DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Karácsonyi maszk

2007. december 20. - csunderlik.péter

Lazítsunk kicsit. 

Ahogy közeleg a karácsony, a televíziót úgy szállják meg egyre jobban a szaporodó szezonális reklámok. "Legyen emlékezetes a karácsony! Erste személyi kölcsön." Hát így garantáltan az lesz. Ha apuka már mindkét veséjét eladta, és még akkor is három műszakban kell dolgoznia, hogy visszafizesse a kölcsönt, akkor majd kismilliószor megemlegeti a pillanatot, mikor aláírta a véres pergament, csak hogy legyen elég pénze megvenni a Transformers Hangátalakító Maszkot, mert anélkül gombszemű kisfiát kiközösítik a menő nagycsoportosok, és félévig csak a kerítés mellett kapirgálhat a leragasztott szemüvegesekkel.


Igen, ez az. Az ajánlott ár csak potom 15 990 Ft, és biztos lesz akkora státuszszimbólum, mint az én időmben a G.I. Joe, annyit reklámozzák. Nos, mikor először meghallottam, hogy 'hangátalakító maszk', hát kiesett kezemből az ananászlé. Lehet, hogy csak az én agyamban működnek rendellenesen a visszacsatolások, de a hangtorzításról már zsigerből a filmes telefonos zaklatások jutnak eszembe, a  lihegéssel fűszerezett  milyen bugyi  van rajtad, meg hasonló aberrált malacságok, s most ezt még egy ijesztő maszkkal is megsüvegelik.  2 in 1. Te jó ég. Mi sülhet ki ebből?

Hát igen.

Ha egyes gyermekpszichológusok még a Tom és Jerryt is kárhoztatják az  iskolai lövöldözésekért, akkor nem tudom, mit szólnak ehhez a játék maszkhoz, mert ha igazuk van, akkor ez meg ahhoz vezethet, hogy az ezzel játszó kisfiúk húsz év múlva már filippínó lányokat fognak ököllel zúzni "Machine" művésznéven egy futurisztikus gyilokpornóban.
 
 
 
Különösen akkor, ha az apjuk nem tudta őket rendes emberré nevelni, mert a családtól elszakítva pusztult meg az adósok börtönében.
 
 
Üdvözöljük Dino Velvet világában!
 
          emlékezetes karácsony
 
Hehe. Bár szerény véleményem szerint a gyerekpszichológusok okoskodó belemagyarázásai többnyire csak fontoskodó baromságok, ez pedig itten a legdurvább forgatókönyv, de azért tényleg ne vegyenek (hitelből pláne!) Transformers Hangátalakító Maszkot! Tizedannyiért mérnek már szépen illusztrált Lázár Ervin mesekönyvet, vagy nyüstölhető focilabdát. Jó az.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr75270055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xszolixxx 2007.12.20. 07:43:02

Ne a Transformerst akarom véseni, de nem vagy te egy kicsit elfojtott perverz?

Transformersről filippinó ökölpornóra asszociálni szerintem megérne egy kivizsgálást ;-)

Dzsihád Joe 2007.12.20. 08:05:52

xszolixx! Nem Csucsuka tehet arról, hogy a világ elferdült értékrendje a középső csoportba is beszivárog. A kölködet kiközösítik a "menők", ha nincs Transformers hangátalakító maszkja. Ő mindössze egy sarkallatos példával felhívja rá a figyelmet... (De ugyanez megvan szinte mindegyik korosztályban, pld. menő, vagy régebbi mobiltelefonnal, márkás, vagy turkálós ruhával, nyugati, vagy koreai kocsival, tévével, AKÁRMIVEL, amiből van márkás, meg gagyi, ahol presztízs a drágát birtokolni és ez jelzi a GAZDAGOK csoportjába tartozást...)

kabir 2007.12.20. 08:14:31

szoli szerintem olvasd el újra az egész cikket...

