DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Achtung, néger!

2007. június 02. - csunderlik.péter

Hogy jön ahhoz egy néger?

Fakad ki bizonyára sokakból, mikor Didier Drogba kapura lő Oliver Kahnnak, ha Thomas Sowunmi Adidas cipőt húz, vagy mikor egy szexfilmben a néger úgy megszúrja a fehér lányt, mint egykor még ükapja kezét a déli gyapot.

Hát hogy jön ahhoz egy néger?

Erről van szó kérem, a Nyugat alkonya, a civilizáció vége. A húgyszagú fotelban ülő, Kőbányait szürcsölő, alsógatyás, pörköltszaft-atlétás uraknak meg nem maradt más, csak a gyűlölködés és a Bundesliga. De meg is verhetik a feleségüket. Óh, hát hol a fehérek istene? Még az a szerencse, hogy Beni pápa egy ex-hitlerjugend, de a következő talán már csoki lesz, hisz már a Sopron kapusa is néger: úgy szedi le a beadásokat, mint otthon a kókuszdiót. Szóval kivételesen megérte idehozni. Carl Lewis is kilenc aranyat nyert. Épp úgy, ahogy a Larissza Latinyina.

És ez így van rendjén. Az amerikaiak már az 1776-os Függetlenségi nyilatkozatban deklarálták, hogy „minden ember egyenlőnek született.” Igaz, utána még szűk kétszáz évnek kellett eltelni, míg már engedték őket leülni a villamosokon. De az elnöki rezidenciájukat azért még mindig Fehér Háznak hívják. Ühüm.

Összességében nincs nekem semmi bajom ezzel az emancipált világgal, nem vagyok én egy ilyen turulreptető. Jó, nem szeretem nézni, mikor a bulikon a négerek lenyúlják előlem a leghelyesebb kiscsajokat, és olyankor mérgemben fröcsögök is egy gyors kétperceset, hogy hát hogyan lehet egy négerrel, meg hogy ezek idehozzák az AIDS-et. De ez csak a sértett hiúságom sárga kapálózása. Sárga? Te jó ég, miről beszélek, még csak az kéne.

IDEHOZZÁK AZ ÉCET VAZZE!

Az egy dolog. De attól még a fajgyűlölet tényleg nagy Faszság. És Hitler óta már ciki is.

Éppen ezért teljesen elfogadhatatlannak tartom, hogy egy olyan világban, ahol a nőknek is van szavazati joguk, és ahol már néger is szaggat az arisztokrata Forma 1-ben (Azért vágjátok, hogy csak akkor kerülhetett be a Hamilton, mikor már visszavonult a Schumacher. Hát hogy is jöhetne ahhoz egy néger, hogy egy németet megelőzzön? Nyilván.), szóval, még mindig él és virul egy olyan mérhetetlenül diszkriminatív intézmény, mint a kulcsos tanári vécék.

Igen, a kulcsos tanári vécék.

Az ugyanis semmivel se különb, minthogy a négereket nem engedték leülni a villamoson. A tanári vécéknek tudniillikk az a rasszista prekoncepció az alapja, miszerint a diákok valami hatványozottan képességhiányos valakik, valami néger hottentoták, akik úgyis összeszarják az egészet, aztán le se húzzák, mert erre vannak kalibrálva, és ettől persze meg kell kímélni a tanárokat, akik az evolúció egy magasabb fokán állnak. Közvetlenül John Holmes után.

Szart.

El kell törölni az árja toaleteket, melyek emancipált világunkban a gettók talán utolsó maradványai. Hát hol van a nemes eszme, a tanárok és diákok universitása? Abban benne van az együtt-szarás is, és közben még beszélgetni is lehetne, ahogy a római patríciusok tették, belekoedukálni az artkatakomba.

Különben is. Pisáltam egyszer együtt Hiller Istvánnal és jó volt. Szeretnék mindig.

De nem, ezek, ezek ezt megakadályozzák. Hát ezért úgy kell eltörölni, mint a múltat a kommunisták.

Végképp eltörölni!

Óh, igen. Le a diszkriminációval, még most, mielőtt még sírok a Fókusznak. Hiszem, hogy a diákok nem feltétlenül szarnak össze mindent. Jó, egyesek mindenfélét odafirkálnak, mint az ELTE BTK (Múzeum körút 6-8.) első emeletén, balra, ahol például a következő levakarhatatlan, és épp ezért többször korrigált manifesztum feszít:

JÚNIUSBAN

MÁJUSBAN

ÁPRILISBAN

MÁRCIUSBAN újra kezdjük!

Bár, ha eme forradalmárok az apartheid ellen küzdenek, akkor megértem a demonstratív firkálást (szarást?). Csak izé, Eperfagyi felfirkált felhívásával nem tudok mit kezdeni, miszerint „Nyalok, szopok, kúrok, fejemre is szarhattok. gayboy@freemail.hu

Noha mindig is tudtam, hogy a bölcsészkarunk nagy olvasztótégely.

(ps. a "hogy jön ahhoz egy néger?" a család egyik ismerősének nevezetes kifakadása volt azzal kapcsolatban, hogy a kilencvenes vébén a Rijkaard leköpte a Rudi Völlert.)

UPDATE: A Los Angelesben élő neves médiaszociológus, M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról.

