DAS BLOG - Közélet Kultúra Kritika (de Győrffy Miklóst itt ne keressék!)

Csucsu - REFLUX

Csucsu - REFLUX

Vak végzet

2007. június 17. - csunderlik.péter

Mi kacagtatóbb Rutger Hauernél? Egy vak Rutger Hauer.

Mert igen. A valaha még az egyszervolt szakállas Stallone terrorista antitézisét is alakító (→ Fantom az éjszakában), ám aztán a B-kategóriás filmekből kapitálisra hízó segge miatt fokozatosan kiszoruló színészfejedelem ebben a filmjében egy Világtalan Vietnámi Veteránt (micsoda alliteráció!) alakít, aki azonban minden fogyatékossága dacára úgy veri le a gonoszokat, mint vak a poharat. Höhöhö.

Micsoda művészfilm. Feketék az éjjel szenet lopnak.

No, most abbahagyom a gyalázást, mert még a végén rám fogják, hogy szabadidőmben nyomorékokat borogatok ki a tolószékükből, hogy aztán jókat röhöghessek azon, ahogy csak kapálóznak a földön, mint egy hátukra fordított szarvasbogár.

Inkább nézzétek meg ti is hétfő este. Nagy tanítás. Jól csak a szívével lát az ember; ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan. Aztán ha senki se látja, már lehet röhögni a szebb napokat is látott, karddal hadonászó, szájszagú vak prófétán.

(Vak végzet, RTL Klub, hétfő, 21.15)

A bejegyzés trackback címe:

https://csucsuka.blog.hu/api/trackback/id/tr65100336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medzsik 2007.06.17. 23:16:21

ehhez csak azt tudom írni,hogy ennél tartalmasabb és pontosabb kritika ehhez a filmhez még nem látott napviágot:D
De egynek azért elment...
Kedvenc részem mikor hallás alapján beméri a darazsat és reptében vágja ketté...ezt oktatni kéne a rendőröknek...a feléjük dobott utcakövet hang alapján betájolni,és kettécsapni a tonfával,a nyugdíjasok meg tapsolnának és pereccel dobálnák őket...

adrika · http://pucsulykislany.blogspot.com 2007.06.18. 02:23:51

Nos Drága Csucsu, én a Tűsarok c. filmért vagyok oda. Vagány az orális aktus részlet(na jó, nyalás:)). És Almodovar előtt le a kalappal. Voltról még beszélünk. Lehet megérné(nekem?:P)..

travis 2007.06.18. 17:11:34

Csucsu,

Nem ismerjük egymást, az ökör Benedek haverod jelölt be az iwiw-en, fasz tudja miért, így találtam rád.
Nagyon jól írsz, bár néha kissé indexes, szerintem küldözgess szerkesztőségeknek írásokat, előbb-utóbb reagálnak.
Koncerten hol lehet elcsípni benneteket? Hol játszotok általában?

Rutger Hauer-ügyben pedig az Őrült Stone a viszonyitási alap. Az a film mindennemű hauerizmus origója. Hivatkozási alap, szocializációs lépcsőfok mindenki számára.
Pure Trash!

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2007.06.19. 00:25:41

Ha reklámszatyort húz a fejére, akkor a srác legalább annyira beszámíthatatlan, mint az, hogy hol, mikor. Szigeten leszünk. Ez a 'huerizmus origója' meg jó.

EszTike 2007.06.19. 19:47:12

Hát hallod, ez hatással volt rám, ez az írás, úgyh ennek örömére az utolsó fél órát még megnéztem belőle (neharagudj, de előtte hastnác volt, aztán inkább egy óra tekergés, mint egy szar film.. :S ) tehát megnéztem az utolsó fél órát...ez is bőőőven elég volt. Sok is. Bőven sok. De tény, h igen ötletes volt. Ilyen szar ötletre már rá is kellett pihenni talán, mire ez eszébe jutott vknek, ez az alapkoncepció. V vajon létezik az, h ez vknek helyből megy, és nem kell nekifutnia? áááááá , még jó, h nem néztem meg az egész filmet, gyaníom ahitemből is kitértem volna. Már ha van olyanom. Ez a kérdés még képlékeny.
süti beállítások módosítása