DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Dies irae

2007. augusztus 21. - csunderlik.péter

Micsoda esőfelhők voltak ma, rengeteg vihar. Világvége hangulat. Ákosnak kéne megírnia.

Utoljára tavaly augusztus 20-án láttam ilyet, vagy mikor XVI. Benedek a megválasztása után először integetett erkélyről a Szent Péter téren, és a nagy sötétségben leginkább Szarumánként hatott, mintsem pápaként. Óh, de mégse, sokkoló volt ugyan, de akkor se volt annyi cumulonimbus, mint ma.

Ellenben az Indiana Jones-ban, mikor a nácik erőszakot vettek a frigyládán, mit egykor Sesonk fáraó raboltatott el (1Kir 14,25), palotájába hurcoltatott, de Isten a gyalázatért szörnyű homokvihart küldött, mely egy teljes esztendőn át tombolt, és egészen betemette Taniszt, az ő bűnös városát. Hát lesújtott Isten haragja. A nácik meg ugye végül villámoktól füstöltek el a filmben. Csak Jones élte túl, és az alkoholista Marion.

Igen, az időjárásban manifesztálódó isteni büntetésről lesz szó mostan.

Özönvíz? Szodoma? Megvan?

Most már én is reszketek rongy életemért, azt hiszem menten átvedlek kereszténydemokratává, sőt, egyenesen indulok a Ferenciek terére zsoltározni, mint az a félkegyelmű. Agnosztikusok kíméljenek.

Mert nem véletlenül jött ez a vihar tavaly, és most megint, kérem alássan.

Hisz 2006-ban Gyurcsány Ferenc vétve a nyolcadik parancsolat ellen, hazudott, és ezért (is) hatalmon maradt. Hiába bérmálkozott egy ideig, ugyebár, végül csak rosszba vitte az Egy Gyűrű.

De nem maradt el a csapás. 2006. augusztus 20-án olyan biblikus atomvihar jött, melyhez hasonlót addig a vizuális Biblián túl leginkább csak egy olyan filmben láttam, ahol Jared szerepében Michael Dudikoff virított. Hát el kellett volna akkor is, vagy legalább a Captain Planet, mert Demszky Gábor, Gyurcsók József és Lui Padre együttes erővel se tudta a tomboló hurrikánt elhajtani. Az a nap, a harag napja, a világot tűzbe adja.

„Dies irae, dies illa, solvet saeclum in favilla…”  (Celanói Tamás)

„Mert beleremeg a Föld, amikor megszólal…” (Ákos)

Ám a bűnös kormány maradt a helyén. Hiába fenyegetőzött aztán a Kossuth téri Satu („mert méltó átkot itt úgysem mondhatna más, - a rettentő szavak tudósa, Ésaiás”), hiába a csipkebokorként égő megannyi kuka, a Lázárként feltámadt harckocsi: semmi. Hát ez a Gyurcsány biztos filiszteus, az Ördöggel konvergál és Meatloaf-ot hallgat. Az ilyenek nem szarnak be csak úgy, kérem.

De igen, most augusztus 20-án megint jött egy vihar, egy valóságos kamikaze, talán az utolsó figyelmeztetés, mielőtt Lagzi Lajcsi neki állna trombitálni, mire végleg felszakadna a hetedik pecsét, s jönnek az osztrák hegyivadászok.

Ezért felszólítom Gyurcsány Ferencet: Mondjon le! És gyakoroljon bűnbánatot!

Mert nem akkora ez az ország, hogy legyen hova elbújnom, ha miatta legközelebb már tűzeső jön.

(szünet)

De most Rózsa Sándor összevonja brezsnyevi szemöldökét. Valami bűzlik itten.

Hé! Ha Isten csak Gyurcsányt utálja úgy, mint én kisgyerekként a Képújságot, akkor miért nem csak egy villámot küld mellé a születésnapján? Miért egy nemzeti ünnepen küld atomvihart, mikor ártatlanok halhatnak meg? Vajon most akkor Isten az egész magyar államot utálja, vagy csak Gyurcsányt? Semjén Zsolt lehet Indiana Jones? És akkor ki Marion? Kondor Katalin?

