DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Szabad a gazda

2008. augusztus 29. - csunderlik.péter

Beszélgessünk a hüvelygombáról.

Torgyán József, a magyar nemzet tokája, gerince és agytrösztje ismét hordóra szállt. Van pofája.  Ahelyett, hogy arcába húzott sipkában kussolna a bódéjában ez a ripacs, vagy otthon körmölné megkezdett kisgazda-talmudista értekezéseit az ószövetségi ufonautákról és minden este hálát adna a kiismerhetetlen égnek, hogy még szabadlábon van. Mert működése felért egy sáskajárással. Az a szerencséje, hogy volt egy olyan balfék fegyverhordozója, mint a Szabadi Béla, akire rá lehetett kenni mindent, és most az a gonosz kis Gyagyás Tódi csücsül kövér hencege helyett a hideg cellában, ahol minden karácsonykor arcára fagy az a legendás mosolya, őszintén remélem. Szívből.

De Torgyán József, ahelyett, hogy csöndben élvezné az összelopottakat, és legalább annyira próbálná titkolni létezését, mint egy kopaszodó csinovnyik a legperverzebb ökölpornós gondolatait, inkább úgy döntött, visszatér. Nem fél attól, hogy a figyelem megint ráterelődik, és esetleg előveszik, szőnyegbe csavarják, megbüntetik. Naná, hogy nem fél, mikor köztudottan azbesztből gyurmázták. Aztán lehet, hogy titkon mégis reszket, de azt büfögi, szükség van rá. Többen is tanúbizonyságot tettek róla, hogy hisznek benne. Gondolom, leginkább olyan helyeken, ahol még a házi orvos is kötőtűvel végzi az abortuszt. Torgyán József pedig a törvény csattogó, igaz, meglehetősen hiányos fogsorának veszélyeivel dacolva felkerekedett, hogy megsegítse híveit, és mellékesen megváltsa a bűnös magyarságot. Ő a magyar messiás. Ez aztán a küldetéstudat.

Ezért Torgyán doktor tegnapelőtt megkezdte országjáró körútját-kampányát a leginkább bejegyzésekben létező Szövetség a Megújuló Magyarországért vezetőjeként, ami van akkora tényező, mint a mi Bruce Willis-filmklubunk. Kecskemét volt az első állomás, szamárháton bevonult, aztán egy ventillátoros, légypapíros teremben mintegy harminc-negyven fő hallgatta előadását. Ránézésre mind-mind nyomorult sorsú emberek, akiket odahúzott az ág egy Móricz-novellából vagy Veres Péter-nagyregényből. Ez a három tucat borissza ember látszólag nem sok egy katarzishoz, de ne feledjük, hogy Jézus is csak tizenkettővel kezdett.  És egy olyan próféta beszélt nekik megújulásról, aki eddig minden lehetséges fórumon megbukott, és annyira romlott, hogy nincs az a ketchup, ami megmentené. Torgyán akkor segítene legtöbbet, ha elszórnánk trágyának, hogy kövér citromok nőjenek, ahol eddig kőrózsa. Talán.

De hopp, Torgyán József mintha tényleg más lenne, akár félévente a TV2. Nem, nem arról van szó, hogy még jobban meghízott a nyugdíjas tétlenségben (mindannyian jobban járnánk, ha Béres csepp helyett hideg zsíroldót kortyolna reggelente!), és már úgy festi haját, akár Berlusconi, tán még a feleségét is csalja. Nem. Ez az ember hetvenhat évesen megszelídült. Khümm. Kecskeméten mondott kampánynyitó beszédében nem bökdöste mutatóujjával a piszkos levegőt, nem fenyegetőzött féregirtással, hogy lesz majd nemulass. Mostani szónoklatától biztos nem bújnak majd tuják mögé a sehonnai bitang emberek. Hit, remény, szeretet. Ezt hirdeti.