Rijkaard Völler.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr4991441

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.04.18. 11:23:35

Holokauszt-relativizálásTegnap volt a Holokauszt áldozatainak emléknapja. Ez alakalomból blogunk egy megemlékezést közölt arról, hogy mit gondolunk. Ugyan Horváth Andor neve alatt jelent meg, mégis konszenzusos álláspontot képviselt, ami közel sem elvárás…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Adrika · http://pucsulykislany.blogspot.com 2007.06.02. 18:37:22

csáó Csucsukám.

elragadó poszt. érdekes, cinikus, frappáns, olvastatja magát, figyelemfelkeltő, ezzel együtt ugyebár elgondolkodtató... szeretem olvasni. jól írsz, de ezt Te is tudod.

a kulcsos vécék ellen pedig én is lázongok. csak mert én is pisiltem már gimiben egy jót a kémia tanárnővel.. innentől kezdve valahogy bensőségesebb viszony alakult ki köztünk. jó volt. persze érettségin ki kelett mennem, és tanári kíséretben(ami persze érthető, de sose csalnék), na és akkor persze egy szent vécébe mentem, a kulcsos fajtába.. nos majdnem behugyáltam, sebaj, kulcskeresgetés, és mikor bementem mit láttam? vizelet tócsák a deszkán, és kulacsíkok a kagylóban.. ennyit erről. a kulcsos vécék ezek szerint arra vannak, hogy a gusztustalan és igénytelen tanárok titokban foshassák össze a vécét? ki tudja.. csak a takarítónő. mert ő legalább tudja h nincs különbség tanár-diák szar között.. csókollak. a néger pasik közt meg vannak helyesek, meg szép testűek, és bár nem vagyok rasszista, de nekem csak fehér pasik jönnek be. érted..

hunvagy 2007.06.03. 01:52:02

jó az írásod! elismerésem

én meg majkával hugyoztam egyszerre a b7-ben hihi

screamadelica · http://hysteria.freeblog.hu/ 2007.06.03. 10:24:41

hihi:) frappáns...
érdekes egyébként ez a távolságtartásod a fasizmus ideológiájával szemben... mármint, hogy fekákról írsz, miközben itt nálunk a zp-s csajozásokat leszámítva ők nem sok vizet zavarnak... viszont így pont azt a szálat nem veszed fel, ami igenis probléma. Félreértés ne essék(!) "nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán gyűlölök!", de mióta a Miskolci Egyetem BTK-ára járok és közelebbről megismertem azt a várost rádöbbentem, hogy eddig, magától az országtól el voltam zárva itthon, Esztergomban. Nem olvastam statisztikákat ezzel kapcsolatban, de nekem úgy tűnik mintha legalább annyi roma élne az ország északkeleti szegletében, mint nem roma. és akkor még ott vannak a szlovákok stb... Itt most persze nem egyes emberekről beszélek, meg személyes felháborodásról, hanem úgy umblock a helyzetről, mint tényről... ők azér valamivel izgalmasabb téma Magyarországon, mint a feketék.
és akkor még nem is zsidóztunk egy egészségeset... meg satöbbi...

EszTike 2007.06.03. 11:18:51

Igen, ez tömegeket mozgató téma, azthiszem :D A kulcsos tanári wc...most figyeljetek, seggre fogtok ülni (ha eddig nem azt tettétek volna) a Szt István Gimiben megszűnt ebben az évben, minekután az egyház eltulajdonította az épület felét, így maradt a megközelítőleg 200 lányra 2 budi, és akkor ... tanáraink sorsdöntő lépésre szánták el magukat..kinyitották a kulcsos tanári wct is. Sejthetitek, h első dolgom volt oda sorbaállni és igen, úgy ahogy kell, belepisilni. egy élmény volt srácok, egy élmény. tudva, h micsoda nagy elődök tették már meg ugyanezt ott előttem...persze ez már oyankor kell h bekövetkezzen, mire én elballagok...jellemző. Jővőre megint nézegethetem, amint tanáraim kulccsal babrálnak, sornélkül bemennek, majd kézmosás nélkül távoznak. Még a biolgóia szakosok is :S
H a másik témához is hozzászóljak, mit jössz itt Miskolccal? Én itt lakok Esztergom-Gardencityben (Halálfasza-alsón, Tahófalván), és azért itt se semmi a helyzet. a temető és a Pala északi része fele szabályos kis hely Harlem alakult már ki. És talán 1,5 éve nagyjából ezt megkoronáztuk még a főúton taláató Roma Café-val is. A 2 héttel ezelőtti lomtalanítás pedig igazán kihozott mindenkit a felszínre, és be azokra a környékekre is, ahovamáskülönben nem járnának annyira. De mondjuk bennem még éleénken él az élmény, a gyerekorvosi rendelő. Ahol fordul a rasszizmus. És vagytok 40en a váróban, abból 5 fehér. amikor rádnéz a csávó, vagy 16 és megkérdi, h te a kismamatanácsadásra jöttél-e v a körzetihez, és amikor a hátsó ajtón távozol dolgod végeztével, mert előttea váróban úgy összebalhéztál a tagokkal, h azok a váró előtt várnak 4en, h megverjenek. de h régebbre nyúljak vissza, az oviban volt külön macicsoport a cigány kisgyerekeknek, és volt, h nem engedtek ki mindketegyszerre az udvarra sem, v az ebédlőbe.
És ennek ellenére sem lettem rasszista, pedig rászolgáltak volna. Amennyit baszogattak, és teszik ma is, pedig ma már nem is a gyerekrendelésre járok. És ezt a témát még nagyon sokáig tudnám ragizni, és rengeted hasonló esetet tudnék még említeni, de ennyi erővel saját blogot is írhatnék :D ahhoz meg lusta vagyok :P inkább ezt olvasgatom, meg belekontárkodom kicsit.

