DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Lesz, lesz, lesz

2008. május 08. - csunderlik.péter

Megszakad az a magyar szívem, nagyon fáj, ma reggel kiesett kezemből a görbe bögre. Szégyenünkben betekerhetjük magunkat a Feszty-körképbe.

Szlovákia 2009 elején bevezetheti az eurót. Az Európai Bizottság engedélyt adott rá. Hogy Magyarország mikor, azt még mindig nem tudja senki. Mert minket ott fönt úgy minősítenek le állandóan, mint a minden társasághoz hozzácsapódó, beszédkényszeres film- és számítógépbuzi kellemetlen ismerős, hogy "az semmi, az semmi", és már mondja is a magáét, a saját történetét, belevág a másik mondatába, mikor az még rendesen bele se kezdett. Bár jelen esetben hosszú évek óta nincs itt semmi piacképes sztorink. Ami van, azért a KGST-ben még kapnánk rózsaolajat, de az EU-ban csak megrovást. Pedig a kilencvenes években milyen szép reményekkel indultunk neki a csatlakozásnak, ami négy éve be is következett. Töltsünk is vitriolt a fluxuskondenzátorba, és menjünk kicsit vissza az időben, amikor olyan szépnek tűnt minden.

2004. május 1-re virradó éjszaka ott álltunk cimboráimmal a Felvonulási téren, a csatlakozást megünneplő koncertes, petróleumlámpás, ölelkezős, öngyújtós dzsembori kellős közepén, várva a történelmi pillanatot, mikor éjfélkor elindítják a beharangozott időkereket, a magyar csodát, és végre a győztesekhez állunk, a lehető legjobb hűbérúrhoz. Elmúlt éjfél, csak teltek a percek, csontig égtek a szofik, de úgy tűnt, a nagy pénzért hegesztett időkerék beszart, mert csak nem akart elindulni. Fél egyhez közelített, mikor megelégeltük az egészet, hogy csak toitoi-szagot hoz az új idők szele, ezért hátrafordultunk és indultunk haza. Tizenöt métert se tehettünk meg, mikor a hátunk mögött kitört az óbégatás, gyorsan megfordultunk, és naná, hogy közben útnak indult az időkerék. Nélkülünk esett meg a katarzis, amire már vagy egy órája vártunk. Hát egyként csúszott ki szánkból az adyendrés bassza meg. Akkor ott magunk voltunk a megtestesült magyar nemzet, mely mindenre csak vár, mégis mindenről lekésik. És nem marad más, csak az értetlen herevakarás.

Azóta az időkerék csöndes rothadásnak indult, az ország régóta nem látott mélyponton van, a nemzeti ünnepeken vidékre menekülnek az emberek, a tévében Frei Tamás vizionálja a nemzethalált, hiába tesz meg mindent korunk Széchenyije, Geszti Péter.

Bezzeg a szlovák gazdaság dübörög, jövőre már euróval fizetnek. Lemaradtunk tőlük. És ez az utolsó mondat olyan nehezen buggyant ki belőlem, mintha döglött egereket kéne öklendeznem.

A Kárpát-medencei magyar fölény mítosza semmivé porlad. Hogy mi vagyunk itt a kultúrnép, az egyetlen államalkotó erő, aztán vannak még ezek a tót favágok, meg azok a havasi transzhumálók, herpeszes parasztok, de mind annyira hülyék, nem csoda, hogy egy fehér lóval átkúrtuk őket vagy ezerszáz éve. Csak aztán jöttek a franciák, ugye, és mindent tönkretettek. Hát persze. Inkább töltsünk még egy picit, még szerencse, hogy a vörösbor mindenre jó, akár a fokhagyma.

De ne feledjük, hogy a szlovákok nem kapták ingyen az eurót. Ők a kétezres évektől kezdve véghez vitték azokat a fájdalmas reformokat, amiket már nekünk is meg kellett volna tenni. Bár Szlovákia abból a szempontból szerencsésebb, hogy ott a reformok okozta társadalmi dühöt lehetett  a magyarellenességbe kanalizálni, míg nálunk úgy igazán nincs kit ütni, ha leépítik az államszocializmusból visszamaradt juttatásokat, vagy bevezetik a vizitdíjat. Baló György autója nem elég. Kit üssünk meg? Levente Pétert?

Ugyan Szlovákia közel fele a fellendülésből most még nem sokat érez, de mégis sokkoló lehet az átlagmagyarnak, a beléégett történelmi tudatának, ha jövőre a lenézett tót átjön, és megkérdezi a boltban, hogy ugyan már, lehet-e itt euróval fizetni? Brrr. És mikor kiszolgáltuk, csak mehetünk haza, hogy otthon hallgassunk dühünkben Kárpátiát vagy Papa Roach-ot, és rázzuk az öklünket.

És az euro bevezetésével a szlovák gazdasági növekedés újabb lökést kaphat, még jobban eltávolodnak. Azt mondják, Szlovákia a világ egyik legnagyobb autógyártójává válhat. Persze ez mi ahhoz képest, hogy Magyarország még mindig az egyik legjobb a pornógyártásban. Csak lassan ideje hozzászoknunk, hogy elmúltak azok az idők, amikor a Kárpát-medencében csak mi szopattunk. Ha nem reformálunk, már minket fog szopatni a lenézett sportzoknis kisantant.

De csigalom, nyugavér, ha eljön az az idő, két cummasszázs közt csak kapjunk ki térdünk alól pár színes üvegcserepet, kínáljuk oda a szlováknak az országukért, hisz biztos elcserélik. Ahogy Kolumbusz a tükrökkel zsebre vágta az indiánokat, vagy ahogy egykor mi vettük meg a fehér lóért a morvák földjét.

Mert a Kárpát-medencében még mindig mi vagyunk az egyetlen okos nép, ugye.

Lesz még miénk Eperjes, lesz még magyar euro. 

Addig is ne búsulj magyar. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr36459400

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szlovák-Magyar két jó barát 2009.08.23. 09:10:13

Kedves Szlovák Barátaim!Az utóbbi időben a politikusaitok közt az a módi, hogy mint a gazdájának megfelelni akaró házőrző, vicsorognak a maguk által felállított kerítés déli oldalán túlra. Teszik ezt azért, mert így remélik megkapni tőletek a...

Trackback: 2008-ban, Európában... 2009.08.22. 22:05:24

Miközben a hazai balliberális oldal intenzíven törekszik úgy beállítani az eseményeket, hogy a szlovák-magyar konflktus okozói az ún. „fasiszták”, had tegyek néhány észrevételt, hogy a környező országokban mennyire érvényesülnek a kisebbségi jogok. Hir...

Trackback: Annektálni szlovákiát!? 2009.08.22. 17:40:17

41 éve a magyar csapatok bevonultak csehszlovákia területére. Majd kijöttek 2 hónap múlva. Nem magunktól mentünk: kellett hozzá az orosz medve „rábeszélő ereje”, aki 56-ben már egyszer levert minket. Itt is ők vitték el a balhét, a 4 má...

Trackback: "Sólyom, go home!" - mi volt tegnap Révkomáromban? 2009.08.22. 15:52:47

A hírek arról szóltak, mindkét oldalon készülődnek szélsőségesek Sólyom László augusztus 21-i révkomáromi látogatásának alkalmából, én azonban kéttucatnyi szlovák zászlókkal, transzparensekkel és sípokkal felszerelkezett nyugdíjast láttam csak. A Slot...

