DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Biszku Béla nyílt levele a Csucsu blognak

2007. október 30. - csunderlik.péter

RE: Húsrágó hídverők (okt. 27.)

Tisztelt Csunderlik Péter úr!

Bár se a tiszteletre, se az urazásra nem jogosult. Nagyszájú nyegle nyikhaj. Csendőr-pertu, pofon és bikacsök, az járt volna magának a régi világban, ahol én még felnőttem, és hogy azt eltörölték a kommunisták, hát tegye össze két kezét, és adjon hálát egy egykorvolt népi demokráciának.

Persze erről mindenki megfeledkezik, sőt, még örüljek is, ha csak nyugodtan nézhetem a televízióban az Életképeket és az Évgyűrűket, mert éppen szarnak szarkomás, kopasz fejemre, és nem szórnak rám mindenféle rágalmakat, hogy véreskezű, és korlátolt, mint Auschwitz. Maga is emlékkomandózott múltkori írásában, mikor még élek. Mi az hogy. Nyolcvanhat év minden súlyával, elszalasztott lehetőségeivel, azzal a visszatérő gyötrő költői kérdéssel, hogy miért nem lehetett egyetlen feje az összes ellenforradalmárnak, és ez aztán percenként belém szúr, mint a gombostű az elfogott fasiszták húgycsövébe. Mert akkor máshol tartanánk. Igen. Csak azzal nyugtatom magam, hogy ugyan lehetnek visszaesések, de a történelemben igenis vannak objektív tényezők, az egyetlen sínről nem lehet eltéríteni a haladás páncélvonatát, mert ez nem amerikai repülőgép. A kapitalizmus után egyszer a kommunizmus fog következni. Végérvényesen. Nézegessék csak nyugodtan kristálygömbjüket a kövér papok. Hogy én mennyire gyűlölöm őket.

De maga még az utóbbi évek zavargásaiból is viccet csinál. Mindenből. Gúnyolódik. Hát milyen iskolában tanulta ezt a mocskolódást? Mikor olvasom írásait, dühömben néha úgy az asztalra csapok, hogy orromról lecsúszik az okuláré. Ide-oda sóz, mert törekszik arra, hogy pártatlannak tűnjön. De kérem, ez nihilizmus. Színtiszta nihilizmus. Nem hazudhat függetlenséget. Valaki vagy a haladás, vagy a reakció oldalán áll. Aki nincs velünk, az ellenünk. És mivel a haladó erők mellett nem teszi le egyértelműen garasát, hát a maga nihilizmusával a reakciót szolgálja. Csűrhetjük-csavarhatjuk, maga csak egy darutollas kompúter huszár. És nincs az a dzsiudzsicu fogás, amivel ez alól kibújhatna. Mert a történelemben vannak objektív tényezők. Igen.

Azt hiszi, hogy jópofa. Ír a kormányról, a magyar gárdáról, az Erzsébet-híd blokádjáról, a zavargásokról. De épp ezzel az olcsó viccelődéssel bagatellizálja el a valódi veszélyt, ami a magyar munkásosztályra leselkedik. És ezt csak az veszi észre, aki harcolt ötvenhatban az ellenforradalmárok ellen. Mint ahogy most is harcolnék, ha lenne erőm, és nem annak kéne örülnöm, hogy a mai nap már végre székeltem a kacsába.

Az ötvenhatos ellenforradalom. Még most is ökölbe szorulna kezem, ha nem fosnám össze magam az izületi gyulladások fájdalmaitól. Az agyvérzés kerülget.

Mikor Sztálin meghalt, minden a feje tetejére állt. Kizökkent az idő. Jött Hruscsov, aki csak Sztálin által lett pásztorfiúból azzá, aki. És aztán elmondta azt a rágalmaktól hemzsegő beszédet az SZKP XX. Kongresszusán, 1956 februárjában. Olyan volt, mintha valaki a saját apja sírját hugyozná le. És ezután nem sokkal Rákosi a hevesi pártaktíván bejelentette, hogy Rajkot ártatlanul ítélték el: mert Rajkot csak Péter Gábor és CIA bandája vádolta be, hogy leplezzék saját magukat. És ezért letartóztatták Péter Gábort. Tévesen.

