DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Gyönyörű android (A Királynő, RTL Klub)

2008. május 24. - csunderlik.péter

"Alakja izgató, modern a külseje, / Jó lenne sejteni, mit rejt a belseje."

(Quimby: Androidő)

Királynőm! Királynőm! Vaúúúú!

Hát előre csaholhattak és csóválhatták farkukat a mélynövésű lábfetischiszták, hátha kicsap a tévéből egy nedves ostor, mert csütörtök este össznemzeti Királynőt választották az RTL Klubon.  Persze aberrált uramék hoppon maradtak, és két enkorbácsolás közt csak maguknak csavargathatták mellbimbóikat. Nem csoda.

A szépségkirálynő-választások alanyilag is a konformizmus csúcsait karcolják bizsu diadémjaikkal, de azzal, hogy az RTL Klub idén lecsapott rá és műsorára tűzte, már biztos volt: itten most az ötletesség és eredetiség utolsó maradékát is megfojtja a mindenre rátekeredő giccses szivárvány. Mert szivárvány aztán volt. De csak a dráma után, mert RTL Klubék torkon ragadták az alkalmat, és napokkal előtte azért huszonhatodszor is megmutatták, miképp lett öngyilkos az első magyar szépségkirálynő, a 17 éves Molnár Csilla. Talán a kemény Stohl András is elsírta magát, mint amikor meghalt Oki lánya.

A kötelező visszaszámlálás után 21 órakor kezdődött a kétezer jelentkező közül huszonegy döntőbe jutott lányt felvonultató gigaműsor. Fanfároktól kísérve, táncos lotyókat kerülgetve lépett porondra a két műsorvezető, Stohl András és Jáksó László, olyan fehér öltönyben, ami már a Miami Vice-ban se állt jól Sonny Crockettnek és alkoholista druszájának, azóta pedig húsz év is eltelt, hát így még érthetetlenebb volt. Valamiféle jó zsaru - rossz zsaru felosztás itt is működött, bár inkább itt a mindent látott csődörre és a félmosolytól is elmenő balfaszra polarizálták a szerepeket. Kiapadhatatlan humorforrás, ugye. Ejj, ha Bázakerettyén ennyi olaj volna.

Mióta Stohl a királyi tévén szuperzsarut is játszik, már nem üvöltözik úgy, mint aki kokainmámorban jött műsort vezetni. Töketlen fegyverhordozójával legelőször közhírré tették a legfontosabb tudnivalókat, miszerint itt most egyszerre három szépségkirálynőt is választanak, akár a profi bokszban,  ahol van X szervezet hatvanhat világbajnoka, de úgyis csak azt jegyezzük meg, ki képviseli majd hazánkat a legfontosabb szépségversenyen, a Miss World-ön. A magyar Miss Earth és Miss Universe mehet majd kilóra a Fásy-mulatóba. A Királynő személyéről egy tizenkét tagú zsüri dönt, nemzetközi szabályok alapján, és ezt szellőistvános nyomatékkal tolták az arcunkba. A bírák közt ezúttal nem volt se Orbán Józsi, se Ernyey Béla. Talán épp a nemzetközi kritériumok miatt. Végül azzal  zártak Jáksóék, hogy a műsor internetes oldalán "még több információt, és a lányokról egyéb anyagokat is találhatnak." Hümm, és mondjátok, milyen anyagokat? Mert ez így félreérthető. Hát utólag meg is néztem, de aki most abban reménykedik, hogy majd látja a versenyzőket, amint törpékkel közösülnek egy asztal alatt, az szintén csalódni fog.

De akkor jöjjenek már a lányok, kik a döntő előtt részt vettek egy balatonkenesei felkészítő táborban, amiről kaptunk is egy összefoglalót a sportfilmekre jellemző belassított fekvőtámaszokkal, naplementés futásokkal, átizzadt pólókkal, és megint egy csipetnyi drámával, mert volt aki nem bírta úgy, mint a Sorstalanság Köves Gyurija, és ezért feladta. Örök tanulság, hogy a szépségért meg kell küzdeni. Ezután egyenként is bemutatkoztak a túlélők.