Trackback: Konzervatórium 2008.05.10. 17:18:12

Szlovák banzájSzlovákia a jobboldali think-tankok igazi paradicsoma Közép-Kelet Európában. Ez valószínűleg azzal magyarázható, hogy az 1998-ig tartó nyomott mečiari időkben a közszférából és az akadémiai talajról kiszoruló liberális demokrácia intellektüe…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mike36 2008.05.08. 11:25:09

con
nem azért szar minden mert a szocik meg a ballibek elkúrták, bezzeg a nemzetiek nem tehetnek semmiről
ők is tehetnek, itt élnek ők is, adót csalnak ők is ha tehetik
elhiszem, hogy számodra a ballib oldal a megtestesült gonosz akik az ördöggel cimborálnak, de hidd el, azok is csak emberek
pénzt meg az Orbán kabinet azopknak osztott, akik nem voltak rászorulva

Enmera 2008.05.08. 11:25:15

Mike36

Asszed nem tudom? Azért tettem oda a ? jelet. Én csak azt mondom, hogy egyetlen helyrehozható TERMELŐ ágazat. Ami nem külföldi nyersanyagot használ és terméke hazailag feldolgozható. Kéne végre egy országos SWOT analízis és erősségeinkben igenis a termőföld kiemelt szerepet kaphatna és a ráépíthető feldolgozó és kereskedelmi szektor. De mi külföldről vesszük a disznót a szalámhoz, vagy már csak külföldi szalámit veszünk....

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.05.08. 11:25:53

Pszt! 2008.05.08. 11:12:10
.
Az ejró azér jó, mert akkor a magyar politikusok nehezebben szarba dönteni a magyar gazdaságot, mint a forinttal. Vagy ha Soros gonolna egyet, egy hónap alatt tönkretehené az országot.
Az euró az elején egyébként szar lesz, mindenütt áremelekedést csinál.
(Igen, közgazdás a második diplomám. De vécépapírnak nem jó, mert csúszik.)

conquistador+ (törölt) 2008.05.08. 11:25:54

"Éllovasból sereghajtók. Mára annyira közhelyszerűvé vált a megállapítás, hogy baloldali szimpatizánsok is ezzel a mondattal foglalják össze az elmúlt időszak történéseit. E négy év kapcsán sok tényről vitatkozhatunk, egy azonban biztos: a kormányzati politika kulcsszereplői körében változás nem történt. Akkor is, most is Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök, Veres János a pénzügyminiszter. A politikai felelősség tehát egyértelmű. Persze, tudjuk, ők ezt a kategóriát nem ismerik. "
jobbklikk.hu/index.php?Cikk=246

Szöveg 2008.05.08. 11:25:56

Ugyanmár.
Magyarországnak az a baja hogy ugyanaz az mszmp-s rablótolvaj elit van hatalmon mint aki a váltás előtt.
Mit vártok?
csak most még amit kádár odaadott azt is elszedik az emberektől és saját maguk lopják el, de gazdaságilag ugyanaz zajlik.
soha az életbe nem lesz magyarország jobb amíg az mszp-szdsz a hatalom közelében van.
Ezt kellene végre belátni

Wuff 2008.05.08. 11:26:38

"Roa, de jeleleg európában éppen túltermelés van"

Ez baromság. Az, hogy te beszopod a CAP (közös agrárpolitika) állításait nem jelenti azt, hogy az a helyes út. Kína és India óriási felvevőpiac (lesz). Tőke alapú gazdaságot meg nehéz tőke nélkül megvalósítani 10 millió emberre. Talán munkával kezdődik a dolog.

Mike36 2008.05.08. 11:28:46

szerintem meg a húzóágazatokat kéne fejleszteni, szertenézni a világban, és átvenni az ötleteket
nekünk nem kell újat kitalálni

Mike36 2008.05.08. 11:30:24

szöveg
ez baromság
ezek az emberek nem voltak ott, max apáik
és ha azt vesszük a fideszben is ott ül ugynez a brossúra

Paulybird 2008.05.08. 11:30:58

John42 2008.05.08. 10:36:44

azt, hogy pontosan ki milyen arányban kúrta el, arról vannak pontos imereteid, vagy csak az fletó meg az orbán szájából hallottak alapján ítélkezel?

A populista kórmányzósdit például orbánék kezdték el, legalábbis nekem így élnek az emlékezetemben.
Felismerték, hogy a nép vevő az ilyesmire, és azóta is egészen jól megélnek politikusaink a semmittevésből.
Ha valami gebasz van, gyorsan egy kis kaksidobálással el lehet intézni mindent, és a nép gyermeki örömmel tapsikolva fogadja az ilyesmit.

Leonard Zelig 2008.05.08. 11:31:14

Cókolom én még mindig azt olvasom az óriási nagy plakáton, hogy "Magyarország nyert", meg hogy "IGEN, eltöröljük őket". Most akkor nyertünk, cókolom, vagy szoptunk, mint a torkosborz (az Orbánhúgyot) ?

Enmera 2008.05.08. 11:31:17

"Roa, de jeleleg európában éppen túltermelés van"

És bizonyára a túltermelést jelzik a növekedő élelmiszerárak.... A globális felmelegedés sem a túltermelés veszélyét rejti... De addigra már tényleg teljesen működésképtelenné teszik a magyar mezőgazdaágot és majd más fölözi le az élelmiszerhasznot. Hosszútávon kéne gondolkozni! Már annyi mindenben vagyunk kiszolgáltatottak, talán a kajánkat meg kéne őrizni!

Dezsőjóska 2008.05.08. 11:33:06

Bocsi, kicsit elszálltam. Elnézést mindenkitől.

Kopasz Mercis 2008.05.08. 11:33:12

Engem már nem érdekel. A többség eldöntötte, nem akar vizitdíjat, tandíjat meg a farkam tudja mit fizetni, de a juttatások azok jól jönnek,

én meg eldöntöttem nem fizetek adót járulékot.
A munkaviszonyomat is megszüntettem, ahogy most áll úgysem lesz esélyem nyugdíjra. Akkor meg minek. Kocsi német táblás, nagy bevásárlást, nyaralást külföldön fizetem.
Aztán egyszer csak észbe kapnak és rájönnek, aki dolgozik azt kell megbecsülni. Mert most csak szemét vállalkozó vagyok.

Mike36 2008.05.08. 11:34:22

akkor csak egy kérdés:
ki áldozta be a magyar mezőgazdaságot, csakhogy Torgyit eltakarítsa a színről?

egyébként pedig én tényleg azt gondolom, hogy egy agrárország nem lehet fejlett, voltunk mi már agrárország 3 millió zsellérrel, de ze a magánvéleményem (meg az én bajom :)

Paulybird 2008.05.08. 11:34:41

Roa 2008.05.08. 11:26:38

Hehh, india, kína.

jelenleg viszont mi vesszük onnan a sok szart, mert ott annyiért kapálják a rizset, amennyiért itthon a paraszt új gumicsizmát sem tud venni.
Amíg arrafelé nem lép fel terményhiány, addig, ha lehet, nem nagyon kéne erőltetni ezt az agrárország vonalat...

Igazmagyar 2008.05.08. 11:35:09

FIGYELEM!
A GYURCSÉNYISTA BALLIBES MSZP-SZDSZ CSÜRHE IZRAELI MEGRENDELÉSRE TESZI TÖNKRE MAGYARORSZUÁGOT, ÉS IRTJA KI A MAGYAR NÉPET.
MIÉRT?
AZÉRT HOGY A ZSIDÓK ÚJ HAZÁT TALÁLJANAK MAGUKNAK.
MÁR MINDEN JEL ERRE MUTAT!
MAGYAROK!
NE HAGYJÁTOK MAGATOKAT ELPUSZTÍTANI, KIIRTANI, MEGSEMMISÍTENI!
VÉDKEZZETEK!ITT MÁR A LÉTÜNK A TÉT!