pl.: akkor ez meg ahhoz vezethet, (-het)

vagy : ez pedig itten a legdurvább forgatókönyv

szóval szerintem egyáltalán nem durva, én gyerekekkel dolgozom, olyan helyen ahol elméletileg nem a legdurvábbak vannak, de mégis azt gondolom, hogy ez egy szolid jövőkép. Két dolog érdekli őket, monnyon le gyurcsányviktor, írtsuk ki a cigányokat, négereket, zsidókat és aztán mindenkit aki nem tetszik valamiért, illetve a szexuális perverziók az állatos szextől kezdve... amikor ezt megemlítettem egy "apukának" akkor azon nevetett, hogy hát tőle pont ezt hallja a gyereke... mert ő így is gondolja, és ez nem egy véglet volt hanem, egy szimpla 5. osztályos. és most nem térnék ki arra, hoyg 10 éves koruktól buzinak/és kurvának öltöznek a gyerekek. ha szerinted ez nem aggasztó, és én vagyok perverz, akkor vegyél a gyerekednek maszkot, jövőre jöhet a szájpecek meg az ostor. magadnak meg egy belező karmoló... tisztelettel gábor

Trasher 2007.12.20. 08:29:28

"monnyon le gyurcsányviktor, írtsuk ki a cigányokat, négereket, zsidókat és aztán mindenkit aki nem tetszik valamiért"

Szerintem ez egy általános tendencia, nem tudom miért kell kiakadni. Mindkét oldalnak van perverziója, az egyik a kurvás/buzis, a másik a népirtós. Tessék választani!

Ubul 2007.12.20. 08:40:31

Hát, a menő/nem menő dologból ki lehet nőni, elég baj, hogy sok ember megmarad az óvodás szinten...
De akkoris a 25 éves VW a király:P

AP (törölt) 2007.12.20. 08:57:58

Én ezekre a trendekre mindig is szartam..
(mondjuk jobb lett volna, ha nem)

Tényleg, hogy jön ide a filippínó ökölpornó?

canismerga 2007.12.20. 09:15:40

Transformer hangmaszk, rugósnyalóka, gömbcsuklós kalács, stb...
Lassan ha másban nem , de abban kezdünk hasonlitani Amerikához, hogy van egy nagyon vékony réteg, aki tényleg az elitnek kijáró luxusholmikat vásárolja meg, igaz azt Londonban, a maradék 9,8 millió, meg sznobságtól csöpögő nyállal veszi meg hitelre az összes ilyen menőnek látszó biszbaszt és ha nem milliomos 30 éves korára, akkor halálosan meg van sértődve. Mondjuk ez ömlik az összes kereskedelmi csatornából, amit az összes majom, meg a majmok gyereke is bámul naphosszat, mert csak erre telik és boldogan állnak sorba a "tecsóban" az legújabb meghirdetett, akciósan csak nekik kicsit drágább villogó gázálarcért.

Desert 2007.12.20. 09:56:25

"Lehet, hogy csak az én agyamban működnek rendellenesen a visszacsatolások, de a hangtorzításról már zsigerből a filmes telefonos zaklatások jutnak eszembe"

Nem lehet, biztos...

Aham 2007.12.20. 10:18:15

Hát ha a gyerek nem is fog telefonzaklatni, az esetleg csábító lehet nekik, hogy "telefonáljunk be a zsaruknak, hogy bombát dugtunk az iskolába" ezzel a hangátalakítóval...

Garry 2007.12.20. 11:01:58

Ez a maszk tényleg egy faszság, főleg ennyi pénzért...

A kölkök meg tényleg bűn rosszak, legtöbbjét ütni kéne lapáttal, de inkább az apját-anyját.

travis 2007.12.20. 11:29:02

És akkor mi van? Én meg általánosban Freddy Kruegerről írtam fogalmazást, mint kedvenc kitalált hősömről. És ötös alát kaptam rá, mert be tudtam mutatni.
Nem konkrétan ezzel a maszkkal van baj, hanem azzal, hogy ez egy spirált eredményez. Mindig kell majd az újabb, a jobb, a nagyobb. És hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy ez a gyerekkorral elmúlik. Meg kell csak nézni, hogy mit művelnek a felnőttek plazmatévé, és pláne autó fronton. Sokkal durvább. A gyereknél valahol ez érthető, hisz csak játszani akar.
A szülő felelőssége, hogy el tudja magyarázni a gyereknek, hogy ez miről szól. Kik, és miért dobnak piacra ilyen játékokat. Persze konstruktívan, és nem üvöltözve, hogy "csend legyen, nem kapsz maszkot!". Az ilyen ne is legyen szülő! Neveljen inkább kúszóbabot!