Rákosi Mátyás talán a legnagyobb zsidó volt Jézus Krisztus óta, de megvezették, mikor ezt a döntést hozta. Péter Gábor nem volt Berija embere. Rajkkal ellenben kígyót melengettünk keblünkön. És még újra is temették, pár hónappal azután, hogy Rákosinak mennie kellett.

Akkoriban az angyalföldi kerületi pártbizottságot vezettem. És csakhamar eljött október 23-ka. Először azt hittem, hogy csak azért vagyok rosszul, mert influenzás vagyok, és ezért elrágtam egy fej káposztát. De nem.  Rá kellett jönnöm: kitört az ellenforradalom.

Manapság elhallgatják, hogy az ellenforradalmárok, nyilas Horthy-fasiszták mennyi kárt okoztak. És uszításukra még olyanok is követelték, hogy menjenek el a szovjetek, akiket már rég a Dunába lőttek volna, ha nem szabadít fel minket a Vörös Hadsereg. Hülyék. Meg akarták dönteni a szocializmust, a munkáshatalmat. Ezért olyan embereket is kiengedtek a börtönből, mint Matuska Szilveszter. Ismerős e név, ugye? Ő úgy a Horthy-fasizmus teremtménye, akár Szató az amerikai imperializmusé a Fekete Esőben.

És Nagy Imre, akiből akkorra már csak egy zsíros nyakú kulák lett, ki szíve szerint talán még a csecsszopóktól is elvette volna az anyatejet, hogy aztán azzal üzérkedhessen, hát ez a Nagy Imre támogatta még az ellenforradalmat. Sőt. Még élére is állt, de szerencsére megvágta magát. Megérdemelte, hogy végül belügyminiszteri aláírásommal pecsételtem meg a kivégzését, midőn kezünkbe került. Büszke vagyok rá. Hiába vagyok idős, hiába fáj mindenem, mert belerokkantam a fasiszták elleni harcba, ha Nagy Imre golyófejével kéne futballoznom, akkor még most is félpályáról lőném a gólokat az NSZK ellen a Népstadionban, hogy visszavágjak a berni szégyenért. Óh, és aztán az a Puskás is, aki a saját népét, országát - mitől mindent megkapott – egy maréknyi dollárért elárulta, és a fasiszta Franco-Spanyolország mezét magára öltve még világbajnokságon is Magyarország ellen küzdött. A férgese. Leköpném, de koszos lesz a nyálam. Örülök, hogy túléltem.

Vagy talán mégse örülök. Mert mivé lett a világ?

Eltelt ötven év. Felbomlott a Szovjetunió, ahol hegyeket tettek arrébb, folyók visszafelé folytak, felfedezték a repülőgépet, majd embert küldtek a világűrbe. És most Lenint akarják kilakoltatni a mauzóleumból. Itt Magyarországon pedig megszűnt a népi demokrácia. Bankárok uralkodnak, akiket a magyar nép választott meg. És tavaly óta fasiszták is lázadoznak, amikről maga viccesnek szánt írásokat közöl. Maga balga. Amerika Hangja.

Én nem tudok nevetni. Hát ezért küzdöttem? Ezekért a magyarokért egy életen át? Akik most arcomba köpnek? A nyolcvanhat éves Biszku Bélának arcába?

Csak egy vigasztal most, 2007-ben. Lehetnek itt miniszterelnökök kis Bonaparte Lajosok, zavaroghatnak horthy-fasiszták, felgyújthatnak autókat, kukákat, piedesztálra emelhetik az ötvenhatos ellenforradalmat, szentként tisztelhetik Nagy Imrét, írhat maga is gyalázkodó cikkeket, eladhatják a kórházakat, jöhet ide NATO lokátor, de mégis, mégis: a Történelem kerekét nem lehet visszafordítani. Nincs az a kapitalista franciakulcs, ami ezt megakadályozhatná.

Hát lesz itt megint munkáshatalom.

...Addig is hideg van itt a szkriptóriumban, a hüvelykujjam sajog. Abbahagyom az írást, nem tudom, kire hagyom, s már azt sem, hogy miről szólt: stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.

Még csak annyit: Csunderlik Péter, maga egy elvtelen fasz. Csak azért nem zsoldos még, mert nincs magára igény.

