mondok hogy: hát nem. a rendszerváltás uán pár évvel kezdődött az egész amikor már a tanároknak elfogyott a tiszteletük a diákokkal szemben. Csak azért nem hallottunk eddig ilyenekről mert nem voltak kamerás mobilok minden kis 14 éves kiskö***gnél amit aztán a hiradó leadhat első hírként fél 7kor a többi kis gyökér taníttatására. Az a baj hogy itt szinte mindenki kib*szott okos ember(tisztelet a kivételnek) de nincs köze ezekhez a dolgokhoz. Nem jár ilyen iskolába, nem találkozik ilyennel minden nap.
Én 21 éves fejjel még mindíg tanulok de nem futotta nekem elit főiskolára meg egyetemre megmaradtam OKJ-s suliban itt a sötét szabolcsban. Nyíregyháza egyik lakótelepén lakok a cigánytelep szomszédságába úgyhogy tudom hogy mi a helyzet. Az én drága osztálytársaim között is van színes és fehér bőrű és mind a kettővel baja van a tanárnak. Mert a tanár csak annyit csinálhat hogy fogja beír egy 1-est vagy egy szaktanárit. És? A szar hidegen jön? Nem sok mindent ér el vele csak annyit hogy mégjobban felhúzza a diák agyát és mégjobban elveszi az egésztől a kedvét. Én megtudnám oldani az egész problémát úgy hogy a szabad szelleműek a diákot agyonverők táborával 69-es pózban boldogítsák egymást ezen az ötleten felbuzdulva.
Mert mit is kéne ezekkel csinálni? Általában a feltünési viszketekség, a tanár lenézése és a tanár tehetetlensége az elsődleges probléma. A megoldás pedig kurva egyszerű lenne. Ott van minden egyes piros betűs napon a pofánkba erőltetik a megoldást. VÍZÁGYÚKAT AZ OSZTÁLYTEREMBE.
Hogy miért? Hát gondolkozzunk el egy kicsit. Előszöris e nem valami nagyon fájdalmas de mégis hatásos fegyelmezési módszer. Nem kéne olyan erősnek lennie mint ami az IFA teherótókon van csak egy ilyen kis vizitdíj automatából átalakított készülék lenne. És ezzel meg is oldottunk 4 problémát:
1. A diák nem fog mégjobban ugrálni mert neki csak rosszabb lesz.
2. A diák nem fog kamerázni mivel félti a telfonját. Sőt lehet be se viszi órára.
3. Meg is fürdik egyből akinek szüksége van rá.
4. Nem tud majd keménykedni kint a dohányzóban miközben még a szemhélya alól is víz folyik.

Ja és a félreértések elkerülése végett tegyünk a termekbe videókamerát hogy kiderüljön hogy miért is lett a drága gyermek vizes. És egy ilyen egyszerű dologra egy ilyen kis amatőrnek kellett rájönnie a sok főiskolás és egyetemista között. Na én ezért mondtam igent a tandíjra.
Na de elég is lesz ennyi mert mert így is hosszú lett és ez nem az én blogom.
Ja amúgy Csucsu tényleg jó írás nekem legalábbis tetszik.

kutyuska 2008.03.22. 19:10:32

Egy kis korrekció: nem középiskolás a srác. Az iskola az Erdélyi utcai [nappali] Általános Iskola és [esti] Gimnázium. A túlkoros, többször bukott L. Zolika ez előbbi hallgatója. Ez nem csak abból látszik, hogy a felvételnél bőven volt külső, természetes fény, ami ilyenkor, márciusban esténként nem játszana be; abból is, hogy az osztály egyrészt teljesen cigány, másrészt bárki el tudja képzelni, hogy van olyan középiskolai csoport, ahol a cigánypurdék büntetlenül ("nem kötelező a gimnázium!") bíztathatják az ilyen börtöntöltelékeket, szurkolhatnak neki?

