DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Heti műsorajánló 2.

2007. november 26. - csunderlik.péter

Mivel a hétvége vezető híre az volt, hogy időtlen idők óta ismét pelikánt láttak Magyarországon, hát egy pillanatig úgy voltam, hagyjuk a picsába a mostani a műsorajánlót. Hiszen a pelikán kanonizált Krisztus-szimbólum, lévén, hogy a közhiedelem szerint a saját vérével eteti kicsinyeit, tehát mostani váratlan feltűnése csakis valami égi jel lehet, leginkább a közelgő Utolsó Ítéleté. Holnap tán puttók kürtszavára már fel is szakad a hetedik pecsét, vérré válik a Duna, kihullik Kövér László bajsza, szóval jön a nagy beszarás, és akkor majd úgyse tévézik a nép: valaki imádkozik, a menthetetlenek meg majd csoportos baszásba fojtják reszketésüket, mint a rómaiak a hanyatlás végén, plusz metamfetamin.  De nem, hát mégse pisálja össze magát Annus Adrián. Hisz a következő hír már a megvádolt rendőrkapitány magyarázata volt, miszerint nem is ő randalírozott az autójával, hanem valami hasonmás (Gonosz ikertestvér? Esetleg maga az alakváltó Nesquik Nyuszi?), és mivel ilyen mentegetést már kismilliószor hallottunk, hát nyugodtan kijelenthetjük: semmi sem változott. A pelikán csak bebaszva kolbászolt ide, nem jelent semmit, már tovább is állt a mecseki tigrissel. Minden a régiben.  Jöjjön hát a mégis-műsorajánló, ahogy Ady is mondaná. Szóval:

Hétfő. Hát vakargatom a fejem. Úgy látszik a programigazgatók csak most ocsúdhattak fel a hibernálásból, és még nem álltak át. Mintha csak a kádári időkben lennénk, mikor hétfőn nem volt adás, ugyanis semmi extrát nem látok. No, hát akkor elő az esztékás szódásszemüveggel, talán akkor jobban megy. Hümm. Az RTL Klubon 21 20-kor lesz a szokásos Győzike. Aki már járt állatkertben, és tetszett neki, akkor ezt is élvezi. A magyar Flinstones család. Kövezzen meg a Magyar Gárda, de szerintem Bea nagyon stílusos nő, s mikor felpofozza azt a buta Győzőt, miközben az csak néz, mint hal a szatyorban, akkor mindig kétfelé hasadok a röhögéstől. Aztán ha valaki a milliomos Győzőt látva úgy véli, hogy ez már mindennek a teteje, és megfelelően felbassza magát, akkor még tízkor kapcsoljon át a National Geographicra, ahol egy dokumentumfilm lesz az amerikai Árja Testvériség szervezetről, és legalább egy órára helyreállíthatja a számára kizökkent időt.

Kedd. Nem kérdés. Duna TV, 20 35-kor, a Küldetés című 1976-os riportfilm a mostanság már MIÉP színekben versenyző sokszoros olimpiai bajnok Balczó Andrásról. Kiváló kordokumentum, ahogy a mélyen vallásos Balczó beszél a küzdésről, magyarságról, odaadásról, hogy mennyit kell szenvedni az olimpiai aranyért; miközben a kádári hivatalosság napszemüveges riportere többnyire le se szarja a mondanivalóját. Időnként bólogat, de leginkább csak hurkát zabál almapaprikával. Noha manapság leginkább már csak furán összenéznek azok háta mögött, kiket küldetéstudattal vert meg az Isten, de azért ha egyszer lesz gyerekem, akkor biztos megnézetem majd vele ezt a filmet.

Szerda. Ha van asszony, akkor este mehet a levesbe. Az m1-en Bajnokok Ligája. Elő a sörrel, vadásszal. Aztán ha közben kellőképp beszűrtünk, akkor már ahhoz is lesz lelkierőnk, hogy a meccs végén átadjuk a távirányítót, és megnézzük az asszonnyal A néma járvány – anorexia és bulimia című dokumentumfilmet a Spektrumon. Annál is inkább, mert utána rögtön jön majd a Dagi gyerekek harmadik része. Gondoljunk az utódok egészségére, hisz ahogy a dorogi Mukiban sokszor olvastam gyerekként az átkosból maradt figyelmeztető transzparenst: Fiatalok, a jövőnk a tét! Szóval még a Dagi gyerekek előtt tessék kimenni pisálni, hogy aztán nyugodtan lehessen jegyzetelni a tanítást.

Csütörtök. Ha valaki buliba megy, akkor igazán belefér, hogy alapozás közben megnézze az RTL Klubon az e havi Kész átverés show-t 22 órakor, annál is inkább, mert a beharangozó szerint a mostani részben szétszívatják VV Leót és Hajdú Pétert is, kik aztán igazán megérdemlik. Mit is mondhatnék: leborulok Sebestyén Balázs nagysága előtt.

