DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

A Díva magányossága

2007. március 18. - csunderlik.péter

Kérem, itt most komoly dolgokról lesz szó. 


Kit érdekel itt most a globális felmelegedés, a fordulat és reform, sőt, emellett talán még Kelemen Anna csöcse se rúg labdába. Medveczky Ilona ugyanis a hírek szerint magányos. Minő fájdalom, ez aztán a tragédia. Jó, talán még nem egy Sorstalanság, de van akkora dráma, mint amikor lelőtték a Berényi Mikit. Kertész Imre hegyezheti a cerkát, ezt kell megírni. A Twist Olivér már senkit se érdekel. A Sorstalanságot is csak azért néztem meg, mert Morricone brunnyogott alá. Nem kellett volna. Ha már mindenképp gyerek-szadizás, akkor ott az Árvácska. Az jó. A Sorstalanság tizenkettő egy tucat.

Szóval ott tartottam, pár hete minden mértékadó médium leközölte, hogy Medvecky Ilona magányos, megvénült és egyedül maradt a palotájában. És még a rezsire se futja igazából. Sic transit gloria mundi. Döglött egér a macskának se kell. Egykor Kleopátra volt, most már csak szegény vén múmia, nem legyezik a nagyfarkú négerek. Hiába a Szombat esti láz (mely műsort én szívből gyűlöltem, mert anno a tánciskolában már a tangónál elakadtam, s ezért frusztrált, hogy azok ott a dobozban ennyire pengék, míg én - mondjuk ki, no! - ősbalfasz vagyok, ha táncról, meg ritmusérzékről van szó), az ottani hakniért kapott pénz talán még a gázszámlára se elég, nemhogy a szamártejre és a komplett plasztikára. Anélkül meg már nem fog pénzes pasit, ahhoz túl aszott, száraz. Egy huszonéves nekrofil bölcsész, vagy egy konstansan spicces nyugdíjas papa még simán összejöhetne, de neki ilyen nem kell. Akkor inkább a magány. Mert neki csak pénzes urak kellettek mindig. Milliárdosok, de legalább milliomosok. Mert ő egy díva. Sőt. Ő A Díva. Legalábbis mindenhol egy nevezik. Stohl Andrással az élen. Hogy az engem mennyire idegesít.
 

És most köpök egyet demonstratíve, mert ez az agyoninflált díva megjelölés legalább annyira zavar, mint ha mondjuk azt hallom a tévében, hogy a fátyoloshangú Csányi Sanyi a magyar álompasi. Ja bocs, már nem ő, hanem a Fenyő Iván. Neki nagyobb a bicepsze, meg zselézi a haját. De majd helyette is jön majd valami még rosszabb színész, vagy valami kosaras. A Révész Sanyik és Demjén Rózsik ideje lejárt. Meg Medveczky Ilonáé is. Ezt kéne tudomásul vennie, és valami kedves papókával összeköltözni. Elvégre azért sír, mert nincs senkije, mert magányosabb, mint egy börtönviselt hosszútávfutó. De nem, hiába már csak egy merő agyonsminkelt klimax, ő nem áll össze akárkivel. Elvégre, nota bene, ő legalább milliomosokhoz szokott. Gábor Zsazsa egyik leghívebb padavanja ő, aki egyetlen volt pasiját se tudta annyira megutálni, hogy az attól kapott ékszereket visszadobja. Hiába, hatalmas szíve van, no.

Egykoron itthon balettintézetet végzett, ez is bizonyítja, hogy nem gyengén tehetséges a nő, de itthon nem lett belőle semmi, mert osztályidegen volt. Márpedig azoknak akkoriban csak annyi becsületük volt, mint a patkányoknak a Macskafogóban. Ekkor gondolt egyet, és kiment nyugatra varietézni. Ott aztán annyi pénzt összeterpesztett, melynek töredékéből később egy kamu-házasság keretében hercegnői címet vásárolt egy kitagadott/éhenkórász buzeráns hercegtől. A hiúság csimboraszója. De megtehette. Amíg jó bőr volt, eltartották a milliomosok. Akkoriban neki volt Magyarországon először tűzpiros nyitott sportkocsija (mert a mi létező szocialista Kádárunk román kollégájával ellentétben adott a formaságokra: nem kellett neki kacsalábon forgó palota, meg saját Knight Rider; elég volt neki, ha levadászhatta a fél Bakonyt, meg ha sakkozhatott Portisch Lajossal), aki a sportkocsit nem hiszi, az nézze meg azt a Kabos László filmet. De jaj, hol van már a tavalyi hó. Medveczky Ilona megvénült, nincs az a vazelin, amitől ne lenne szárazabb, mint a Szahara. És magányos. De nagyon. Détár Enikő is könnyre fakad a sztármagazinban. A milliomosok már Kelemen Annát dugják ezer euróért. A díva egyedül maradt, a Halál lesz az utolsó szeretője.

Pedig biztos lenne jelentkező, teszem azt, Kutya a Szomszédokból, de nem. AZOKKAL nem.

Mert ő, egész életében csak gazdag pasikkal, sok pénzért kefélt. És ezen most se hajlandó változtatni. De elárulok egy titkot a magyar médiának.

Az ilyet nem úgy hívják, hogy díva, hanem inkább: luxuskurva. Tessék kinyitni az Ablak-Zsiráfot. Nincs velük semmi bajom. Voltak, vannak, lesznek; talán még Semjén Zsoltot is túlélik, hacsak nem rág be Jahve, s nem jön valami biblikus tűzeső. Ha elég tehetségesek, lehet belőlük akár kormányszóvivő is, a gyengébbeknek meg marad Hajdu Péter. De kérem, nevezzük nevén őket, és ne dívázzunk. Az anyag nem vész el, csak átalakul. A kurvából nem lesz díva, én se leszek soha Sean Connery. Továbbá hiába növesztett most március idusára Deutsch Tamás is petőfis szakállat, nem lett belőle Petőfi. Ellenben most így egy kiköpött Trockij. Nem az első öngól. A hosszútávfutó magányossága meg nagyon jó film. Tessék megnézni.

És ne dívázzunk. Mindenki tudja, miről van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr3048034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.04.10. 15:09:42

A Sorstalanság film tényleg bűn rossz, de annyira, hogy csúnyán leárnyékolja a könyvet is; amit ha netán elolvasol, még az is előfordulhat, hogy tetszeni fog. Az ok egyszerű: a sztori - már elnézést, de - teljesen szokásos, annyi újdonságot hordoz, mint a 8. Modern Talking album B oldala, viszont egy kissé öntudatlan, ámde nem buta kamaszfiú szemével elmesélve (szándékos képzavar) új dimenziók nyílnak és teljesen más értelmezést nyer meg még van néhány ilyen panel, amit szoktak mondani róla teljesen jogosan.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.04.10. 15:18:19

Azért nem mondjuk rá, hogy "kurva", mert a kurva per definition olyan nő, akihez férfiak járnak ellenszolgáltatás fejében dugni, márpedig a mi esetünkben ez az attribútum nem tettenérhető bizonyos szempontok miatt, hogy finoman fogalmazzunk.
süti beállítások módosítása