kutyuska 2008.03.22. 19:13:11

beavereater, Révész-ügyben esetleg érdemes elolvasni a Kuruc-féle kritikát is: www.kuruc.info/r/35/20334/

beavereater [AT] 2008.03.22. 19:34:26

kutyuska: kuruc.info-t soha sem vagyok hajlandó olvasni, még próbából sem...
de azért köszi a fáradozást a linkkel

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.23. 01:03:01

Látom, hogy a Kurucinfón is rám hivatkoznak már. Pedig én egy LIBERÁLIS ember vagyok! A szó klasszikus értelmében. Csak leírtam mennyire dühít, hogy középiskolás szemetek tanárokat vernek, kisebbeket terrorizálnak. Az, hogy a többségük cigány, hát tehetek róla?. Az én cikkemben egy rohadt cigányozás, rasszizmus nincsen!!! Engem nem érdekel, kinek milyen a bőre színe, hogy pinát vagy éppen segget töcsköl, csak legyen rendes ember!!! Aki nem bánt másokat ok nélkül.

GIjoe 2008.03.23. 08:42:50

Csucsuka ·
szerintem nagyon sokat artott az szdsz a "liberalis" eszmenek itt Magyarorszagon.
en ugy hiszem, egy tenyleg liberalis, NEMZETI part kene. minden ember szeresse, tisztelje, segitse a hazajat, gazdasagi dolgokba meg egyeb szocialis teren meg lehetne mersekelten liberalis politikat folytatni.
szamomra a "liberalis" nem egyenlo peldaul a liberalizmus.hu undorito eszmejevel.
az a baj, hogy sok rohadt tetu meglovagolja a "szocialista", "nemzeti" es "liberalis" szavakat, eszmeket, de egyalltalan nem kepviseli oket. en ugy hiszem, hogy alapvetoen egy orszagnak mindenkeppen nemzeti kormanyra van szuksege. viszont, van sok jo dolog a szocialista es a liberalis nezetekben, ezt kell vegyiteni, es vegre megszuntetni ezt a jobb bal, zsido magyar faszsagot. legyunk vegre Magyarok! szeressuk es tiszteljuk egymast, szeressuk a kulfoldit, de cserebe o is tiszteljen es szeressen minket, amig ez nem igy van addig mi se nyaljuk senkinek a segget! legyen mar vegre onbecsulesunk! mindenki hagyja abba a nemzet, nepszabi, rtl, tv2, lanchidraio, klub radio, olvasasat, hallgatasat, nezeset, es gondolkodjon el, hogy mi is a baj valojaban itt! ahelyett, hogy daral egy jol betanitott szoveget, ahelyett, hogy tenyleg az eszet hasznalna!

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.03.23. 09:25:43


A legutóbbi hozzászólásban sok igazság van. Kivéve persze azt, hogy az SZDSZ nyakába varrjuk a felelősséget mindazért, ami elromlott.

Ha a diák azt látja, hogy a tanár azon tölti ki a dühét, akin teheti (például a diákon, és nem pl. az igazgatón), akkor persze, hogy azt tanulja meg, hogy ő maga a gyengébb osztálytársakon vagy az engedékenyebb tanárokon vezetheti le a mérgét.

Személyes példamutatás? Életre nevelés? Ilyesmi szóba sem kerül?
A tanárok önként választják a tanári pályát (aki pedig nem, csak épp máshol nem kapna diplomát, és azt hiszi, hogy diploma nélkül a mai ember nem ember - az meg is érdemli a sorsát!). A diákok többsége viszont nem önként jár iskolába, hanem mert tanköteles.
Az oktatási rendszer olyan pocsék, hogy már nem is hiszek abban, hogy - reformok ide vagy oda - különösebben javítani lehetne rajta. A mai iskola egy szükséges (?) rossz. Magyar Bálint - vagy oktatásügyi politikus - legyen a talpán, aki ezen változtatni tud!