Persze ettől még szelleme ugyanúgy fennen szárnyal, akár egy immunhiányos Fradi Sas, de már elutasítja a gyűlöletkeltést és a szélsőségeket: „Gyurcsány és Orbán egyaránt ellenségeskedést szít. A szembenállást meg kell szüntetni, családtagok, barátok, nem beszélnek egymással, ez is tarthatatlan, nem ülhetek tovább ölbe tett kézzel, valamit tennem kell.” Köszönjük szépen.

Ne higgyünk neki, hogy a mocskos, feketéző Jabbából egy jóságos Taki bácsi lett, és ha megdörzsölöd pocakját szerencséd lesz. Nem. De remélem, azért mégis eléri célját, és az összes marakodó, árokásó, szembenálló családtag/ismerős most az egyszer átmenetileg egy ökölben egyesül, hogy aztán egyetlen csapással végleg letörölje ezt a ráksebet a magyar közélet így is elég rút arcáról. Mert Torgyán úr kártékonyabb, dölyfösebb és gonoszabb, mint a Krumplibogár a Maja, a méhecskében. Csak vessünk egy pillantást, mivé lett alatta a nagyhagyományú Független Kisgazdapárt, aztán ezt vetítsük ki mindenre, amihez köze volt.

Ám ez a disznó briganti kecskeméti beszédében mégis mondott egy nagy igazságot, de csak úgy, akár az álló óra, mely naponta kétszer a pontos időt is megmutatja. Torgyán József szerint: „Elfogadhatatlanok a hazai állapotok, nem működik az igazságszolgáltatás.” Valóban, az tényleg nem működik. Torgyán Józsefnek már rég börtönben kéne ülnie.

Erre mondta századokkal ezelőtt Temesvári Pelbárt, a ferences prédikátor: „A törvény pókháló, amelyen csak a kisebb legyek akadnak meg, a nagyobbak keresztültörnek.”

Menjünk bowlingozni.

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr61638756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medzsik 2008.08.29. 13:57:22

"Torgyán József, a magyar nemzet tokája"
:D:D:D:D
Ez nagyon találó :D

Gege 2008.08.29. 17:14:59

Mit is mondott ez a barom egyszer : "patak vér fog folyni ..." , valami ilyesmi , nem ?
Szerintem sokat tud, ez megmentette a börtöntől.
Ennyi.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.08.31. 09:10:38

"A törvények pókhálók, melyeken a nagy legyek átrepülnek, a kicsik viszont fennakadnak." (Honoré de Balzac)Én így tudom!

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2008.08.31. 09:11:57

Lendvai Ildikó meg a "nemzet anyósa"?

travis 2008.09.01. 11:34:15

Kissé indokolatlannak érzem ezt a hévet a cikkben, ugyanis Torgyán Jojónak kábé zéró esélye van visszatérni politikai életbe. Ez egy szenilis öregember nevetséges hiúsági megnyilvánulása. Szellemi végelgyengülés. Torgyánon már nevetni is ciki.
A másik, a rosszabbik eset, hogy ez a kezdeményezés balról eredeztethető, hogy a Fidesz-táborról így válasszák le a MAGOSZ-os Jakab-sleppet. Bőven elég, ha 2-3 %-kal megrövidíti a jobboldalt, már beljebb vannak a commie-k, sőt.

rettentó 2008.09.02. 08:59:24

Az egyik legjobb írásod eddig, bár azért nem kéne burkoltan Józsi bá halálát kívánnod. Lassan ciki lesz orbánozni, illene felsorakozni a következő me. mögött ugye, de azért emlékezzünk meg arról, ki eresztette rá a nagy embert a magyar mezőgazdaságra és vidékre, szimpla hatalomvágyból.

"Briganti - (ol., franz, brigands), eredetileg János király fogsága alatt (1358) Páris városa által tartott zsoldos hadaknak neve, melyek csakhamar erőszakoskodásaik következtében hirhedtek el. Ezért neve azoknak a szabad életmódu és portyázó hadaknak is, amelyek a háboruk alkalmával rablással foglalkoznak. V. ö. Dubarry, Le brigandage en Italie. - B. annyi is, mint utonállók, rablók." (Pallas Nagylexikon)

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2008.09.05. 05:30:00

A hév azért volt megvett a Magosz, hogy gyalázkodjak:) Egyébként ma olvastam, hogy Józsefnek halálhírét keltették. De egészséges. Szóval a trágyázással várni kell.