Biszku Béla (1921- ) voltam, nyugdíjas.  A még élő legenda.*

*de sokan mások is megírhatták volna ezt a levelet, vagy valami hasonlót. Eklektikus ország vagyunk. Van itt mindenféle ember. Szóval inkább vegyük úgy, hogy elfogtunk egy levelet. Csak. Név nélkül. Biszku Bélának pedig nyugadalmas öregkort. Mert a múltkor ("Húsrágó hídverők") tévedtem. Valóban él még. Utána néztem. Várhat még az emlékkomandó. Még.

Végezetül: napok óta férgelődik bennem egy kérdés, és most kifosom. Ezt az embert az elmúlt 20 évben miért nem baszogatták? Csak egy picit.

Továbbá: M. Péter György nyílt levele a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből

és a Die Stürmer ünnepi beszélgetése Ludwig Lakatos berlini íróval

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr33212655

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: BISZKU BÉLA ÉS CHARLES ZENTAI IS ELHUNYT 2010.08.16. 10:26:39

Tegnapelőtt elhunyt Biszku Béla (89†)  és Charles Zentai (született: Zentai Károly) (88†).  – Egyes történész kollégák szerint valójában e két idős úriember azonos napon bekövetkezett halála zárja le végleg a XX. száza...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2007.10.30. 07:47:30

"De kérem, ez nihilizmus." :-) Nagyon jó, picit, de csak egy ici-picit hosszú. Olvastad az Igazságos Kádár Jánost? Ha nem, tedd meg. A világforradalom szekértolója volt a mi Bélánk.

Vic · http://vicinholland.blog.hu 2007.10.30. 12:52:01

Cs. ha nekem egyszer lesz újságom, én alkalmazlak! :)

Hendrick 2007.10.30. 13:20:13

Mér nem tudok kommentet küldeni? Rohadt blog.hu!

Ubul 2007.10.30. 15:41:10

hülye komcsi fasz

Ubul 2007.10.30. 15:41:53

hülye komcsi fasz, remélem hamar kihal az összes ilyen. lincseltek volna meg '56-ban

Medzsik 2007.10.30. 23:52:01

engem is az zavar,hogy miért nem vették eddig elő?
de azért jókat röhögtem...

"Eltelt ötven év. Felbomlott a Szovjetunió, ahol hegyeket tettek arrébb, folyók visszafelé folytak, felfedezték a repülőgépet, majd embert küldtek a világűrbe."

Ezen majdnem meghaltam:D

Hihihihi 2007.11.09. 13:31:16

Hát ez nagyon durva. Teljesen elborult. De látom megjelent az ellenpólus is Ubul személyében, aki (valszeg) megfelelő szókincs hiánya miatt nem tudott hosszan írni.

- duplagondol 2008.01.02. 12:42:54

"napok óta férgelődik bennem egy kérdés, és most kifosom. Ezt az embert az elmúlt 20 évben miért nem baszogatták? Csak egy picit."

Büdös, hogy Császár 'ÁVH-n nem kínoztak foglyokat' Józsefné, belügyminisztériumi mindenes matróna keze is benne volt a dologban..

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.01.03. 11:44:21

csak most látom... :D
BB bá'-ra én sokszor gondolok...

elgondolkodo 2008.08.04. 01:58:57

Nem "munkáshatalom" lesz itt te szerencsétlen balfasz, hanem zsidóhatalom..!
Aminek ta is a szekértolója voltál..!
Az ilyen primó köcsögöknek köszönhetjük, hogy itt tartunk...!
Alíg várom, hogy a sírodra szarjak..!
Oda kerülsz, ahová való vagy;
A történelem szemétdombjára...!

te féreg...!

elgondolkodo 2008.08.04. 02:11:29

Nem is tudom melyikőtök volt-e nagyobb csótány..!
A "buci gyuri", vagy te biszku..?!
Hogy szakadt volna a fejed, az anyádba...!
Naponta tízszer tudnálak halálra kínozni...!
De kár, hogy nem tehetem...!
Légy átkozott...!

