DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Heti műsorajánló 1.

2007. november 19. - csunderlik.péter
Földieim! Hogy valami rendszert vigyek az őrült beszédbe, eztán minden hétfőn egy heti műsorajánlóval igyekszem jelentkezni, hogy visszacsepegtessek valamit közszolgálatilag, ha már taníttat az állam. A Barátok Közt természetesen alap, és csak amellett porciózom majd az aktuális kútmérget. A későbbiekben további tematikus peccselések is várhatók, de pilisi hitgyülis olvasókör vagy ötórai tea jövőben se lesz, max akkor, ha leöntjük diólikőrrel.  Mivel nem vagyok egy György Péter, nincs nálam az igazság, ezért aztán szarás közben John Lennon élete mellett tessék nyugodtan a műsorújságot is lapozgatni, és ha valami jót láttok, írjátok meg kommentben a ti ajánlótokat. Nosza.

HÉTFŐ. "Szerelmes ember a sötétben félve, mondja, hogy menjünk a mennybe, de szerintem inkább Mexióba kéne." Ezért aztán az RTL Klubon 22 óra 20-tól az Alkonyattól pirkadatig. Ebben is lesz legalább annyi rézbőrű, mint az előtte lévő Győzikében, seregnyi vámpírral megspékelve, de erről majd később. Robert Rodrigueznek és Quentin Tarantinónak messze nem a legjobb alkotása, de még mindig mérhetetlenül jobb, mint akár a legihletettebb Koltai Róbert opusz. Szóval úgy vagyok vele, mint Lukács György, aki szerint a legrosszabb szocializmus is élhetőbb, mint a legjobb kapitalizmus. Hiába a tizennyolcas karika, az RTL Klub bizonyára igyekszik majd az átszinkronizálással gömbölyűvé tompítani, mint ahogy általában, mikor a picsa helyett azt mondják, hogy menjenek a pinyóba, ami teljesen logikus, hisz a pinyót legalább annyit használjuk a köznyelvben, minthogy rovátkolt barom. Amennyiben ez bekövetkezne, akkor se tessék idegeskedni, mert a Film Pluszon 21 25-től lesz a Trockij meggyilkolása. Erről csak olvastam, hogy fasza. Ez is Mexikó, jégcsákány is lesz benne, de Sharon Stone sajnos nem. Mindenesetre biztos lesz akkora dráma, mint amikor a szocik egy bizantinus puccsal leváltották a Medgyessyt.

KEDD. A Duna TV a most szülinapos Kósa Ferenc előtt tiszteleg azzal, hogy 20 35-kor leadja Tízezer nap címú filmjét. Ha jól tudom, Cannes-ban fődijat nyert, ezért aztán garantált minőségű magyar termék, úgyhogy tessék beburkolni, akár Fekete Laci a Laci bácsi sütötte szárnyast. Bő százperces kollektivizálás, kisgazdáknak és a Falu tévével szimbiózisban élőknek kötelezően ajánlott.

SZERDA.  Golyót a szájba, bőrtanga, korbács. Hódoljunk a mazochizmusnak. Az RTL Klubon 11 25-kor a Gyagyás bagázs című 1999-es német vígjáték lesz. Biztos egy rakás szar, mert a németeknek köztudottan csapnivaló a humorérzéke. "Paulnak és Bölternek, akiknek csak a szex és az alkohol jár a fejében, van egy közös álmuk: úszómesterek akarnak lenni, hogy idejük nagy részét a strandon tölthessék kellemes sörözgetéssel. Egy szerencsés véletlen folytán teljesül az álmuk: vízimentők lesznek egy kietlen és hideg tengerparton..." Lefogadom, hogy egyszer biztos finganak benne. Lesz akkora intellektuális humor, mint a Viasaton a Pőreparádé. Csak aztán meg ne fulladjunk, ha már víz mellett játszódik. Végső mentőövként azt mondom, ha már nem bírjuk, akkor is kitartás, mert utána lesz a Balu kapitány. Balu jó, bár a lelencgyerek kis köcsög navigátorára néha igazán ráférne egy szájbarúgás.