Mike36 2008.05.08. 11:36:18

jköszönjük igazmagyar :)
azt hogy mindezt ordítva mondod, még fookozza is a élvezeteket

Enmera 2008.05.08. 11:37:21

Mike36

Fel kéne végre ismerni, hogy mik az erősségeink. Igenis nincs másunk csak a kuuuuuuuuurvajó földünk. Arra nem elég, hogy meggazdagodjunk, de a kersztbeszolgáltatásból sose fogunk megélni. Főként akkor, ha szemügyreveszed az egyetemről kikerülő "fiatal értemiséget", szellemi tőkénk sincs.

Paulybird 2008.05.08. 11:38:30

Enmera 2008.05.08. 11:31:17

mitől lennénk kiszlgáltatottak?

tán attól félsz, hogy megfogják a termőföld négy sarkát, és átviszik izraelbe?
Vagy azt gondood, hogy a gonosz kapitalista inkább eladja olcsón másnak, csakhogy a magyar jól éhezzen?
vagy hogy?

Mike36 2008.05.08. 11:38:45

meg csomó minden másunk is van - szerintem
fontos a mezőgazdaság, de nem minden

Wuff 2008.05.08. 11:38:52

"ki áldozta be a magyar mezőgazdaságot, csakhogy Torgyit eltakarítsa a színről?"

A magyar mezőgazdaság 1990-ben összeomlott. Akkor. Azóta sem sikerült felállni.

"egyébként pedig én tényleg azt gondolom, hogy egy agrárország nem lehet fejlett, voltunk mi már agrárország 3 millió zsellérrel, de ze a magánvéleményem (meg az én bajom :)"

Ez tök jogos. Nem is agrárország kell, hogy legyünk, hanem ez diverzifikált gazdaságú ország, fejlett mezőgazdasággal, mert adottak a lehetőségek. Olyan ország ahol nagy a termelékenység, exportképes, kevesen dolgoznak a mezőgazdaságban, és nem elaprózottak a földterületek.

conquistador+ (törölt) 2008.05.08. 11:39:00

Na én lépek.Szánalmas.Hisztek még a Feri csodában. Miért is ne? Nap, mint nap bizonyít. Egyre jobban teljesít a gazdaság, Unió élmezőnyébe tartozunk! Vagy nem???
Ezaz Feri kisebbségi kormányból ments meg minket!Kúrd el mégjobban!Még van kb 1millió szavazód .Őértük csináld meg!Húzzunk bele. Még Albánia nem előzött le.Csináld addig a baromságaidat még ők is lehagynak.

Winston Smith 2008.05.08. 11:39:08

Na, a fasz magyar politikai elit (elsősorban az MSZP) mellett az ilyen agyhalott idióták tudnak még kiakasztani, mint Igazmagyar.

Kopasz Mercis 2008.05.08. 11:39:17

Dezsőjóska 2008.05.08. 11:33:06
Bocsi, kicsit elszálltam. Elnézést mindenkitől."

Semmi baj. Egyeseknek fáj az igazság.

Wuff 2008.05.08. 11:41:11

"Amíg arrafelé nem lép fel terményhiány"

Európában átlag 120 kiló húst fogyaszt egy ember egy év alatt és 50 kiló halat. Kínában ez az érték 25 kiló hús. Mindenhol a fejlődéssel együttjárt a fogyasztás növekedése. Ebben pedig nagy potenciál van.

Enmera 2008.05.08. 11:43:16

Tisztelt Kolompár Tomendzseri!

Gondolom nem vagy tisztában az agrártámogatási rendszerrel. 2011-ig nem kapunk annyi támogatást mint a régi EU-s országok. A gazdák szépen tönkremennek, húgyért-szarért adják el a földet, mert annyi támogatással a régi EU-s országok le tudják nyomni az árakat. És szép lassan külföldi kézbe szervezik ki a földet. És akkor nem vagyunk jó EU-s polgárok, ha azt mondjuk, nálunk külföldi ne vegyen földet.

Paulybird 2008.05.08. 11:43:58

Roa 2008.05.08. 11:38:52

nagyon fontos, hogy támogassuk a kisgazdákat.
Ezzel megakadályozzuk, hogy érdekük legyen eladni a földet a kuláknak, aki gazdaságosan termel. Ha ezer hektáron ezer kisgazda túrja a földet, akkor ezer hektárnyi búza intervenicós áron történő felvásárlásával (majd megrohasztásával) 1000 paraszt szavazatát vehetjük meg.
Épp csak annyit kell adni nekik, hogy ne dögöljenek éhen, és lássák a törődést. Maradjon még egyéb segélyekre, amikkel nyugdíjra, amikkel szintén sok szavazatot lehet vásárolni.

Enmera 2008.05.08. 11:44:20

Mike36!

Meséld el nekem, mink van még?

Igazmagyar 2008.05.08. 11:45:45

A magyarok azért vannak már évszázadok óta leszállóágban mert képtelenek meglátni a valódi okokat.
Márpedig itt már a hülye is látja hogy nem spontán folyamatok zajlanak, hanem előre elkészített NEMZETIRTÁS!
Minden erre mutat, ugy a jobboldal kicsinálása,a nemzeti értékek üldözése, mint a nép elszegényítése, az egészségügy leépítése..stb.stb.stb.MINDEN.
És akor a másik dolog meg a külföldi, főleg izraeli-zsidó tőke térnyerése a hatalomban, médiákban, gazdaságban.
Betelepítési programok vannak már izraelből ide.
Eladták nekik a nemzetgazdaságot: energiaipar, infrastruktúra, nemsokára a földet is.
Áruljátok már el hogy mi ez ha nem tudatos honfoglalás?
Persze 2008-ban az eu-ban már nem fegyverrel megy, hanem gazdasági-pénzügyi alapon.
mert a gyáva gyökértelen, saját nemzetét tagadó magyarokkal meg lehet csinálni.
próbálnák csak pl. a szerbekkel vagy hasonló népekkel.
a magyar nép áldozat, a saját butaságának és vakságának áldozata.
Már azért sem lázad ha gyurcsáény miatt éhenhal, hogy lázadna átláthatatlanabb dolgokért?

ikszipszilon 2008.05.08. 11:45:53

Dezső J.,
tényleg erősen fogalmaztál, de a lényeg ez.
Tök mindegy, ki van hatalmon. Ezt az magyar emberek politikától való elfordulása egyértelműen bizonyítja.
Mnd elkurvul, aki a húsosfazék közelébe jut.
Ezért írtam le azt, amin rágódom: egyetlen módszer, hogy a T. Ház lakói szolgának érezzék magukat, és ne királynak, ha harmadára-negyedére csökkentjük az országgyűlés létszámát.
Embertelen megdöbbenés lenne úrrá rajtuk, és valamiért biztos vagyok benne, hogy ettől valami talán elindulna itt...
Nem a megtakarított pénz miatt (ha lenne egyáltalán megtakarítás), hanem azért, mert elcsodálkoznának: "Úristen, hát most mi van?? Hát mi nem erre predesztinál, a Mindenható által idepottyantott, érinthetetlen, szent politikusok vagyunk?? MINKET KI LEHET RÚGNI???? :-((("

Ki, bizony. Simán. Mert mi, sokmillióan így akarjunk.

Ilyen népszavazást nem szervez valaki? Hogy 100 fő legyen a magyar O.gy. látszáma?

Enmera 2008.05.08. 11:48:23

Kolompár Tomendzseri!

