DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Top 10 magyar bűnbak - I. helyezett: A Külföld

2014. április 21. - csunderlik.péter

Külföld.jpgSoros, Szulejmán szultán, természet, UFO, IMF, Európai Unió, Clemenceau, Ibrahimovic, Versaille, Don-kanyar, Hitler, Latisev, Cohn-Bendit, energiaszolgáltató, multicég. E felsorolás nem üzen mást, mint azt: a rontást máshol kell keresni. A felelősök sora olyan hosszan folytatható, mint Orbán Viktor hibátlan testcseleinek fölidézése a Magyar Krónika szerkesztőségi értekezletén. Itt ugyanis egy biztos: nem mi. Történjék bármi, fogadjunk el közfelkiáltással egy zsidó törvényt vagy indítson ellenünk kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság, nyilazzunk hátrafelé a körúton, miközben kocogunk a pacinkkal: nekünk az egészhez nincs közünk.

Mármint abban az esetben, ha a parti végül rosszul végződik. Ha a házibulinkban lehányják anya új kanapéját, s belehugyoznak a kisöcsénk reggelre félretett turmixába. Elvégre ha Hitler kirakja a kirakót, akkor nyertünk volna, s fölállhattunk volna a dobogóra, hiszen az eszme, a szabadság meg minden más csak játék betűkkel, azaz a győzelem legitimál mindent. Hogy közben Szerb Antalt agyonverjük és Radnóti Miklóst megöljük, az benne van a pakliban. Úgysem mi voltunk. Hanem a világ. Felelősségvállalási kedvünkre jellemző, hogy amikor egyszer egy házibuli végén el akartuk készíteni Magyarország ellenségtérképét, úgy összeszakadtunk a feladat súlya alatt, ahogyan Guzmics Richárd Bukarestben a vb-selejtező második másodpercében.

Úgyhogy nekünk ne is magyarázza el senki, hogy könnyű egy térképre fölrajzolni a New York-Tel-Aviv-Dohány utca-Jókai utca tengelyt, a balliberális körök összeesküvését, az IMF-et, E.T-t és Overdose merénylőjét. Nem mintha különösebb jelentősége lenne annak, hogy eddig ki került rá a lajstromra, mert a lista nyitott. Itt ugyanis uralkodhat még akárhány Berényi Miki, Ulászló és Erős Pista, mindenről a határon túli sötét erők tehetnek. Mindenről, ami rossz. Ami jó, arról mi. Köszönet ezért meg az elmúlt tízezer évben nekünk nyújtott védelemért, ami emberfeletti erőfeszítéseket igényelt, hiszen mindenkinek a magyarra fájt a foga Zuckerbergtől Usain Boltig. Nekik üzenjük: hiába erőlködtök, mi még akkor is itt leszünk, amikor ti már messze. Itt leszünk, s ezért titeket hibáztatunk majd.

Olvassa: Top 10 magyar bűnbak naponta húsvétig.

I. A Külföld
II. A Vak Komondor
III. Latisev játékvezető
IV. Clemenceau magyar menye
V. Károlyi Mihály
VI. Deák Ferenc

VII. Görgey Artúr
VIII. Csokonai Lillája
IX. Szapolyai János
X. Szent István

Kövesse a Page Not Found történelmi gonzóblogot, az egyetlen helyet, ahol Oscar Wilde belefuthat Usztics Mátyásba és a Trainspotting Begbie-jébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr576049701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2014.04.21. 13:35:20

A vita indításaként azért abban szerintem állapodjunk meg, hogy a világ Magyarországon kívüli része sokkal nagyobb és erősebb, mint Magyarország - vö.: nagyhatalmak - , így azért abban némi logika lehet, hogy kívülről könnyű Magyarországot befolyásolni, fordítva meg baromi nehéz.

Paul Summers 2014.04.21. 13:43:25

Szarok a csucsuka blogra.

Nemzeti Hős · http://nmzetihosblogja.blog.hu/ 2014.04.21. 13:45:20

Magyar országot a zsidók és az EU-IMF-judás teszik tönkre

tobeor 2014.04.21. 14:45:31

Magyarország (nagy része) nincs azon a szinten, hogy képes legyen elviselni bármilyen kritikát, no pláne hogy önkritikát gyakoroljon. Ezért van szükség örökké, mindig mindenben bűnbakokra.

Mivel az önkritika előfeltétele a hibák felismerésének és kijavításának - épp úgy ahogy a diagnózis feltétele e gyógyításnak - épp ezért a magyar nép képtelen a fejlődésre, hibái kijavítására, a változásra. Ezt már Ady is megírta, 100 év alatt nem változott semmi, csak a hibák száma nőtt, a veszteségek nőttek a változásképtelenség miatt.

Asakura Hao 2014.04.21. 15:19:21

@Nemzeti Hős: bravó! Meghajolok az észérveid, illetve ahogy te írnád: ész érveid előtt.