Előkaparnám valahonnan Aquinói Szt. Tamást, hogy megkérdezzem, óóó, de félek, hogy aztán életem hátralevő részében egy esőfelhő fog követni, ahogy az a Tom és Jerry-ben szokás a vesztesekkel, és úgy általában a bolygó zsidóval.  Az a bajszos hullarabló is meghalt, aki Nostradamus koponyájából ivott a dokumentumfilmben, abban, amelyikben Orson Welles volt a narrátor, és Irán a vezérgeci. Úgyhogy inkább rest in peace. Csak egy a biztos:

„Bűnösök vagyunk mindnyájan, / S az évek szálltak, mint a percek,

Véred kiontott harmatával / Irgalmazz nekünk, Jézus herceg.”

Várjunk. Vagy lehet, hogy csak azért volt ma vihar, mert kitüntették Dévényi Tibort? 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr4144796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.21. 03:15:57

Megjegyzés: a cikket azért írtam, mert több helyütt olvastam autentikus béljósoktól, hogy Isten küldte a viharokat büntetésül. Kész. Én nem az ilyen Istenben hiszek. Gyurcsányt meg úgyis leváltják a szocik választás előtt. De nem a viharok, hanem, hogy nyerhessenek a földi hívságok miatt. Bár addig még sok víz lefolyik a Dunán.

belepof 2007.08.21. 09:44:54

De igenis Isten küldte a viharokat büntetésül. El is verte a körmenetet! Megérdemelték!! :)

Brooaf 2007.08.21. 09:50:24

Hát szerintem mindent ott rontottak el ,hogy a Mikulást keresztre feszítetek. A vihart meg a húsvéti nyuszi küldte mert náci, azt kurvára nem tetszett neki hogy itt augusztus huszadikán egy szcientológus barát a miniszterelnök, hanem ragaszkodna az ő kis zsidó, homokos, füves megváltójához. Haleluja hozsána néked Dévényi Tibor. Mondjuk milyen igénytelen ember lehet az aki ezektől átvesz egy kitüntetést. Na mindegy.

Nibelung 2007.08.21. 10:08:45

Nekem is pont ez jutott eszembe. Szent István nem akarja, hogy a hazug Gyurcsányék ünnepeljék.De akkor miért bántotta a Szent Jobb körmenetet? És miért hagyta békén pont a Red Bull versenyt? Lehet, hogy mégis csak meterológiai okok vannak? Hm, furcsa.

mechba · http://mechba.blog.hu 2007.08.21. 10:12:59

Sarkítónak tűnhetek, de véleményem szerint azért küldte Isten a viharos időt, mert megelégelte, hogy a rosszkor ünnepelt István-napok, Új kenyér ünnepe, alkotmánynap után valami állat kitalálta, hogy augusztus 20. legyen Magyarország születésnapja... sokkal stílusosabb lett volna megismételni a sztálini 7 csapást, de mindegy.
Bővebben:

mechba.blog.hu/2007/08/20/eljen_augusztus_huszadika_unnepe

pitiáner 2007.08.21. 10:15:12

machba, ez egy pitiáner reklám volt!

Fehér Gábor 2007.08.21. 10:16:43

Tényleg isten büntetése mindez, de bár Gyurcsány tényleg hazudott de, nem ezért hanem a bálványimádásért, amit a katolikus egyház csinál. Vét a tízparancsolat ellen. Meg csúfolja Istent. Undorító dolgot csinál, egy normális ember gyomra fel kavarodik, amikor szobrot cipelnek, vagy hullát gyaláznak. Ez már elmebaj. Tavaly és az idén is miattuk volt a vihar. Akkor kezdődött mikor el kezdték a varázslást. Ne engedjük őket mert 2000 éve csak kárt okoztak az embereknek, öletek raboltak.

fotóska 2007.08.21. 10:35:30

Weiss Gabika, maradj meg annál a vallásnál, amihez közöd van.

Dr Gregory House 2007.08.21. 10:43:08

Kedves Fehér Gábor!
Kérem keressen fel egyik rendelésemen, mert Önnek sürgősen orvosi kezelésre van szüksége!
Üdvözli:
Dr House

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.21. 11:12:08

Háát. A mai napi penzum is jó, Csucsu atya.
Magamba szállottam, bízva az én megváltóm kegyelmében, aki mindenki üdvözítője, mert a vihar jöhet mégegyszer...