Én is ezt ugatom, csak nem veszed észre, mert nem értesz a mezőgazdasághoz! Pont az a lényeg hogy az EU-s többet kap! Ne kapjon senki! Hidd el nagyonis versenyképesek lennénk, ha senki nem kapna támogatást (se régi EU-s se mi)- csak többet kéne akkor fizetned a kenyérért és minden másért, mert a támogatás alacsonyabban tartja az árakat.

semmisemjó 2008.05.08. 11:49:42

Ezt, kéremszépen, mi magunk kúrtuk el (ha szabad idézni a "klasszikust"). Mi szavazgattunk ide-oda, attól függően , hogy melyik ígérte a kolbászabb kerítést. Jól emlékszem, '95-ben közutálat zúdult Bokros Lajosra, ma meg már neki adunk igazat. Vegyük észre, egyesekben a szándék megvolt ott fent a Parlamentben, csak az istenadta magyar nép mindig is lesöpörte azt, aki el akarta venni az "ingyensörét". Úgy látszik ez már genetikus. 1000 éve ez megy. Vagy a parasztok lázadnak, vagy a nemesek, de olyan még nem volt, hogy jó legyen. Kompromisszum? Ebben az országban? Ugyanmá'! Nemcsak politikai elitet kéne cserélni, hanem a teljes magyar társadalmat. Mindenki hülye itt, úgy ahogy van. (tisztelet a kivételnek)

Wuff 2008.05.08. 11:50:14

"Ha ezer hektáron ezer kisgazda túrja a földet"

Olvasd el, hogy mit írtam korábban:

"Nem is agrárország kell, hogy legyünk, hanem ez diverzifikált gazdaságú ország, fejlett mezőgazdasággal, mert adottak a lehetőségek. Olyan ország ahol nagy a termelékenység, exportképes, KEVESEN dolgoznak a mezőgazdaságban, és nem elaprózottak a földterületek."

A HATÉKONYSÁG a lényeg.

Winston Smith 2008.05.08. 11:51:25

Egy 80 fős parlament kevés lenne, mert akkor nem tudnák a pártok a szakértőiket sem bejuttatni. (Egy 5-10 %áos párt arányosan 4-8 képviselővel rendelkezne, ennyivel nem lehet mindent lefedni a honvédelemtől az energetikán át az oktatásig.)

Egy 200-250 fős parlament viszont elég lenne, ami azért már egy jelentős csökkentés a jelenlegi 386-hoz képest.

Ugyanakkor legyünk tudatában: a parlament működésére fölöslegesen elkültött pénz egy csepp a tengerben, ennyi megtakarítástól még messze nem lennénk kint a slamasztikából.

Paulybird 2008.05.08. 11:51:31

Enmera 2008.05.08. 11:43:16

nagyon helyes,
én szívesebben tudom a magyra földet hozzáértő külföldi nagybirtokosok kezében, mint kis három holdongazdálkodó parasztokébeban.
A holland farmer némileg többet tud felmutatni, mint a magyar kisnemes, akkor inkább földműveljen a holland, a kinsemes, meg mennyen bérmunkába traktorozni, vagy csináljon valami érteleset
Nem ez a viklág rendje?
vag akkor is hasonló álláspontot képviselnél, ha elmennék bankvezérnek, (nem értek hozzá), és mindig verném az asztalt állambácsinál, hogy ne engedje a gonosz részvényeseknek hogy kirúgjanak, csak azért mert hót veszteségesen működtetem a bankot, illetve agyjon egy kis pénzt, amivel a veszteséget kompenzálhatom, hogy azért tönkre se menjek!

Vagy ilyenkor nem az a normális, hogy átvezsik valaki más az üzemet, aki rendesen tudja üzemeltetni?

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.05.08. 11:52:46

Kolompár Tomendzseri
.
Ez a legzseniálisabb nick, amit valaha láttam! :))))))))))))))))))

Paulybird 2008.05.08. 11:52:52

Roa 2008.05.08. 11:50:14
igazából nem neked írtam, csak rossz sort másoltam be, ezvan

Winston Smith 2008.05.08. 11:53:48

Semmisemjónak van igaza.

Amíg a magyar ember konzekvensen az ingyensört ígérőre szavaz ahelyett, aki munkával való boldogulást ígér, addig nem lesz jobb.

Paulybird 2008.05.08. 11:54:59

Zsirparaszt/színesfémérdekelt megélhetési buckalak 2008.05.08. 11:52:46

:)
és hobbim az emberek egymásnakugrasztása, parttalan meddő viták csiholása blogoldalakon.

aTony 2008.05.08. 11:56:33

Taigetos pozitív ország.

ikszipszilon 2008.05.08. 11:56:55

W. Smiths,
én is azt mondom, hogy nem a megtakarítás itt a lényeg, hanem az ellenszenvesen nagy arcok méretének a csökken(t)ése.
Jöjjenek rá, érezzék, hogy nem ők szartak minket (már bocsánat), hanem azért lehetnek ott, mert én (mi) fizetem (fizetjük) a kenyerüket (A8-asukat).
Amíg a pártokon belüli mutyizásokkal ennyi megélhetési politikus tölti ott a 4 éveit, addig őt rohadtul csak arra fognak vigyázni, hogy ki nen kerüljenek onnan (=igyekeznek minél többet ígérni kifelé, hogy jó fiúnak/leánynak látsszanak).

multikulti 2008.05.08. 11:58:35

Winston Smith
Nem igazán értem mi a bajod a hozzászólásommal. Mondtam én, hogy a ballib kormányokat nem a nép szavazta meg? Ugye, hogy nem. Ettől még tény, a tény: ezt a jelenlegi helyzetet a ballib oldal hozta össze.

Nagyon nem szeretem a felelősség olyanfajta szétkenését, hogy egyik is szar, másik is szar. Ez mindig akkor jön elő, amikor a ballib oldalnak már nyakáig ér a trutyi. Akkor már mindkét oldal ugyanolyan rossz. Bezzeg, amikor a jobboldal volt hatalmon, akkor arról ment a szöveg, hogy majd a baloldal sokkal jobban csinálja. Köszönjük, láttuk ez mit jelent. 2002 után megszüntettek minden olyan intézkedést, ami az állami támogatásokat munkához, vagy iskolába járáshoz kötötte, merthogy az fúj, milyen csúnya, ocsmány fideszes diszkrimináció. Most meg feltalálják a spanyolviaszt, hogy a szociális segélyeket közmunkához kössék, meg a családi pótlékot a gyerekek iskolába járásához. Bassza meg, nem kellett volna megszüntetni!

ikszipszilon 2008.05.08. 12:04:17

"hogy egyik is szar, másik is szar. "

sajnos pedig ez van. mindkét oldalon lehet sorolni személyes/nem személyes szakmai/nem szakmai giga baklövéseket is.

DArchAngel 2008.05.08. 12:06:38

Egy halom okosságot olvastam.
Felteszek egy nagy kérdést:
Ezek miért nem jutnak a kedves politikusaink és az őket körülvevő rahedli "szakértő" eszébe?
Ennyire nem értenek hozzá? Nem érdekli őket?
Mert hogy szinte egyikük sem dolgozik meg a pénzéért, az biztos.
Persze miért is dolgoznának, ha elég, hogy elkiáltsák: "elkúrtuk" vagy "szélsőjobb", és máris felizzik a vita közöttünk származásra, iskolázottságra, anyagi helyzetre és gerinre való tekintet nélkül. Minek dolgoznának, ha ilyen kis konc elég, hogy a nép inkább azon vitatkozzon, ne a munkájuk hiányán?