screamadelica · http://hysteria.freeblog.hu/ 2007.06.03. 11:50:39

EszTike, hidd el, hogy ennél sokkal durvább a helyzet Borsodban... én mondjuk kertvárosba itthon ritkán járok (lehet nem véletlen, meg mi szart keresnék én ott egyáltalán?), de hogy ott, Miskolcon mik zajlanak minden egyes alkalommal, mikor kiteszem a lábam az egyetemvárosból...
elhiszem, hogy itt se semmi a helyzet, de itt ki lehet kerülni azzal, hogy bejössz a városba. Ott viszont pont fordítva van. Van egy kis városrész, ahol viszonylag használható emberek élnek (egyetemisták), aztán bemész a városba és nem látsz mást, csak a kissebbséget (ami ott már inkább többség), meg csöveseket, birkákat, zombikat, és ufókat (használd a fantáziád!)... én is sok dolgot tudnék mesélni arról a fél évről, amíg nem kollégista voltam, hanem albérletem volt a belvárosban...
milyen ha minden reggel neked kell elnézést kérned a hajléktalantól (aki lehet, hogy fehér ember, de oylan koszos, hogy lehetetlen volna megállapítani), h odaférj a kukához, milyen amikor a szomszéd lakásból dől a hullaszag hetekig, mire kiderül, hogy hát a bácsi meghalt, és nem vette észre senki. aztán a véres, dögszagot árasztó cuccait kibasszák a bérház elé a lakótelep közepére, amit az említett szerencsétlenek széthordanak. szerintem azt sem tudják mi az az ÁNTSZ... néha már sajnálom, hogy nem szociológiára mentem, mert már simán meglenne a szakdolgozatom témája...
de nem akarok vitatkozni. én ezt láttam.

screamadelica · http://hysteria.freeblog.hu/ 2007.06.03. 11:56:03

jameghát visszatérve... nem vetélkedőt akartam indítani ezzel az egésszel, csak ha már a négereknél tartunk, talán van ennél szorongatóbb probléma is... - kinek miylét szorongatja az már más kérdés...

EszTike 2007.06.03. 13:23:25

Való igaz, hullaszagos élményem nincs :D Engem csak egyszerűen molesztálnak. Ilyen kisebb helyi egzotikum vagyok a sok barna bőrű, barnahjú közt a magam vörösével, de ezen valóban könnyebben túllépek asszem, mint a hullaszagon. Pár anyázással, és néhány beintéssel végülis hárítható 4-5 perc után egy-egy ajánlat. Így lesz az emberből tökös csaj. A környezet nevel minket azzá :D De ne riogass basszus, mert beadtam Miskolcra is a jelentkezésem, jó h csak utolsó 2 helyre, de most augusztusig ezen fogok görcsölni, h milyen helyre kerülök...ha kerülök.

Máté 2007.06.03. 13:30:29

jó szöveg, jó téma. de! a tanárok után gondolom nem sz.ros a wc, utánunk igen, még ha vannak is igényesebbek...

adrika · http://pucsulykislany.blogsot.com 2007.06.03. 14:50:04

Csucsu nédmá hányan szeretnek:P

screamadelica · http://hysteria.freeblog.hu/ 2007.06.03. 18:18:37

hehe:) nem akarlak ijesztgetni, de nekem is 4. helyen volt Miskolc, és két középfokú nyelvvizsgával meg magyar 5ös emeltszinttel erre volt elég... egyébként az egyetem maga kurvajó, sokkal nagyobb összetartás van, sokkal közvetlenebbek az emberek, mint bárhol máshol, nem bántam meg, hogy ide kerültem... csak legyél kolis!!:))

EszTike 2007.06.04. 11:10:03

Hát köszi a bíztatást :( mindjárt sírvafakadok... na nembaj, akkor ezekszerint majd egy rakás dzsigoló közt leszek kénytelen magam diplomás, munkanélküli, szabadbölcsésszé képezni :( feltéve, h egyáltalán oda még felvesznek, mert ezek után, h téged így vettek fel...nekem asszem esélyem sincs. Oktávos leszek, gyanítom. Vagy majd elvégzek vm pénztárosi tanfolyást, arra talán még jó leszek...Elkeserítő...
És visszatérve az eredeti témához, a négerek Pöstön. 2 hete voltam talán kb ZPben bulizni, egyrész undorító, amilyen agresszíven nyomulnak, vm állat szembejött és úgy gondolta, h jó gondolat a hasamba markolni, majdem a pirszingemet is kitépte, én meg majdnem felképeltem, és utána egy hétig nyalogattam sebeim. De nem is ez a lényeg, hanem, h nekem pl mindig az jut eszembe róluk, h ők veszik el a helyeket előlem az egyetemeken. H idejön, mi kiképezzük, és aztán meg hazamegy és szedi tovább a gyapotot...én meg miatta leszek pénztáros. Hol jó ez nekünk?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.06.04. 11:36:05

"a tanárok után gondolom nem sz.ros a wc, utánunk igen, még ha vannak is igényesebbek..."