Hendrick 2007.12.20. 11:32:20

Élelmes apuka nem rohan kölcsönért. Egyrészt mert az enni kell másrészt mert nem hülye.
Igy tehát vesz gyerekének egy honvédségi hangátalakító gázmaszkot, és bemagyarázza gyerekének hogy azt viselve Zil teherautóvá tud átalakváltani...

margaréta · http://imsz.blogter.hu 2007.12.20. 13:34:02

szerintem teljesen igazad van..a mai szülők nem kommunikálnak a gyerekükkel, leültetik szépen a tv elé, ahol látja a hangátalakító csodálatos kütyüt, meg az egyéb semmire sem jó, "csimpokomon"-szerű szarokat...ami jól megmarad kisagyukban..aztán szépen szaladnak sírva anyához apához, h neki márpedig oan kell..és mivel drága anya apa azt hitte, h a gyerek mindent magától tanul meg, esetleg seegít a tv, nem fogja tudni megértetni gyermekével, h nem kapsz oat kicsifiam, mert az egy szar...ezért aztán gyermek tovább ordít, de a varázsmondat: "holnap elmegyünk a madaras tecsóba és megvesszük" után már ismét minden rózsaszín, nyugodtan ülhet le a tv elé, és nézheti a felé áramló reklámtömeget...
juhúúúúúúúúú
erszte személyikölcsönt ajándék csimpokomonnal mindenkinek!

DeluksZ 2007.12.20. 23:51:43

A fiatalság és ezel együtt a szülők végletekik elkurvult erkölcsi és morális értékrendje már szinte unalmas közhellyé válik az ilyen karácsony közeli (meg úgy általában) időkben. Tegnap hallgattam a Dumakanyar cmű műsort a Sláger Rádióban, ahol a játszóterek ellen irányuló vandalizmus ellen irányuló lehetőségeket tárgyalták. (A mondat direkt olyan, amilyen, nekem tetszik.) Azután ott van a nemrég nagy port kavart énekórai videó, ahol megannyi önjelölt kurva ordibálja kedvenc testrészét és önérzetességtől hajtva pofátlankodik a tanárnővel, akinek a kisújja körméhez sem ér fel, akármennyire is platinaszőke és akármennyire nem volt szűz már 12 éves korában. És mi tehet mindenről? Hát ez! A "maszk". Az értékrend maszkjai, a média maszkjai, a divat maszkjai... mindenhol ott vanak ezek a hangátalakítós maszkok. elvesztünk. Van egy paradox megoldási javaslatom. A jövőnk érdekébenírtsuk ki a fiatalságot. (quote copyright)


...............offtopik voltam tán?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.12.22. 05:51:18

"Igy tehát vesz gyerekének egy honvédségi hangátalakító gázmaszkot, és bemagyarázza gyerekének hogy azt viselve Zil teherautóvá tud átalakváltani..." ezen különösen szétröhögtem magam:) amúgy Travis, én arról írtam hamvas kisiskolásként egy fogalmazást, hogy a rabszolgaság tök jó, csak úrnak kell születni. De minden hozzászólást köszönök. A kivizsgálás meg csak elmarad. Bár a sorozásnál még nem volt probléma, még jó, hogy felvettek egyetemre, különben a magasságommal biztos mehettem volna harckocsizónak:)

Bankesz 2008.01.03. 17:09:14

No örülök, hogy Dino Velvetet beszúrtad egyik firkálmányodba :)
Egyébként a cikk rengeteg értéket tartalmaz, amit nem szoktam meg tőled!

pusszantás

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.01.09. 04:25:32

"amit nem szoktam meg tőled" na, Bankesz, ezt csak azért bocsájtom meg neked, mert Stavros felé menet te juttatad megint eszembe Dino Velvetet, mikor már lassan kezdtem elfelejteni a 8 mm-t, olyan régen láttam, pedig, pedig, ehhe...
süti beállítások módosítása