Péntek. Mivel külön fizetős (Pfuj!), ezért csak ritkán fogok az HBO-ról ajánlani, de 23 óra után kevéssel a Túl a barátságon lesz. Én ugyan nem láttam, de megragadom az alkalmat, hogy idézzem egyik jó cimborám, ki valahogy a következőket mondta utána: „Nekem eddig nem volt különösebb bajom a buzikkal, de most hogy láttam, miket csinálnak ezek, hát undorító!” Ki-ki döntse el, mennyire vevő az ilyen témára. Én azért inkább a South Parkot nézném a Cool TV-n ugyanekkor, ha már végképp a fotelban rohadok péntek este.

Szombat.  A Duna TV-n szokás szerint egy remek Bergman film, mégpedig a Fanny és Alexander tíz perccel este nyolc előtt, miből megtudhatjuk, milyen nyomasztó lenne, ha mondjuk váratlanul Semjén Zsolt lenne  a mostohaapánk. És persze van benne egy három és fél lökéses minimál-dugás is.

Vasárnap. Megkoronázása a hétnek. Noha már biztos mindenki ezerszer látta, de akkor is: délután ötkor a Viasaton a Batman első része, igen, a Denevérember, mert mikor először láttam, akkor még így futott a mozikban. Tim Burton rendezte, ki ifiúrként biztos túl sok Cure-t hallgatott, hogy még Esmeraldánál is sötétebb lett a világa, hát ettől az első résztől még sírva fakadnak a teletabik. Hát ezért is jegyezhette Tim Burton csak az első két részt. Joker szerepében Jack Nicholson parádés. És ha nem elég a szuperhősökből, akkor este a Pókember lesz az RTL Klubon. És, hohó, a Viasaton fél tizenegykor a Túlélésből jeles című teljesen értelmetlen dadaista akciófilm Dolph Lundgrennel és (horribile dictu!) Dobó Katával. Erről már korábban egy egész cikket írtam (Túlélésből jeles, minden másból elégtelen), vissza lehet keresni a Dolph Lundgren címszó alatt. Felemelheti fejét a magyar.

Íme. Hát vegyétek és egyétek. Ha már ilyen krisztusos volt a bevezető. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr75241351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2007.11.26. 08:19:03

Én a Batmannek még egy részét se láttam, de Tim Burtont szeretem. Kár, hogy nincs TV-nk. Ezerszer volt már, de marad a DVD. Így igazán élvezetes a műsorajánló.

travis 2007.11.26. 10:39:23

Ha a Túl a barátságon című filmről szóló részt mondjuk a Reakció blogon olvasom, akkor szám szélén kaján vigyorral továbblapozom. Mert tudom, túl hülyék hozzá. De itt, pont nálad olvasni ezt, Csucsuka, viszont minimum kiábrándító. Tudom hogy ez nem filmkritikai rovat, de akkor inkább említened sem kellett volna.
"Ki-ki döntse el, mennyire vevő az ilyen témára"
Na látod, én például kurvára nem vagyok vevő a témára, mégis megnéztem még a moziban, anno. És az volt az érzésem, hogy az egyik legfájdalmasabb emberi történet, amit valaha vászonra öntöttek. Nem, semmi buzi öntudatparádé, vagy emberi jogi harsona. Szótlan, csöndes, és borzasztóan fájdalmas film. Az lett volna korrekt, ha azt írod, ez nem az én filmem. Ugyanis az ember nem a témára vevő, mintahogyan a Keresztapát sem azért nézem rongyosra, mert érdekelne a bűnözés technikája. Annál inkább az emberi oldala, a színészek, sorsok, a zene, az összhatás.
Kár, hogy egy ilyen jóeszű srác képtelen tiszta fejjel nézni valamire, és inkább átadja magát a cinikus cinkosságnak. A lelketeket is eladnátok egy jó szóviccért, ahogy Wahorn András mondta az indexes újságíróknak.
Szerintem így ne akarj újságíró lenni. Bocsi, ha egy kicsit kemény vagyok, de ez most kellett neked, hidd el! Könyörögtél érte. :)

Batman nem rossz, nem rossz, Tim Burton nagy betegségem nekem is gyerekkorom óta, de a legutóbbi Christopher Nolan-féle Batman Begins kenterbe veri mindet. Nemsoká itt a második része is.

hangyasav 2007.11.26. 15:27:55

travis!Egyetértek! Azért azok a régi változatok sem voltak azért olyan nagyon rosszak, főleg a jó öreg Jack Nicholson mint Joker, vagy a Pingvin... lol. Az új részben nuku Katie Holmes, csak arra lennék kíváncsi, h a Joker-storyt hogy csavarják még tovább.A Chris Nolan-féle változatnak még van egy nagyon komoly sodrása: a zene! J. N. Howard talán legkomolyabb dobása, szenzációs!Főleg ilyen borús őszi estékre :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.11.26. 16:11:10

Travis, igazad van. megjegyzem azért, ha a Teljes napfogyatkozás lesz egyszer, akkor azt mindenkinek kötelezően ajánlom. Ezt a filmet nem láttam, csak megragadtam az alkalmat, hogy az ürügyén elmondjak egy rövidke sztorit...
az új Batmant se láttam még, pedig, pedig

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.11.26. 16:14:28

"lelketeket is eladnátok egy jó szóviccért"
hát, van így, igen...pedig ha a kezemet a szívemre teszem, akkor valóban nem kéne...

