DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Négysoros

2008. október 04. - csunderlik.péter

„Francia vagyok Párizs városából, / Mely lábam alatt a piszkos mélybe vész,

S most méterhosszan lógok egy nyárfaágról, / S a nyakamon érzem, hogy seggem míly nehéz.”

(Francois Villon)

De szeretem ezt, mikor nagy rössel, dirrel-dúrral rászaladnak a gereblyére, csip-csirip, aztán eldőlnek és orra buknak.

Arnóth Sándor fideszes képviselő a hétfői parlamenti ülésnap elején azt kiabálta be Iváncsik Imrének, a polgári titkosszolgálatokat felügyelő államtitkárnak, hogy „Lógni fogsz!”. Emiatt még aznap le kellett mondania mandátumáról. Csak három hónappal ezelőtt került a parlamentbe Pálinkás József helyére, és máris kiállítatta magát ez az ámokfutó szupercsere. Egyébként mondhatta volna szebben is, minthogy gyerekek, könyörgök, akasszuk fel! De kár, hogy előtte nem gurított le pár vadászt a büfében.

Kicsit felfortyant az a szittya vére a lánglelkű honatyának, és tessék, menten rászálltak a törpefejűek, a kommunisták meg az undokak. Kireklamálták a játéktérről. Kicsinálták. A Magyar Hírlapban egyenesen áldozatként írtak róla, de a hírlapon most lépjünk túl, mint egy gőzölgő kutyaszaron, és nézzük meg, mit hozott ki az egészből Kósa Lajos, hisz ő már valaki. Szerinte Arnóth emelt fővel távozhat, mert bocsánatot kért, aztán lemondott mandátumáról. Ő mérte ki saját magára a büntetést.

Ácsi. Nehogy már Arnóth Sándor legyen a nemzet gerince, meg a kiscserkészek példaképe. Magától lemondott, ja. Micsoda jellem. Megjegyzem, ha nem adja be a kulcsot, akkor a Fidesz zárta volna ki a frakcióból, ha van eszük, talán még el is küldik pihenni a Krím-félszigetre, és erről biztos meggyőzte az a beszélgetés Orbán Viktorral, ami lemondását megelőzte. Ha valamit nem tudsz megakadályozni, akkor állj az élére. Nem volt választása. Ennyi.

Az akasztós bekiabálása még egy futballmeccsen is vállalhatatlan, beborozva. Nem bánom, küldjön el bárkit a picsába, mondja, hogy tolvajok, hazaárulók, maffiózók, gazemberek, szíve joga. Nem vagyok az az összerezzenő mimóza, de ezt a leszámolás-ízű izét, akasztós szövegelést ki nem állhatom. És egy olyan történeti kontextusban, hogy ötvenhatban húztak már lámpavasra ÁVH-sokat, különös pikantériát kap. Faszért kell itt hergelni a pipás népet, de tényleg. Azért azt megkérdezném ettől a bajuszhuszártól, vajon akkor is ilyen kemény lenne, ha egy ketrecben összezárnám Vlagyimir Putyinnal?

Arnóth Sándor egy seggfej. Elfingta magát. Ilyen a természete.

Nem tudta tartani a pofáját, és most nyakán érzi, hogy segge mily nehéz. Kicsit felemelkedett, és menten kibukott képviselőségből.  Hála Istennek. De az ilyen otthon rotyogtasson, és ne társaságban, végképp ne az országházban havi százezrekért. Aztán foglalkozhatnak vele az alászálló magatartáskutatók.

Egyébiránt Iváncsik államtitkár fontolgatja, hogy életveszélyes fenyegetés miatt feljelentést tegyen-e Arnóth Sándor ellen. Iváncsik úr, na menjen a picsába!

Lássa kend, lehet ezt így is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr77695361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

herr 2008.10.04. 16:23:18

mér kellett erre egy bejegyzést elvesztegetni?

megvolt, letudtuk, ennyi.

B.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.04. 19:49:19

,,egyébként meg hiszek a szeretet és az összefogás erejében."
Tényleg?
:((

W Joe 2008.10.04. 21:02:52

Én arra vagyok kíváncsi, hogy mikor lesz az első tömegverekedés a parlamentben :)

Valaki a sok közül 2008.10.04. 21:22:09

Jövő hétre újabb tüntetést a fideszes kirekesztés és erőszak ellen!