Clinophobia 2008.08.06. 14:53:51

Az öregebbeknek mindig is lassabb volt a felfogásuk, nem hajlanak könnyen arra a szarkazmusra, amivel manapság a fiatalok élnek. De ez az ember márt tényleg a vaskalaposok közül való. Azok közül, akik még akkor is vakon követik az általuk született vezetőnek ítélt embert, ha az épp a saját házuk elárverezésére ad ki törvényt. Az effélének jobb lenne, ha elvágná végre magát a kommunikációs eszközöktől, ahelyett, hogy világgá ordítaná a faszságait (pláne 86 évesen). És sajnos még sok ilyen van, csak most épp ez vette a fáradságot, hogy megemelje a valagát, meg a tíz, elkopott ízületű ujját, hogy levélre vesse az összes tömény gyűlöletét.

Fasiszta Magyar 2008.12.23. 17:53:13

Kommunistak menjetek haza

bmw 2009.08.13. 19:12:31

fantasztikus volt ez is...

Callie-comment 2009.10.25. 02:00:55

Szóval akkor ez nem igazi levél, hanem egy hamis, állevél. A szerzője gyűlölségeiről és szellemtelenségéről tesz tanúbizonyságot.

Sutty 2009.10.30. 07:50:38

ez még egy hamisított levélnek is jó. pontosan így képzelem el, ahogy ezek az ős faszok gondolkodnak. Ezért vagyunk még mindig ugyanitt, mert ezek az eszmék - sajnos - a mai napig élnek. Remélhetőleg, már nem sokáig...

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.10.30. 13:45:15

@Callie-comment: "Szóval akkor ez nem igazi levél, hanem egy hamis, állevél."

Most csaptam homlokon magam.

Jozsó bá 2009.11.24. 16:59:47

Baloldali vagyok, de ezt a barmot mindig utáltam.

Zero_Toleransz 2009.11.29. 22:40:51

@Callie-comment:

szörnyű, tényleg. Ilyennel nem szép viccölni.

Szerencsére azért volt aki csinált vele interjút, és nem hagyta, hogy feledésbe merüljön BB:

matula.hu/index.php?section=article&rel=52&id=631

dakferi 2010.01.04. 09:36:03

Biszku Elvtars nagy vadasz haverja volt a Lada es egyeb szocialista autom varakozo listajaval zsugazo Csuri Elvtarsnak. Irja, hogy iranyitotta a XIII. ker. Partbizottsagot, ja ja de honnan oreg ? A ROZSADOMBI villadbol.Ahonnan a Mercedes S 116 os long hozott le, 28 liter fogyasztsssal? Ha annyira szocialis igazsag oszto vagy,miert nem osztottad meg a nyugdijadat az igazi angyalfoldi munkasokkal mint a szuleim, akik 7 500 nem vicc, nyugdijat kaptak meg mikor Te oreg sztalin berenc, mar akkor szazezreket kaptal, na ez a Te igazsagod mi, nem nyugi, szerintem Te se fogsz nyugodni a sirodba es ezt Te is tudod, a Te fejedet is elviszi majd azok kozul valaki, akiktol egyenruhasoktol rettegsz, de Te is tudod nem veletlenul... fosol be mar most. El ez a goreny meg, menjen assa ki a fejet valaki mint ahogy a fonokenek...:)

tomala (törölt) 2010.02.17. 00:55:58

Mostanság eszembe jutott, hogy miért nem vették még elő ezt a faszt, és rágugliztam a nevére. Találtam ezt a posztot és miközben olvastam,arra gondoltam, mostmár késő, már megőrült. De a végére rájöttem, mindig is háborodott volt.
Egy istenverte hülye, aki élete minden percében azt hitte, ők mentették meg minket a horthysták bikacsökétől és pofonjaitól. És hogy a derék ávósok csak a legelvetemültebb nácikat verték össze, és gombostűzték meg dohos pincékben, de azok meg ugye megérdemlik.
Az, hogy ártatlan emberek ezreinek körmét tépdesték le, csak azért, mert nem voltak elég kommunisták, vagy mert összevesztek egy párttitkárral, nem volt benne a hivatalos jelentésekben.
És ami abban nem volt benne, a mi Bélánknak nem is létezett.
Remélem, Biszku elvtárs, nagyon fájnak az ízületei!

