DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Elszigetelve

2007. augusztus 17. - csunderlik.péter

Igen, az elmúlt bő egy hétben elszigetelve voltam. Így nem is tudtam reagálni, időm se volt, energiám se. Más volt a nagy terv Sziget alatt. Konkrétan az, hogy utolsó nap fölszedjem régi nagy múzsámat, Juliette Lewis-t. De nem jött össze, persze csak azért, mert lekéstem a koncertet. Túl sokáig tartott az erőgyűjtés, és végül túl sok lett a szósz. Biztos sokaknak ismerős. A beszakadás.

És akkor most képzeljetek ide egy cifra káromkodást, mintegy invokációként.

Ugyanis Sziget végére majdnem úgy leépültem, mint Mr. Morton a Volt egyszer egy Vadnyugatban. Mentálisan, fizikálisan, intellektuálisan, emocionálisan. Más téren talán nem, hiába is erőltetem megroncsolt agyam.

Merthogy a fejem már az első éjszaka szétrúgták. Mentő lett a vége.

Igen, és akkor most elmesélem a történetet, mert fölöttébb tanulságos, akár egy La Fontaine mese, melyben vannak állatok. Baszott nagy állatok. Meg eddig úgyis mindenki elmeséltette velem, hej regö rejtem.

„A világon élni csak hősként érdemes. Most rajtad a sor! Hallod?! Mondd tovább énekes!”

(P. Mobil: Honfoglalás)

Éppen Csetneki Máté barátommal, és az ő kedves barátnőjével, Fruzsival mentünk haza, amikor az éjszakai buszon, a csuklófordulónál történt valami. Vagy az a két tag lökött meg, vagy én botlottam beléjük véletlenül, mindenesetre nagy szóváltás lett a vége. Nagy fenyegetőzések, én meg a vitrioltól kellően fűtve mondtam nekik, hogyha verekedni akarnak, akkor szálljanak le, mert én nem félek tőlük – erre még emlékszem.

Erre Fruzsi, mintegy az életemet óvván; közbelépett, hogy azok mégis ketten vannak, és mennyivel nagyobbak nálam. De én erre vele kezdtem el pörölni, hogy ugyan már, csak szálljanak le, mert én egyenként szétbaszom őket, ha már itten bokszolni akarnak. Egy Csunderlik nem fut el sose, mert ez elvi kérdés, hehe. Agyamra ment a Rocky I.

Aztán Fruzsival leszálltam a Király utcánál, és innen csak mások elmeséléséből ismerem a sztorit.

Mert nem vettem észre, hogy az a két állat leszáll mögöttem, és még mielőtt Máté barátom is leugorhatott volna, azok beszóltak, mire hátrafordultam, és menten egy hasrúgással indított a harcosabbik. De akkorával, hogy állítólag rögtön elborultam, és mire fölkelhettem volna, hogy visszaüssek, menten fejbe rúgtak. Még a földön feküdtem.

Hát milyen dolog egy földön fekvő embert fejbe rúgni?

Mennyire sportszerűtlen már? Az egy dolog, hogy nagy bunyós volt, mert két rúgással leterített, de hogy Dolph Lundgren-t idézzem a Leszámolás Kis-Tokióból: „de az igazi nagy szamurájok gyönyörű haikukat írtak.” Na jó, ezt nem gondoltam komolyan. A haiku nagy buziság. Nem rímel és gagyi, ugyebár.

A fejrúgástól azonnal elájultam, de úgy kiakadt szemekkel, ahogy azt tanítják. Mire Máté leszállt, még volt ideje egy gyors ugatásra, aztán azok menten elrohantak. Máté meg hívta a mentőket, mert a pofozásra sem adtam életjelet. Kérem, a nagy Kokót is ütötték már ki. Meg a két Klicskót.

Két utcai ember segített még, hoztak vizet, és valahogy enyhe életet leheltek belém.

„Oly jó ez a bolygó, óóóó!” (Neurotic: Vén Véna)

De aztán kiértek a polgárőrök.

És az egyikük, aki zaklatni kezdett, hát Isten bocsássa meg nekem, de egy istenverte nagy faszkalap volt.

Tegyük hozzá, hogy az emberek egy része azért megy polgárőrnek, hogy aztán másokkal legitim módon emberkedhessen. Azért a pitiáner hatalomért, a gumibotért.

Totál amnéziás voltam. Azt se engedtem, hogy rendesen lekezeljék a szétszakadt számat, mert effektíve nem értettem, hogy mi bajom lehetne. És erre jött az a bitang nagy úr, és kérdezte, hogy mi történt. Máté el akarta mondani, de meg se hallgatta. Ő engem akart. És miután nem tudtam, megkérdezte, hogy mi a pontos dátum. Én persze nem tudtam, noha a 2007-et elsőre még eltaláltam, de harmadszorra már 2028-at mondtam, és azt, hogy csak engedjenek haza Mátéval, persze ezt elég ingerülten.

