DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Számvetés 2007

2007. december 31. - csunderlik.péter

Boldog új évet kívánok mindenkinek!

Eljött a számvetés ideje. Amikor márciusban írni kezdtem, nem is reméltem, hogy lesz olyan nap, mikor közel tízezren látogatnak fel ide (szept. 16.), hogy elolvassák éppen aktuális agymenésem. Persze látogatottságomat jelentősen megdobta, hogy az Index már jópárszor ajánlotta címlapon valamelyik írásom. Köszönöm. Az is jól esett, mikor meghallottam, hogy egyes cikkeim linkjeit ímélekben küldözgetik egymásnak emberek. Arról nem is beszélve, mikor az ELTE Történeti Könyvtára előtt állított meg egy srác, és előbb rákérdezett, hogy én volnék-e a Csucsuka, majd miután bólintottam, kezet nyújtott és gratulált, hogy csak így tovább. Igyekszem.

Van amikor már egy héttel előtte elhatározom, miről fogok írni (pl. Toszd meg és uralkodj, Elmaradt az Ősrobbanás), valamikor meg hirtelen jön az isteni szikra, leugrok egy üveg borért és menten megírom (pl. És nem is kell rágni, Hús és vér). Olyan is volt, hogy Horn Gyula nekrológját már félig megírtam előre, de nem halt meg azóta se. És persze hányszor, de hányszor volt, mikor szerettem volna írni, de nem csókolt homlokon a pállott szájú múzsa. Mint mondjuk az elmúlt héten, pedig Semjén Zsolt interjúját illett volna kommentelni, mert nem sok hiányzott, hogy a padre kimondja: "emberek, vessetek a mókusok elé" (Woody Allen), akkora mártír, és hogy szabadidejében madarakkal beszélget, és Naphimnuszt ír, mint Szent Ferenc. De végül nem jött az ihlet egy egész estés íráshoz. Van ilyen. Remélem minél kevesebbszer lesz. Van cikkem, amivel nagyon elégedett vagyok (pl. Fortélyos félelem igazgat), és vannak olyanok, miket talán meg se kellett volna írnom (no, ezeket nem írom ide!)

Köszönöm a sok kommentet, és külön dobok egy csókot a rendszeres hozzászólóknak. Cupp. (megjegyzem: az első kommentelőm Herr András barátom volt) Tanáraim is olvasnak. Szijártó Istvánnak és Ablonczy Balázsnak külön köszönet a tanácsaikért, és hogy foglalkoznak velem. Ez most nem nyalás volt, de tényleg. Én ilyen kutyaszemű hálás gyerek vagyok, ugyebár. És gyerekkorom óta hangosan megugatom, ha valami nem tetszik, hogy maradjunk a kutyás hasonlatnál. Van egy erős szuicid hajlamom, no. A nyáron kaptam is ezért fejrúgást.

És ami mostan a lényeg. Örülök, hogy sokan megemlítenek a világhálón.  Szeretem, ha vakargatják a fülem tövét, de ha seggbe rúgnak, legalább akkor is foglalkoznak velem, hát mindenkiben van egy csipetnyi Kelemen Anna. Az alábbi véleményeket innen-onnan válogattam. Az itteni blogos kommentek közül most csak egyedül Tóta W. Árpádét emeltem ki, mivel az ő írásai annak idején a reveláció erejével hatották rám (ejj), és egyik megnyilatkozását "írói hitvallásomba" is beemeltem, mikor blogolni kezdtem: "Szalonstílusban nyilatkozni például a mai magyar közéletről, nos kérem, az visszataszítóan mesterkélt eljárás akkor, ha egyébként kimondhatom az igazságot. Joggal nevezhetne szűzkurvának bárki, ha egy Torgyán József esetében megállnék a paprikajancsinál." No igen. Van benne valami.

Átnyújtom hát néktek a kedvenc kritikáimból kötött kisebb csokrot, fülszövegként:

"Kitartás Bajtársaim! Sok agyatlan nethuszár semmirekellő csecsszopó köcsög. Ránéztem egy ajánlott blogra, ahol a gyermek Uszticsról állítja, hogy homoszexuális. A Magyar Gárdára olyanokat ír, hogy fogatlan szerencsétlenek. Ilyenek mi a fasznak élnek? Azért, hogy legyenek? Megnéztem ennek a gyerkőcnek az adatlapját iwiwen. Hát mit látok?? Egy 20 éves 40 kilós drogos köcsögöt. Ezeknek jár a szájuk. Interneten élik ki testi illetve szellemi hátrányaikat fedezvén. Csunderlik Péter a neve." (Igazság hungarista blog)" /amúgy 22 éves vagyok, 67 kiló, és a vörösborra esküszöm - ennyit az 'igazságról'/

"Hasonló lelkesedéssel ajánljuk még Csunderlik Pétert. Nem találunk szavakat, úgyhogy idézünk tőle inkább: „A cefréből kimászva éppen kerestem / Hamupipőkétől lopott tök-hintóm, / Mikor ablakomon berepült egy holló, / S megcsípte bedurrant mellbimbóm.” (Index Könyvesblog - Hétvégi kötelező /lírai munkásságomról/)

"Zsinórmérték a médiakritikusok közül. Kötelező!" (Dr. Stein - Comment:coma)