De most tényleg, ez egy seggfej. Viszont a szenilitás sok mindent megmagyarázhat, valóban.

Orbánozni nem akartam, pedig valóban. Csak ezt már annyiszor elmondták.

Lendvai Ildikó, hehe. Meghívom egy sörre, aki be meri vállalni, hogy volt már erotikus álma vele.

travis 2009.03.19. 16:54:37

Faszt keres ez most az Index-címlapon?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.19. 17:04:58

"mint egy kopaszodó csinovnyik a legperverzebb ökölpornós gondolatait,"
Csucsuka :)

Martian (törölt) 2009.03.19. 17:18:37

A Fidesz kormány egyértelműen pozitív húzása volt a "Torgyán-dúvad kilövése".

dezsalé 2009.03.19. 17:35:30

Demetrio Mereskovsky,
"A törvények pókhálók......etc,etc ..stb,stb

G.Szabolcs 2009.03.19. 17:39:03

A fidesz adta oda neki a Mezogazdasagot...
Az baj , hogy azzal egyutt lotte ki :)
Nem baj majd jovore! lesznek itt erdekes kormanytagok.

dezsalé 2009.03.19. 17:51:41

Addig,mig korlátlan a választójog,IQ negativ,soha nem adózó,óvatosan fogalmazva is agyhalott emberek tömegeire van bizva az ország sorsa,nem lesznek érdekes kormánytagok.
Fidesz-Msz(M)P,dávidcsillag ibolykamdf,kdmp,a szadeszt nem is emlitem,viszket a tenyerem mindennemű megnyilvánulásuktól.
Torgyán Józsi barátot felejtsük el,azt sem illeti meg,hogy poénkodjunk rajta.
Poroszos rendet,fegyelmet az óvodákban,iskolákban!
0 tolerancia ,mint a közlekedésben,a gyermek,ifjúsági bűnözésben!
A szülő feleljen a gyermeke minden tettéért!
Folytathatnám,de minek!?Kinek?!

hotten totta 2009.03.19. 17:59:22

@Csucsuka:
"Lendvai Ildikó, hehe. Meghívom egy sörre, aki be meri vállalni, hogy volt már erotikus álma vele"
pisi-kaki ér?:-)

star77 2009.03.19. 18:43:11

azért azt ne felejtsük el ki volt az aki hatalomra segítette józsi bácsit...a szabadi urat jégre tették,józsi bá vszeg túl sokat tudott.

mehr luft 2009.03.19. 18:47:25

2008.08.29. 06:00
???

borpancsoló 2009.03.19. 19:20:45

Bár nem a Torgyán védelmébe mondom, de nevetséges, amikor azt mondják hogy a Torgyán aztán milyen rosszat tett a magyar mezőgazdaságnak és hogy aki rászabadította az rohadjon meg.

Az összes többi MG miniszter alatt legalább anyit romlott a helyzet, mint a jó öreg Józsi Bácsi alatt, csak arról az emberek nem tudnak és nem is érdekli őket, mert valjuk be, az MG-tárca dolgai iránt a lakosság nagy része immunis.

Akkoriban is az volt, csak az öreg személye izgatta őket.

A Mezőgazdaság állapota különben sem a miniszterek miatt romlott le (inkább a főnökeik miatt), szegény Gráf-nak sincs rá sok hatása, a többinek se volt sok.

A pontosság kedvéért pedig nem az orbán szabadította a mezőgazdaságra a torgyánt hanem a kisgazda választók, hiszen az 1998-ban evidens volt, hogy ha az FKGP kormánytag lesz, a mezőgazdaság az övék lesz.

Szóval szép dolog a sárdobálás, de kéne némi megalapozottság is hozzá.

KGX 2009.07.11. 11:41:09

immunhiányos Fradi sas:-)

KGX 2009.07.13. 22:33:34

Egyre jobban meglepsz engem:-).
süti beállítások módosítása