öcsi 2008.05.08. 12:07:08

Talán valaki még emlékszik erre a remek kis kétrészesre a "féltudású magyar elitről":

index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

index.hu/velemeny/jegyzet/feltud2/

ikszipszilon 2008.05.08. 12:09:43

Angel:
valami ilyesmi van.
És máshogy nem lehet megzárni őket, mert ők "érinthetetlenek", mint hogy azt mondjuk: "jó, akkor most xmillióan ügy döntöttünk, hogy a fele csapat mostantól máshova megy dógozni."

blacklord 2008.05.08. 12:10:21

Enmera, turnbull, le lehet ülni, ez így egy. Nézzetek már egyszer utána, hogy a fejlett gazdaságokban mi a mezőgazdaság, az ipar és a szolgáltatások aránya. Ha hirtelen mindenki elkezdené túrni a földet és szép szál paradicsomokat varázsolni kamionszámra, az szerintetek megoldaná az ország minden gondját? Az amúgy is túltermeléssel küszködő, majd az államilag támogatott felesleggel a harmadik világ ország termelését ellehetetlenítő EUs-élelmiszerhegyekkel??? Hol éltek ti?
Új húzóágazatok kellenek, lehetőleg olyanok, amik minél kevesebb nyersanyagot és minél több hozzáértést igényelnek. Orvosi műszerek, informatika, robotika, biotech, gyógyszeripar, vegyipar (utóbbiakban nem is vagyunk túl rosszak). Mindehhez az, hogy az amúgy gazdaságunkhoz mérten (még) erős húzóegyetemeinken kialakítsanak hatékony struktúrákat a start-up cégek számának radikális növekedésére. Meg persze a terhek (SZJA, TB) sokkal igazságosabb szétterítése és radikális csökkentése.
Egy bizonyos pontig jó ez a sok szájkarate, amit az ilyen fórumokon művelünk, de egy idő után lehet, hogy inkább új párt alapításán kéne elkezdeni gondolkodni. Talán elég ember van már, akinek elege van ebből a sok hülyeségből...

ikszipszilon 2008.05.08. 12:13:28

Öcsi,
ott a pont.

átlátó 2008.05.08. 12:14:17

Nagyon megy itt az ideológizálás. "Ejurókomforn" szerint "fölkoncolni", kitakarítani. Igaz az némi rendetlenséggel is jár. Azt meg ugye nem szeressük.

titokvadász 2008.05.08. 12:29:50

gyerekek,mi irhatunk akármit is,ez a töketlen banda ezt sem veszi észre mint a más országokban jól müködő rendszereket sem,és mindezt büntetlenűl tehetik míg téged gúzsba kötnek a hülyébnél hülyébb ötleteikkel.ez csak magyarországon történhet,más országokban már rég kib..szták volna őket,mi meg csak nézünk és békésen irogatunk egymásnak

Bit Rot 2008.05.08. 12:32:28

@semmisemjó:
"Ezt, kéremszépen, mi magunk kúrtuk el (ha szabad idézni a "klasszikust"). Mi szavazgattunk ide-oda, attól függően , hogy melyik ígérte a kolbászabb kerítést."

Tévedés. TE szavazgattál ide-oda, a saját nevedben beszélj.

Vannak akik güriznek, felelősen szavaznak, de hiába, ha sok a barom!

ikszipszilon 2008.05.08. 12:32:48

....rövidítve: "minden országnak olyan kormánya van, amilyet megérdemel." :-(

Mijazhogynemlesz? 2008.05.08. 12:33:08

Majd megnépsavazzuk...

Bit Rot 2008.05.08. 12:33:17

@átlátó:
"Igaz az némi rendetlenséggel is jár. Azt meg ugye nem szeressük."

Megint csak jó lenne, ha nem mindenki nevében beszélnél.

Pontosan ezt szeretnénk!

Bit Rot 2008.05.08. 12:37:27

@Leonard Zelig:
"Cókolom én még mindig azt olvasom az óriási nagy plakáton, hogy "Magyarország nyert", meg hogy "IGEN, eltöröljük őket". Most akkor nyertünk, cókolom, vagy szoptunk, mint a torkosborz (az Orbánhúgyot) ?"

Igen, nyertünk!

Gondolj bele, hogy mi lett volna, ha ez a tolvajbanda megkapja az 1100 milliárdos egészségügyi kasszát, és azt lopják szét (még a mostaninál is jobban)!!!

daGegen 2008.05.08. 12:38:03

A magyar mezogazdasag sokkal tobbre is kepes lenne. Pl. Nemetorszag közepso es eszaki reszein rengetek import aru van. Csak a paradicsomot spanyolorszagbol, a barackot - dinnyet Olasz- vagy Görögorszagbol. Es sokszor egyiknek sincs semmi ize, mert koran leszedik. Kozben meg a Balaton mellett hajdanan vasarolt zöldseget es gyümölcsöt dicserik. Ide pl. lenne mit eladni. De biztos mas eszaki orszagok is vevok lennenek ra. Csak mi nem tudjuk eladni (ugyanugy, ahogy a jo magyar mezet vagy bort sem).

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.05.08. 12:41:55

idióta művelődésszervezők! majd akkor ugassatok, ha visszafizettétek az utolsó fillérig az adófizetőknek, amit rátok költöttek a nagy büdös semmiért. lusta, ostoba, tehetetlen banda, csak nehezék vagytok a társadalom seggén.

sanyika 2008.05.08. 12:43:21

Jó lenne azt is megemliteni hogy mennyi pénzt dobunk ki az ablakon. Évi több tízmilliárdos segélyek olyan embereknek (börszintöl függetlenül) akiknek nem segítség, mert elbaszzák, elisszák, elcigizik, el játékgépezik a pénzt, csak az uzsorásaik gazdagodnak meg belőle meg a kocsmárosok, boltosok.
Ez mind a mi adónkból megy és akkor még nem számitjuk azt a rengeteg kárt amit ugyanezek a lecsuszott emberek okoznak, mert a pénzt kifolyik a kezükből és bünözésből, lopásból rablásból élnek. A családjuk ugyanezt termeli ujra, teljesen antiszociális, beilleszkedni, tanulni, dolgozni, gazdálkodni képtelen generációk nőnek fel, akiket ujra segéllyel töm az állam és akik ezt ujra elverik és tovább rabolják azokat, akik eltartják őket.
Ezeknek a segélyeknek a lefaragásával sok ilyen lecsuszott ember szavazatát elvesztenék a bópártok, de megnyernék a rendre biztonságra és a pocsékolás megszüntetésére vágyó normális emberekét. Rögtön javulna az államháztartási hiány.

Aki meg erre elkezd raszistázni az baszódjon meg, itt a társadalmat és a gazdaságot lehuzó visszahuzó problémákról és viselkedésről, törvénytiszteletről van szó, nem börszinről vagy raszokról.

DArchAngel 2008.05.08. 12:46:40

daGegen 2008.05.08. 12:38:03

No igen, de ehhez a kérdéses szaktárcáknak dolgozni is kellene. Nem csak parttalanul vitatkozni.

Azt már meg sem említem, hogy lehet, direkte nem nagyon erőltetik ezt a dolgot. A miértet a fantáziára bízom...

Winston Smith 2008.05.08. 13:03:52

multikulti: az egyik párt is sz@r, a másik is sz@r, ez speciel igaz, ebből nem engedek.

Azzal viszont a legkevésbé sem vitatkozom, hogy az MSZP volt a messze kártékonyabb, többek között azon intézkedések miatt, amit írtál.

Ugyanakkor ahhoz, hogy a pártok jobbak legyenek, mindenekelőtt az kell, hogy a társadalom felelősebben gondolkozzon. Azaz mi választópolgárok ne dőljünk be a demagóg ígéreteknek, ne az ingyensörre szavazzunk (ami ugye nem létezik, mindennek meg kell fizetni az árát), hanem a munkára. Mert tartós életszínoval növekedés csak akkor lesz, ha többen és jobban dolgozunk Magyarországon, mint most.

Ha ez nem valósul meg, soha nem érjük be - nem Nyugat-Európát, hanem akár csak Szlovákiát.