Na de tudod-e ha Szent István hatékony lehetne onnan túlról..vajon vihart küldene?
Mi is történt Vazullal aki az egész állam létét fenyegette? És Koppánnyal? És Ajtonnyal?
Bizony kisebb gondjuk is nagyobb lett mint egy
vihar...

genghis 2007.08.21. 11:31:30

Hehe, tegnap bennem is felotlott, ha hivo lennek akkor ugy erezhetnem az ur nagyon haraxik erre az elbakott kis orszagra. De szerintem ha ezt kapjuk mi a pitianer kis buneinkert, mit kene kapnia egy USA-nak, Izraelnek, Irannak, Iraknak, Kongonak, Kinanak...

apuska · http://kocsma.blog.hu 2007.08.21. 12:26:46

Kis csapadék a földnek... Csak nem sajnáljátok tőle?

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.21. 13:01:21

Ha az Úr haragszik Észak-Koreára nem küld rájuk vihart. Elvégre már elküldte Kim Il Jongot, ennél rosszabbat már aligha tehet...

Mokka 2007.08.21. 13:18:49

Mesterségesen előidézett vihar, földrengés... www.west.hu/friss/weather_weapon.htm

Fehér Gábor 2007.08.21. 13:38:42

Áldoktor a rendelésedet ajánld, a pedofil, homokos papjaidnak, akik év ezredeken keresztül csak igaz embereket öltek, és a mocskos istentelen vallásukat erőszakkal terjesztették, miközben raboltak. Tudod az nevet aki a végén nevet, én pedig ezt fogom tenni. Ráadásul ami a természetben történik csak a kezdet. Magyarországon is természeti csapás természeti csapást fog érni. Miközben világválság lesz és az emberek a félelemtől is meg hallnak. De nekem ez jó időszak lesz és nagyon várom. Nemsokára nem lesz katolikus bagázs mert végük lesz. A vatikán eltünik és nem lesz többé, ezt mondja a Biblia. Tehát figyeld a jeleket amiket mondtam és talán meg menekülsz.

Dr Gregory House 2007.08.21. 14:16:00

Gabika! Ha a rendelésemre nem akarsz eljönni, legalább egy alapfokú helyesírási tanfolyamra iratkozz be! Te természeti csapás, kezeltesd magad!

Fantom 2007.08.21. 14:46:51

Sosem értettem, mit bírnak egyesek körömszakadtukig védelmezni a kat. egyházon... Annál istentelenebb, betegebb, félrecsúszottabb és lejáratottabb felekezet aligha létezik. Csak egy példa erre a halottak darabjainak tisztelete meg körbehurcolása. Ha valaki gyalázza őket, korántsem biztos, hogy hitetlenségből teszi, sőt...

Fehér Gábor 2007.08.21. 15:45:16

Áldoktor!
Nem a helyesírás a gond, hanem a sötétség ami benned van. Az, hogy véded a katolikusokat, abból fakad a benned lévő sötétség, ami emberileg nem orvosolható! Ha józanul néznéd a dolgokat, láthatnád, hogy olyan csapat aki vizet prédikál és bort iszik és csak a hatalom érdekli. Emberek által készített szobrokat imád, Isten nevében, aki mindezt tiltja. Hullák testrészeivel sétál. Gondold át, ez borzasztó. A természeti csapások pedig tények, ezt nem kell elhinni, csak amikor bekövetkeznek és egyre több lesz akkor gondolkodj el rajta.

Fekete Gábor 2007.08.21. 15:47:40

Kedves Fehér Gábor!
Nagy titkot fogok most elárulni. Az ige + igekötő egybeírandó ha nincs közte egy harmadik szó. Sikerült Önt felvilágosítanom? (tehát nem fel világosítanom)

Fehér Gábor 2007.08.21. 15:53:12

Ez nem lényeges kérdés, ha emberéletröl van szó!

Fehér Gábor 2007.08.21. 15:55:34

Mit érsz azzal, ha jó a helyesírásod, de egy földrengésnél, a föld be temet, vagy egy villám eltrafál?