Nemzeti Hős · http://nmzetihosblogja.blog.hu/ 2014.04.21. 15:27:49

@Asakura Hao: ha nem látod miért van igy akor hülye vagy nyilván való hogy az eu lopja a magyar pénzet és a zsidók szittyák a feszültséget mert hogy aki nem magyar az magyar ellenes kivéve egy két jó török lengyel és akkor látszik hogy mindenki azért van hogy az imf kiszipojozza az eu a magyar pnézeket

nyomasek 2014.04.21. 15:34:59

@tobeor: Igazad van, ez a nép még egy normális forradalmat se bírt csinálni. Antall József is megmondta, pofa be, lehet imádni a saját elnyomóitokat és gyerekeiket, unokáikat, akik most az igazgatótanácsokban, döntéshozói székekben ülnek. Ebben az országban a nyilvánvaló hazudozás miatt sem kell lemondani, nyíltan lehet a közpénzeket lenyúlni, mégsem történik semmi. Mert ez egy birka nép, ez egy következmények nélküli ország. Így aztán sz@rik is mindenki az egészre, csak a só menjen tovább.

♔bаtyu♔ 2014.04.21. 16:13:10

Az a csoda, hogy azért egy idő múlva mindenkit lerázunk. A "New York-Tel-Aviv-Dohány utca-Jókai utca tengelyt" is próbáljuk, persze óvatosan, ne legyen olyan feltűnő, már így is nagyon antiszemiták vagyunk, na meg EU ellenesek.

verkli 2014.04.21. 17:08:58

@Nemzeti Hős:
Hahahahaha, te lenni egy két jó török lengyel?

Ha így folytatod, akár Köztársasági Elnök is lehet belőled. Csak szerezz állampolgárságot, meg nézz meg egy iskolát belülről is.

Asakura Hao 2014.04.21. 17:32:02

@Nemzeti Hős: "akor" tényleg hülye vagyok. :D

Picujka 2014.04.21. 18:30:50

A poszt-tolónak egy kis segítség:

gyuloltellensegeink.blog.hu/

:))

timurida (törölt) 2014.04.21. 18:51:09

Általában (az esetek 100%-ban) a kommunikáció két fél interakciója.

Ha (ez) nem működik, az két fél kudarca.
Egyéni szinten és nemzeti szinten is.

A magyarság ölég jelentősen hozzájárult az elmúlt évszázadok kudarcaiért.
De attól még az "összeesküvés" létezik.
"decretum... Ugros eliminandos esse"

Gyengébbek kedvéért:
"rendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak"

Na tessenek rákeresni ez mikori és miről szólt.

Attól (ugyanis), hogy paranoiás vagyok, még üldözhetnek.
De ez is kétszemélyes játék. A paranoiám az én dolgom és feladatom. Az üldözés ténye EZZEL nincs kauzális kapcsolatban.
Az az üldözők problémája.
A kérdésnek eddig azért nem volt megoldása, mert egy kollektív maszturbációt látunk.
Mi (magyarok) a saját hibáinkat és tévedéseinket vetítettük rá üldözőinkre. Üldözőink, saját embertelen, hazug és gyilkos érzéseiket magyarázták, a mi hibáinkkal.

Holott a két kérdés nincs kapcsolatban egymással.

2014.04.21. 19:35:06

@♔bаtyu♔: Az a csoda, hogy azért egy idő múlva mindenkit lerázunk. A"

Dde kijafasz akar minket leigázni? Mi ez a darab föld,hogy ennyire kell a zsidóknak? Szerintem erre már kéne valami kezelés. Állítólag pszichológusok képesek javítani az állapotodon.

2014.04.21. 19:37:34

@timurida: Ha így lenne, már rég nem volna Magyarország. Ugyan, ki emelte volna fel a szavát, ha a szovjet széthajít minket a környező szlávoknak?

timurida (törölt) 2014.04.21. 20:12:11

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Akkor kicsit tájékozódj.
Vedd elő a középiskolás atlaszt is, mondjuk a 70-es, 80-as évekből. Ha ennél fiatalabb vagy, akkor nehezebb a dolgom...
Délen Jugoszlávia. (Tito még él. Sokáig)
Keletről Románia és SZU (ebben az esetben mi magunk)
Északról Csehszlovákia. Nyugatról Ausztria.
TE PONTOSAN MIRE GONDOLSZ "a környező szlávok" alatt?

Egyébként nem tudom mi köze van 907.-hez a Szovjetunióhoz? Ja, hogy Te pontosan érted amit mondok...
Na akkor sokkal korábban kelj fel.
(Vagy ENNÉL és nem anál, sokkal többet tanulj...)

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.04.25. 12:19:26

Szerintem a legnagyobb tragédiája bármely egyénnek - vagy közösségnek - ha a világ tudomást sem vesz róla. Ergó vagy szeressenek, vagy imádjanak, de azt, hogy ne viszonyuljanak hozzánk sehogy, na az nem lehet. Ennek a "szeretetre vágyásnak" az egyik extrém tünete - de koránt sem oka - az ún. "Kűfőd", mint mondjuk Washington DC, Moszkva illetve Brüsszel utálata, mert hogy ők meg ki akarnak nyírni. A szomorú valóság az az, hogy a fent említett városok-központok nem viszonyulnak úgy nagy általánosságban sem pozitívan sem negatívan Magyarországhoz. Magyarország nekik csak úgy létezik. A mellőzöttség fáj, és ha nem borulnak le a képzelt nagyságunk előtt, akkor nyilván gyűlölnek - mondja a túlfejlett érzékenység. Az összefoglaló néven "magyar népléleknek" nevezett tünetegyüttes (amely egyébként koránt sem exkluzív, sokan szenvednek tőle a világban) leginkább egy tizenhatéves emósnak felel meg, aki közben ugyan már betöltötte a negyvenet, de még mindig feketére vesti vasalt haját.
süti beállítások módosítása