A 2028 után meg beszólt a Hatalom felkent képviselője, hogy visznek detoxba, ha nem mondom meg a pontos dátumot.

A detoxba! Hát mekkora fasz ez?

Egy akkora fejrúgás után, hogy Máté szerint örüljek, hogy nem lett maradandó agykárosodásom, még a detoxszal zaklatott, melynél fasisztább dolgot el se tudok képzelni, mert ott szétszadizzák az embert, állítólag.

Még szerencse, hogy valahogy 2007 augusztusát kiböktem, és akkor erre hazaengedett Mátéval, aki elmesélte, miért van szétszakadva az arcom. Én meg teljesen összezuhantam.

Képzelhetitek, hogy ez mennyire megadta az alaphangot a további hat Sziget naphoz, amiről nemsokára írok, mert megérdemli. Másnap mindenesetre legalább úgy fel voltak duzzadva ajakim, mint Angelina Jolie-nak, kapucnis pulcsit húztam, és a nagy esőben csak révetegen mászkáltam, mint egy szipus.

Mindenesetre, ahogy a nagyhatalmú polgárőr úr minden empátia nélkül még engem, sérültet, zaklatott, az megint bebizonyította, mennyire igaza van Metternichnek, miszerint a Balkán az Bécs határában kezdődik.

Kafkai élmény volt. Nem kívánom senkinek. Na jó, pár embernek igen

Annak a tagnak meg gratulálok, hogy fejbe tudott rúgni egy földön fekvő embert. Én sose tudnám megtenni. De talán én ezért vagyok ember.

Amúgy meg nem az az erős, aki sohasem esik el, hanem az, aki mindig fel tud állni.

Hát éppen ezért végül mégis jót szigeteltem a srácokkal. És erről írok, mondom, meg a koncertekről valamit, hogy aki nem volt, az is tudja. Bár én se tudom annyira. Az a fránya fejrúgás, hehe.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr11142027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medzsik 2007.08.17. 08:02:54

A polgárőrök érdekes emberek,többnyire azok mennek el anak,akit nem vettek fel sehová,mert ahhoz is túl hülyék voltak,hogy egy rendőrsuliba bekerüljenek,a katonasághoz meg nem elég vagány gyerekek...marad a mélymagyar romantika, az otthoni környezetben történő fenyítések,merthogy ők a törvény bal keze...idióták,de magyarhonban aki vmilyen rendvédelmi szervhez megy,azthiszem nem egészen százas (lásd "Szimatnak szemét")
A fejberúgásról annyit,hogy ez a természet rendje,az idióta izom lüti az intellektuel arcokat,mert nem tudja máshogy kompenzálni az értelmiszint-különbségeket...

Freddy 2007.08.17. 09:33:45

Csucsu!

Ha már idős bácsi lettél volna, hátad mögött megannyi sikeres verssel, novellával, regénnyel, zenével, akkor szebb halált sem bírnék neked képzelni, hogy legenda legyél. A drogtól feldobni ma már nem stílusos, de hogy fejbe rúgjanak? TÖKÉLETES!

Vagy talán Pajor Tamás jobban megérdemelt volna ilyen halált... :)

Vic · http://vicinholland.blog.hu 2007.08.17. 11:04:49

Ha felkeresned Gergo haverodat Dorogrol akkor o is tudna tanusitani hogy velem mi tortent. Az a hulye fasz magyarazott, erre en kaptam. Rogton 3-4 embertol. Foldon fekves, rugdosas. Ez itt nem a vadnyugat ez itt a kelet! Az igazsaghoz azonban az hozza tartozik hogy en megprobaltam elfutni, de az alkohol ugy dolgozott bennem, hogy muszaj voltam elesni...

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.17. 17:14:08

Hát a leírás jó volt, röhögtem volna rajta ha nem tragikus kissé. Istenem, mennyi balfasz van egy ilyen kis országban.
És a nagy Csunderlik Pétert se tisztelik, aki halhatatlan (vagy hallhatatlan?) klasszikusokkal járult hozzá a magyar nemzeti kultúra fejlődéséhez (vagy fejlövéséhez?) :)
Mint pl. a nekrofil vers....

Ami meg a polgárőröket illeti...
-rendőr+ ellenőr+polgárőr ---> asshole
Megfigyelhető kérem az -őr végződés szerepeaz elváltozásokban...