Máté! Erre csak azt tudom mondani, amit Eötvös József mondott az 1840-es országgyűlésen, a zsidó emancipáció védelmében, amikor válaszolt a zsidóságot ért hagyományos vádakra / toposzokra:

"Legyen szabad e nehéz panaszokra csak egy szóval felelnem: ők elmyomattak! Vagy azt gondoljuk-e, hogy egy ezredes elnyomás egy népet moralizálni fog? Hogy azt, kit lábbal letapodtunk, sárban nem fogjuk találni?"

hát igen, ühüm, ühüm
egyébként a kulcsos tanári vécé eltörlése elvi kérdés. :D

EszTike 2007.06.04. 12:05:05

Monodm, a Szt István Gimnázium falai közt felülemelkedtek elveiken tanáraink..idén megnyílt előttünk a kulcsos pisilde...van erre is példa :) Bár tény, h még így is azért soron kívül be kellett őket engedni. Azért mégse legyen már teljes az örömünk. Ez amolyan fél elégtétel volt csak

adrika · http://pucsulykislany.blogspot.com 2007.06.04. 17:36:59

hálló EszTike. melyik szent istv gimi? csak mert én is abba jártam de fehérváron..

Adrika · http://pucsulykislany.blogspot.com 2007.06.05. 09:49:22

megöltem a kommenteket.sorry van. xDD

EszTike 2007.06.05. 14:12:33

Az esztergomi. Vagy ahogy a pontos neve szól: Esztergom Város Szent István Gimnáziuma. Ami szeptembertől ideiglenesen Gardencitybe költözik :D ez a slusszpoén

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.06.05. 20:15:48

Egyébként ebből látszik, hogy Hiller István szociálisan mennyire érzékeny. A Szent István meg jó, frankásként imádtunk az odajáró lányoknak mindenféle malacságokat óbégatni.

pongi 2007.06.06. 04:25:45

Köszönöm ecsém, hogy becsempészted a turulreptetőt, szívemig hatottál!
csekk

EszTike 2007.06.06. 11:51:37

Igen, :) mi istvános lányok is midnig imádtuk, amikor a frankás srácok bekiabáltak itt-ott mindenféle malacságokat. :) Egyik kedvenc gimis élményem :) Ezúton is köszi neked is Csucsu az élményt :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.06.06. 12:22:32

Ja, mondtam, hogy a turulreptető mennyire megtetszett. A malacságokért meg nincs mit. Mindig szívemből jönnek.

Mr Big Fic 2007.06.09. 13:26:21

Nem írsz rosszul ez tény. De! és itt a hangsúly kicsit vissza kellene venni a rasszista megnyilvánulásokból, mert legalább vagy kétszer végig kellett olvasnom, mire rá jöttem hogy te nem vagy rasszista, csak egy kicsit túl sok rasszista szóhasználattal élsz mondanivalód kifejezése során.
A bezárt tanári wc-ket meg leszarom, csak a diákoké is legyen tiszta, rendes!

etemi 2007.06.09. 22:31:54

"De nem is ez a lényeg, hanem, h nekem pl mindig az jut eszembe róluk, h ők veszik el a helyeket előlem az egyetemeken. H idejön, mi kiképezzük, és aztán meg hazamegy és szedi tovább a gyapotot...én meg miatta leszek pénztáros. Hol jó ez nekünk? "
Idejön, mi kikepezzuk...jah marha sok pénzért képezzuk ki, gondolom nagyjaból annyiért amennyit eddig ránk, okos, előítélet nélkuli nyitott, iiiigazi európai polgárokra költöttek az egyetemek. Nem mellesleg ha ennyire fosol, hogy nem vesznek fel oda ahova elsőre jelentkeztél, akkor biztos nem előled vennék el a helyet... Na de nem akartam személyeskedni, csak kicsit felidegesítettem magam, hogy a gyapot szedős megjegyzésre már ne is reagáljak!
Egyébként meg elhiszem, hogy vannak szép számmal negatív élményeitek romákkal kapcsolatban, de mi lenne, ha minden ilyen eset mellé felsorolnátok valami jó kis sztorit mikor olyanok tettek keresztbe, akik nem "oylan koszos(ak), hogy lehetetlen volna megállapítani" róluk, hogy fehérek-e.
Amúgy a bejegyzés tényleg nem volt rossz, bár a négerezés sértő, és lehet hogy én vagyok a hulye, de ha ez a rasszizmust elítélő szöveg volt, és nem azt éltető, akkor elég félreérthető, pont a durva szóhasználat miatt. Csak nézd meg a kommenteket...

Medzsik 2007.06.17. 23:30:50

Különben is. Pisáltam egyszer együtt Hiller Istvánnal és jó volt. Szeretnék mindig.