CSÜTÖRTÖK. Nem kérdés. Film Plusz, kevéssel huszonhárom óra után, a Bosszúvágy 5. Charles Bronsonnak, a nemrég elhunyt amerikai Áder Jánosnak ebben a részben is megölik vagy a sokadik feleségét, vagy a legfrissebb lányát, aztán berág, és hiába, hogy már öregen annyira szar a látása, hogy megfejel minden ajtófélfát, azért lelő minden gonoszt, miközben legfeljebb csak annyit motyog, mint Csank János egy bajnoki meccs szünetében. A Bosszúvágy filmek határozott előnye, hogy az operatőr rendszeresen leragad a baszós-megerőszakolós részeknél. Ha valaki igazi citoyen, akkor most meg kell néznie. Népszavazás csak jövőre lesz.

PÉNTEK. M1, éjfél után negyedórával, a Drakula. Mikor kicsi voltam, sokáig szimbolista költő szerettem volna lenne, esetleg RAF terrorista, de aztán a vámpírság volt az, ami nagyon megtetszett. Nappal alszanak, aztán éjszaka bepiálnak, és helyreteszik a legjobb nőket. Pornóban is a nyomozós-vámpíros a legjobb. Ebben a kétszázhuszonnyolcadik feldolgozásban kiváló színészeket láthatunk: nagy múzsám, a sajnálatosan lecsúszott Winona Ryder is csillog benne, aki manapság már csak akkor kerül a címlapokra, ha bebaszva tampont lop egy éjjelnappaliból. Mindez Francis Ford Coppola rendezésében, de úgy, hogy még Leslie Nielsent is egy paródiára ihlette. Na ugye. Bram Stoker elégedetten mosolyog sírjában.

SZOMBAT. Roman Polanski valamikor a hatvanas éveg végén lekésett a saját születésnapi partijáról, és mire villájába hazaért, addig a váratlanul betoppanó Manson-banda a vizionált Professzor Leó parancsára lemészárolta a jelenlévőket, Polanski héthónapos terhes feleségéből (Sharon Tate) pedig még a gyereket is kimetszették, és talán a falhoz vágták. Sokkoló lehetett ilyen pusztításra hazaérni, az fix. Polanski előbb kábítószerekbe próbált menekülni,  megdugott egy kislányt is, amiért azóta is ki van tiltva az Egyesült Államokból, majd végül frusztráltságában elkészítette Shakespeare Macbethjének filmes adaptációját. Hát, M1, 23 óra, Macbeth. Az előzményeket ismerve, nem csoda, ha esetleg ebben a filmben több vér ömlik, mint ha Soma menstruálna. Mondom, nagyon frusztrált volt a sokszor padlóra került kiváló rendező.

VASÁRNAP. Duna TV, 23 10-kor, a Rítus. Dolph Lundgren és Nils Holgerson után a leghíresebb svéd, Ingmar Bergman filmje a szokásos színészekkel, vélelmezem legalábbis, mert még nem láttam. De a Bergman filmek jók. És persze arról se feledkezzünk meg, hogy a TV2-őn az aktuális Knight Rider epizódnak az a címe, hogy K.I.T.T., a gyilkos. Megindult a nyálelválasztásom. Micsoda nap. És a vallási műsorokról még nem is beszéltem.

Íme, ha lesz időm, és nincs más dolgom, akkor ezeket fogom fogyasztani. Minden jót.




 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr44233734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

travis 2007.11.19. 10:15:33

Csucsuka, látod, milyen felületes vagy!
Simán átsiklottál afölött, hogy a tv2 jövő szombaton egy Skorpiókirály-Börtöncsapda kombóval igyekszik rátromfolni a tegnap esti Tökéletes katonára!

Hendrick 2007.11.19. 12:23:04

Kókler! Kihagyni a filmművészet igazi alkotásait! És halcsontot enni...Skandallum!
Egyébként a Trockij meggyilkolásának az eredeti címe azt hiszem, 'Megöltem Trockijt' és arról a Ramón Mercader nevű spanyolról szól aki ezt elkövette.

Remekül mutatja be a korszakot. (Legyetek figyelmesek a marxista történelem értelmezésre a festményes jelenetben, amikor a főhős találkozik a sztálinista ügynökkel) Egyike a legjobb filmeknek amit láttam.
Alain Delon játsza Ramónt.

Ubul 2007.11.19. 14:27:29

Viszont határozottan pozítvat csalódtam az RTL Klubban, mikoris a Ponyvaregényt eredeti szinkronnal toltál le pár napja, bazdmegestül, hülye picsástul:P
Hátha kicsit visszafogják magukat és az Alkonyattól pirkadatigot is eredetiben nyomják:)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.11.24. 03:29:29

Skorpiókirály-Börtöncsapda...
hmmm...érik a royal fos... :)
süti beállítások módosítása