zsofe 2010.02.27. 16:26:53

Hát még megvan, kedves biszbasz "elvtárs"?
Ez igazán örvendetes, tekintettel az egészségi állapotára. És a maga által nem létező igazságosztó jó Isten tartsa köztünk még vagy 100 évig! Mert messze nem a halál a legrosszabb, ami valakivel történhet...
Nem mint ha érdemes lenne felvenni a kesztyűdet, de 1 apró antali megjegyzésem lenne a leveleddel kapcsolatban is:
az ellenforradalmárok ti voltatok 56-ban, mert az ugye forradalom és népfelkelés volt. Ezt nem ártana végre tudatosítani az általad megalapozott és elkúrt oktatási rendszerben is!
Ti, akik leverettétek az oroszokkal a valódi forradalmat, a világ meg csak tátotta a száját és nem mertek semmit tenni a magyarokért. Most pedig a féreg, hazaáruló utódaitok, akik beépültek minden létező hivatalba, intézménybe, pártba és gazdasági szervezetbe, rátették a kötelet az egész magyarság nyakára 20 év rendszerváltásnak hazudott maffiatevékenységgel. Szép munka volt, gratulálok hozzá. De mint mondtam, az Isten igazsága ettől feljebbvaló. Beleszartatok a saját fészketekbe és folyamatosan ezt teszik a kölykeitek is. De egy kicsit még bízok abban, hogy az árat egyszer ti is megfizetitek a kamatokkal együtt. Nektek köszönhetően Magyarország elveszett és reménye sincs felállni.
De vagyunk a világban magyarok, akik nem felejtenek el titeket, és emlékeztetni fogjuk rátok az utódainkat is. Élj még soká!
Ja, soha nem a kommunizmussal volt a baj, mert azt a Bibliából próbálták adoptálni, aminek teokrácia a neve. A baj a rablókommunistákkal volt, akiket azért nem kell egybemosni az antifasisztákkal sem

lüke 2010.03.05. 16:47:23

ezt így senki nem írhatta volna meg" azok "közül. a hangnem, a fogalmi rendszer , a doktrína más volt.............
fogalmatok sincs mi volt...........
szerencsére..............

Silenzio 2010.05.02. 21:20:15

Biszku Bélának annyit üzennék: elgondolkodtató szavak. Komolyan. A retorikáját olyan fogalmakra építi, amik érvényüket, adott esetben értelmüket vesztették a KGST felbomlása után. Munkásosztály, imperializmus, fasizmus, ezek akkor, abban a közegben sajátos érzelmi és ideológiai töltetet hordoztak. Ma színtelen, enciklopédiákba való közhelyek. A másik: szép dolog az elhivatottság, érthető a személyes teher is, de tény és való: az emberi természet legnagyobb szörnyűségeit a legfejlettebb államforma felé menetelő szocialista világhatalom hozta tető alá. És erről nem érdemes hallgatni. Mindaz amit az emberi társadalom fejlődését kellett volna hogy jelezze, olyan otromba butasággal, gőggel és paranoiával volt előadva, hogy annak már semmi köze sincs Marxhoz, Engels-hez vagy Lenin megfontolt, diplomatikus revolucionizmusához. Ez a bő fél évszázad a megalománia és lehetetlen, mondva csinált ideák terepe volt. Egy kommunizmust nem fognak a semmiből felépíteni a kapitalista piaci törvények figyelembe vétele nélkül, felülről, központosítva, az ipar alapjának a nehézipart megtéve, mert nem fog működni. Lám-lám, nem is működött. Az emberi játszmák, a terror, a politikai paranoia miatt pengeélen táncolt az egész Varsói Szerződés, KGST, anyámkínnya. Innentől semmi értelme ideológiákat felemlegetni, még a szándék sem értékelendő, még próbálkozásnak sem elfogadható. Csőd, és bár bizonyos, hogy a kapitalista világrend is kérészéletű, meg hogy a kommunizmus a legfejlettebb államforma, a világforradalmak alakulása eddig elég gyászos képet mutat. És tán nem veszi zokon, ha azt mondom, egy tanulatlan, öntudatlan réteg, a munkásosztály képtelen elvezetni egy országot társadalmi felelőssége tudatában. Ezen kár vitázni, az és kész.