és itt van az a pont h letérdelek a lábad elé és megcsókolom ha meglátlak :D
Ez üt mindent amit valaha olvastam,kiégtek az agysejtjeim ezen a mondaton :D
ilyen magasröptő közérthető sziklaszilárd érvet,ami annyira zseniális mozzanatot ábrázol mint pisálás hillerrel,megfoghatatlan?és a nyomatékjosítás a végén "Szeretnék mindig."
itt tényleg a földre rogyok és imákat mormolok a nemlétező istenhez,hogy áldjon meg mást is ekkora tehetséggel és ilyen karcos kegyetlen humorral :D
Végezetülannyit...Tenkjú :D

-T-G-O- 2008.01.05. 17:31:52

Csucsuka! Az a baj veled, h a posztjaidból lejön, h rohadt tehetséged van az iráshoz, és még stilusod is van, csak nem tudod visszafogni magad. Attól, h kurvázol, faszozol, és h V. Benedek pápát ex-hitlerjugend beni-nek nevezed, max trendi leszel, olvashatóbb nem. Jó újságiró lehetne belőled, de ne csodálkozz, ha ilyen cikkekkel egy rendes lapnál sem kapsz majd munkát, mert ez senkinek nem vállalható.
Na sorry, ezt nem birtam ki:)

kotee · http://kotee-g.freeblog.hu 2008.01.05. 18:05:23

Valamilyen szinten -T-G-O- nak igaza van, de én azt mondom, hogy ilyen korban, mint Te vagy, igen is legyél szókimondó, fiatalos, fanyar és ironikus.
Aztán idővel úgyis finomodni fogsz ezekben a dolgokban.

"Nem kell mindenkinek cenzúráznia magát, attól, hogy körülötte sokan ezt önmagukkal megteszik."

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.01.09. 04:19:29

Helló! Megjegyzem, hogy azért ez egy június eleji bejegyzés, és például az utóbbi pár hétben határozottan törekszem arra, hogy mellőzzem a felesleges bazmegokat. És hozzá is kezdtem, hogy korábbi írásaim kipofozzam. Hogy Beni pápa egy ex-hitlerjugend, azt nem érzem sértőnek, mert konkrétan az. De mivel akkoriban a többséget beléptették, nem teszek ezért szemrehányást, de mi azért anno az albiban (ex-ferences diákokként) nagyon szurkoltunk, hogy inkább egy csoki pápa legyen.

Rá Dios 2009.04.18. 11:02:15

Jó kis eklektikus szösszenet :-)

Kúrcsány Ferenc 2009.04.18. 11:04:55

Szopjál cigányfaszt Csucsuka hogy folytál volna le inkább a csöves apád lábán. Vagy a Hillerét, te kis köcsög.

nemezisazis 2009.04.18. 11:19:12

uram isten.. a munka nemesít, inkább kezdd el

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2009.04.18. 11:27:59

@Csucsuka: a hitlerjungézéssel csak annyi a baj, hogy azért asszem az számodra is kiderült, hogy NEM ez volt az életének a vezérelve, és nem a legfontosabb eseménye.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.04.18. 11:29:31

vannak akik az emo-kat sem szeretik
undorító kirekesztés

Invictus 2009.04.18. 11:31:31

Jó igazad van négerezni nem szép dolog. Meg cigányozni sem. De a fehér faj meg ki fog pusztulni (a Nyugat alkonyán viccelődsz, de 100 év múlva tényleg nem lesz már ilyen, kulturális értelemben... túlszaporodnak minket a bevándorlók, mi a cigányokkal járunk majd úgy mint a szerbek koszovóban az albánokkal, csak nekünk nincs másik országunk). És ha azt hiszed a "színes" ember az nem fajgyűlölő, akkor tévedsz. Ők nem lesznek ilyen toleránsak veled. Majd ha 4-5 roma vagy feka csávó előtted erőszakolja meg a feleségedet majd vágja el a torkát, meg a gyerekeidét is, mielőtt veled folytatnák, akkor jusson eszedbe milyen hülyeségeket írtál össze naiv fiatalként a toleranciáról... a nyugati fehér ember elvesztette az életerejét, bégető birkává vált, elpuhult szibaritává, aki visszaütni sem mer már. Vannak kultúrák, amik még virulensebbek, bár "alacsonyabb szintűek". Sem a romáknál sem a négereknél nem divat pl. a női egyenjogúság, sem szóban sem gyakorlatban (ha máshonnan nem tudnád, ott vannak a rapperek szövegei ugye), sem a tolerancia (azt csak másoktól várják el az ő irányukban). Ott a "mit nézel köcsög? elvágom a torkod" a norma. Mi meg ezeket tőlük eltűrjük, ahogy a nyílt rasszizmust, az erőszak dicsőítését és a (még) többségi társadalom normáinak semmibevételét is. Mert ők ugye el vannak nyomva, és rasszista csak fehér lehet...
Ja és ennek semmi köze a bőrszínhez, a kultúrához annál inkább. Nem Obamával vagy Hamiltonnal van bajom nekem sem.

Martian (törölt) 2009.04.18. 11:49:20

A négerezés Obama óta már aligha jogos téma...

hunter84 2009.04.18. 11:49:47

Ez de szar egy blog. Érdekes, írni tudsz, némi értelem is látszik a sorok között, ennek ellenére hogy-hogy nem tudod, a Fehér Ház mitől fehér ház. Talán mert fehér bazze!

2009.04.18. 12:05:09

Érdekes poszt, van is benne igazság. Mindenki színesbőrű - különben nem látszana. Ahogy mondani szokták.
Viszont tény, hogy az ún. fehér ember szép lassan eltűnik majd a bolygóról - ha így megy tovább.
Nem csupán kulturális értelemben, ahogy Invictus írja, hanem ténylegesen. Az ő kommentje egyébként is figyelemreméltó (részemről legalábbis).