Minden harmadik Mercédesz volt, és noha túl voltak reprezentálva a kommunikáció szakosok, sokszor csak úgy keresték a szavakat, mint nyugdíjas turisták a nyerő skatulyát, amikor versenyre kelnek egy pirosozó cigánnyal. Végül belebotlottak a klímaváltozásba. Most bele is pillantok füzetembe, ahol Tímeától az alábbit jegyeztem föl: "Nekem fontos a nőiesség. A párom rallyzik, de még oda is tűsarkúban megyek, még ha bele is ragadok a sárba." Nos, talán mert egy buta picsa vagy, böffen ki belőlem, és akkorát hahotázok, hogy atlétámra borítom a körömpörköltet. De az se volt semmi, amikor egy másik etalon kinézetű csaj legvégül azt tartotta fontosnak elmondani, hogy "nemrég ért véget egy hosszú kapcsolatom", ami egy egyértelmű felhívás a tehetős vállalkozóknak, hogy ugyan a környezetvédelmet nagyon fontosnak tartja, de azért már egy jó bundáért bármely állattal lefeküdne. Nem csodálnám, ha akadnának ilyen pályázó ukrán üzletemberek, a bikinis felvonuláskor kicsit nekünk is melegünk lett, hiába a ferences diákként belénk öntött megannyi brómos tea. És úgy tűnt, ezt talán még überelik is, mert miután lement a blokk, Stohl bejelenti, hogy kapcsoljuk a lányok öltözőjét.

Hopp! Kefirem!

De ott csak Jáksó bohóckodott. Előbb a mindig flegma Hajas fodrásszal, majd Náray Tamással, aki hosszan elmondta, hogy az estélyi ruhás felvonuláskor a lányokat a szivárvány (!) színeibe öltöztetik, mert az égi tünemény a szépség, a remény és a boldogság szimbóluma, és így tovább, de ebből a langyos nyálból elegünk lett, és ezért egy kis időre átkapcsoltunk az m1-re, az Euróvíziós Dalfesztivál szerbiai elődöntőjére, ahol egy vak grúz után Csézy öntötte dalba a magyar búvalbaszottságot. Köszönjük. Kapcsoltunk is vissza az RTL-re, de azt hittük csőtörés van a televíziónkban, mert már ott is énekeltek. Bereczki Zoltán adott elő egy meglehetősen kínos produkciót, később Bebe is előkerült, de végre az estélyi felvonulás után jött az eredményhirdetés.

És hogy ki lett a királynő? A magyar Miss World?

Totálisan lényegtelen. Csak a nevek különböznek, de mindegyik ugyanolyan. Mert korunkban csak az lehet hivatalos szépségkirálynő, akiről addigra már lefejtik az utolsó hámnyi egyéniséget is, és kreálnak neki egy újat. Hogy szabadidejében meséket olvas rákos kisfiúknak, védi a környezetet és nagy állatbarát, pedig titkon nagy vágya egy galamb-holokauszt, mert a galambok köztudottan kolerások, de általában így van a legtöbb állattal, akár a csövesekkel, akikről el kell mondania, mennyire szereti őket mosdatni, sőt, faszukról a túrót kapargatni, mikor veszettül undorodik tőlük. Ahogy minden nő. De a szépségkirálynő már nem nő, hanem egy porcelánfejű kirakatbaba, akit mostantól egy évig szerződés kötelez arra, hogy kongjon az ürességtől. Mégha a műsor előtt volt is benne valami, amíg kezelésbe nem vették, hogy egy álságos világ klisé-figurája legyen. Nem lehetnek hibái, szerethető rigolyái. Ez tökéletes. Kerek. Mint a nulla.

Íz, csín, tűz vagyon a borban, ha hegyaljai termés.

De ebben nincsen tűz. A tévében mutogatott aktuális szépségkirálynőket ezért nem lehet szeretni. Híján vannak mindennek, amitől emberiek lennének. Mert milyen a mostani is? Szép, az igen.