Máté 2007.08.18. 02:33:24

ugye nem akarod, hogy én is leírjam az egészről a véleményemet. ez amit leírtál szép és jó, meg nagyjából igaz is csak a tálalás szánalmas. legalább annyira, mint az egész életed.
\"Képzelhetitek, hogy ez mennyire megadta az alaphangot a további hat Sziget naphoz...\" hát ahogy láttam nem volt elég nagy a rúgás. írtam még egy pár gondolatot ide, de mivel ez senkire nem tartozik kitöröltem. bár személyesen értelmetlen lenne elmondanom. nincs már agysejted, amivel felfognád a mondanivalóm.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.18. 04:06:43

Máté. Azért ez túlzás. De megbeszéljük. Van még ép agysejtem, asszem. Az alaphangot meg tényleg megadta: az első másfél - két liter borig minden nap szar, nyomott hangulatom volt. Ezt akárki tanúsítja.

Máté 2007.08.18. 10:58:57

igazából nekem nincs már mondanivalóm

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.18. 11:50:13

Oksa. Akkor majd beszélünk arról, hogy az MTK hogyan verte 3-2-re a Debrecent:)

Gwendy 2007.08.18. 20:05:18

Csucsu drága, többet kellett volna innod, akkor hamarabb kerülsz detox-gyanús állapotba és talán már a Szigeten összebalhézol valakivel. Ez neked azért lett volna jó mert akkor nem a polgiőrök szednek fel hanem a Helpeseket hívják, ha peched van akkor egyenesen engem. Nálunk meg az a protokoll hogy te egy "eset" vagy max. hotelgyanús eset. Úrilányok vagyunk és erről nem társalgunk veled, nem kérdezősködünk és nem ítélkezünk. De első körben ha nekem nem tudod megmondani a dátumot akkor hívom hozzád a rescuet, ők föltesznek a quadra (látod-látod miből maradtál ki?!) és bevisznek az eü-bázisra, majd beraknak egy mentőbe és hussannak veled a sürgősségire ahol bizti lett volna téma a következő írásodhoz. (Tudod az egy olyan kórházi osztály mint a Vészhelyzetben van)
Mellesleg a szigetes eü-stáb 80%-a fiatal lányokból áll, szóval nem az volt a hülyeség hogy agresszívra ittad magad hanem hogy olyasmivel csináltad ami relatíve lassan hat. Azért ne keseredj el, gyakorlat teszi a mestert. Sziget lesz jövőre is :)

b. á. 2007.08.18. 20:05:43

Csucsu!

írtad, hogy "Egy Csunderlik nem fut el sose, mert ez elvi kérdés, hehe." Na már most elvi kérdések ide vagy oda, engedj meg eg irritáló tudományoskodást: lehet, hogy beszari vagyok, de hasonló esetben én az elvek ellenében helyet adnék ilyenkor a flight or fight-reakciónak, ami nem is olyan hülye találmány az evolúció részéről. Pármillió éve már bevállt. A gyakorlatba átültetve: ha már elkerülhetetlen a dolog, akkor közelharcba bocsátkozom a másikkal, ha van reális esélye annak, hogy nem rúgnak fejbe annyira, hogy ne emlékezzek utána egy csomó mindenre. Ha pedig erősebbek nálam, akkor megfutamodok. Na nem csak azért, mert egy esetlegesen nagyobb sérülést aztán kurva drága lehet kiplasztikáztatni, ha feltűnő helyen van. Hanem azért mert ilyen szituációban nem várható el a másiktól, hogy "etikusan" verekedjen, ha egyáltalán van ilyen. Persze kívülállóként könnyű bölcselkedni, de várom a cáfolatokat.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.19. 03:34:03

Ákos, ilyenkor én nem gondolkodom, noha igazad van. Dolgozik bennem a virtus, no meg a jó öreg vitriol. A szigetes elsősegéllyel, kedves lányokkal meg biztos jobban jártam volna. Bár így is megúsztam az egészet.