A kommentelőknek meg annyit üzennék: kicsit próbáljatok kilépni a saját szubjektív, posztkommunista, harmatosan vadkapitalista nézeteitekből. Evidens, hogy egy hithű kommunista nem fogja forradalomnak hívni '56-ot. Egy egzakt dolog van: a mindenkor fennálló hatalom hivatalos álláspontja. Történelmi távlatokban ez szerintem nem sokat jelent. Evidens, hogy nem tanúsít bűnbánatot, mert az ő szempontjából ennek még értelme sincs. Persze vitatható, sőt szörnyű dolgokat cselekedett, de lássuk be: karrierje csúcsán nem volt, nem is lehetett átfogó tudás mindarról, ami a kommunizmus megvalósulásának hozadéka volt a világpolitikában. Ki a franc tudott akkor a több tíz, egyes források szerint 100 millió halottról? Ki látta a végét? Senki. Ha emiatt elítélitek, ugyanolyan szánalmasakká váltok, mint egy romlott rendszer bábja. Lószart se tudtok a kommunizmusról, még kevesebbet '56-ról. Kiengedték Matuskát. Fontos érv. A fél lakosság fegyvert fogott. Egy egyszeri sorkatona is igen messze áll a fegyelemtől, a profizmustól - szerintetek mennyi ostobaságot műveltek '56 címén, mekkora káoszt idéztek elő? Ez is igaz. A felszabadulás nyilván megérte volna, '56-ot pusztán hősies tettnek kikiáltani a világ részéről viszont éppoly álságos, mint annak szovjet segítséggel történő visszaverése volt - a kommunizmusért. A történelemben nincs igazság, csak eszmék, ideológiák, gazdasági és politikai tényezők, vajmi kevés emberi tényezővel porhintve. Ami nekünk már történelem, Biszku Bélának személyes életút, politika. Az igazság valahol félúton van, amíg meg nem tudtok mást, mint a múltat megtagadni, gyűlölködni, sajnálkozni -olvassátok végig a kommenteket, tipikus mind, a "sajnos sok ilyen van"-tól a "dögöljön meg"-ig- Istent előcitálni meg lehülyézni valakit, akinek 100x több élettapasztalata van, mint nektek, addig a világ csak látszateredményeket fog felmutatni, a hatalmasok pedig azt teszik, amit mindig: a seggüket törlik veletek.

Én nem vagyok sem fasiszta, sem kommunista, sem "Amerika hangja", nem vagyok sem keresztény, sem ateista, engem egy dolog érdekel: az ember, és hogy mit tesz magával, mit teszünk egymással. És Ti, akik ide kommenteltek, többségében annyira beszűkültek és elvtelenek vagytok (mert a fröcsögés az nem meggyőződés), hogy egy drasztikus politikai változással belőletek lennének a legjobb kommunisták. Embermassza. Mehettek a darálóba. :)

P.S. kissé röhögök magamon, hogy 3 évvel a poszt után ezt kiizzadom magamból, mintha bárki olvasná, de muszáj volt. Mindig sírva vígadok, ha azt látom, hogy valaki hisz az emberi gonoszságban. Annyira félrevezető hangyamentalitás, hogy nem hagyhattam szó nélkül. Dummies.

lüke 2010.05.09. 18:25:51

hát, igen
a nép nevében:)

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2010.06.09. 19:47:51

Idefigyelj te szarházi Biszku!

A jó kurva anyádat baszod szét mocsok hazaáruló kommunista geci!

Téged már rég fel kellet volna akasztani!

Vedd végre tudomásul, itt neked semmihez sincs jogod!

Gyilkos hazaáruló szovjet ügynök!

Örök megvetés sújtson , és megígérhetem neked , ha végre kifingasz le fogom szarni hugyozni a sírodat az általad megöletett nagyszüleim miatt!
Dögölj meg!

Axum 2010.06.09. 20:54:43

Ez egy kamu. Illene kiirni!

MTeddy 2010.06.09. 22:17:50

Hé Biszku! Te még égő legenda!
Mikor döglesz már meg?
Remélem a te csontjaidat is szét fogják hordani!