"Agitprop a faszt. Egyébként meg egy állat vagy." (Tóta W. Árpád)

"Most be vagy baszva, vagy józanodsz?!" vs. "Jó vagy, basszájba." (két eltérő vélemény ugyanazon cikkemhez /Kinek a keresztje/, mely máshol is megjelent, és tényleg fölöttébb piás böffenet, hamarosan át is írom)

A Tűsarok feminista portálon pedig "Nő a baj" című írásomért októberben  Tűpárna-díjra javasoltak. Jessz! Onnan a kedvencem: "a kvótáról egy intelligens kis faszkalap firkász kezdemény ömlengése. remélem, csak a mekiben talál munkát..." Egyébként ezúton is köszönöm Szamárfül polgártárs Rambo-harcát a Feminárium blogon, aki kapott ott hideget-meleget, amiért a feministák arcába linkelte becses cikkem.

A feministáknál jobban már csak a hitgyülisek, jehovások szeretnek, de az ő kommentjeikből már korábban átnyújtottam egy válogatást. Totális sötétség.

És végül: "Csucsu kezében még a húgyrózsa is bimbókat hajt." (Hende Tamás kolléga) ahányszor visszaolvasom, ezt mindig megkönnyezem...

Csókolok mindenkit, erőt, egészséget, és mégegyszer boldog új évet!

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr24279679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr András 2007.12.31. 08:52:17

Hát ez nagyon megható volt, de a herpeszes csókot inkább átruháznám valaki másra. Nekem a hús/vér-faszos írás jött be nagyon. Az el van találva!

Egyébként én is gondoltam rá, hogy csinálok év végi számadást,de mivel még sok áfakülönbözetet nem nyálaztam végig, fogalmam sincs, hogy mit kellene írnom. Abban mindenesetre reménykedem, hogy nem ez volt életem legjobb éve (bár voltak benne szép pillanatok).


Jövőre akkor folytatjuk a "The Times" hasábjain! :D

travis 2007.12.31. 14:28:46

Ami előnyöd a nagy Tóta W. Árpáddal szemben, hogy ez valóban egy blog. Ugyanis személyes.
A w-blog inkább egy publicisztika-gyűjtemény, amit kommentelni lehet. Minimális a személyes tartalom.
Cs, a te filmkritikáidat olvasva szinte magam előtt látlak úgy, ahogy én is szoktam itthon. Gatyában, egy üveg borral a kézben pislogva ráfelé az épp futó Dudikoff-Lundgren-Norris szentháromság valamelyikére a fotelből, odáig érezve a többhetes mosatlan edények szagát.
Ez teszi személyessé a cuccodat.

Stilisztikádat tekintve van még csiszolnivalód, de alapvetően jó, ahogy írsz. A tartalommal meg abszolút nincs bajom. De hát kortársak volnánk. :)

Minden jót neked az újévre, én hamarosan magamhoz veszem a csipetnyi kokót és a megfelelő hőmérsékletre klímált Tempranillómat, és megindulok a cimbora házibulijába. Remélem neked is hasonlóan tartalmasan fog telni a Szilveszter.

Továbbra is olvasni foglak!
B.U.É.K., Csucsukám!

kotee · http://kotee-g.freeblog.hu 2008.01.02. 15:09:20

Egy blog minőségét mindig a tartalma adja. Sokszor azt látom, mint a médiában (a debreceni egyetemi újságban - ha ez lehet az) dolgozó ember, hogy elfeledkeznek az ott dolgozók a szólásszabadság értékéről. A szólásszabadság érték, azoknak érték, akik értékeket teremtenek általa. Nem pedig mindennnap azon csökkentett szellemienergia-tartalmú média termékeknek, amelyek nap mint nap árasztják el az újságosbódék polcait, mint a Blikk, a Mai Lap stb. Meg is látszik a tartalmi minőségükön és mondanivalójukon, hogy térdelés és nyelés által kerültek oda be érték és minőségrend nélküli, két lábon járó majomládák. Gratulálni tudok csak ahhoz, hogy Te azon elit csoporthoz tartozol az írott-elektronikus-blog médiában (ha nevezhetem így ezt a kört amiben benne vagy), akik a szólás szabadságát művészi szintre fejlesztették. És továbbra is fejlesztik...(remélhetőleg nem száll el a tehetséged és a kitartásod - nem hinném). További kitartást és a legjobbakat! Kotee-G (kotee-g.freeblog.hu)

gege 2008.01.02. 20:20:13

Nekem okoztál pár vidám percet az elmúlt évben és ezt köszönöm !
Csak így tovább, a humorod sose hagyd el.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.03. 11:20:15

:)
kérlekalássan.. (ha már félig szaktársak is lennénk)
Amúgy már asz'ittem, bezért a blog.
Búék!

Dr. Stein (törölt) 2008.01.05. 10:04:22

Kicsit már magam is másképp gondolom.
"Régebben Tótafan is voltam, de azzal a gyerekkel vigyázni kell, mióta tényező lett (már nem is olvasom - mert neki joga kifejteni a véleményét, nekem pedig vita helyett elkerülni őt.). "
bloog.blog.hu/2007/11/07/elso_kozosules_jofejek_a_bloghun_1#more221603
süti beállítások módosítása