aranyhaj.blogspot.com

GIjoe 2008.03.23. 10:02:06

aranyhaj.blogspot.com ·
en picit elrugaszkodtam a tematol es a szerzo legutobbi hozzaszolasara irtam ezt a kis szosszenetek. Azt irta, hogy o liberalis a szo klasszikus ertelmeben, en meg megragadtam az alkalmat, hogy kifejtsem az ehhez fuzodo nezeteimet. nem akartam az szdsz nyakaba varrni az oktatas elszurasat, ugy hiszem, hogy itt nem errol van szo, lehet nyugodtan nacizni meg fasisztazni, de ez bizony faji kerdes, megpedig cigany rassszizmus a javabol. a magyarok lenezes, megvetese a kissebbseg reszerrol. mindez azert, mert sajnos megtehetik. felre ertes ne essek, nem kivanom oket gazkamraba stb, csak annyit szeretnek, ahogy ezt egy mar szinte tobbsegben cigany lakta falu polgarmestere mondta, hogy rajuk is ugyanazok a kotelessegek vonatkozzanak mint rank. ennyi. nincs pozitiv sem negativ diszkriminalasnak helye. a ketto egyebkent tok ugyanaz. igy nem lehet integralni oket (mas kerdes, hogy oket egyalltalan nem is lehet integralni)
egyebkent a kissebbsegi kerdest egyebkent egesz europa rosszul kezeli. nem ugy fog "integralodni" a torok nemetorszagban, ha az iskolaban is kulon tantargyakat tanulnak, muzulman nezopont szerint stb stb, hivatalos vallas lesz a muzulman, kereszteny orszagokban stb, ezzel pont, hogy megjobban szegregalodnak, ezek a dolgok erositik meg az o kozosseguket, es annal kevesbe akarnak majd vegyulni, azonosulni a lakossaggal. marpeig az integracio pont errol szol, nezzuk a svabokat, vagy akar lengyeleket, ok integralodtak, es most igaz magyarkent kepesek itthon elni, nemzeti unnepet unnepelni, ok mar magyarok, akik magyarnak erzik magukat.
Aki peldaul torok orszagbol nemetorszagba, vagy algeriabol franciaorszagba vanorol, annak egyszeruen el kell fogadni, hogy ott bizony igy megy az elet, es ehhez kell alkalmazkodni, ha ez nem tetszik akkor haza lehet menni. ez szerintem nem egy borszaszto dolog? vagy igen? ez nem rasszizmus. En nem utallok senkit borszine miatt stb, korabban emlitettem, hogy eltem sok helyen, bejartam a vilagot, kulfoldi iskolakba jartam, izraeliekkel, arabokkal, amerikaiakkal, angolokkal, franciakkal, nemetekkel stb. megismertem oket, a kulturajukat.
Alapvetoen senki nem utal senkit, persze hulyek mindenhol vannak, de mindenki jol elvolt ebben a kozegben, a bajok mindig ott kezdodnek, ha valakit leneznek, sertegetnek, nem becsulik meg vagy eppenseggel pozitivan ill. negativan megkulonboztetik. EZ a baj. ha kolcsonos tisztelet lenne a nemzetek kozott, es nem kiszolgallok es modern "gyarmatositok"-ra lenne osztva a vilag orszagainak tabora, lehet, hogy nem igy mennenek a dolgok. tisztelet, becsulet, onbecsules, es JOZAN ESZ. ennyi kell, hogy az ember jo ember legyen es tisztan lasson ebben a rohadt vilagban. biztos lesz egy oriasi vilageges megint, mert igy nem mehet tovabb ez az egesz. europa rohad el, amerika is lassan a totalis metelybe sullyed, es akkor aztan majd nezhetunk mint a moziban. a sok "lokott, tokfej" mint en meg majd keseruen "rohogunk" a markunkba, hogy lam igazunk volt, de keseru lesz ez az "orom" mert akkor mar keso lesz, es ezt mi tudni fogjuk.

GIjoe 2008.03.23. 10:15:27

egy ujabb fejlemeny:

"Megalázásról beszélt a Vasárnapi Blikknek Hadnagy András fizikatanár, akit cigány diákja vert meg óra alatt egy VIII. kerületi iskolában.