Tóth Ágas 2010.06.09. 23:22:54

azért nem szabad elítélni az ilyen véreskezű kommancsokat, mert ha egyszer valakinek ahhoz lesz kedve, hogy kivégeztessen pár százat közülünk, akkor nehogy félnie kelljen, hogy mi lesz, ha fordul a kocka. még esetleg nem merné elvállalni a megtisztelő feladatot.
persze azt már "nehezebb" követni, mikor elévülhetetlen, emberiségellenes a bűn és mikor illik felejteni és idős korra meg egyéb marhaságokra hivatkozni (persze nem olyan nehéz kitalálni az algoritmust, de most politikailag korrekt próbálok maradni)

VR6 2010.06.10. 09:15:00

Érdekes, hogy Farkas Vladimir már a '80-as években íródott önéletrajzi könyvében (Nincs mentség, 1990) átértékelte magában a dolgokat, magyarázatot próbált adni és kereste a bűnbocsánatot, Biszku Béla erre képtelen és hogy a róla készült filmet a családja letiltatta 2010-ban, ezzel látom a saját közegében nincs egyedül. Sajnálatos.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.06.10. 19:14:34

milyen szépen kikupálódott szerszámlakatosból a béla bácsi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.06.10. 19:49:31

gombostű az elfogott fasiszták húgycsövébe."

volt tényleg ilyen kínzás?

tewton 2010.06.10. 21:02:54

szerintem fake ez a levél.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2010.06.10. 21:39:50

@tewton: Szerintem meg teljesen hihető, hogy Biszku Béla a Michael Douglas-es Fekete esővel példálózik és befejezésnek a latin epilógust idézi A rózsa nevéből.

Cpt. Flint 2010.06.11. 11:11:39

egész jó vót. ez nagyon tetszett: "Leköpném, de koszos lesz a nyálam." engedelmeddel, alkalmazni fogom.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2010.06.11. 12:51:20

@Cpt. Flint: Kösz. Pedig a paródiáim-álleveleim közül technikailag ez a legkezdetlegesebb, mert csak akkor kezdtem tanulgatni.

"engedelmeddel, alkalmazni fogom."

Nyugodtan. Én is egy filmben hallottam.

Silenzio 2010.06.11. 13:14:29

@Csunderlik Peti: Hokum? Ezt beettem. Pedig egészen hihető, már-már karizmatikus volt a dolog. Felteszem a netszerte fellelhető összes megnyilatkozása kamu.

A róla készült film meg egy fos lesz. Mint a sok itteni komment.

stefanmendi 2010.06.16. 08:45:54

Gombostüt az elfogot fasisztának hugycsövebe??.
Egy régenvolt barátomat igy halgátták ki Andrási ut 60 ban, judeo bolshi lesbian kihalgatok.
Hogy az isten nyila vágot volna a fajtájukba.

kuki123 2010.06.16. 23:06:51

ezt a szar darabot agyon kellett volna lőni 90-ben a többi komcsival, besúgóval együtt
köszönjük Antall jóska, a sírodba is belelöveténk a bársonyos hatalomátmentésedért

1 ember nem volt zsidó köztük azt is kivégezték
és ne legyek antiszemita mi?

gonosztojás (törölt) 2010.06.17. 11:57:52

Egyben igaza van..
A hülye magyar nép tapsolva és igazi elvek nélkül választja meg a kifosztóit és szavazza meg a dolgozók minél nagyobb kizsákmányolását úgy 4-8 évente..
Nem veszik észre a marhái hogy maguk állítják elő a parázsló elégedetlenséget, ami tényleg visszahozhatja rákosi és kádár szellemét...
Itt lenne az ideje egy jó kis kénköves esőnek meg némi armageddonnak..

sityupapa 2010.06.23. 12:51:03

Hogy meri ez a kopasz tróger a szájára venni Puskás nevét? Azt hittem rosszul látok.Az ilyeneket ki kell irtani hogy nyom se maradjon utána.Lámpavasra vele!!!