(Előre szólok, Feri nélkül nem lesz hiteles)

marosy 2008.10.04. 21:46:31

Egy csucsut az anyádnak. Nyasgm.

marosy 2008.10.04. 21:47:32

(ez csucsnak szólt)

psz 2008.10.04. 22:05:15

És mondani mit szeretnél? Laza stílus, hányaveti jópofizás -- mindez megvan, ahogy az ma közhelyesen trendi. Csak nem teljesen értem, az önkifejezési vágy túlbuzgásán mit tudhattunk meg innen.

hehehehe 2008.10.04. 22:08:59

gusztostalan zsidó haverotoknak mikor kell mennie azért, mert 2 éve tartó zsidóellenes pogromokat vízionálva gyűlölködik?

gusztostalan egy indok-zsidó...

Szalahadin 2008.10.04. 22:09:03

Bármilyen gázosnak is értékeli a blog írója, a tények Kósa Lajos oldalán állanak. Ha a mellédumát leszámítjuk, és a szikár, csupasz tényt vizsgáljuk, annyit állapíthatunk meg, hogy:
GyF, majd később AS olyanokat mondott, ami nem szalonképes, ultra gáz.
GyF nem mondott le, AS lemondott. Ennyi.

gravi_t 2008.10.04. 22:33:39

te csucsulimicsuli!

oszt a cúslággal mi van? veressel? gyurcsányival? csak mer ezek meg bűncselekményeket is elkövettek álittólag.

gravi_t 2008.10.04. 22:34:19

most látom, hogy a szlogened "Közélet Kultúra Kritika".

hol itt a kultúra és a kritika?

xy 2008.10.04. 22:34:33

Szalahadin-nal a pont! "GyF, majd később AS olyanokat mondott, ami nem szalonképes, ultra gáz.
GyF nem mondott le, AS lemondott. Ennyi. "
Emlekeim szerint volt mar korabban is nyomdafesteket nem turo beszolas mindket oldalrol, ezidaig kovetkezmenyek (de mindenkeppen lemondas) nelkul. Ha most valaki viseli a kovetkezmenyet (mindegy hogy sajat meggondolasbol, vagy kulso pressziora) akkor talan azt nem kene ilyen negy mellenyel fikazni. Igenis ertek, ha valaki beismeri hogy hibazott es viseli annak kovetkezmenyeit. (GyF, HGy, MP nem emlekszem hogy megtette volna eme lefikazott gesztust......, pedig emlekeim szerint lett volna miert)

bra 2008.10.04. 22:39:04

Annyira elegem van abból, hogy folyton cserkészezik, meg kiscserkészezik minden okos blogger. Cserkész vagyok, és semmi közöm ezekhez a hülyeségekhez.

Gera 2008.10.04. 22:45:10

A "lógni fogtok" nem "nyomdafestéket nem tűrő beszólás", hanem egy szimpla akasztással fenyegetés. Nem így-úgy kódolva, hanem explicite kimondva. És Arnóth a bocsánatkérés után is az marad, ami: egy politikai ellenfeleit akasztással fenyegető ogy. képviselő. A lemondásában semmiféle értékelhető nincs, ez a minimum. Az, hogy esetleg másoknál is ez lett volna a minimum, semmivel sem emeli őt valamiféle erkölcsi magaslatra.

gravi_t 2008.10.04. 22:59:09

Gera 2008.10.04. 22:45:10

"Az, hogy esetleg másoknál is ez lett volna a minimum, semmivel sem emeli őt valamiféle erkölcsi magaslatra."

Hát önmagában ez még nem. Az viszont már igen, hogy egyedül ő mondott le. Vagy a többieket süllyeszti erkölcsi mélységbe - ahogy jobban tetdzik.

mbemba · http://olaszforum.blog.hu/ 2008.10.04. 23:06:41

gera, teljesen egyetértek az ,,ez a minimummal".
A másik oldalon nincs minimum és nincs maximum.
:((

morpho 2008.10.04. 23:20:42

EZ KURVAJÓ.Elegánsan összemossátok azt ha valaki nyíltan náci és akasztással fenyegetőzik a parlament plenáris ülésén azzal,ha valaki a saját frakciója előtt zárt körben káromkodik úgy,ahogy agyébként a barátaink előtt mindannyian tesszük.
Azért ez enyhén szólva is csúsztatás.
A náci meg mondjon le és húzzon a picsába,ne játsza a mártírt,mintha lett volna más választása.
Nem volt.Akinek ez példaértékű,annak komoly személyíségi problémái vannak.

RózsaSándor 2008.10.04. 23:24:03

Megkérdezném a kedves blogírót hogy ő mit tett már le az asztalra, hogy ilyen pökhendi stílusban írogat, és tekint le ránk onnan fentről?

Aztán azt már régóta szeretném megtudni, hogy a sok blogger, akik nap mint nap kikerülnek az index címlapra semmit mondó posztokkal, nem gondolkadtak-e azon, hogy blog írás helyett mondjuk valami hasznos dologgal töltsék az idejüket? Pl:munkával, esetleg tanulással?
Még lehet hogy a dzsídípí is nőne...

justy 2008.10.04. 23:28:14

az ilyeneknek nem lenne szabad billentyűzetet adni a kezébe...

