DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Ezért vághat vissza ma Algéria - A futball Anschlussa, amikor a '82-es vébén kicsinálták Algériát

2014. június 30. - csunderlik.péter

Így ejtették ki a nyugatnémetek és a sógorok az 1982-es spanyolországi világbajnokságon a vártnál jobban szereplő Algériát. Az 1982-es NSZK-Ausztria a valaha játszott legsötétebb mérkőzés, az évszázad bundameccse, amely egész a harmadik helyig repült a vébétörténelem tíz legnagyobb szemétségét bemutató listánkon. A futball Anschlussa, a germán foci Giebelhofja, íze semmilyen, utóíze savanykás. Ha valamelyik szőke cimboránk kényszeresen emlegeti, hogy ez a latino-buzi tiki-taka, amit évek óta játszik a festett körmű Nationalelf, nem árja foci, bezzeg régen, amikor még Dieter Eiltsok zakatoltak a középpályán, meg nem alkuvóan, akkor nézesse meg vele az ominózus NSZK-Ausztria csoportmeccset.

Ha összefoglalót kéne írnunk róla, tudósításunk akkor is ráférne egy söralátétre, ha üldözési mániás sportújságírók módjára minden mondatot külön bekezdésbe írnánk. Az 1982-es vébé volt az utolsó világverseny, amelyen a záró csoportkör meccseit még nem egyidőben rendezték, így állt elő az a helyzet, hogy a nyugatnémet és az osztrák válogatott annak tudatában lépett pályára egymás ellen Gijónban, hogy minimális, egy- vagy kétgólos nyugatnémet győzelem esetén mind az NSZK, mind Ausztria továbbjut, a németeket korábban meglepetésre legyőző Algéria pedig kiesik. Ennek megfelelően a 12. percben Rummenigge beívelését Horst Hrubesch három seggét vakaró osztrák védő között a kapuba fejelte, és eztán más nem is történt az úgymond sorsdöntő mérkőzésen. Hogy a Scootert idézzük: „A többi néma csend.” Azaz nem, Algéria óvott, de hát nekik nincs olajuk.

Ha kíváncsi a többi kilenc vébészemétségre, olvassa el:

Top 10: a vébétörténelem legnagyobb szemétségei

 NSZK-Ausztria_1.jpeg

A futball Anschlussa: ezért vághat vissza ma este Algéria

Ajánljuk még: Top 10: a sporttörténelem legnagyobb szemétségei

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr46457405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Leonard Zelig 2014.06.30. 19:58:49

Szeretem az okos, széles kitekintésű blogírókat:
Hydrocarbons are the leading sector in Algeria’s mineral industry, which includes diverse but modest production of metals and industrial minerals. In 2006, helium production in Algeria accounted for about 13% of total world output. Hydrocarbons produced in Algeria accounted for about 2.9% of total world natural gas output and about 2.2% of total world crude oil output in 2006. Algeria held about 21% of total world identified resources of helium, 2.5% of total world natural gas reserves, and about 1% of total world crude oil reserves.[1]

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2014.06.30. 20:06:38

@Leonard Zelig: Arra volt kikacsintó referálás, hogy Katar megvette a vébérendezés jogát. (Amely eset második lett a "Top 10 vébészemétség" listáján.)

cspg.nolblog.hu/archives/2014/05/23/Top_10_a_vebetortenelem_legnagyobb_szemetsegei/

gizmo26 2014.06.30. 22:25:53

Ez mitől szemétség. Rosszul alkották meg a szabályt, ők meg éltek vele. Ennyi.
süti beállítások módosítása