serialkiller01 2007.08.19. 12:22:08

Egy haver meg én egy tavalyi estén megittunk másfél üveg abszintot plusz fejenként kb. 10 sört egy szórakozóhelyen, majd távozásunk után 'felvéve a gömbölyűtalpú cipőket' elindultunk haza. Az egyik utca sarkán belefutottunk egy 9fős fiatal társaságba, akik közül 8-an szarrávertek minket minden előzetes szóváltás nélkül, itt is volt tömeges földönrugdosás, úgy öszevertek-rúgtak minket, hogy fel sem bírtunk kelni, ezután 7 srác elszaladt, egy ottmaradt a kilencedik fővel, egy 17éves csajjal, aki úgy megijedt látva ismerősei tettét, hogy kihívta a rendőrséget és a mentőket hozzánk. Két perc alatt ki is érkezett mindkét értesített fél, az egyik rendőr meglátván minket kikérdezte a lányt, ő elmondta valósan, hogy mi történt,kérdezte is a rendőr a srácot, hogy mitől véres a cipője, az elkezdett halandzsázni, erre az egyik rendőr úgy hozzábaszta egy padhoz, hogy betört az orra, plusz még kapott egy-két sallert hivatalos személy elleni erőszak címén, ezután úgy befenyítették, hogy elkezdett sírni(a kemény)-> Ezen a mentőautóba haverral röhögtünk is, miközben kínoztak, néztek is minket rendesen... Minket bevittek egy kórházba összevarrni, tetanusz...stb., majd ugyanitt ki is kérdeztek, és mondták, hogy tegyünk feljelentést, mert a maradék 7 főnél már nyomják a csengőt a kollégák... Velünk abszolút normálisak voltak a rendőrök, meg is lepődtünk, mert ilyet sem addig, sem azóta nem tapasztaltam tőlük.

Kovács Dávid 2007.08.23. 16:00:16

Nagy marha vagy, Csucsu.

Én a helyedben verekedés helyett jól bepereltem volna őket becsületsértésért. (Nem ám.)

Emlékezz a spártai mondásra: \"Hiábavaló a düh erő nélkül\". Amúgy nem csak hiábavaló, de szelekciós tényező is.

A blog amúgy egész jó.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.24. 09:40:50

"Amúgy nem csak hiábavaló, de szelekciós tényező is." ezen vagy egy órát röhögtem, kész

Laurana 2007.08.25. 01:56:35

Csucsu!
Kevesebb alkohol, több önbizalom, nő (tartós állapotban) kell Neked. Értelmes srác vagy, és igazán nem látom az okát annak, hogy miért van benned ez a hatalmas hmmm. mi is lehetne erre a legjobb kifejezés? talán kisebbségi komplexus. Ez elég furán hangzik, de én ezt látom.
Amúgy a beszamoló nagyon tetszett :-) A fentiekhez csatlakozva nevetnék én is rajta, ha nem lenne ennyire "tragikus". Igazán szerencsés vagy Csetneki barátoddal :-) csak nem értem, legalább néha megfontolhatná az ember a barátai tanácsát, főleg azét, aki kihúzza a szarból. De ez csakis a Te életed. Bizonyos tekintetben nagyon büszke vagyok rád, de más oldalról sokszor fáj a szívem és sajnállak... (bocs, ez most nem kifejezzetten ehhez az irashoz kapcsoldoik, de most ide irom, és nem kell készpénznek venni, hiszen nem ismerlek annyira, hogy a fentieket elég határozottságal állítsam)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.25. 14:24:08

Lesznek itt változások. A hajam is megnövesztem megint.

Laurana 2007.08.25. 17:59:35

1. Jájjj...
2. :-o
Mert most nem olyan, mint amilyen lenni szokott? (mas szóval mint fél évvel ezelőtt?)

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.08.25. 22:51:33

Talán a sors vereségre ítélt a szamurájviadalban..
De akkor is te írod a legszebb haikukat, Csucsu-Szama :)

Laurana 2007.08.26. 00:34:42

Látom volt hatása a jajj-nak... :-) Az a vörös nagyon nem illett a Csucsu dizájnhoz...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.26. 01:14:30

Az csak próba volt. De jó ez a minimál-zöld.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.08.26. 01:16:24

Hé. Csak kétszer írtam haikut. Az egyik csak próba volt, a másik meg '98-ban, ahol ez volt a feladat egy megyei irodalmi versenyen. Nem szeretem.

Laurana 2007.08.30. 19:40:53

A fenti első hozzászólásomhoz juttot eszembe minap: emlékeztetsz Johnny Cash-re a Walk the Line c. film alapján... Take care!

TLR4 2007.08.31. 10:13:05

Csucsu, de tényleg, miért nem jelentetted fel őket? Jól megérdemelnék az ilyen **-ok.
A polgárőröket meg el kellett volna küldeni melegebb éghajlatra (bár gondolom az adott körülmények között nem volt rá lehetőség). Vérző fejjel a detoxba...széépek.

korcs szerelők 2007.08.31. 10:24:34

Az egyik Klicskót sosem ütötötték ki, igaz, a másikat háromszor is.

kisagyszony 2007.08.31. 10:49:26

Marhaság részegen agresszíveskedni nyílt utcán. Mindegy. Örülj hogy a többieket nem kezdték el ütlegelni miattad. Mindegy.

Halvány Görény 2007.08.31. 15:50:30

mindegy-es hozzászólást kimoderálni, többi maradhat.
süti beállítások módosítása