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.21. 20:57:44

Itt Magyarorstágon valami fantomot mindig gyűlölni kell a valóságos ellenségek helyett...Trianon korában a kommunistákat, ma a katolikusokat meg tudom is én kit csak soha nem azt aki hibás valamiért!
A kat. egyház története se csak inkvizícióból áll. Példának okáért a pápa által harácsolt pénzből foglalták vissza Budát a Szent Liga csapatai....

De liberális korunk történelemről alkotott primitív nézeteiről annyit hogy ma már István király is szemét fundamentalistának számít..hol élnek az ilyen emberek? meseországban?

Talán Koppányt is meg kellett volna szavaztatni akar e magyar államot..

charlizee 2007.08.21. 22:23:09

SZARUMÁN... ez naon vicces! xDDDD

charlizee 2007.08.21. 22:28:37

nem térek magamhoz... SZARUMÁN... xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ez annyira FUNNY!!! :DDDD

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.24. 09:39:34

Rohadt jó ez a montázs a pápáról és az uralkodóról. A kommenteket köszönöm. Fehér Gábor úrral meg szívesen elbeszélgetnék, mert így első blikre, ha komolyan gondolja ezeket, akkor ő is megérdemelne egy posztot. Minden jót!

Fehér Gábor 2007.08.24. 11:54:15

Csucsuka!
Ezt nem lehet nem komolyan gondolni. Ha az ember szeme nyitva van akkor a kat egyházban ellentmondást lát a cselekedetek és az általuk is elfogadott Biblia tanítása között. Ha pedig így van akkor Isten utálatát váltják ki. Nemhogy nem az egyetlen igaz egyház, aki egyedül képes üdvözíteni. Hanem az egyetlen egyház aki biztos nem képes üdvözíteni. Egyetlen pápájuk sincs a Menybe, hiszen amit tettek az Isten elleni bűn. Isten attól nem hatódik meg ha a rablott vagyont jó célra fordítják (bár nem érdek nélkül). Egy hazánkban élő muszlinal beszélgettem aki mikor ide érkezett, benézet egy kat templomba és azt mondta. Ez olyan mint egy temető, ahol nincs semmi élet, a halál szaga lengi körül. Teljesen igaza volt. Ha Isten ilyen helyen érezné jól magát mint egy kat templom, akkor mást tenne mint amit a Bibliába mondott. Ott ugyanis le van írva, hogy Isten nem a kézzel csinált templomokba lakik. Nem ceremóniákban gyönyörködik, hanem az életben. Őt szellemben és igazságban lehet imádni. Hogy tud egy pedofil, homokos pap fel oldozni egy házasságtörőt? Sehogy hiszen ő is bűnben él. Szerintem logikusan átgondolva, ez az egyház halott. A reformáció idején kiátkozott minden reformáló egyházat. Ma se vonta vissza, bár az ő átka semmit sem ér, de hiszen ő szorul rá megtérésre.

travis 2007.08.24. 12:04:54

Fehér, te ellen-Grétsy László, te...

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.24. 12:15:05

Kedves F. L.

Én evangélikus vallású vagyok, úgyhogy értem miről beszélsz. Szigorúan bibliai alapon a katolicizmus eléggé..hmm..elfajult.
De hibák minden egyházban vannak és lesznek.
A muszlimoknak is megvan a maguk hibája, nem is kevés...

Ami a homokos papokat illeti, tudnod kell hogy az augusburgi hitvallás (vagy schamalkaldeni cikkelyek? hmm) szerint a bűnös papok is papnak számítanak amig nem távolítják el őket az egyházból, tehát a kiosztott szentségek érvényesek azok forrása ugyanis az Úr és nem a pap.
Ez tehát nem katolikus vonás.

Ráadásul sose lehet teljesen biztosan tudni titokban ki az igaz és ki a bűnös tehát ilyen alapon maga az egyház is kétséges.

KGX 2009.02.18. 14:27:07

Mit akarnak a fehérgáborok, meg a szakadárok? Aki a katolicizmust bántja meg, az Jézus Krisztust bántja meg.
süti beállítások módosítása