Invictus 2008.10.04. 23:28:15

"Nyíltan náci" ? Na most ment el az eszed...
Elég sokan gondolják úgy, hogy a kormányzó erőknek lógniuk kellene, és ezen nincs mit csodálkozni. Nem mindenkinek veszi be a gyomra, hogy egy diktatúra elitje átmentette magát, és szemébe röhög azoknak, akik ezen felháborodnak. Meg ahhoz is van pofájuk nekik, hogy oktatgassanak másokat demokráciából meg európaiságból (volt KISZ-führereknek, cenzoroknak stb.). De mivel demokráciában élünk, az EU tagjaként stb. aki azt hiszi, hogy komolyan gondolta Arnóth, hogy a beszólásában kilátásba helyezett dolgot be is válthatják valamikor, az hülye...

gravi_t 2008.10.04. 23:41:32

morfó,
nézz bele itt ebbe a szócikkbe:
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1ci

meg olvass utána a kormánytagok viselt ügyeinek. majd azokat hasonlítsd össze a "lógni fogtok" kifejezés súlyosságával.

a többit rád bízom.

morpho 2008.10.04. 23:42:57

Te Invictus,ez egy elegáns elintézési mód.Ha valakit megtámadnak otthon és felhívja a rendőrséget,csak annyit kell mondani neki,hogy "nem megyünk ki,ha ön azt hiszi,hogy az aki az ajtaja előtt ordibál,az be is megy önhöz,akkor maga hülye!" Bravó!
Az pedig,hogy ki mit gondol,vagy mond egy kocsmában tökmindegy.Ez az országgyűlésben hangzott el.Akik a parlamenti ellenfeleiket fizikálisan megsemmisítették azok a nácik voltak.

morpho 2008.10.04. 23:45:22

gravi_t
Elolvastam,stimmel.A koemánytagok még nem akartak gyilkolászni,csak sikkasztanak.Ez nem érdekel.

Grohe 2008.10.04. 23:47:23

Nem vagyok rá büszke, de Arnóthot ismerem vagy húsz éve. A helyzet az, hogy ez tényleg egy ilyen seggfej. A Fidesznek direkt jól jött, hogy kibukott belőle a parasztvér, mert így meg tudtak tőle szabadulni. Mert amúgy haszna semmi nem volt, egyéni mandátumot nem hozott. Még az se biztos, hogy nem biztatták: "Ne fogd vissza magad Sanyi!"
Most még elpolgármesterkedik a maradék két évig, aztán oda kerül, ahova való. A szemétdmobra.
Pártállástól függetlenül

gravi_t 2008.10.04. 23:52:51

ezek szerint találtál élő NSDAP-tagot a parlamentben? hát ez állat!

morpho 2008.10.04. 23:56:50

Olvasni jó:"Tágabb értelemben használják a nemzetiszocialisták németországi uralma (1933–1945) idején követett politikára, ideológiára, illetve hadviselésre is"

IS 2008.10.05. 00:00:56

nagyon szomorú, hogy egyesek ingerküszöbe ott tart, hogy egyetértően bólogatnak arra, hogy fel kellene akasztani akárkit is. nem az a mácizmus, hogy pár ezren masíroznak az utcán. az a nácizmus, ha egy ország 80%-a egyetértően bólogat nekik. Hitler a büdös életben nem kapott 25%-nál többet. kelet még 40%-nak az asszisztlása, hogy az legyen, ami lett. ezen érdemes elgodnolkodni annak, aki 'csak' csendben bólogat, meg nem szól ellene.

egyébként nem tudom még meddig jön ez a kommunista átmentette magát, takarodjon stb. szöveg. amerikában is 20 évente fejbe lehetne lőni azzal a hatalmasokat, hogy az első tíz évben bebetonozták magukat, és most abból élnek. McCain-nek kötelet, mert 26 éve szenátor, mert van kapcsolatrendszere?

Szalahadin 2008.10.05. 00:04:38

morpho!
Néhány apróság:
Honnan ez a zsigeri reflex, hogy aki erőszakkal fenyegetőzik az náci? Miért nem kommunista?
Egy dologban igenis hasonlít a két megnyilvánulás: nem szalonképes.
Egyébként véleményem szerint nem a stílussal volt a legnagyobb probléma, ne akard úgy beállítani, mintha a tartalma rendben lett volna, mert főleg az volt, ami nagyon nem volt rendben. Különösen az a rész, ahol fejtegette, hogy a sajtó mértékadó köreit hogyan kell ideológiai képzésben részesíteni. Szerinted Nagy-Britanniában meddig lenne miniszterelnök bárki, aki mondjuk a BBC-nek politikai továbbképző szemináriumot alarna szervezni?

