DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Szimatnak szemét

2007. július 26. - csunderlik.péter

A híreket hallva néha már azt hiszem, mintha Magyarország Európa latrinája lenne.

Merthogy mindenki idehordja át szemetét, szarját. A nukleáris hulladéktól kezdve a véres tamponig, mindent. Ha van rá módjuk, még a használt papírzsepit is átpöckölik a határon.

Különösen az osztrákok. Érdekes az a nép, váltig állítják, hogy Beethoven osztrák volt, de Hitler német, mert ők velejéig kultúrnép. Européerek. A gyáraik ugyan beleokádják a mocskukat a Rábába, de elmondásuk szerint ők azt addigra annyira megtisztítják, hogy az már-már szinte Hohes C.

Hát persze. Nem is értem, miért nem nőnek Győrnél kilométeres busák, és akkora pontyok, melyek egy cuppantásra beszopnak egy Fekete Lacit.

Nem kell ide a hab, pedig az sajnos nagyon van. A Rába úgy habzik, mint a veszett kutya a Stephen King regényben. Szinte pislog, önálló életre kel, agyarakat növeszt. Maholnap már szűzlányokat is rabol. Köszönjük sógorok.

Mintha a szomszéd macskája szarna mindig a küszöbünkre. Nem, nem is a macska. Maga az atlétás szomszéd. De olyan combosat. Amilyet a Vasas-drukkerek szoktak.

A Cobra 11-ben ez már rég vért kívánt volna. Oda-vissza pofont, ahogy Kojak szokta verni a striciket. Lenyomni a torkukon a nyalókát, az kell nekik.

Esküszöm, csak egyetlen folyónk folyna az osztrákokhoz, menten belepisálnék.

De Fodor Gábor inkább kiad még egy kommünikét, ahelyett, hogy az osztrákok tökére lépne. Ez már vetekszik azzal, mint amikor ősszel Orbán Viktor két Kossuth téri vekkerberregtetés közt kiadta sokadik ultimátumát, hogyha Gyurcsány nem mond le, akkor, ööö, eléneklik még kétszer a székely himnuszt. De már hamisan.

Ne legyünk már töketlenek. Példát lehetne venni Pozsgay Ákosról, a kiskunhalasi kábeltévé riporteréről.

Neki volt vér a tökében. Kiszagolta, hogy Kiskunhalas környékén is vannak ilyen illegális szemétlerakók, olyan kopasz kurvapecérek, akik dolguk végeztével parti fecskét falatoznak, míg röhögve a Kisváros ismétlését nézik.

Hát igen, Miamiban a bekokszolt fekák, nálunk az illegális szemétlerakók. Kinek mi jutott.

Odament, hogy lebuktassa őket.

A sztori szinte a Szomszédokba illik, ott volt ilyen, mikor az erdőben Jánost megtámadták a bojtos sapkás fenyőfa-lopók. Jánost le is ütötték egy farönkkel, de a kiskunhalasi riporter megúszta azzal, hogy autója szélvédőjét úgy bebokszolták, ahogy Schwarzenegger csinálta azt a Terminator I.-ben, de még időben SPM-fokozatra kapcsolt, eltépett, értesítette a rendőrséget, és mindezt felvette kamerával. Hogy aztán az Ötvös Csöpik és a Hunyadi főtörzsek könnyedén elkaphassák a szemétlerakókat.

A történet folytatása már annyira jellemző, hogy arra nincsenek szavak.

A helyi rendőrség meglátta a felvételt, és mivel azon tisztán látszik, hogy menekülés közben Pozsgay Ákos nem kötötte be a biztonsági övet, sőt, közben még mobiltelefonált is, hát ezért csípőből megbírságolták a riportert. Szimatnak szemét. A hulladéklerakók meg közben vígan eszik a szarvashúsos pizzát, ugyebár.

A szabály, az szabály. Hát ennyire korlátolt faszkalapokat.

Itt még Michael Knight is sorra kapná a büntetőpontokat, és Devon se kapna tisztes nyugdíjat.