Kenneth 2008.05.08. 13:10:53

Elmerengtem egy cseppet itt olvasás közben, szerintetek, ha holnaptól én lennék a király és a következő intézkedéseket hoznám, meg lennék választva még négy évre?:

-Nyugdíjemelés nuku, 13. nyugdíj nuku, a nyugdíj maximalizálása 80.000 Huf összegben, nyugdíjak újbóli megállapítása, arányosan az aktív évek során ténylegesen megtermelt javakkal.

-Rokkant nyugdíjasok újbóli átvizsgálása

-Tandíj

-családipótlék felezve, és csak azoknak akiknek iskolába jár a gyereke, jövedelemviszgálattal kombinálva

-barnabőrűek mindennemű pozitív megkülönböztetésének eltörlése, cigánysegély nuku

-szociális segély alapfeltétele a közhasznú munka elvégzése

-Adórendőrség megerősítése, fekete és szürke gazdaságból élők vagyonának elkobzása az elcsalt adó függvényében (pl aki havi 50.000 kis pluszt kap a jövedelme mellé és lebukik annak aprócsaka 2.000.000. Huf zálog a házára, oszt fizess komám)

-Egészségügyi ellátásért mindenki egyformán fizet, azonos szolgáltatásért azonos tb járulék.

-És természetesen a jó öreg stb.

Na? Megélném a ciklus végét? Lenne Euro?

Wuff 2008.05.08. 13:16:43

Kenneth, majdnem. A TB-t leszámítva, mert az kockázatközösség.

sk 2008.05.08. 13:22:57

Kolompár Tomendzseri

percek óta vihogok a neveden. :D

"megfogják a termőföld négy sarkát, és átviszik Izraelbe..."
- ezt is köszi. :D

amúgy szlovákia felől már korábban elkezdett csörömpölni az ébresztőóra, a szlovák renddszám-biznisz és a szlovák cégalapítás-biznisz óta.

sokan rájöttek ám, hogy mexűnt országhatárokkal milyen egyszerű választani az értünk versenyző állambácsik között.

én itt látom az lényeget:

---------
"psmith 2008.05.08. 11:33:12
Engem már nem érdekel. A többség eldöntötte, nem akar vizitdíjat, tandíjat meg a farkam tudja mit fizetni, de a juttatások azok jól jönnek,

én meg eldöntöttem nem fizetek adót járulékot.
A munkaviszonyomat is megszüntettem, ahogy most áll úgysem lesz esélyem nyugdíjra. Akkor meg minek. Kocsi német táblás, nagy bevásárlást, nyaralást külföldön fizetem.
Aztán egyszer csak észbe kapnak és rájönnek, aki dolgozik azt kell megbecsülni. Mert most csak szemét vállalkozó vagyok. "
----------

nem vagyunk röghöz kötve, nem vagyunk kényszerítve, hogy itt dolgozzunk, ide adózzunk.

sok vérmagyar felháborodik ezen, de ahogy egyre jobban beszélnek a fiatalok élő nyelveket (angolt), úgy egyre többen fognak erre rájönni.
egy most érettségiző (és innen menekülni akaró) monda nekem, hogy "ha ennyire nyilvánvalóan nem szeret engem a hazám, akkor én mit szeressek rajta?"

nincs veleszületett kötelessége senkinek, nem tartozik munkaszolgálattal senkinek.

irreális terhek, cserébe nulla "szolgáltatás".
köszönöm, szétnézek, hátha más jobbat ajánl.

először ugyanis ember vagyok, apa, anya, gyermek, és csak azután vagyok magyar.

Kenneth 2008.05.08. 13:25:35

Roa,
Persze, kockázatközösség, de miért vagyok én kockázatosabb, mint mondjuk xy aki hamburgert árul? Egyforma az esélyünk megbetegedni és meggyógyulni is, csak én ezekért az esélyekért 2-3-4 szer többet fizetek mint ő. Miért is?

Winston Smith 2008.05.08. 13:26:49

Kenneth:

Ha ezt végigvinnéd (+ az oktatási reform), kb. 2-3 év múlva beindulna egy soha nem látott gazdasági növekedés, 5-8 éven belül Magyarország lenne a régió éllovasa (beelőzve Szlovéniát), 10-15 év múlva beérnénk Portugáliát, Görögországot, 20-25 éven belül elérnénk az átlagos nyugat-európai életszínvonalat. 25 éven belül befejeznénk azt, amit 1000 éve Szent István kezdett meg: Nyugat-Európa gazdaságilag is egyenrangú részéve válnánk.

"Sajnos" azonban Magyarországon demokrácia van, és egy ilyen választási programmal 1 %-ot se érnél el. Illetve ha bevezetnéd ezeket az intézkedéseket, 3 napon belül összegyűlne a 200 000 szavazat, hogy népszavazás legyen a kérdésben, és az emberek 98 %-a megszavazná, hogy maradjon a langyosvíz.

Wuff 2008.05.08. 13:26:50

Társadalmi szolidaritás.
(TB alapelv)

Wuff 2008.05.08. 13:29:16

Szerintem nem igazán van átmenet a szolidáris társadalombiztosítás és a kockázatalapú magánbiztosítás közt. Vagy ez, vagy az. Mivel azonban, akik kimaradnak a magánbiztosítósdiból, azok később úgyis az államon fognak élősködni, úgyhogy akkor inkább TB.

Kenneth 2008.05.08. 13:31:18

Látod Winston, el is jutottál a végkövetkeztetésre, nem csak a politikusok a felelősek, ők szimplán a nép igényeit szolgálják ki szolgalelkűen. most úgy látszik a 8 millió langyosvizes igénye erősebb mint a 2 millió munkamániás igénye aki haladni szeretne, lehetőleg európa felé és ne a balkán felé...

Kenneth 2008.05.08. 13:33:53

Roa!

Biztosítás nélkül csak kizárólag az életmentő szolgáltatás járna, semmi több, ennyi. Azt hiszem sokak kötnének biztosítást, miután a 7 purgéval is hazaküldik az asszonyt a kórházból, hogy szűjjé otthon vazze

Wuff 2008.05.08. 13:36:58

Csak őnekik valószínűleg többszöröse lenne a biztosítási díj mint másnak, amit nem tudnának kifizetni. Meghalni pedig nem hagyhatja őket az állam. Meg az sem előnyös, ha járványok terjednek köztük, de még hosszan lehetne sorolni. Szerintem kisebb a társadalmi költsége az ellátásuknak, mint annak, ami akkor lenne, ha magukra hagynánk őket.

Kenneth 2008.05.08. 13:46:01

Egyébként az hogy társadalombiztosítás jelenleg nem létezik ez egy demagóg duma.Társadalombiztosítás az, amikor mindenki fizet a kasszába és mindenki ugyanazt az ellátási szintet kapja. Most az van, hogy olyan 1,5 millióan kurva sokat fizetünk, olyan 1,5 millióan fizetnek még valamennyit, a többiek meg ingyen biztosítják magukat.
Ez sem jó így, nem? Vagy igen?

DArchAngel 2008.05.08. 13:54:57

Nem jó. Csak ugyebár egy ilyen "csodálatos demokráciában", mint a miénk, nem lehet azt mondani, hogy aki nem fizet, dögöljön meg. Mert az milyen már. Szar helyzet lenne, és nem is szülne sok jót. Racionalizálni kellene, és rászoktatni az embereket arra, hogy inkább éljenek egészségesebben. Meg a marha ráérős nyugdíjas vénasszonyokat, hogy ne a rendelőkbe járjanak pletykálkodni.

daGegen 2008.05.08. 13:55:31

Az a kerdes, hogy miert kellett 18 ev, hogy elkezdjek ellenorizni, hogy ki fizet es ki nem, ki van biztositva es ki nem. Megvartuk mig kiürül a kassza. Es most meg kozteherviseles jelszoval közösen kell feltolteni. Szivas van, fejlesztes meg nulla!
Persze biztos lenne EU-s penzforras, de mi nem palyaztunk, vagy nem adtuk le idoben, vagy...

lápi lidérc 2008.05.08. 14:11:53

Roa 2008.05.08. 13:16:43
"A TB-t leszámítva, mert az kockázatközösség."