VR6 2010.06.25. 09:22:06

"Az osztrák bíróság 6 évi fegyházra, a magyar törvényszék pedig halálra ítélte, de mivel nem volt halálbüntetés Ausztriában, az ottani büntetésének letöltése után életfogytiglani fegyházra ítélték, amelyet a Váci Országos Királyi Fegyintézetben kellett letöltenie. 1944 végén, amikor a orosz csapatok Vácra érkeztek, a börtön néhány órára gazdátlan maradt, Matuska Szilveszter megszökött a zűrzavarban és eltűnt. Utoljára szülőfalujában, Csantavéren látták."
Wikipedia

hangosbemondo 2010.06.27. 03:35:08

persze,hogy fake a levél.
de,kb ilyen lehet a stílusa ennek a vén,ávh-s gecinek!komolyan mondom akaszthatnékom támadt a film megnézése után.ajánlom mindenkinek,nézze meg!

_timur 2010.07.21. 18:40:34

ez a levél nagyon aktuális LETT. a zsenik megelőzik korukat :D

szanazug 2010.08.15. 15:23:47

Írjak, ne írjak? Mit lehet ezekhez a kommentek -hez szólni? A gyűlölet még soha nem oldott meg semmit, csak új gyűlöletet szült! Vagy üssétek agyon vagy hagyjátok békében elhunyni!1989-ben ott volt a kínálkozó alkalom a szigorú felelősségre vonásra. Törvényes is lett volna és az embereket is megnyugtatta volna az igazságérzetükben.Ők mit tettek '56 után? Egy rohadt szavuk nem lehetett volna! De Ti tudjátok! Az a sok szenny amit szórtok rá, rátok hullik vissza, magatokat mérgezitek. Sokan azt sem tudjátok mi volt '56-ban, én II.-s egyetemi hallgató voltam, én is kivonultam, követeltem a "szovjet csapatok" - hordák- kivonulását egy demokratikusabb M.O.-t! Tegyétek a szívetekre a kezeteket ezt akartuk? ilyet szerettünk volna? Most kik tartják a kezükben az Országot? a nép?
Na ne vicceljetek! A Gyurcsányok,Bajnay -ak, a Bankárok, ugyanazt akarják amit Te vagy Én? Na nem, még véletlenül sem! A "Béla bácsi" kijelentette, igen is"ellenforradalom"volt! Lelke rajta.Akár az volt akár nem volt az, elmúlt.Mindenki a saját lelkiismerete szerint dönt, él és emlékezik! A történelem már csak ilyen. A Bankárok meg kijelentették most, hogy idézem: " ha az idén nem is de jövőre biztos, hogy áthárítjuk az ügyfelekre a bankadót"! Szerintetek melyiket kellene inkább a "lámpa -vashoz"kötni ha nem is a nyakánál fogva de egy pár napra ott hagyni? Na mit szóltok ehhez ? Én többé-kevésbé figyelmesen végigolvastam a kommenteket és higgyétek el van benne néhány " megszívlelendő",értelmes vélemény is. Nem mocskolódik, nem akar a sírjára sz...ni, csak feltesz néhány kérdést, pl. olyat mint én is feltettem. Tudnék még sokkal többet is! Ami pedig a fantázia nevek használatát illeti, nos nem tartom helyesnek. A felelőtlenség gyanúját hordozza magában! Mondhatok bármit úgyse tudjátok meg ki vagyok! Szerintetek milyen példát mutattok?
"Béla Bácsi" nem azt írta, hogy B.B. hanem Biszku Béla ! Mindenkitől lehet tanulni higgyétek el!
Érdekelne egy -két válasz komolyan! Vitatkozzunk inkább értelmesen és ne fröcsögjünk!
Tisztelettel: Pál / Kérésre a teljes nevemet is megadom/

komako 2011.02.01. 21:32:40

Béla bá'!

Ne bassza má föl magát még megüti a guta.
Kit fognak itt akkor fölakasztani jóvátétileg?

Valerya2 2013.10.16. 14:20:45

"Ezt az embert az elmúlt 20 évben miért nem baszogatták?"

Azóta talán kiderült. Vagy valami ilyesmi :(

Gazz 2013.11.06. 09:52:24

@Csunderlik Peti: Peti, a kommentek alapján az ország jelentős része még nem tart ott, hogy felismerjen egy állevelet. Tényleg érdemes lenne egyértelművé tenned. :-)
süti beállítások módosítása