Micsoda egy banánköztársaság. Az ilyen tán meg is érdemli, hogy idefosik az osztrák.

Mert nekünk Mohács kell, baszod.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr14125530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2007.07.26. 09:06:55

"váltig állítják, hogy Mozart osztrák volt, de Hitler német"

Speciel Mozart tényleg osztrák volt. Akire te gondolsz, a Beethoven, ő született németnek... Gondolom arra a mondásra célzol, hogy a világ legjobb marketingesei az osztrákok, mert az egész világgal elhitetik, Hitler német volt, Beethoven pedig osztrák.

Virgil Starkwel · http://rosszkivansag.hu 2007.07.26. 09:23:39

örüljön Pozsgay mert úgy hallottam , hogy a zöldkártyája sem volt rendben , legalább azt megúszta! www.rosszkivansag.hu

gravy_t 2007.07.26. 10:12:29

bienvenidos a nicagagua!

gravy_t 2007.07.26. 10:14:17

bienvenidos a nicaRagua!

Hendrick · http://megbolydult-hollandi.blogspot.com 2007.07.26. 10:50:48

A mocsok...még a zöldkártya is. A legközelebb talán épp egy nőt erőszakolnak meg, ez meg úgy siet megvédeni hogy nem kapcsolja be a biztonsági övet.
Itt nálunk Csák Nórisz se boldogulna...
Labancokra kár a szót pazarolni.
Mindenki tudja mi a legrövidebb könyv: Az osztrák ellenállás története 1938-45

AntiAzAtom · http://www.mopi.hu 2007.07.26. 10:50:54

Szerintem Lisztre gondolt...

jutka 2007.07.26. 11:05:15

Sajnos ebben az országban annyi a mocsok,hogy úgygondolják a sógorok, hogy nyugodtan tehetnek még hozzá. Mocskos szájú miniszterünk, mocskos kormány, kurva ország. Ez jutott.

nyekk 2007.07.26. 11:45:04

Szar sötét, velejéig korrupt, lusta, fafejű rendőrség. Ezt ezzel az esettel kapcsolatban ne felejtsük ki.
Persze más esetekkel kapcsolatba ugyanezt elmondhatnánk az egész állami szektorról (hivatalok, igazságszolgáltatás, egészségügy, oktatás stb...stb...)

k 2007.07.26. 11:57:19

Szerintem Kurt Cobainra gondolt...

papugaja 2007.07.26. 14:15:35

Apám társtulajdonosa (testvéreivel együtt) egy örökölt földterületnek, ahol a bozótos részen ismeretlenek szemetet raktak le. Apám testvérei szívhezszóló levelet kaptak az önkormányzattól. Apám nem, mert a posta állítólag nem tudta eljuttatni hozzá a tértivevényes levelet. Állítólag kétszer is próbálták. Na persze. Ezt követően az önkormányzat a levelet kézbesítettnek tekintette.
A levélke arról szólt, hogy bejelentést kaptak, miszerint a területen szemét található. Helyszíni szemlét tartottak, és mivel nem sikerült kideríteniük a szemét tulajdonosát, a vonatkozó jogszabály alapján a terület tulajdonosát kötelezik arra, hogy a szemetet záros határidőn belül elszállítsa. Ha ez nem történik meg, soksoksok büntetőforint fenyeget.

Tehát ismeretlenek kárt okoztak a családnak azzal, hogy szemetet hordtak a területre, az önkormányzat pedig büntetéssel fenyegeti a károsultat. Az a legszebb, hogy a vonatkozó jogszabályok alapján ez kóser. Hát kafa!

Az önkormányzati nyomozás eredménytelensége meglepő annak a fényében, hogy néhány hulladéktípus meglehetősen jellegzetes,
a környékben elég kevesen termelhetnek ilyesmit:
- festékes dobozok, festékes vödrök;
- kecsapos és tormás üvegek garmadája;
- elhasznált kéményvizsgáló füstgyertyák;
- szőlő-támrendszer elhasználódott huzalai.