A 15 éve pedagógusként dolgozó idős férfi azt mondta a videóról, ami az incidensről készült, hogy az csak a jéghegy csúcsa. Korábban halálosan megfenyegette már a tanítványa, illetve egy korábbi támadás miatt pedig kis híján szívinfarktust kapott. Reggelente rettegve lépett az osztályterembe, mert nem tudta, mi vár rá - fogalmazott.

A 69 éves fizikatanár ennek ellenére szeret tanítani, és nem érez haragot. Mint mondja, sok szeretetet kapott más diákoktól, akik védelmükbe vették, amikor az igazgatónő nyomására(!) elhagyta az intézményt. Hadnagy András jelenleg táppénzen van, de kilátástalannak látja helyzetét ennyi idősen, munka nélkül - olvasható a lapban."

(kuruc.info, FH/Blikk nyomán)

gege 2008.03.23. 15:16:09

Hát Csucsuka, mondta a tesóm pár hete hogy már rég nem olvass, és én még védtelek, de ezzel leírtad magad.
Ez a bejegyzés egy populista SZAR !!!
Megbolondultál bazdki, olyan normális gyerek voltál az írásaid alapján, te is jól tudod hogy nem lehet általánosítani egy - egy kirívó eset miatt, ilyen mindenhol, mindig, volt és lesz a jövőben is, de ezt most neked magyarázzam.
Picsába....

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.23. 15:59:19

A cikkhez csatolt utóhangban reagáltam. Cs.

TLR4 2008.03.23. 16:49:27

Csucsu, szerintem teljesen igazad van, nekem tetszik a bejegyzésed. Egyetértek vele.

Bobby 2008.03.23. 18:36:44

A 12 éves Kolompár Lajoska nagy élvezettel közösül a kishúgával.
A kiscsaj megszólal: te Lajkó, sokkal ügyesebb vagy, mint az fater.
Válasz: tudom, ezt már muter is mondta.

hangyasav 2008.03.23. 22:42:11

Gege, nem lehet általánosítani?Szerinted sem kell kidobni egy egész kosár almát azért, mert 2-3 darab kukacos belőle,igaz?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.23. 22:47:30

És én egyébként sem általánosítottam. Azt írtam, hogy CSAK azokat kell megütni, akik másokat ok nélkül, passzióból szadiznak.

hangyasav 2008.03.24. 00:20:56

Én a megelőző szerelés híve vagyok.Nem azt mondom, hogy ne adjunk esélyt nekik ( a romáknak) a bizonyításra, csupán úgy vélem, hajlamaik és "jellemük" miatt szigorúbban kellene őket fogni. Egyébként tényleg tré dolog erről így gépnél filozofálgatni, ez nem olyan téma, sajnos, hogy előrégglendülne tőle bármilyen fronton is a dolog. Mindenesetre jó látni, hogy ilyen sok emberből hoz ki reakciókat. :)
A nem általánosítást pedig sokan a zászlajukra tűzik, de kíváncsi lennék, valójában hányan képesek rá...Akárki akárhogy is tagadja, a saját fajtája felé sokkal nyitottabb és elfogadóbb az ember mint a másikhoz tartozóval szemben. Ezen finomítani lehet, de nem érdemes erőszakot tenni rajta, ez ugyanis szimpla genetika.

Gege 2008.03.24. 00:23:16

Csak rengeteg benne az áthallás, az a baj, amire látod egyböl ráindultak az olyan mocskok mint pl. ez a boby itt fent ni.

Gege 2008.03.24. 00:38:00

Csucsu !
Na mindegy, nem akartalak kioktatni, se megsérteni. Nézem inkább a Jézus Krisztus Szupersztárt tovább....

Gege 2008.03.24. 01:03:29

Csucsu !
Na mindegy, nem akartalak kioktatni, se megsérteni. Nézem inkább a Jézus Krisztus Szupersztárt tovább....

cleaner 2008.03.24. 01:27:00

Feltétlenül javaslom a tisztelt Tanár úrnak, (s kivánok elég erőt hozzá) hogy keressen egy jó ügyvédet (lesz olyan, aki képviseletét ingyen is elvállalja, ebben biztos vagyok) és indítson meg egy preceden értékű pert. A halmazat - azok alapján, amit az ügyről olvasni lehet, ugyanis igen súlyos - veszélyes fenyegetéstől, becsületsértés, hivatalos személy elleni erőszak stb.