Grohe 2008.10.05. 00:08:32

Egyébként , még mielőtt a konkrét eset apropóján elkezdene bárki is oly módon polarizálni, hogy az egyik oldalon a kommunisták, a másikon meg Arnóth, hadd jelezzem, hogy Arnóth maga is ott legyeskedett a húsosfazék körül már 90 előtt is.
Csak szelektív a memóriája.

Szalahadin 2008.10.05. 00:11:05

Te IS!
"McCain-nek kötelet, mert 26 éve szenátor, mert van kapcsolatrendszere?"
Az USA-ban szerinted egypárti diktatúra volt 26 évvel ezelőtt és McCain onnan mentette át magát? A lényeget azért ne hagyd ki, mert úgy persze, hogy nem fogod érteni.
GyF egyértelműen az Apró-Dobrev klán szerteágazó kapcsolatrendszere miatt tudott annyit harácsolni a vadprivatizáció során, amennyit csak bírt, ez pedig továbbra sem értem, a te fejedben hogyan analóg azzal, hogy McCain 26 éve szenátor?

morpho 2008.10.05. 00:27:12

Ez nem zsigeri reflex,végiggondoltam.A komcsi variáció nekem is eszembe jutott,de elvetettem,mert a sztálinizmus nem a parlamentből indult.Ott koncepciós perekkel számoltak le a politikai ellenfelekkel.(ez is ocsmány,de ez most nem erről szól)
Nem igaz,hogy mindkettő szalonképtelen.Az egyik szalonképtelen,a másik megengedhetetlen.

gravi_t 2008.10.05. 00:31:35

IS 2008.10.05. 00:00:56
1. "helyes, hogy lemondott" nem egyenlő "helyes, hogy azt mondta, lógni fogsz"

2. gyurcsányék most azért vannak kormányon, mert bár kisebségben vannak a parlamentben, a lakosság körében tán még 25% alatt is van a támogatottságuk, viszont a nagy többség nem lép fel ellenük, "'csak' csendben bólogat, meg nem szól ellene". ezek szerint gyurcsány korunk hitlere. ezt jó tudni.

gravi_t 2008.10.05. 00:33:04

morpho 2008.10.04. 23:56:50
ezek szerint találtál olyan embert a parlamentben, aki a nemzetiszocialisták németországi uralma (1933–1945) idején követett politikát, ideológiát, illetve hadviselést hirdeti? állat!

"Az egyik szalonképtelen,a másik megengedhetetlen."
akkor melyik az, amelyik csak szalonképtelen, de nem megengedhetetlen? a sztálinizmus?

morpho 2008.10.05. 00:33:36

Ja,mégvalami.Ez a BBC hasonlat egy hülyeség.A Fletó nem a közszolgálati médiáról beszélt,hanem a szocikhoz közelálló sajtóról.Az meg kit érdekel??Ez a saját szinpatizánsoknak szólt,nincs benne semmi különös.

morpho 2008.10.05. 00:38:23

gravi_t
Neked komoly szövegértési problémáid vannak.
Egyet találtam.Úgy hívják,hogy Arnóth Sándor.
*********
"Az egyik szalonképtelen,a másik megengedhetetlen."

Ez erre vonatkozott te nagyon hülye:"Egy dologban igenis hasonlít a két megnyilvánulás: nem szalonképes"

gravi_t 2008.10.05. 00:39:06

egyébként ti most melyik állítással vitatkoztok?:
- aki ilyesmit mond, annak le kell mondania
- jó dolog, hogy lemondott arnóth
- példaértékű, hogy lemondott arnóth, másnak is ezt kell(ene) tennie hasonló esetben

mert ha meg ezekkel egyetértetek, akkor most mi a problémátok?

gravi_t 2008.10.05. 00:43:11

morpho,

légy szíves, fejtsd ki, miben nyilvánul meg arnóth azon tulajdonsága, hogy a 30-as évek nsdap-je által követett politikát, ideológiát illetve hadviselést vallja. a "lógni fogsz"-mondatot, ha kérhetem, ne hozd példának, nem hinném ugyanis, hogy ez kifejezetten csak a 30-as évek nsdap-jának "szlogenje" lett volna.

tényleg érdekel a dolog, kíváncsian várom logikus és kimerítő, példákkal tűzdelt válaszod.

gravi_t 2008.10.05. 00:44:33

ja, igen. számomra az országom lekurvázása is elfogadhatatlan, különösen akkor, ha a miniszterelnök teszi.

gravi_t 2008.10.05. 00:45:52

"Ez erre vonatkozott te nagyon hülye"

te meg egy elcseszett kretén vagy. (csak hogy lásd, nem csak te tudsz személyeskedni.)

morpho 2008.10.05. 00:46:40

Akik a parlamenti ellenfeleiket fizikálisan megsemmisítették azok a nácik voltak.Ennyi.Egyszer már fenntebb leírtam,de neked tényleg szövegértési problémáid vannak.