Próbáltak ezek bármit is kideríteni szerintetek? Egy fenét. Egyszerűbb kiróni a bírságot.
Azért írunk egy levelet az önkormányzatnak, hogy a veszélyes hulladékok elszállításában milyen segítséget tud nyújtani.

Dr Kangörény 2007.07.26. 15:08:34

papugaja, rossz a megoldás!
A szemetet időben át kell hordani az önkormányzat tulajdonában álló területre! Akkor vagy meglesz a szemét tulaja, vagy az önkormányzat takarít.
Nálunk a vasúti sinek melletti zajvédő fal tele van nyomdafestéket nem tűrő feliratokkal (mennyire örülnénk egy utálatos grffitinek!?). A közelben levő garázs ajtajára egy vicces ember felfestette, hogy: PINA. Na ennek a garázsnak a tulajdonosát az önkormányzat kötelezte, hogy tüntesse el a feliratot, különben bírságot ró ki.
Na de a zajvédő falon levő PINA nem zavarja az önkormányzatot?

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.07.27. 20:33:24

"Szerintem Kurt Cobainra gondolt... "

ezen szétröhögtem magam :)
amúgy ja, Beethoven, az kellett volna

EszTike 2007.07.27. 22:11:04

Ami azt illeti, én nem irigykedem az osztrákokra. Nekik talán van egy Mozartjuk, talán egy Beethovenjük is, és lehet, hogy szőr mentén végülis Kurt Cobain sem csak tisztán amcsi meg ír keverék lenne, hanem talán van benne egy kis tiroli sallang is.
Nade nekünk van egy világhírű HUSIKÁNK. Bizony, Csicsolina, Ő csak a miénk, mert ugyan manapság nem itt tevénykedik, de szerencsére máig nem hord bugyit, és bátran vállalja származását emelett. :) Hát kell ennél több? :)

picike7 (törölt) 2009.02.02. 14:24:21

..álljunk csak meg egy percre...Ha átlépted már valaha is az osztrák határt szembesültél már valamivel...Ausztriában minden olyan mint egy festményen,csodálatos,rendezett parkok,házak,dombok,hegyoldalak,és eszméletlen TISZTASÁG.
Ha éltél is már ott de legalább is ha ennyire tapasztalt vagy azt is tudod,hogy a sógorok bűntetik a nyílt utcán,autópályán és egyéb mellékutakon illetve az ország területén a szemét lerakását elszórását.
Kipróbálhatod egy egyszerű hegyi mellék úton ha kihajítasz autódból egy használt papírzsepit vagy egy kólás dobozt már mindjárt a sarkadban terem egy zöld ruhás rendőrbácsika és közli a nem kis összegű bírságod amit euróban kell kifizetned.
Illetev eleve az ott élő emberek még tisztelik a természetet mint ahogy az odalátogatókat is.Ebből kifolyólag én nem hiszem el,hogy az osztrákok PONT HOZZÁNK "raknák le a szemetüket"...Nekünk még ahhoz is felkéne töltödnünk-.....
(persze ez nem azt jelenti h ott kinnt nem élhet egy két "világ barma" ember akiből nálunk sajnos több van,és aki nem tiszteli a környékez illetve ideoda viszi a szemetet)
De gondoljunk már azért bele emberek?Ki az a hülye aki bepakolja a szemeteket a kicsi kocsijába és kiautózik a határ szélére,hogy pont a mi területünkön pakolja le azokat.??...Ez azért vicces nem?:)
illetve a legközelebbi folyóhoz és odaszórja mi aztán véletlenül hozzánk ömlik be...nem??:)) Nah ennyire azért ne nézzük le őket ,,,szerintem...
Persze ezekután is utálhatjuk egymást,attól még én imádom a második hazámat és nem akarok én okoskodni a politika nem a mi dolgunk,mert ez az egész csak politika,de itt az a csak szó nagyon sokat jelent és ez a szemétség..nem csak a szemét...
Mindenesetre én a tapsztaltak alapján beszélek amit bárki levonhat egy egyszerű kis Bécsi kirándulás során is akár...:)
süti beállítások módosítása