A pert kétségtelenül meg fogja nyerni, és a gyerek már priusszal indula nagykoruságának, jelleme által predesztinálva arra, hogy lesz még ügye, akkor pedig sit..., a sitten márpedig a hülyegyerek pillanatok alatt alant' "kisköcsöggé" hunyászkodik majd, azt is megbánja, hogy az anyja a világra ellette...

Tanár úr, ne féljen a fenyegetésektől, a jogos önvédelem ezentúl minden esetben megáll majd...ugye értik mire gondolok.


Az Igazgatónőnek: itt nem egy megtévedt bárányka fog igaztalanul és feleslegesen 'kriminalizálódni', hanem egy elvetemült bűnös igazságosan bűnhődni.

TGM-nek: vö jelen esetet a liberális ill. emberi alapjogokkal. Bizopny TGM s végső dolgok végeletesen egyszerűek!

Soros Györgynek: hálásan köszönöm az eddigi támogatásait, és kérem tartassa be az Ön által dotált intézményekben az európai viselkedés normáit, különben imázsa minden ilyen üggyel súlyos veszteséget szenved.

Mindenkinek: Szepes Máriát idézem: "a számlát mindenki megfizeti"

Hölgyeim és Uraim NE HAGYJÁK MAGUKAT, a megbocsátás Isten dolga.

Cleaner
s liberális, szabadkőműves

Ajtony 2008.03.24. 13:34:59

Szia Csucsuka!

Régen láttalak. Nem kell mentegetőznöd, igazad van. Ha ma az iskolában ezt meg lehet tenni, holnap az utcán "megcsinálják" a barátnőnket, anyánkat, lányunkat. Mi meg fasza liberálisként végignézzük, majd mentséget keresünk - nem kapott kiskorában filctollkészletet és különben is annyira hátrányos a helyzete, hogy még!

Üdv

nimand 2008.03.24. 14:03:55

Gondolom Csucsu, most kettős érzés van benned:
1. micsoda büszkeség, h a kurucinfó hivatkozott rád- hirtelen még a komment-számok is megugrottak
2. talán elgondolkodsz, és nem jó érzés, h TE adtál okot erre, mert amit összehordasz, abszolút nem lép túl az ottani szintet

Remélem a második érzés erősebb benned, és átértékeled miket irogatsz össze. Bírom a szófordulataidat, de a tartalom gyakran nulla. Túl egyszerűen gondolkodsz közéleti témákban. VÁLTOZTASS! vagy maradj meg a harmadrangú filmek értékelésénél.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.24. 16:59:18

"Úgy látszik minden nagy művész életében eljön egyszer az a pillanat, amikor rádöbben, hogy addig csak sárban, mocsokban tékozolta tehetségét, megcsömörlik attól, hogy másnapos-sárgává pisálta Babilon vizeit, szúrja szemét-szívét önnön ammóniája, és ekkor egy cseresznyefa tövében, szarás közben a Richard Gere-től kapott buddhistás füzeteket lapozgatva rádöbben, hogy amit addig csinált, az csak olcsó szórakoztatás, pénzkeresés, zsírosodás, de nem művészet, és nem tanítás. És hogy küldetés kell ide, világmegváltás. Lézermisszió. Különben szart se ér az élet. Ákos is otthagyta a Bonanza Banzájt." Ezt egy Seagal-filmről írtam, amikor váratlanul felfedezte magában a környezetvédőt, nagy tanítót. Hát én se írhatok mindig harmadrangú filmekről, bár azokhoz értek a legjobban, megbeszámolni vicces rendezvényekről. Mégha az ilyen komolyabb témákban sokszor nem úgy jönnek össze a dolgok. És ja, bennem van ez az ambivalencia.

nimand 2008.03.25. 10:10:19

Ez az írás nem egy gondolkodó embert tükröz - érzelmi kitörés, ami leginkább a Kálvin téri nyerőgépesekre emlékeztet, hogy egy klasszikus plédával éljek; vagy éppen Mikola bácsira - igaz ő megállt volna a körmösnél.Ez jobban fog fájni: egyáltalán nem egy liberális emberre vall a bejegyzés.