Igen, ez igaz.
De fizessen mindenki azonos X összeget, és ne a jövedelme alapján. Az ugyanis nincs jól, hogy ha én jobban keresek, akkor tőlem sokkal többet vonnak le, mint attól, aki minimálbért keres - az orvosi ellátásom ugyanis nekem is annyiba kerül, mint neki (hálistennek eddig nem vettem igénybe).

wynarsky1 2008.05.08. 14:27:49

öcsi, jár a pont, alapműveket említesz!!!!
de az sok embernek nem felel meg, nincs benne sem Gyurcsány, sem elkúrtuk, de még az Orbán sem.Nem lehet fröcsögni, azokon gondolkodni kell. Ez viszont benne van:
"ltelt tizenöt év, és ez a fantasztikus gárda, ezek a világszínvonalú szakemberek egy szóval sem mondták, hogy valami nagyon-nagyon el van rontva. Volt egy-két megjegyzés hiányról, meg instabilitásról, de azt senki sem említette, hogy az egész magyar gazdaság rossz pályán lenne. Lehet, hogy nem tudták? Lehet, hogy tényleg el kellett menni a szakadék széléig, hogy lássák, közeledünk a mélység felé?

Tudom én, hogy részben azért nem szóltak, mert védték az éppen kormányon lévő barátaikat, de amikor azok ellenzékben voltak, akkor miért nem erről beszéltek? Miért a reptérprivatizációt vagy a Széchenyi-tervet támadták, miért nem az adórendszer vagy az egészségügy átalakításának elmaradását? Mert egyszerűen nem ismerték fel, hogy ezek ekkora problémát jelentenek. Nem ismerték fel, mert az az eszközrendszer és gondolkodási keret, amit még a nyolcvanas években alakítottak ki, csak ennyire volt elég. "

Köszönet jár persze az Orbán fanoknak külön, hiszen ők minden vitát úgy zárnak le, hogy bezzeg 98-2002, és kész, nem ők kúrták el. De, ők ugyanúgy, mivel a száznapost is megszavazták.Nem menti fel a mostani bandát(rohadt gengszterek), de azért nehogy már azt higgyük, hogy "majd jön a Viktor és a Nap sem megy le többet..."

daGegen 2008.05.08. 14:36:08

Wynarsky1: Egyetertek!

Aki most a Pralamentben ül, el kene tiltani a közugyek gyakorlasatol.
Jelenleg ket rossz közül valaszthatunk. Önmagaban ez is eleg nagy baj. De mindemellett ket rossz közül. Csak nem biztos, hogy az a rosszabb, amelyik jobban faj. Ezt kene az embereknek megerteni.

Bit Rot 2008.05.08. 14:53:37

"Köszönet jár persze az Orbán fanoknak külön, hiszen ők minden vitát úgy zárnak le, hogy bezzeg 98-2002, és kész, nem ők kúrták el. De, ők ugyanúgy, mivel a száznapost is megszavazták."

Ha nem szavazták meg, akkor pedig csak egy NEM szóban különbözne a fenti mondatod, akkor az lenne, hogy "még a száznaposat se szavazták meg ezek a nácik".

Azért ne varrd már a

Kenneth 2008.05.08. 14:59:17

Hogy mosakodnak itt az orbán fanok, mintha nem az orbánista populizmus felbujtására alakult volna így ez a legutóbbi népszavazás is...Kedves jobbos barátaim ti szavaztátok meg a vizitdíj, kh napidíj és tandíj eltörlését is....menjen minden csak a jól bevált régi mederben, ugye?

Bit Rot 2008.05.08. 15:02:33

@Kenneth:
Még szerencse, hogy a "Jön a 23 millió román és elveszi a pénzünket" nem populizmus volt! És a 100 napos program sem!

Arról nem is beszélve, hogy a 23 millió románból már szinte egy se akar IDE jönni, de mi azért MÉGIS fenntartjuk a korlátozásokat, hogy szivassuk azt az 1et is aki jönne!

DArchAngel 2008.05.08. 15:08:39

Na, amíg így el tudnak hülyíteni titeket, hogy azt hiszitek, ezt a marha nagy szembenállást komolyan gondolják, addig nyert ügyük van.
Egyik kutya, másik eb,
jobb emberek kellenek!

Kenneth 2008.05.08. 15:12:10


Én nem mondtam, hogy az MSZP-nek nem voltak populista lépései, vagy hogy a jövőben sem lesznek, de ha emlékszel rá, pl az előző választási kampányban mintha OV olyan 1,5x 2x többet ígért. Persze, OV az igazmondó legkisebb királyfi biztosan be is tartotta volna a 14. havi nyugdíjat is:)stb, sorolhatnám.
A lényeg, hogy mostanra nem ártott volna felébredniük, de nem tették..Mondjuk valódi gazdaságpolitikai koncepció nélkül nehéz is többet mondani annál, hogy minden adó csökkenni fog és minden szoc. ellátás pedig bővülni. Nem kell nekünk egészségpénztár, mondja a 8 millió potyautas.Nekem kéne...

ikszipszilon 2008.05.08. 15:12:34

...de nem lehet őket valahogy megregulázni?
Elzavarni tudom, hogy nem, de hát ezt mégsem hagyhatjuk így addig, amíg az albánok is megelőznek... :-(

DArchAngel 2008.05.08. 15:24:01

ikszipszilon 2008.05.08. 15:12:34

Jól bebetonozták magukat, és maguk mögé a pénzt és a támogató réteget az elmúlt években.
Amíg nem lesz itt valami űbernagy gáz, addig esélye sincs egy másik pártnak legyőzni őket.
Máshogy nem lehet eltüntetni - alkotmányosan - őket, ha jól tudom.
De el lehet kezdeni aláírást gyűjteni. Hátha történik valami...

Kenneth 2008.05.08. 15:32:17

Mernék tenni egy közepesen nagy összeget arra, ha beütne egy igazán nagy krach az országban, akkor kedves politikusaink elég nagy tempóban kiszivárognának külföldre a kimentett vagyonukkal.Oldaltól függetlenül...

wynarsky1 2008.05.08. 15:32:32

John42, drága Barátom, ha nem vetted volna észre, én a száznapos programot nettó f*szságnak tartom, eddig is minden kommentem arról szólt, hogy nem, az nem úgy van, hogy aggyon az állam. Ne aggyon.
Ha nem szavazták volna meg, akkor hiteles lenne a duma, hogy ők tettek tökre mindent. Dehogy fiúk, együtt csináltátok.
Ebben az egyben, de csak ebben max. rspect az MDF-nek.
Egyébként pedig te hívő vagy.A két bohócpártból az egyik őszinte híve, ami nem baj, csak nem nagyon jó úgy vitatkozni, hogy a Viktor, na ő aztán a valaki.Ugyanolyan piti senkiházi, mint a Lendvai Ildikó pl., vagy a Megyó, mindannyiunk kedvence.
Még egyszer hangsúlyoznám: egyet tudok érteni bárkivel, még a Csurka Istvánnal is, ha azt mondja:
"nem ígérhetek mást, csak vért verítéket, könnyeket"..
Az hiteles lenne, ez az adni, csak adni a zembereknek duma nem megy, tudok írni olvasni...
És ha kormányra kerülve (akár2/3), az Ember, Aki Sohasem Hazudott, azzal kezdené, hogy,
"nos kedves barátaim nos, mostantól 123648. havi nyugdíj nincs, plusz bruttósítva ami most van, és segély sincs, romáknak sem jár így tovább, plusz elzavarunk néhány embert olyan pozíciókból, ahol nincs szükség a munkájára", a polómra batikoltatnám a fejét.

ikszipszilon 2008.05.08. 15:33:29

Arkangyal,

én úgy emlékszem, hogy mintha azt hallottam volna, hogy volt már beadvány az ovb felé, hogy "népszavazási kezdeményezés az OGY létszámának csökkentése céljából", de ritkóemíliáék visszadobták, hogy ilyenről már pedig nem lehet népszavazni...