Pontosan az az érdekes számomra is, amit ő is említ. Hogy miért csak az egyik oldalnak kell toleránsnak lennie? Ennek nem kölcsönösen kellene működnie? Márpedig úgy tűnik, hogy a legtöbb esetben csak elvárások vannak a 'másik oldalról'.

A jogokkal, az adott előnyökkel, kiváltságokkal élünk, és köszönjük szépen, hogy elismeritek: egyenlőek vagyunk. Csakhogy mostantól MI nem ismerjük el! Ti, fehérek alacsonyabbrandűek vagytok!

Persze lehet, hogy ez így törvényszerű.
Annak idején az európai bevándorlók szinte teljesen kiírtották az amerikai őslakosokat.
Most visszakapjuk.

Agagag 2009.04.18. 12:18:38

Nem csak szarul írsz, hanem tele vagy előítélettel, mert félsz attól, hogy kiderül végre a saját magad számára is, hogy tök felesleges élőlény vagy.
Az ilyeneket régen elaltatták, így nincs fölösleges energiahasználat miattad, több marad másoknak, akik tudnak magukkal mit kezdeni.
Arra lennél jó, hogy fizethetnének érte, hogy egy felesleges ateista bölcsész szájába hugyozzanak.
Egy kulcsos vécében.

Tehéntőgy 2009.04.18. 12:43:34

1.hunter84: nem azert Feher Haz, mert ma feher, hanem mert 1813-ban az angolok elol menekulve frissiben kimeszeltek egy hazat elnoki rezidencianak. Amugy meg ironia, wazze.
2. azt hittem updates a poszt, mert mar olvastam regen, de eszerint idonkent beirjak a keresobe hogy negerzsidociganygyurcsanyfideszpina es fooldalra pakolnak regi posztokat kattintasnovelesnek. Nem baj, jo volt a Hilleres hugyozason ujra rohogni. Es a kulcsos vecekboli kirekesztes azota is akut problema.

Pápu nem sárga tetű 2009.04.18. 12:51:09

Mindenkinek szuverén joga úgy érezni, hogy az evolúció azonos lépcsőjén áll Pákóval, és társaival (vagy akár Győzikével és az ő népével). Természetesen kivételek mindkét irányban vannak, de azért nézzük már meg a népességre vetített arányokat. A rasszizmus pusztán realista felfogás. Az hogy előbb utóbb kiszorítanak minket az életterünkből mindössze annak köszönhető, hogy míg a mi alapvetően "K", addig ők "r"-stratégisták. Mint pl. a lemmingek (vagy a rágcsálók többsége). Magas szaporodási ráta, az erőforrások gyors felélése, a populáció összeomlása. Ez lesz az ő sorsuk is.

S. Annyi 2009.04.18. 12:53:31

Csucsuka picinyem!

Fajgyűlölet = embergyűlölet, mert a faj az ember.
Maximum fajtagyűlöletről beszélhetünk.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.04.18. 12:55:17

A Los Angelesben élő médiaszociológus, M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról: csucsuka.blog.hu/2009/02/11/m_peter_gyorgy_nyilt_levele_a_magyarororsagi_rasszizmusrol

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.04.18. 13:04:28

@Agagag 2009.04.18. 12:18:38

Helyes diagnózis.

redriot77 2009.04.18. 13:11:28

"Azért vágjátok, hogy csak akkor kerülhetett be a Hamilton, mikor már visszavonult a Schumacher. Hát hogy is jöhetne ahhoz egy néger, hogy egy németet megelőzzön?"

Ekkora ökörséget... Milyen agyműködés kell már ahhoz, hogy valaki a Forma1-be is rasszizmust vetítsen?

Egyébként Magyarországon nincs tömeges rasszizmus, be lehetne végre fejezni a Mohácsi-féle nyivákolást. Rassista az, aki azt mondja hogy a cigányok genetikailag alsóbbrendű élőlények a fehér embertől. A génjeikbe van kódolva, hogy ők butábbak, bűnözésre hajlamosabbak, primitívebbek mint pl. a dicsőséges magyar faj.

Szerencsére ilyesmit csak nagyon kevesen hisznek. Előítéletek persze kialakultak a magyarokban a cigányokkal való együttélés évszázadai során. Ha valaki eltéved, és lát az utcán egy átlagos fehér fickót, és egy csoport szotyiköpködő, óbégató, lökdösődő cigányt, akkor nyilván nem az utóbbiakhoz megy oda megkérdezni hogy XY utca merre van.

Ugyanakkor értelmes ember nem gyűlöli a cigány pincért, orvost, rendőrt, egyetemistát. Sőt, a még putrilakó cigányt sem, ha az tesz is érdemben valamit azért, hogy kitörjön a nyomorból: pl. a Szempont riportja a sajókazai áramtolvaj cigányokról: a szerencsétlenek próbálják összeszedni a szemetet a telepen, iskolába járnak, közös kasszába pénzt gyűjtenek.

Velük szemben toleránsnak kell lennünk. Az agresszív, magyargyűlölő, tudatosan élősködő, saját életmódján változtatni sem akaró rétegek ne várjanak szimpátiát másoktól.

flimo13 2009.04.18. 13:18:45

Nem tudtam hirtelen mi ez a szar, de elte-btk, már értem.