Az egész cikk annyi, hogy fájdalmasan felüvöltesz: MEGTORLÁS!!! - erről van szó.

Nem baj Csucsu, biztos vagyok benne, hogy tanulsz belőle. Mert van egy nagy fegyvered: a semmiről is tudsz élvezetesen írni. Van egy jó köntösöd. Ha megtöltöd valódi tartalommal, borzasztóan jó leszel.

Hendrick 2008.03.25. 12:44:37

Hát Csucsu...ugrott a tagságod a Liberális Klubban, ahol csak a tanárt lehet hibáztatni, meg a fasisztát...

A cikk vicces, nyilván megoldást nem nyújt. A helyzet az hogy az oktatás liberális eszméje becsődölt már csecsemő korában. A tanár legyen normális a diák meg tisztelettudó. Fegyelem nélkül az ember alantasabb mint az állat, büdös csőcselék.
Ahol pedig a csőcselék az úr, a fegyelmet hamarosan zsarnokok teremtik meg, de az már nem fegyelem lesz, hanem intézményesített szadizmus.

De ne törődjünk ezzel. A magyarbálintokat ez nem érdekli, és Magyarország a lehető legjobb világ mind közül itt soha semmi se változik...

A kamerázgatást meg nem engedném. Nyugaton is elterjedt ezt a megalázlak-kamerázlak..ezzel szemben súlyos anyagi és testi megtorlást kéne bevezetni, mert ez emberhez méltatlan viselkedés.

Zyklon–B 2008.03.25. 13:59:47

ideje már szervezni egy jó kis progromot...Amerikában ilyenkor már égnének a keresztek...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.25. 14:20:15

Az pogrom. Köszönjük a konstruktív hozzászólást.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.25. 15:06:10

Ha már ilyen náci nicknevűek kommentelnek, akkor nem árt beszélni arról, hogy mi várt volna 'szolgarendű' (by Hitler, mert idesorolt minket) magyar népünkre a pax germanicában, ha a nácik nyerték volna a háborút. Mert arról Hitler éppen eleget elmond a Mein Kampfban, vagy az Asztali beszélgetésekben. Hát jó nagy szopás. Hogy utált és mélyen megvetett minket az a faszi, az nem kifejezés. Jó, nem annyira, mint a szlávokat. De a románokat ezerszer többre tartotta, mint a magyarokat. Hogy a bécsi döntések? Olcsó játék hülyegyerekeknek. Divide et impera. Tessék olvasni Hiltlert. Nem elég a Divízió 88-at hallgatni.

nimand 2008.03.25. 19:12:59

"A helyzet az hogy az oktatás liberális eszméje becsődölt már csecsemő korában. A tanár legyen normális a diák meg tisztelettudó." - Hendrick, te komolyan azt hiszed, hogy az oktatási rendszer vagy éppen a nem megfelelő tanárok hibája, ha egy tizenéves kölök pattog az órán?

Hendrick 2008.03.26. 11:40:37

"Hendrick, te komolyan azt hiszed, hogy az oktatási rendszer vagy éppen a nem megfelelő tanárok hibája, ha egy tizenéves kölök pattog az órán?"

Nem csak az ővék. Én láttam példát olyan női tanárra aki alatt meg se mertem mukkanni. Ismerek olyan esetet ahol a legdurvább szakiskolában apám barátja, volt katontiszt volt a nevelőtanár. Ott is nyugalom volt.

Mindenesetre a rendszer hiába is hogy nincs szankció a renitensek ellen. És ez már több mint renitencia. Arról nem is beszélve hogy ki védi folytonosan a cigányokat eben az országban tán nem épp a politikai rendszer? És miyen közösséghez tartozott a vascsöves kölyök? Ugye egyértelmű...