Egyébként kiábrándítóan semmilyen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr46484697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mixer 2008.05.24. 17:40:54

savanyú a szőlő...inkább tölts nekem is brómos teát, vagy küldj a múltkori boroskólából (jobb helyeken leó, rosszabb helyeken vadász, legrosszabb helyeken vbk)

Egyébként inkább mosolyogjon egy évig egy szép csaj plakátokon meg rendezvényeken, mint Kiszel Tünde, aki igazán egyéni (módon idióta)...

rettentó 2008.05.27. 08:07:18

"mennyire szereti őket mosdatni, sőt, faszukról a túrót kapargatni, mikor veszettül undorodik tőlük. Ahogy minden nő." Azért a férfiak között sem csinálnák ezt sokan szívesen :-)))

Mrs. Lazarus · http://www.index.hu 2008.05.27. 11:06:10

Nem tudok mit írni. A fogalmazásodon jót röhögtem, de egy kicsit szánalmas az egész. Miért csinálod ezt?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.05.28. 00:55:15

Ja, savanyú a szőlő. De inkább a bor ecetes :D

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.05.28. 10:10:13

off
szia Csucsuka, csak 1 szakmai kérdés, hátba te jobban belelátsz:
reakcio.blog.hu/2007/11/01/tolgyessy_sem_az_mszp_sem_a_fidesz_nem_a#c2331395
te ezt érted?!
on

Mixer 2008.05.29. 13:11:09

Te melyik részét nem érted? ez valami béna blog-reklám akart lenni vagy mi a levelestészta?

lopótök 2008.05.29. 20:27:59

buza-e vagy? >>> öszvérfül

gege 2008.05.30. 21:26:43

www.adi.priv.hu/cucc/Neurotic/

Na nézd csak mit találtam neked Csucsuka, ha jól emlékszem írtál a Neurotic ról egyet már ...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.06.05. 01:55:16

Igen, sőt van az másfél is. csucsuka.blog.hu/tags/pajor_tamás
A Brék dalszövege szerintem zseniális. Bár már azt mondja, hogy az a Sátán műve volt, és megtagadta. Nem hiába tartja Pajort Kiss Tibi, Geszti és Lovasi is a legnagyobb hatású szövegírónak. A Neurotic szövegei kurvajók. Az Amen már nem jön be annyira :D

travis 2008.06.06. 12:54:54

Csu,

Egyszer Szabi barátom elkért a Pajortól egyszer egy számuk szövegét felhasználásra, és azt mondta neki a Pajor, hogy oké, odaadom, de azt tudd, hogy ha ezt használod, az ördöggel cimborálsz. :))
Megzakkant a csávó.

Angelblade 2010.03.31. 13:58:52

Savanyú a szőlő?Miért is?1. Nem a kinézetüket cikizte, talán nem is annyira őket,mint a managmentet aki ezeket a lotyókat megfomálja.2.Miből gondolod hogy Csucsunak nincs sokkal jobb otthon mint ezek az ondóputtonyok? Tudom, hogy elképzelhetetlen de vannak férfiak akinek az igényeik túlmutatnak azon, hogy olyan förőruhában kitipegő lotyók látványátó léljenek át extázist akik megpróbálják entellektüelnek eladni magukat.Szerintem a magyar szépségkirálynők legtöbbször még kinézetre is gyengék.Tucatribik akik ezrével jönnek szemben az utcán.Nincs bennük semmi különleges.Nyilván azért nyerhettek mert hólyagosra szopták a szájukat a selejtezőkön vagy mert papuci a felső tízezer oszlopos tagja és megvásárolta Mercikének a szépségkirálynő címet.Amúgy volt szerencsém még az átkosban egy szépségkirálynő otthonában járni.Szemem-szám elállt a pompától,gazdagságtól és kiderült h papa vmi fejes. Gyerekek! Olvassátok a Story-t vagy Bestet.Azt legalább értitek...

Angelblade 2010.03.31. 14:02:09

Lazarus: Azt látjuk, hogy nem tudsz mit írni.De hogy olvasni sem... A blog mottója:" Csucsu terápás célzattal fikáz,pimaszkodik,megmond...." Tehát ezért csinálja.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.07.18. 14:33:10

Nem régi egy kicsit ez a blog??? :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2011.07.18. 20:52:35

Ha a nevek helyére X-eket rakok, tizenöt év múlva is olvasható. Ezek szerepek meghatározott helyi értékkel, és mint minden kimért produkció esetében, a szerep fontosabb, mint az, aki alakítja.
süti beállítások módosítása