BPHead 2008.10.05. 00:48:15

A post unalmas ugyan, de jól felszínre hozza egyes kommentezők (gondolom főként a fiatalabb korosztály) kiforratlan látásmódját.
Nagyon nagy a különbség konkrét fenyegetés, meg káromkodás, hazugság beismerés, stb.. között.

Csak hogy jobban értsétek, hogy miért:
Képzeljétek el (de tényleg képzeljétek el), hogy GYF nyilvánosan megfenyegeti akasztással mondjuk OV-t, vagy bármelyik politikai ellenfelét, miután az egy neki nem tetsző dolgot mond! Hát gondolom, minimum a fél magyarország az utcán lenne fél órán belül!
Nos, a fenyegetés nem véletlenül büntetőjogi kategória, míg a káromkodás nem az, olyant gondolom ti is szoktatok basszát0k+. :)

morpho 2008.10.05. 00:54:42

gravi_t
Személyeskedni te is tudsz,valóban,de olvasni úgy tűnik csak én tudok.A kurva ország olyan mint a kurva életbe.Rendszeresen használja az egész társadalom.Hírtelen kibújt néhány arcból a mélyerkölcsös országépítő és már csak az akasztás fér bele,a káromkodás nem.Hogyne.

MÜSZI 2008.10.05. 00:56:44

senkiházi ingyenélő tolvaj banda,egyik sem különb a másiknál. mindnek le kellene mondani nemcsak egynek.egyébként az ilyen bekiabálások a bombariadó kategóriájába tartoznak. nem kellene komolyan venni.sokkal durvább beszólások hangzanak el az életben,mégsem vesszük komolyan az ilyeneket.az a veszélyes amikor bübájosan megszavazzák a gázár emelést,az ingatlanadót,a parkolási dijakat,a saját fizetésüket,a mentelmi jogukat.stb

BPHead 2008.10.05. 00:56:59

Csak hogy megelőzzem a fordított szituációs gondolatjáték jogosságát fikázókat: oké, nem fideszék vannak hatalmon de ugye az mindenki számára tiszta, hogy max. 2 év múlva 100% hogy ők lesznek, ezért egy ilyen fenyegetésnek súlya van. Ez nem csupán szalonképtelen dolog, hanem ijesztő!
Az különösen ilyesztő, hogy a Fideszben ilyen emberek hogyan juthatnak a képviselőségig! Merjem tovább írni?

kores77 2008.10.05. 01:09:05

Volt itten már egy fazon aki "bevallotta, beismerte", hogy elkúrta.
Az most hol is van seggfejkém?
Neki nem kellett volna ugyanilyen gyorsan eltűnni a bús picsába?
Most érzed, hogy milyen nehéz a segged a nyakadon?

gravi_t 2008.10.05. 01:35:50

BPHead 2008.10.05. 00:48:15

szerintem az adott helyzetben arnóth is káromkodásnak szánta. nem tartom a beszólását konkrét halálos fenyegetésnek. ettől még jól tette, hogy lemondott, nem zavar a dolog. inkább az zavar, hogy bizonyos pártok rögtön hörögve követelték a lemondását, és közben a saját tagjaik sem jobbak semennyivel.

BPHead 2008.10.05. 00:56:59

arnóth beszólása maximum ízetlen volt, ijesztő nem. különösen ijesztő meg pláne nem. tudod, miért? mert a fideszben legalább hajlandóság van arra, hogy a szalonképtelen(né vált) tagjaitól megszabaduljon. ők sem teszik ezt meg mindig, viszont néha legalább igen. az mszp pedig soha. inkább ez az ijesztő.

sajnálom, ha azt a pártot ijesztőnek tartod, amelyik megválik az ilyen emberektől, azt meg nem, amelyik eltussolja az ilyen ügyeit (cúslág esstébé).

gravi_t 2008.10.05. 01:38:01

morpho 2008.10.05. 00:54:42

ja, hogy az ország miniszterelnöke, akinek a példamutatás is (lenne) a feladata, _csak úgy káromkodásiból_ kurvázta le az országot (és így minden lakóját)! már ééérteeem! akkor tényleg semmi baj nincs.