Ezen túlmenően vannak társadalmi trendek is amik ezt elősegítik, felborult családok, anyagi helyzet, és a tömegkultúra hatása. De ezek miatt még nem kell vascsővel verekedni, barátom.

Mich 2008.03.26. 12:20:58

Csucsu-életmű... Hát ez beszarás. Ezen még most is röhögök... Életmű csupa nagy betővel. Ez tetszett a többi... Na csak szivatlak tudod!

travis 2008.03.26. 13:43:10

Egyébként szomorú, hogy épp a Gépnarancs borítóját raktad ki a cikkhez, mivel az pont az ilyen erőszakos nevelési morállal szemben emeli fel a szavát. Ezek szerint nem értetted a könyvet/filmet.
Teesék több Robert A. Heinlein-t olvasni, ha az erőszakalapú autoriter társadalmak lélektanát szeretnéd egy kicsit jobban megérteni. Talán nem írnál ilyen butaságokat.

És még mielőtt rámhúzza valaki a puhány libsi jelzőt, finoman jelezném, hogy híve vagyok a büntetésnek, ha az megalapozott, és hiszek a tornasorban. :)))

Tóth Csaba Tibor 2008.03.26. 18:56:51

"Közben már a Kurucinfón is idézték ezt az írást, ami tudjuk milyen referencia."

Semmi baj, Karsai László is felkerült oda azóta...mint aki egyetért velük :-D

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.03.27. 11:24:35

No, remek :D
A Gépnarancs meg kissé összetettebb mű, mint az én bejegyzésem, igen.

travis 2008.03.27. 12:01:05

Igen az, de nyilván párhuzamként raktad be ide.

mesÜge 2008.03.27. 15:43:16

Magához a témához meg csak annyit a sok rinyálás helyett:

Büntetés=közmunka, közmunka, közmunka.
A szarráveretés meg soha nem lesz didaktikai eszköz, még ha néha mindenkinek kedve is szottyan hozzá...
Jót udom ez is fasiszta megoldás, de általában bejön.

V 2008.03.27. 22:26:34

és hol marad már a köpködös kaposvári lány esete?

csucsu tetszik ahogy irsz.

tanargyerek 2008.03.27. 22:27:22

hát, lehet hogy egy kicsit későn szólok hozzá... de
édesapán egy kisegítő iskolában volt tanár, később nevelőtanár. enyhén szellemi fogyatékosok olyan 30%ban , és magatartászavararos kisebbségi a maradék 70-ben, akiket a környező általános iskolák már nem tudtak kezelni.

egyszer hirtelen felindulásból kiosztott két meglehetősen nagy taslát egy gyereknek.
mondjuk a fal adta a másik kettőt.

az ok:
arra nyitott be egy szobába, hogy az említett gyerek, (16 éves, hatodikos, cigány, fiú) éppen szexuálisan molesztált egy másikat (8éves, tényleg gyogyós fiú)


aput igen igen keményen meghurcolták, az eset miatt, kevésen múlt, hogy ki nem rúgták.
az áldozatot (itt az erőszaktevőre gondolok) megbabusgatták, az esetet elkenték.
gyerekverő tanár.

képzelhetitek apám hangulatát

és képzeljétek el azt, hogy esetleg van egy szellemi fogyatékos a családotokban, akit iskoába kell járatni.

miután ez az eset megtörtént, eltelt egy év, kábé, és egy másik kisgyerek nem bírta tovább, a fenyegeésekkel nem törődve bevallotta otthon, hogy az idősebb srác már elég régóta csinálgatja őt... meg jópár másikat is, de be vannak fenyítve, nem mertek szólni.

mondjuk, ha a te gyereked járna ebbe az (amgy nem is rossznak kikiáltott isibe) vajon mit gondolnál apámról?
meg arról, hogy mit szabad egy pedagógusnak? és mit nem?

