DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Wo warst du Vater?

2007. április 07. - csunderlik.péter

Magyar honatyák, meg köztörvényes közéleti figurák már régen aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy bontsák le a Szabadság téri hősi halotti szovjet emlékművet. Nagyon sokan biztos vevők is lesznek rá. A magyar az egy ilyen aláírós-nép, különösen, ha költségtérítésről van szó. Egykor azért protestáltak, hogy jöjjön vissza a Bobby Ewing, később meg Esmeralda szemműtétjére gyűjtöttek. Most meg ezért. Van itt civil kurázsi.

De. Nem akarom itt most a szovjet medve brokiját szopogatni, de azt ne feledjük, hogy a Wehrmacht az összveszteségei körülbelül kilencvenhárom százalékát a szovjet hadseregtől szenvedte el. Ez az igazi teljesítmény, emellett még Frei Tamás visszatérése is eltörpül. Mondom én. És talán még mindig autentikusabb vagyok, mint az UFO magazin.

Mikor a szovjetek ide bevonultak, Magyarország már megszállt ország volt. Arról, hogy mi várt volna szolgarendű magyar népünkre a pax germanicában, ha a nácik nyerték volna a háborút, arról Hitler éppen eleget elmond a Mein Kampfban, vagy az Asztali beszélgetésekben. Hogy utálta és mélyen megvetette a magyarságot az a Faszi, az nem kifejezés. Jó, nem annyira, mint a szlávokat. De a románokat ő is ezerszer többre tartotta, mint a mélymagyar balfaszokat. Hogy a bécsi döntések? Olcsó játék hülyegyerekeknek. Divide et impera. Szóval cudar élet várt volna ránk, már akit nem gázosítottak volna el. Meg lehet nézni a vonatkozó Hitler kinyilatkoztatásokat. 

Ennél azért mindenképp jobb lett a szovjet behatolás. Hiába orális, anális, vaginális. Mert összességében örülni kell, hogy a vörösök kiverték a nácikat. Jó, történt itt rengeteg csúfság is, megerőszakolták a nőket, kipakolták a spejzt, és megitták még az arcszeszt is, az utcán seggbe rúgták az egyszeri magyart, meg persze a malenkij robot. Mindezért részvétem. Egyébként ezt dicső honvédeink is megcselekedték a Szovjetunióban. Ja, hogy szelektív a magyar memória? Nem az első eset.

A különbség annyi, hogy a szovjeteknek még mindig sokkal több okuk-joguk volt itt pofátlankodni, mint nekünk a Donnál. Mi támadtuk meg őket, csak hát nem először bebuktuk: a SZU masszívabb volt, mint a mi Kokónk. Nem halt bele abba, hogy térden fejelték. Mondjuk ki, no: először mi voltunk faszok a ruszkikkal. És aztán 25 millió ember elvesztése után, nem csoda, hogy egy kicsit frusztráltak voltak itten a vörös katonák. A totális háború nem Walt Disney.

Mit einem Wort: 1. magunknak köszönhetjük a szovjet megszállást. 2. de még mindig sokkal jobban jártunk, mintha a nácik nyerték volna a háborút. Ld. Mein Kampf, Asztali beszélgetések. Szittya-shopokban mindkettő beszerezhető.

Szóval talán nem kéne piszkálni azt a szovjet emlékművet. Annál is inkább, merthogy nekünk is van ilyen hősi halotti emlékművünk a néhai SZU-ban, pedig aztán Petőfi sírján kívül végképp semmi keresnivalónk nem volt ott.

Továbbá ezeket az emlékműveket nemzetközi egyezmények védik. Kuckuc.

De sírokat amúgy is parasztság lehugyozni.

Az aláírásgyűjtések és költségtérítés-igénylések helyett talán érdemesebb lenne, nyugton maradni, és Hitlert olvasni. De megint zabszem van a honatyák seggében. A Donnál is ezért fáztunk rá.

Nem először, és nem utoljára.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr9055595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ubul 2007.04.13. 23:32:04

Ja, minden bizonnyal nagyon jól mutatna a szoborparkban Osztyepenkó elvtárs mellett az emlékmű.
De nem Budapest Szabadság terén!
Majd, ha a ruszkik a saját SZabadság terükre a hősi halált halt magyar katonák emlékművét teszik, akkor talán
uff

Hapika 2007.06.10. 21:10:03

eggyetértek az irománnyal.

Pizzuska 2008.04.05. 13:51:03

Ha az a Vater vízet akar jelenteni,akk így írd:Water

BoLToN® 2008.04.05. 15:39:24

németül az wasser lenne, itt ki voltál, apu? vagy mi a szösz.
az emlékművet meg nem piszkálni, bár a magyar reflexből komcsizik és zsigerből gyűlöl. múlton változtatni persze nem lehet, de legkorrektebb az lett volna, ha szépen felszabadítanak minket, kis vállveregetés közben elmagyarázni hogy erősebbel nem kötekszünk, aztán szépen haza. mi meg éveken keresztül milliószámra vonultunk volna az emlékműhöz.
de ami történt, megtörtént, ezért is kéne már TÚLLÉPNI rajta.

Invictus 2008.04.05. 23:51:35

"Egyébként ezt dicső honvédeink is megcselekedték a Szovjetunióban"

Nyilván előfordult, csak nem ilyen tömegesen...
Az oroszokon és a szerbeken kívül nem tudok a modern korban olyan fehér népségről, akiknél ilyen tömegsport lett volna háborúban a nemi erőszak (a német katonáknak szigorúan tilos volt az alsóbbrendű fajokkal, így a szlávokkal szexuális aktusba keveredni). Persze nyilván szegény szerb katonák is csak bosszút akartak állni a bosnyák nőkön amiért Bosznia lerohanta őket, azért erőszakolták meg őket. Én inkább a szláv-ortodox kultúrában keresném a gyökereket, mert hát ez bennük a közös (ide lehet számítani a románokat is, ők is csináltak szép dolgokat), amire aztán a kommunista ideológia is rátett egy lapáttal.

makuj 2010.06.20. 15:23:33

@Pizzuska: aki nem tud arabusul, az ne oktasson ki mást arabususl ;) otyec, h. te is értsed, nem pedig voda
másfelõl pedig: ehh, halott ruszki szoldátok ellen könnyebb harcolni, fõleg több ezer km / több tíz év távolról :D
süti beállítások módosítása