én egyébként nem szoktam lekurvázni a saját országomat (másét sem). ezek szerint akkor nem vagyok a magyar társadalom tagja...

továbbra is várom okfejtésedet arnóth náciságával kapcsolatban.

morpho 2008.10.05. 01:58:44

"továbbra is várom okfejtésedet arnóth náciságával kapcsolatban"
Már kétszer leírtam,olvasd el!

kurva ország=olyan emberek lakta terület,amely anyagi javakért cserébe szexuális szolgáltatást nyújt???? Ez tényleg szörnyű,brrrrrr!

Azt látod nagyon rosszul,hogy nem azzal kéne foglalkozni,hogy helyesen járt-e el Arnóth Sándor azzal,hogy lemondott,mert ez nem kérdés.Az a kérdés,hogy hogy kerülhet egy ilyen fasz a parlamentbe?Az a kérdés,hogy a demokrácia alapintézményébe hogy juthat be egy ilyen barom??
(a Zushlag rossz példa,a beszólása után rögtön lemondott,ráadásul nem is a parlamentben mondta,de szerintem te azt sem tudod,hogy ki az a Zushlag)

pucros 2008.10.05. 02:02:55

Tényleg van ilyen szöveg jobboldalt, hogy Lógni Fogsz? így szoktak egymásra mordulni kártyázás közben, ha rossz a lapjárás? Ez olyan, mint a nagymamáknál az Meg Kell Zabálni vagy az Egyem A Kis Szívét, meg a punkoknál a Kiirtanám Az Összes?

Tehát ha ismerném a szubkultúrát, akkor nem gondolnám, hogy ezt is gondolta Arnóth?

Mert ugye itt nem az a gond, hogy ezt mondta. Ha csak gondolja, de nem mondja, az már pont ugyanekkora baj.

Csak nekem még ez nem életszerű valahogy, mert ezzel a fordulattal nem találkoztam még amolyan szavajárásként.

pucros 2008.10.05. 02:11:00

Szóval itt nem az a baj, hogy nem szalonképes.

Felőlem fingjon hatalmas reccsenőset büdöset a Tisztelt Házban és utána ne mondjon le.

De ne kerülhessen eleve oda az olyan ember, aki embertársát a bitón szeretné látni. Még hirtelen felindulásból se. Ha erről a perverz ötletéről minden körülmények között fegyelmezetten hallgat, akkor se.

De ha ez csak olyan, mint ha azt mondta volna pl. hogy "a faszom nem kéne?", és valójában eszébe se jutott az akasztás, az persze más.

gravi_t 2008.10.05. 02:34:48

""továbbra is várom okfejtésedet arnóth náciságával kapcsolatban"
Már kétszer leírtam,olvasd el!"

Már megbocsáss, de eddig csak annyit mondtál, hogy Arnóth káromkodott/fenyegetőzött, ergo náci. Ez így nevetséges. Kérlek, mutass olyan példát, hogy a német (esetleg a magyar, bár az már nem náci) nép felsőbbrendűségét hirdette, vagy hogy a zsidók teljes kiirtását szorgalmazta. Mert akkor esetleg lehetne náci, de akkor is inkább csak hungarista vagy antiszemita. Szóval légy szívs, ne használj olyan szavakat, amiknek nem tudod a jelentését.

Képzeld, tudom, hogy ki az a Cusi, és képzeld, ő még mindig az emeszpé tagja, holott büntetőeljárás zajlik ellene.

Hogy hogy kerülhet egy ilyen fasz (Arnóthra visszautalva)? Hát úgy, hogy rajt a volt a Fidesz listáján. De szerintem ez a része az érvelésnek (hogy hogy kerülhetett oda eleve) nem igazán állja meg a helyét, kettős mérce. mert ilyen alapon gyakorlatilag a Parlament 3/4-éről (4/5-éről?) ugyanez megkérdezhető lenne, ti viszont csak ezen az egy ürgén rugóztok.

gravi_t 2008.10.05. 02:38:33

mármint az lenne számonkérhető szinte az összes képviselőn, hogy "hogy juthat be egy ilyen barom??"

Átlátó 2008.10.05. 02:41:04

Svejk után: Csucsuka, maga egy nótórius barom!

morpho 2008.10.05. 02:45:25

gravi_t
Te egy nagyon mókás,szórakoztató fickó vagy.De komolyan.Azt nem tudom,hogy tényleg inbecilis vagy,vagy csak engem próbálsz bosszantani(muhaha),de mindenesetre tényleg feldobod az éjszakámat :-))))) Köszi szépen!

gravi_t 2008.10.05. 03:23:54

Örülök, hogy így látod. Az érzés attól tartok, nem kölcsönös -- én nem tartalak mókás és szórakoztató fickónak. Inkább egy vagdalózó, azt se tudja, miről beszél-típusú figurának tartalak, aki egyből tereli a szót és minden másról beszél, miután kiderül, hogy igazából egyáltalán nincs tisztában bizonyos fogalmakkal. Nem, nem bosszantani akarlak, csupán rámutatok tudásbeli hiányosságaidra, és érvelésed logikátlanságára, valamint a kettős mércére, melyet alkalmazol.