Fawkes 2008.03.28. 14:32:46

Én még most olvastam a blikk cikkét arról, hogy a gyereknek már nem csak a jogi következményektől van félnivalója. Erről csak annyit: remélem is. Én mindig is próbáltam úgy gondolkodni, hogy azt hogy ki milyen ember, nem a bőrszín, "faj",vagy egyéb jellemző, hanem csakis kizárólag a saját tettei, gondolkodása, életmódja és a többiekhez való hozzáállása határozza meg. Véletlen sem rasszizmusról van szó- a faj ""ve mert biológiailag az ember maga egy faj- de hogy tartsa meg az ember az ebbe vetett hitét, ha egyszer a legtöbb ilyen aljasságot és bűncselekményt a romák követik el??? Hiába próbálsz objektív lenni!!!...idegbajt tudok kapni mikor látom/hallom hogy mit meg engednek maguknak, és az csak fokozza hogy azért merik ,mert /habár szerintem nemsokára többen lesznek mint a fehér magyarok/ jajj a kissebbség, meg az egyenlőségi jogok és ezzel a törvény részéről letudva. Abban hol van egyenlőség hogy ezek a csótányok mindent megtehetnek semmilyen vagy minimális következményekkel??! Még a rendőrök se mernek bemenni felénk a cigánytelepre könyörgöm... Nevetséges az egész. Vagy hol az egyenlőség abban hogy tisztességes fehér anyák és szülők nagyon nehéz körülmények közt nevelik a gyermekeiket, mégis jóra hogy rendes ember legyen azokból, az állam pedig hagyná őket éhen veszni, a kisebbségieket meg úgy tömik az adófizetők pénzéből, hogy szülniük kell rakásra a kölyköket, de a munka ismeretlen nekik, akárcsak a nevelés. És gondoljunk bele, igenis ez még csak a jéghegy csúcsa. Ha ez így folytatódik, nemsokára valódi, fizikai háború lesz az ilyen "kisebbségek" és köztünk. Ha pedig ez bekövetkezik, annak a győztese mindent eldönt, azok pedig ÍGY talán nem mi leszünk! Tehát most kellen a kemény fellépés, idejében elfolytani az egészet, nem csak beszélnie azoknak, akiknek most lenne ehhez hatalma és lehetősége! Mindezek mellé leszögezem, természetesen a cigányság azon részéről van szó akikkel a baj van, mert létezik sőt én is ismerek dolgos, tisztességes romát akit sok hátrány ér a származása miatt, holott tisztességes, becsületes ember, aki munkával keresi a kenyerét!

Hendrick 2008.03.29. 15:52:19

Hát igen...a magyarországi volapök közösség sokat enged meg már magának, és az igazat megvallva nem kellenek már senkinek se, két részre szakadt az ország szinte...kiábrándultunk belőlük mint téli fagyin nevelkedett kisdobos a szocializmusból, vagy Hitler tanárai a vezér művészi tehetségéből..

HoZsanna · http://HoZsanna 2008.04.01. 10:01:34

Szerintem egyértelmű, hogy a bajok gyökere igenis a családban gyökeredzik.
Gyereket nevelni ugyanis nem lehet ösztönből, nem árt hozzá egy kis elméleti "muníció is. Nyugaton már elterjedt a "Szülők iskolája" várandós és kisgyerekes szülőknél. Na ezt én nálunk kötelezővé tenném. A szankció ugyanaz lenne, mint a terhesgondozásnál: aki nnem jelenik meg 10 alkalommal, az nem kapja meg a gyermek születése után járó "kelengyepénzt" (most nem ju eszembe a hivatalos neve, de kb 50000ft-ról van szó).

Lansky 2008.04.19. 15:42:28

battle royale. az kell. kitano bácsinak volt igaza. és nem túlzok. csókolom.

travis 2008.04.22. 11:45:38

Asszem tanulhatnál a mesteredtől:
www.nol.hu/framed/487867/

travis 2008.06.03. 10:17:10

Na most őszintén.
Az ilyen tanár nem megérdemelne két nagy büdös pofont? :))
subba.blog.hu/2008/06/03/oktatas_sarkadon
süti beállítások módosítása