Pechnyo 2007.11.26. 17:42:37

Szeva Csucsuka. Köszönöm Neked edes kedves testverem gyonyorubbnel ekesebb irasaid. İtt a messzi Torokben Teged olvasva ertesulok az otthoni hirekrol, Te vagy az egyetlen hirforras, amiben megbizom. Es ez nem seggnyalas, ne rohogjetek fergek!!!!!!

travis 2007.11.26. 19:04:46

hangyasav,
Nicholson nagyon nagy volt az első Batmanben, csak a probléma az, hogy semmi köze nem volt stílusban Bob Kane eredeti figurájához. Más szóval Jackie Boy eléggé saját orcára formálta. De ő azért Nicholson, hogy ezt megbocsássuk neki. :)
Az újban Heath Ledger (Tudod, Csucsuka, a buzi cowboy a Túl a barátságon-ból ;))) lesz Joker, és valahogy így fog kinézni: static.howstuffworks.com/gif/joker-2.jpg
Nagyon várom, a Batman Begins óriási film, minden szempontból a legjobb képregényadaptáció, ami valaha készült.

Csucsu,
A teljes napfogyatkozás nem annyira jó film, én többször láttam. Di Caprió nagyon jó benne, mint mindenben, de egyszerűen nem áll össze egy filmmé.

Jut eszembe. Egyébként a Túl a barátságon esetében óriási tévedés, hogy két meleg cowboyról szólna a film, mert kurvára nem. Mindkettő családot alapít, gyereke lesz, satöbbi. Ennek ellenére sem tudnak szabadulni bizonyos érzelmektől, évtizedeken át, ha belepusztulnak sem.
De ennyi spoiler elég legyen, tessék megnézni!

DeluksZ 2007.11.27. 05:38:02

Batman begins kimaradt, és valszeg ki is fog ha csak öcsém nem hozza haza egyszer a koliból. Elveim vannak ugyanis, még ha ezekkel a konzervatív elvekkel meg is vonok magamtól néhány jól sikerült alkotást. A folytatások korát éljük, és idegesít, mérhetetlenül idegesít, hogy ha előveszek egy moziműsort akkor ugyanazokat a filmeket látom rajta, amiket gyerekként, csak mindegyik mögött ott egy 2., 3., 4., és tudni lehet azt is, hogy 10 év mulva mi lesz (8., 9., "begins"ek, "returns"ök stb...) Felbasz nah... tudom, hülyeség.

rettentó 2007.11.27. 08:19:51

DeluksZ: nagyon fején találtad a szöget. De: azért a Star Warsból nagyon jó, hogy 3 van (az, hogy 6 van belőle, persze már nem ilyen jó :-), de a Sithek bosszúja azért ütős).

travis 2007.11.27. 09:51:39

"Elveim vannak ugyanis, még ha ezekkel a konzervatív"
Ezt hogy sikerült összetákolni logikailag? A B. Begins nem folytatás hanem egy újabb interpretáció, vadiúj film, új sztorival, új hangulattal, új megközelítéssel.
Na mindegy, a konzervatív nem a befogadókészségéről ismert.
Az ostoba, bőrlenyúzós folytatásoktól én is a falnak megyek. Jelen filmünk pont nem tartozik ezekbe.
Nincs harag? ;))

Tóth Csaba 2007.11.28. 11:58:17

A Balczót láttam. Szegény egészen jókat mond, de a film végkicsengése tényleg az, hogy minimum egy idealista seggfej - A Kádár korszkak antiideálja, akinek "elvei vannak." Az más kérdés, hogy legutóbbi feltűnése az volt, mikor kijelentette, hogy Magyarország tíz éve zsidó gyarmat...Nyilván agyára is ment ez-az...

Vic · http://vicinholland.blog.hu 2007.11.28. 12:59:48

Sej, Csucsu, Gyorffy a tanarom volt! Minden masodik szava a szar, meg hogy hulyek vagyunk... :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.12.01. 04:27:50

Ki? A Győrffy olyanokat mondd, hogy szar, meg hogy hülye? Nem hiszem el. :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.12.01. 05:00:49

mond, azt akartam :)
és még mindig nem hiszem el, ahány riportját láttam, annál langyosabbakat nehezen találni.

Herr 2008.01.23. 08:36:30

Nekem megvan DVD-n. HA meg akarod nézni, odaadom.
Egyébként én meg kurvára nem fedeztem fel benne semmi mélyenszántó gondolatot. Csöpögős fos.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.02.02. 02:31:25

Majd valamikor, február-március határán.
süti beállítások módosítása