Muad\\\'Dib 2009.04.18. 13:21:22

" A Los Angelesben élő neves médiaszociológus, M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról."

Nagyjából ez a véleményem M. patkány györgy véleményéről:
pozsonyiadam.gportal.hu/gindex.php?pg=19857414&nid=4956696

korlat 2009.04.18. 13:36:46

"Azért vágjátok, hogy csak akkor kerülhetett be a Hamilton, mikor már visszavonult a Schumacher"

ma vettel, aki német, elpicsázott mindenkit.
valamint: hamilton még jó kamaszkorú kissrác volt, amikor schumi még nagyban nyomta. ezért.
az írás azért jó. riszpekt.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2009.04.18. 13:37:17

Azt mondom, ne keverjünk össze két dolgot. A fajgyűlölet faszság, veszélyes, felesleges és megindokolhatatlan. A rasszizmus viszont van, és marad is, amíg az ember lelke és természete nem változik meg gyökeresen.

A tanári vécé ötlete pedig sajátos és érdekes, de vitatható. Ha a tanár nem akar várni a sorára, ha nem akar füstszagú, összefirkált vécébe menni, ha nem akarja a némiképp tabuként kezelt vécézést a mindenen vihogó kölykök között intézni (a tanár minden lépése célpont), vagy ha nem akarja a szünetben is háborgatni a zsizsegő ifjoncokat, fenntarthat magának egy külön helyiséget. Ez kényelem és nem diszkrimináció.

Alfonzhal 2009.04.18. 13:41:28

Te jó ég. Micsoda problémáik vannak egyeseknek.

S. Annyi 2009.04.18. 14:02:22

Manapság egyébként mindenki rasszista. Főleg Magyarországon. Meg náczi is persze.

hotten totta 2009.04.18. 14:11:43

A probléma valós. A megoldás érdekében javaslom egy bizottság felállítását. Saját apparátussal, tárgyi eszközökkel, címzetes államtitkári besorolású vezetővel és önálló költségvetéssel

big_mike 2009.04.18. 14:24:10

umm te cikkiró gyerek, nem lehet hogy félreéretted a ma divatos négerezést? sokan hivjuk négernek a haverjainkat és kb annyit is jelent, hogy "haver, aki szintén lentröl jön".
Szerintem a tanári WC nem megkülönbözetés, hiszen a STAFF és a CLIENTS legtöbb helyen külün WC be szarik az egész világon.
Egy világjáró :)

commentelo 2009.04.18. 14:36:57

En rasszista vagyok. De csunyan hangzik ez :) Ki nem allhatom a negereket. Pedig ahol en elek, ott sokkal tobbet latok egy atlag napon, mint feher embert. Csunyak, koszosak, dolgozni nem akarnak, stb. Az en velemenyem, hogy egy neger keptelen barmire onmagatol. Mindent amijuk van, a feher embernek koszonhetik, de latjuk Afrikaban meg mindig milyen korulmenyek vannak, a rengeteg segitseg ellenere. A feher ember harcolta ki nekik az egyenloseget!! Es sajnos sokszor mar "egyenlobbek". Millo szamra erkeznek, akik elvezni akarjak a feher ember altal evezredek alatt felepitett civilizaciot.
Van egy neger kollegam, aki epp a heten meselte (miutan elszivott egy jointot), hogy o illegalis bevandorlo volt, valahogy sikerult legalizalnia magat, most hozni akarja a 6 gyereket...

S. Annyi 2009.04.18. 14:44:21

@hivatal.blog.hu:
Igen! Legyen Rasszistaügyi Minisztérium! Félelemügyi államtitkárt! Rettegésügyi előadókat!

dex.ion 2009.04.18. 14:58:04

két évvel ezelőtti poszt kikerülhet az index címlapjára?
nem gyenge

Duncan Idaho 2009.04.18. 15:03:20

A Hamilton-teóriád kimeríti a paranoia kritériumait, ugye tudod? Vonatkoztatás a javából. Jesszusom.

Tanári WC? Igen is elvárom, hogy a munkahelyemen legyen személyzeti WC. Ez egy iskola esetében a tanári WC.

BKV - Önnek megyünk 2009.04.18. 15:03:27

hogy ez egy mekkora szar post emeberek....

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.04.18. 15:12:26

Csunderlik mester már két éve is iróniába mártotta a tollát, csak akkor még eklektikusabb volt, még nagyon fiatalként.

Emberek! Ti funkcionális analfabéták vagytok???

"A Hamilton-teóriád kimeríti a paranoia kritériumait, ugye tudod? Vonatkoztatás a javából. Jesszusom."

Jézusom!

SZERINTETEK MIT, MIKET GÚNYOL KI EZ AZ AGYMENÉS?
Én érteni vélem.