Valamelyikőtök tud erről többet?

DArchAngel 2008.05.08. 15:56:46

XY,

szerintem ez így nem alkotmányos. Vannak olyan kérdések, amikről nem lehet népszavazást tartani.
Hogy ezeket azért tették az alkotmányba, hogy ne legyen káosz, vagy másért, azt nem tudom.

hangyasav 2008.05.08. 17:04:48

sk:
"nincs veleszületett kötelessége senkinek, nem tartozik munkaszolgálattal senkinek.

irreális terhek, cserébe nulla "szolgáltatás".
köszönöm, szétnézek, hátha más jobbat ajánl.

először ugyanis ember vagyok, apa, anya, gyermek, és csak azután vagyok magyar."

1.Ha valóban ember vagy, akkor nem gondolod komolyan, hogy nincs veleszületett kötelessége senkinek... Én például kötelességemnek tekintem, hogy ne csak 17 tonna szart hagyjak magam után, ha egyszer elhajózok a másvilágra. És ne az euro logojának aranyszínű dicsfénye ragyogja be a jövőről szőtt álmaimat.

2. Irreális terhek: az lehet, de ezek szerint sokan mazochisták, szeretik a kihívásokat, és megmutatni, hogy igen bakter, ilyen helyzetben, országban, lehetőségek között is tudnak boldogulni, érvényesülni, mindezt úgy, hogy nem kell szembeköpni magukat minden áldott reggel a tükör előtt.

3. A harmadik kijelentéseddel nem tudok mit kezdeni igazándiból, de öröm látni a változatosságot: ennyire sokan ennyire sokféleképpen fogják fel az áldozatkészséget, hazaszeretetet, hálát. Hálát azért, hogy ide, erre a helyre születtünk és abban a korban, amiben. Mert ugye mi aztán semmit nem kapunk ettől a kva országtól: a nyelvet, amit beszélünk, mi találtuk ki. A föld, amin nap mint nap lépdelünk agymosott rabszolgaként azt ugye mi hordtuk ide. Egy ember nincs itt és nem is volt, akire büszkék lehetünk. És még sorolhatnám. Az otthon és haza szó értéktelen, sallang, nincs jelentése.

Kérem szépen, ilyen hozzáállással ez lesz a jellemző a döntő töbség felfogására Magyarországon, és lehet hogy én azt még meg is érem. 24 éves vagyok egyébként.

gege 2008.05.08. 17:35:23

Mike36 10 48 perc

Ott a kibaszott nagy IGAZSÁG !!!!!!
Olvassátok el, a többi csak duma .....

Hendrick 2008.05.12. 22:52:37

Jellemző. Azzal foglalkozunk ki a hibás, a zsidók, az mszp, a fidesz, a marslakók vagy Rakasai Kasasa a mongol bélyegyűjtő.

A helyzet az hogy szarban vagyunk. Persze meg lehet nevezni a felelősöket és seggbe kell őket rúgni de most inkább azzal kéne foglalkozni hogy leépítsük a felesleges szociális juttatásokat ugyanskkor megőrizzük az állam megőrizhető "jóléti" jellegét mert nem észak-koreában akarok élni én speciel.

Nézzünk szembe a tényekkel, a dzsipszik vagy dolgozni fognak vagy nem kapnak semmit mert nem tudjuk eltartani őket és van még mit megreformálni.
Majd ha majd kint vagyunk az árnyékszékből akkor elővehetjük a főbűnösöket és kiszavazhatjuk őket a big brother villából háromra.

hangyasav 2008.05.13. 19:21:23

"Nézzünk szembe a tényekkel, a dzsipszik vagy dolgozni fognak vagy nem kapnak semmit"
Maximálisan egyetértek!!! Csak sajnos amennyiben ezt a gyakorlat talajára kellene ültetni, na ott aztán a "társadalmi" felzúdulástól a szélsőségesezésig, a fasisztázásig minden lenne, és hamar elakadna a megvalósítás. Bár egy próbát azért mindenképpen megérne :)

Medzsik 2008.05.16. 00:41:59

"Mátyás óta nem volt itt felelős politikus!"

Azthiszem ennek kicsit utána kéne nézned :)
Mátyás kegyetlenül sarcolt,a serege miatt és hogy fenntartasa az udvara magas színvonalát...
Szeretett volna maradandót alkotni.
Halála után 1 héttel már semmi sem maradt meg a pompás udvartartásból...
Mátyás minden volt csak nem felelős...
Egy saját dinasztia megalapozására vert el eszméletlen összegeket...
Mindazonáltal a köztudatban Mátyás az utolsó nagy magyar király.Ennek csak egy oka vol.Mátyás után az orzság totális hanyatlásnak indult és az évszázadok során egy normális perce nemvolt az országnak.Megszálló követett megszállót,háborúk a háborúkat.A monarchiáig nem beszélhetünk békéig.
De az meg milyen áron jött.
Épp emiatt maradt meg a köztudatban Mátyás ilyen pozitív figuraként.

avram iancu 2009.08.23. 05:39:21

@Mike36: szerinted, hogy kell a válságot kezelni? Ahogy az amerikaiak és a németek, vagy ahogy a Bajnai prof.?

KGX 2009.09.08. 23:00:58

Tessék mondani, hány felelős magyar politikust tudunk felsorolni. Én max. 2 és felet, és a legkésőbbi is a huszadik század második évtizedében elhalálozott.

Mátyást egy dolog miatt irigylem. A Bibliotheca Corvinianaért. És itt nemcsak a könyvek kiállítása a fontos, hanem hogy több latin és görög auctor egy-egy (kisebb) műve őáltala maradt fenn. Ez az, ami "ércnél maradandóbb". Zseniális, hogy digitalizálva együtt lesz a könyvtár maradványainak olvasható része.

craft 2009.11.14. 22:49:19

@Roa: Ezis ezzel van megáldva.

craft 2009.11.14. 22:51:08

@Roa: Kína és India LOL önellátó LOL. LOL. Kína felvevőpiac lesz. LOL. Makón mien hagymát kapsz te állatkirály? Mert hogy nem magyart azt biztos.

craft 2009.11.14. 22:54:16

@Enmera: De buzi állat! Az, hogy emelkednek az árak nincs összefüggésben a túltermeléssel.
Mondok neked egy nagy dolgot. Mezőgazdasági termékekből lassan 40 éve van túltermelés. Mégis Afrikában éheznek.

Tudod arany drága bubibogaram a cégek nem az egész raktárat rakják tőzsdére. És igen azt még nem is mondtam hogy a búzaárak és a tözsde.

Mennyivissza a kibaszott iskolapadba és tanuljá, me a végén még Tinó se lesz belőled!

Eszem faszom megáll.

craft 2009.11.14. 22:56:29

@Paulybird: Pekingben a JÓ fizetés 30000 forint/hónap. Pekingben. A jó....

craft 2009.11.14. 22:57:16

@Igazmagyar: Najó kész valaki lőjön a dunába.

craft 2009.11.14. 23:43:10

@Roa: És szerinted muntánsok, mer nem szeretik a húst. Látom kubáról nem hallottá