Amennyiben azonban imbecilisnek tartod, hogy én nem keverem a szezont a fazonnal, illetve hogy azonos mérce alapján ítélem meg mindegyik oldalt, akkor sajnos véleményem még lesúlytóbb rólad.

Csak hogy kicsit világosítsak is elméden, elárulom, hogy Magyarországon a 2. világháború után speciel a magyar kommunista párt számolt le parlamenti ellenfeleivel, némelyikkel biza fizikálisan. Aztán volt itt egy '56 is, ami után szintén ez (is) történt.

Természetesen továbbra is érdeklődéssel várom információidat, Arnóth melyik parlamenti riválisát semmisítette meg fizikailag, úgy jó náci (és semmiképpen nem kommunista) módra.

morpho 2008.10.05. 03:28:29

A monitorom is könnyezik a röhögéstől:-)))))))))))

ekeke 2008.10.05. 06:59:40

Amúgy Kósának van igaza: Arnóth a baromsága miatt perceken belül lemondott.
Az meg aki évekig" hazudott reggel, délben meg este" és félrevezette/tönkretette az országot...
az ma "chartás /tarka demookrata".
Ami pedig a műfelháborodást illeti, az ugyebár éppen a tényleg valódi ( 45 és 56 után) "akasztós" mszmp hivatalos jogutódainak képviselőire illik...

Közröhej azt látni, amint apró antall pereputtya, meg a pufajkás horngyula párttársai hörögnek...

Mert néhány dologhoz nem fér kétség.
Hogy Magyarországon eltörölték a halálbüntetést.
(Bár a többség, ha lehetne, pl. népszavazással, akkor minden bizonnyal azt újra bevezetné.)

Mint ahogy ahhoz sem fér kétség, az országot újra a kádár-aczél-fekete korszak csődjére juttató mszp/szdsz-es maffiának a legtöbb tagja "érdemei elismerése" mellett, fair bírósági tárgyalás után bizony kiérdemelné a halálbüntetést. Megsaccolom: akkora sikere lenne egy ilyen nyilvános produkciónak, mint anno ceausescuék perének/kivégzésének.
(És ahogyan a manapság bezzegállamnak tekintett Kínában minden további nélkül a hasonlóakat főbe is lövik.)
És ebben majdnem teljes a nemzeti konszenzus. Oldalfüggetlenül.

Az más kérdés, hogy mivelhogy ilyen jogi lehetőség nincs, politikailag marhaság most ilyeneket emlegetni. Csupán ez volt Arnóth hibája.

xy 2008.10.05. 08:10:22

Az akasztas nem emlekszem, hogy a nacik privilegiuma es talalmanya lenne.....(sot mintha veluk kapcsolatban a gyikolas kapcsan a gazkamrakat szoktak asszocialni, de lehet hogy tevedek...)
Megollek, agyonutlek, fellogatlak (logni fogsz) es sorolhatnam......aki ilyet nem hallott heves vitak, duhos kirohanasok, veszekedesek kapcsan (kocsmakban erdemes megfordulni, ha jol emlekszem Arnoth urat is tobben eme kereskedelmi egyseggel kapcsolatban emlegettek), az jobb ha kicsit nyitottab fulekkel jar kel kis orszagunkban, nem hiszem, hogy mind naci...

Nem tartom szalonkepesnek (elfogadhatonak, stb) amit Arnoth ur mondott, de kovetkezmenye rovid idon belul volt, amit NAGYON HELYESELEK!!!
Szeretnem ha mas esetben is az altalanosan (tobbseg altal es a megszokott normakkal) nem elfogadhato barmilyen cselekedeteknek kovetkezmenye lenne, oldalra, nemre, allatfajtara tekintet nelkul!!!!

pasi 2008.10.05. 08:11:19

Könnyen osztják a halált néhányan a hozzászólásukban.
Az pedig, hogy egy modortalan falusi rikkantófiú stílusában Arnóth beszólt, s ezért lemondott, az egy kerek történet. (Nyilván le is mondatták volna!)
Ebben semmi különös és dicséretes nincs.
Arnóth sem volt oda való. (Mint sokan mások sem az elhelyezkedésüktől függetlenül.)
Azonban "bevitte" listán kontroll nélkül a pártja - a többipárt is így teszi.
Ez a parlament már régen nem az "úriemberek" parlamentje.
És Arnóth polgármester sem volt az.