(és olvassátok el azt a kurva ál-levelet "M. Péter Györgytől". Persze Magyarországon, ebben a buta országban, azt is beszopták.)

nincsde 2009.04.18. 16:06:41

Tudom én, hogy a "schumacherezés" is a tréfálkodás része, de azért pontosítsunk, lévén a sporttörténelmet mégsem az amúgy jó tollú Csucsukának kéne átírni. Szóval Hamilton ügyben ártatlan a német, lévén ő csak visszavonult a Ferraritól. A kis feka Montoya és Räikkönen miatt nem fért be a McLarenbe. A spanyol Amerikába ment, a finn Schumi ülésébe rakta le fenekét, Lewis így juthatott - Alonso árnyékában - szerephez az F1-ben. Jelzem, Hamilton 2004-től ippeg McLaren pilóta volt, csak éppen még a Forma 3-ban. (Sőt, hadd fokozzam, Ron Dennis, a McLaren főnöke már 1998-ban szerződtette matchbox jellegű kategóriákba.)
Mindent összevéve, Schumachernek inkább csak hálával tartozhat a Forma 1 Nelson Mandelája... És ha azt hiszed, hogy ezt nem lehet überelni, akkor ámulj, Csucsóka, mert a hab a tortán, hogy Schumacher már 2001-ben azt nyilatkozta az akkor még csak 16 éves britről, hogy zseniális F1-es pilóta lehet belőle. Egy ulibuli gokartversenyen mentek is pár kört egymás ellen, Schumi 3., az egyébként gokartban addigra korosztályos Európa-bajnok Hamilton 7. lett, ez a féltékeny német mégis megdicsérte. Ha tudta volna, hogy Csucsesz 2007-ben bekúrja a földbe, tutira nem szól.
És bár tudom, hogy a habot is fölkentem már a tortára, a habra is van még dísz! A bolond németje dacolva Csucsika ítéletével, 2008. októberében egykori spanjai ellenében is megvédte a mclarenes Hamiltont. A száguldó Tamás bátyát addigra ugyanis mindenki megutálta vezetési stílusa miatt. Na mit mondott erre az exferraris germán? "Lenyűgözően tehetséges versenyző. A vezetési stílusával nincs semmi komolyabb baj, majd lehiggad. Én is ilyen voltam."
Nem tudom, Csucsószan rájár-e még a saját kakis-pisis írására, őszintén remélem, hogy édes gyermekeként kezeli. Mert akkor biztosan elolvassa: Csuccsentó, ebbe bizony beleszaladtál, mint Adolf a grád végű szovjet nagy városok ostromába. Amúgy semmi gáz, írni tudsz, urológiai panaszaid sincsenek, ha jól vettem ki egyébként szórakoztató soraidból.
Tehát nincs harag, csak a tanulság, hogy nem árt, ha a mély vénás jópofaság mellé némi alaposság társul. Tetszik érteni, ugye...
De frankón jót szórakoztam a műveden, vágod?! :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.04.18. 19:06:47

Megint bebizonyosodott, hogy Magyarországon nem lehet elég nagy idézőjeleket kitenni. Mikor 2007-ben megírtam, "Achtung, néger!" eklektikus pamfletom egyszerre próbált a rasszizmus, és a mindenhol rasszizmust látó/kiáltó "haladó gondolkodású" vulgárliberalizmus paródiája lenni, egy életszagú (!) példán illusztrálva. A végén, a "nyalok, szopok, kúrok" meg a turulreptető forradalmárok diák-falfirkálásainak idézése pedig nem öncélúság, hanem a feloldás arra, hogy amíg ilyen parasztok vannak, addig a kulcsos vécék létezése is indokolható. De nem akarom ezt itt magyarázgatni, bízom benne, hogy a többségnek menten leesett. A menthetetlenül funkcionális analfabétákkal pedig nem tudok mit kezdeni.

@nincsde 2009.04.18. 16:06:41
Hamiltont utálom. Amíg rendszeresen néztem a Forma 1-et, Schumachernek szurkoltam.

Medzsik 2009.04.19. 00:58:00

Vannak még nagybetűs Idióták

rasztamacska 2009.04.22. 19:14:30

Szia!

Az írás nagyon jó, főleg a stílus, mondjuk nálunk tényleg nem a négerek alkotják a fő kisebbséget, bár ma is állt mellettem legalább kettő a villamoson. Viszont Győrffy Miklós tanár urat gondolom nem véletlenül említed a ,,főcímben":). Engem is tanított és hát egy élmény volt.:) De az ilyen dolgokon túl kell esni az embernek élete során...vagy mégse.Vannak szerencsések.

FGSuperman 2009.11.19. 11:14:37

"Igaz, utána még szűk kétszáz évnek kellett eltelni, míg már engedték őket leülni a villamosokon."

mi a picsa
1776-ban volt már villamos?:-)

KGX 2009.11.19. 21:22:29

@S. Annyi: Fajgyűlölet=ez terjedt el a magyar jogi terminológiában ("faj"), ez természettudományos szempontból helytelen, jogilag helyes. (Vö.: az emberiesség elleni bűncselekmények esetében az első szót először "emberiség"-nek fordították, kicsit mást jelent, vö.: humanity v. mankind).

KGX 2009.11.19. 21:26:34

@FGSuperman: "Az amerikaiak már az 1776-os Függetlenségi nyilatkozatban deklarálták, hogy „minden ember egyenlőnek született.” Igaz, utána még szűk kétszáz évnek kellett eltelni, míg már engedték őket leülni a villamosokon."

1776+200=1976, azért gyenge poénnak elment:-D.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.06.29. 11:01:09

együtt piálni celebekkel gyakran illúzióromboló: egyike másika csak akkor mos kezet amikor Torrente... :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2012.07.08. 11:19:40

@Pável: Pláne, ha farmermellényes írók vagy bőrmellényes filmesek.
süti beállítások módosítása