Shore 2008.10.05. 09:03:32

Nekem tetszett, különösen a "vajon akkor is ilyen kemény lenne, ha egy ketrecben összezárnám Vlagyimir Putyinnal" fordulat:)

Azt láttátok amikor lesunyt fejjel kulogott Viktor mögött az elbeszélgetésre? Tisztára mint a nebuló aki rossz fát tett a tűzre, és ezért az igazgató rovót ad neki. A jellembajnok! Végre Viktornak volt esze és kirúgta ezt a "seggfejt".

xy 2008.10.05. 09:50:52

Egyreszt halal osztasrol szo sincs (egy szoval sem mondtam, hogy ez helyes, csak azt hogy ez nem olyan ritka, hogy emberek szoban ilyenekkel fenyegetoznek, mindenfele valos szandek nelkul, termeszetesen nem helyeslem sot elitelendonek tartom).
Masreszt sajnos epp ez a baj, hogy ebben a tortenetben igenis kulonos, hogy valaki kovetkezmenyekkel szamolva lemondott kepviseloi posztjarol. (szamomra meg az is lenyegtelen, hogy onmagatol vagy kulso nyomasra, az eredmeny a fontos) Nagyon jo lenne, ha ez nem lenne kulonos, de sajnos az.

Susybaby · http://szerelemblog.blog.hu 2008.10.05. 22:26:49

Arnóth hibázott és lemondott. Nem a személye a lényeg, nem az amit csinált. Hanem az, hogy nagyon sok más politikus ezt nem tette meg ugyanebben a helyzetben.

Vic · http://vicpictures.blogspot.com 2008.10.06. 10:40:48

Ezt mondta azt mondta amazt mondta. L E S Z A R O M! Ezzel nem jutottunk előrébb...

xy 2008.10.06. 11:22:23

No comment....

Vigyázz, mert kitekerem a nyakadat! – mondta Kovács István, az SZDSZ nagykőrösi elnöke Kustár Tamás alpolgármesternek egy 2003-as testületi ülésen – a helyi televíziónak köszönhetően – a város nyilvánossága előtt.

ui: nem mondott le....

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.10.10. 07:04:42

Elismerem, lehet, hogy nem kellett volna erre ennyit vesztegetni, hisz kár a szart pofozni, ugye.

De állításaimat fenntartom. Akkor lett volna az egész lemondásnak értéke, ha Arnóthnak lett volna lehetősége a maradásra. De biztos nem volt. Így vagy úgy, de távozott volna. Ez a lemondás elegánsább, mint bevárni a fideszes eljárás végét.

És sejthettem volna, hogy itt megint Gyurcsányozni fognak, hogy róla miért nem írok itt. Ha valaki a gyurcsányos véleményemre kíváncsi, és egy kommentet is idelő, akkor vegye a fáradságot, hogy pik-pak megnézi mi van a blogomon Gyurcsány címke alatt.

xy 2008.10.06. 11:22:23
Kovács István ezek szerint egy tahó.

the dragon 2008.10.12. 12:04:33

Csucsuka, te drága, ismered akár egy csöppet is a magyar parlamentarizmus működését?

"De állításaimat fenntartom. Akkor lett volna az egész lemondásnak értéke, ha Arnóthnak lett volna lehetősége a maradásra. De biztos nem volt. Így vagy úgy, de távozott volna. Ez a lemondás elegánsább, mint bevárni a fideszes eljárás végét."

Kérdésem költői volt. Hisz ezek szerint nem tudod, hogy a listáról bekerült képviselő sem visszahívható. Szembetűnő példa Almássy Kornél esete, akitől hiába akar megszabadulni az MDF, hogy a listán helyére jövő megmentse a frakciót. Lemondásra senki nem kötelezhető, noha nyomást gyakorolni bizonyosan lehet rá, ami meg is történt vélhetőleg.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.10.13. 14:33:15

Pesty Sándornál tanultam félév magyar parlamentarizmust, sokat felejtettem, de kis gyakorlással, ismétléssel van egy alapfokú ismeretem.

Jó, azért egy MDF-et ne hasonlítsunk egy Fideszhez. Kíváncsi vagyok, mi lett volna idővel Arnóthtal, ha nem mond le, és ellentmond a vezetésnek. Legkevesebb, hogy a mostani ciklus után biztos nem lett volna polgármester. Tuti.

És az, hogy papíron a listán bekerült képviselő nem visszahívható, most Orbán Viktor, aki szerint az alkotmány is csak egy ruha, szerintem nem hamar megtalálta volna, miként távolítsa el ezt a ballasztot. :)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.10.13. 19:11:50

Pesti Sándor, ezt akartam írni. Az elírásért bocs. Hogy Krausz Tamást idézzem: "ez már a hanyatlás biztos jele"
süti beállítások módosítása